Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Etty

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  3.317
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  18

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

2.906 profielweergaven

Etty's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

 1. Goedemorgen, Lekker aan de slag, wat vind ik thuiswerken toch fijn. Poes komt af en toe zeuren, soepje koken tussen de middag, wandelingetje tussendoor, muziekje aan, ik zou bijna vergeten dat ik de schurft heb aan onnodige verkleinwoorden, zo verzacht ik ervan.
 2. Etty

  Stoppen met verdoven

  Er zijn, zonder het te mogen (we zijn er sowieso). Dat is mijn werkje. Het volstaat om slechts de behoeften te vervullen die vanzelf komen opborrelen. Alles mag. Met de juiste strategie. En ik voel welke de juiste is. Ik was goed. Ik heb een onvervangbaar kompas waar ik op kan varen. Ik zal nooit een andere krijgen. Niet mijn behoeften bagatelliseren, rationeel oplossen (lees: negeren), en toestaan dat het onvervulde langzaam aan me vreet. Me steeds meer vervult van spijt. Een verkeerde strategie zal nooit tot grote rampen leiden. Daarvoor heb ik mezelf als bang vogeltje te keurig opgevoed. Ik kan het, leven. Ik wacht alleen soms nog op toestemming. Een situatie die me somber maakt. Dat sluipt er in, het is wat er komt als ik op de automatische piloot ga. Die vliegt nog altijd richting een kale vlakte, waar ik me ooit thuis voelde.
 3. Etty

  Stoppen met verdoven

  Ik denk niet dat zelfdestructie het doel is, maar het onbedoelde bijeffect van niet werkende strategieën waarmee je je behoeften probeert te vervullen. Het doel is rust, vrijheid, troost, liefde, erkenning, of iets dergelijks. Behoeften zijn eigenlijk altijd positief. Intrinsiek. Je hebt geen behoefte om de sfeer te verzieken op een forum. Je wilt eigenlijk niet dat iedereen een hekel aan je krijgt. Dat kun je jezelf wel gna-gna-end wijsmaken, dat je daar op uit bent, maar deep down, als je alleen jezelf hoeft aan te kijken, zou je liever wat anders willen. Maar je weet niet hoe. Ik denk dat ik vaak onbewust ben van wat mijn behoeften zijn. En ze onbewust probeer te vervullen met niet werkende strategieën. Want ze zijn er wel, onderhuids. Ze zijn de drijvende kracht. Ik train mezelf dan een periode lang, het herkennen van de niet werkende strategieën en wat ik er eigenlijk mee beoog, maar ben van huis uit zo gewend dat mijn behoeften er pas toe doen als die van alle anderen zijn vervuld, dat ik daar zo weer in terecht komt als het met degenen om mij heen niet zo goed gaat. Ik raak mezelf dan kwijt. Wil mezelf dan niet voelen, wat ik wil, nodig heb. Dat is te pijnlijk. Het gemis te groot. Het lijden van de anderen, dat doet veel met mij. Ongezond veel. Nog steeds. Dat is mijn grootste struikelblok. Èn uitdaging. En ik zie dat het steeds minder wordt, steeds transparanter. Ik heb mooie doorkijkjes, voel me soms onbelast, vrij. Vaker. Het is meer laten dan doen. En alert blijven. Als een verkeerde houding waar je in weg zakt achter je bureau, waar je je van bewust wordt, en weer rechtop gaat zitten. Maar zonder de kramp, de stress. Inkakken is niet fout. Het is fijn dat je het ziet dat je weer ingekakt bent.
 4. Etty

  Stoppen met verdoven

  Ik ben niet geschrokken. Wel verbaasd dat het mateloze er weer was. Nee, niet doen:)
 5. Etty

  Reacher

  Joehoe! deze zachtmoedige snoeskip gaat niet weg hoor, wilde me even present melden hier voor vandaag!
 6. De ochtend film gedaan, plus wandeling in de stad met dat mooie weer. Daarna nog even de tuin aangepakt. Fijn dat het brakke gevoel weg is. Nu verzinnen wat we gaan eten. Ah, gevulde paprika.
 7. Etty

  Stoppen met verdoven

  Als ik opmerk wat voor een bevrijding en opluchting ik nu voel, dat het niet meer hoeft,,,, Het had me onbewust toch weer in de greep. Het moeten kunnen. De strengheid. Ik ben heel goed in mezelf lariekoek verkopen. Ik hoef eigenlijk niets te doen om te settelen in kamp nada @Angelheart. Mijn partner is al een tijdje helemaal gestopt, dus mijn huis is alcoholvrij. En verder heb ik al heel vaak geoefend in lange nuchtere periodes. Er is er gelukkig weer één aangebroken. Ik voel het:)
 8. Ach lieverd, mijn woorden 'dank je' aan @Yana waren voor hoe ze onder woorden bracht wat ik zo herken: jezelf niet mooi genoeg vinden om jezelf te versieren. Oud zeer. Daar kan ik je verhalen over vertellen. Ze waren niet bedoeld richting jou.
 9. Etty

  Stoppen met verdoven

  Een lesje in nederigheid. Met mate drinken lukt prima als het goed met me gaat. Maar als het niet goed gaat, dan sluipt het erin. En ik negeer de signalen: vaker en meer. En ik negeer ook dat het niet goed met me gaat. Eigenlijk. En eergisteren kwam het moment dat ik dacht nooit meer mee te maken. De maat was weg, dronken geworden, gisteren doodziek. De schaamte is er, maar ook mildheid. Het is een terugvallen in oude destructieve gewoonten, maar per saldo ga ik vooruit. Gedreven door hoe het voelde gisteren (ik ben ook gevallen en dat ging maar net goed) zou ik wel gek zijn om nog te denken dat het een goed idee is om nog een druppel te drinken. En ik ben niet gek, ik loop weer over naar kamp nada.
 10. Goedemorgen, Ik was vroeger als kind nogal gespannen op mijn verjaardag, als de visite kwam. Ik was doodsbang dat mijn gezicht me zou verrraden als ik een kado niet mooi zou vinden. Dat was heel erg onbeleefd. Doodzonde. En als het kado me beviel, dan sprongen de tranen van opluchting me in de ogen, wat ze dan aanzagen voor dankbaarheid wellicht. Ik heb nog als ik iets uitpak, en ik zie niet direct wat het is, dat me eenzelfde soort angst overvalt. Ik vind mijn masker wel fijn geloof ik. Dat ik de keuze heb of ik iets wil laten zien. In mijn ideale wereld zou het niet nodig zijn. Dan waren we allemaal in liefde en veiligheid bij elkaar.
 11. Bij mij is er wel een koppeling geld-emoties geloof ik. Van mij mag je hebben wat ik niet nodig heb. Maar als iemand denkt aanspraak te kunnen maken op mijn vrijgevigheid, omdat ik meer geld zou hebben, zonder dat we daar iets over hebben afgesproken, dan is daar voor mij een grens. Dat krijg je met een vader die vaak in de kroeg zat, en vrienden had tot het moment dat zijn geld op was. Ik heb een neus voor uitvreters. En ik voel me tevreden als de balans van geven en nemen er een beetje is. En als ie er niet is, dat dit dan duidelijk is, uitgesproken. Geen valse verwachtingen, dankbaarheid, claims. Ik ben geen beter mens als ik veel geef, of slechter als ik veel neem. Laatst de eerste film gezien van de Coen brothers. Blood Simple. Met een jonge Francis. Ik moet zeggen, ik vond het grappig om te zien, maar ze hebben er wel wat bijgeleerd gelukkig:)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...