Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Etty

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2160
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  11

2 Volgers

Over Etty

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1777 profielweergaven
 1. Hi, Ik ben er, gezond! Ik lees wel mee af en toe maar heb niks te melden. Dat verandert wel weer, zoals eerder:)
 2. Etty

  Jopie

  Oeioei het kan bij dit soort verhalen twee kanten opgaan in mijn hoofd: stinkend jaloers of geïnspireerd. Bij jou @Jopie, is het eigenlijk altijd het laatste. Het leest zo ècht. Beleven niet om het effect, niet om het daarna te kunnen delen. Hoe dóe je dat! Hééél fijn!
 3. Etty

  Dinsdag 15 oktober 2019

  Ik zie @lady jane al voor me in een Robin Hood outfit:)
 4. Etty

  hoi

  ja natuurlijk!
 5. Etty

  hoi

  Nee, lastig hoor. Ik keek even (mijn mannelijke, oplossingsgerichte kant) naar last minutes, Landal Green Parks bijv. Dan heb je voor 2/3 honderd euro al een 8 persoons bungalow voor een week. Kun je je familie uitnodigen;-)
 6. Etty

  hoi

  @Icandoit, welkom. Je aanmelding is op de verkeerde plek terecht gekomen. als je bij 'wie is wie' kiest voor"'nieuwe discussie starten' (rechts bovenin) dan start je een eigen draadje. Succes!
 7. Etty

  hoi

  Wat een teleurstelling lijkt me dat. Is dat niet bespreekbaar? Ik zou ook nog wel in staat zijn om nee te zeggen, maar als ik zou weten dat iedereen dat doet, dan zou ik inschikken. Misschien niet direct een hele week, want dat zou me nogal slopen. Maar als mijn kind of zus in het buitenland woont en al een tijd niet gezien, dan maar gesloopt, zou ik denken. En ik ben iemand met een bovengemiddelde behoefte aan privacy. Als je me zou bellen, dan zou ik best lauw kunnen reageren, want de eerste gedachte is: hellup! Ik denk dat we hier ook minder gastvrij zijn ja, dat helpt niet waarom eigenlijk? Hoe komt dat @bumperjim, daar heb jij vast een gedachte over. Kleinere huizen, houden we meer de schijn op voor de buitenwereld dan de Fransen?
 8. Gezien, en was heel goed, vond ik.
 9. Biebboeken hebben een harde geplastificeerde kaft , dat gaat meestal goed. Die kunnen wel wat hebben. Het is in mijn hele leven twee keer mis gegaan, dat het boek in bad viel. Was ik weggedommeld. Dan betaalde ik een kleine vergoeding. Ben niet naar de bieb gegaan, maar in plaats daarvan thee gedronken bij mijn dochter. Dat was heel fijn, ik voel me trots, zo'n leuk mens, slim, scherp, humor, en lief, en ze redt zich. Zometeen twee pizzabodems beleggen, voor mij en zoon, niet de moeite om dat te delen op het kookdraadje, dus ik doe het maar hier. Vanavond alleen, voor de buis. Nog een tip voor een goede serie of film?
 10. Goedemorgen, "De Patrick' was een hele fijne film, lief, wat mij betreft een aanrader. Ik ga vandaag niet naar een feest en dat is al een hele bezigheid, want het houdt me bezig. Wat is dat toch nutteloos, dat gedenk. Lekker koken, kijken welke kruiden ik nog nodig heb, stad in om ze te kopen, bieb, iets lekkers voor in bad, met een boek erin, en schrijven.
 11. Goedemorgen, Werken en naar de film: De Patrick. Morgen niet naar een feest in het buitenland. Afzeggen levert dubbele gevoelens op, opluchting en ook alsof ik iets vreselijks doe. De keuze tussen afgewezen worden of zelfafwijzing. Er is nog een derde mogelijkheid maar die voel ik ff niet:)
 12. Etty

  Manou

  Pittig @Manou Ik blijf beter overeind sinds ik ben gaan beseffen dat mijn ongevraagde bemoeienis de boodschap uitzendt: jij kan het zelf niet, je hebt mij nodig. Onze taak: een luisterend oor zijn, en hulp geven als er om wordt gevraagd. En door af en toe nee te zeggen, dat het je nu niet uit komt (plus wanneer wel), zeg je eigenlijk dat je er echt wilt zijn. Word je betrouwbaarder juist. Zelf uit het drama blijven, geen rol vervullen IN dat drama. Je niet verdedigen, niet redden, weten waar je staat en wat je wilt geven. Als je je schuldig voelt en daarin makkelijk manipuleerbaar, is dat heel belangrijk om iets aan te doen. Je kind zal dan nog moeten leren om zelf de verantwoordelijkheid te nemen in plaats van die bij jou neer te leggen. Ik zat zelf in zo'n patroon. En niet drinken! Dat helpt! Heb je hulp hierbij, voor jezelf?
 13. Etty

  Pelle drinkt niet meer

  Alcohol verdooft je keuzevrijheid, je hebt geen keuze, inderdaad. Je bent eigenlijk heel onvrij onder invloed.
 14. Puur vanuit onszelf als stoppers geredeneerd hebben we steun nodig, en verwachten we die ook van onze vrienden. We raken daardoor makkelijk teleurgesteld. Van de andere kant bekeken: hoe is het als je vriendin stopt met drinken? Hoe zou dat voelen, welke gedachten zou je hebben? Wat zou je nodig hebben van je vriendin? Door eenzijdig, zonder overleg te stoppen met een patroon, roepen we iets op. Het kan geen kwaad om met onze goede vrienden bespreekbaar te maken: hoe doen we dit nu, wat doet het met jou, met mij, hoe zorgen we dat dit geen ding wordt? Misschien hebben we soms teveel een wat neerbuigende houding naar mensen die wel/nog alcohol gebruiken. Stiekem. We vinden het eigenlijk toch gewoon slecht en vinden ook eigenlijk dat iedereen zou moeten stoppen, dat het veel te veel voorhanden is om ons heen, dat het leven veel fijner is zonder enz blabla. We maken er een ding van, vallen kilo's af, zien er veel beter uit, en zeggen trots: ja, sinds ik niet meer drink.... Creëren we zelf onbedoeld een afstand? Hoe zorgen we voor verbinding?
 15. Etty

  Lotgevallen & strapatsen

  Hee @knakker, Hoe is het nu?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...