Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Etty

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2321
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

2 Volgers

Over Etty

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1962 profielweergaven
 1. Mooi is misschien niet het goede woord. Ik bedoel dat als het dan toch gebeurt, je het ook kunt gebruiken om te kijken wat het met je doet. De boosheid van de ander. Mij helpt het soms ook om de boosheid even bij de ander te laten, zodat ik me er niet tegen ga beschermen door zelf ook boos of wrokkig te worden. Dan kan ik het verdriet onder de boosheid ook zien. Spijt betuigen, oprecht. Maar eerst mijn eigen gevoelens serieus nemen. Zoiets.
 2. Succes met de vuilnismannen. Het kan ook een mooie oefening zijn: wat doet het met mij als ik onbedoeld iets doe en mijn moeder wordt daar heel erg boos om? Hoe klein voel ik me?
 3. Je kunt niet in het hoofd van de zoon kijken. Het lijkt me in ieder geval belangrijk dat hij nu niet denkt: zie je wel, ze laat niks meer van zich horen, het kan haar niks schelen. Ze vindt het wel best zo. Dus op de één of andere manier laten weten (een brief?) dat je hem mist maar heel goed snapt dat hij ruimte nodig heeft, en dat hij altijd welkom is, dat je dan naar hem wil luisteren, lijkt me wel belangrijk. Als je twijfelt of hij dat wel van je weet. Als je hem dat al voldoende duidelijk hebt gemaakt, dan hoeft dat natuurlijk niet. Als je een brief zou sturen, laat hem dan even liggen, om te checken of er niet toch iets van emotionele chantage ingeslopen is. Als je al medelijden oproept bij je kind, zal dat waarschijnlijk tot nog meer boosheid en afstand leiden. Als je begrip en steun nodig hebt, zoek deze dan voor jezelf, bij mensen in een soortgelijke situatie bijvoorbeeld. Verwacht het niet van je kind. En ga door met leven, voor jezelf. Doe je dat?
 4. Mijn oma en moeder puzzelden ook veel, en ik heb al kind ook veel meegeholpen. Zie door jullie steeds die keukentafel van mijn oma voor me, ik ruik zelfs hoe het rook. En de luide stem van mijn opa, of ik nog wat wilde eten, een harinkie, met een uitje. Het kleine beetje ruimtelijk inzicht dat ik heb dank ik waarschijnlijk aan het puzzelen. Vooral die stukken waar geen herkenning in zat, en je het alleen van de vorm moest hebben, een strakblauwe lucht of zo. Sterkte @bumperjim
 5. Voor mij ook. Ik weet het nog niet. Ik wilde wat nieuwe dingen uitproberen. Als er iets uitkomt wat echt de moeite waard is, dan hoor je het!
 6. Etty

  Voorstellen

  Welkom. Hoe wil je het gaan aanpakken? Een periode niet drinken?
 7. Goedemorgen, Me vannacht weer het rambam gezwoten, maar voel me best fit. Vanmiddag sportschool, en koken voor 6. Indiaas denk ik.
 8. Hoi Myriam, Wat goed dat je al 9 jaar niet meer drinkt. Sommige kinderen hebben het nodig om afstand te nemen van hun ouders, omdat ze bijv. hun jeugd aan het verwerken zijn. Ze merken waar ze zelf moeite mee hebben in hun leven, en ze gaan kijken waar dat vandaan komt. Onderdeel daarvan kan zijn dat ze een tijdje heel boos worden op hun ouders en niet begrijpen hoe zij hebben kunnen doen wat ze gedaan hebben. Dan gaan ze ook uit contact uit zelfbescherming. Zou zoiets bij jouw zoon kunnen spelen? Het lijkt me heel pijnlijk voor jou om je kind niet meer te zien op deze manier. En kan me voorstellen dat je dat graag zou willen veranderen. Niet drinken doe je goed. Wat @bumperjim zegt, hem de ruimte geven. En duidelijk aangeven dat jouw deur wagenwijd openstaat als hij zover is. Dat je het respecteert dat hij de ruimte nodig heeft. En voor jezelf, als hij weer toenadering zoekt, zorgen dat je hem kunt horen, echt horen. Hoe het voor hèm was. Erkenning geven. Niet in de verdediging gaan. (bijv. het lag aan je vader, een ander, ik was alleen, ik was ziek, zwak, misselijk, heb zelf een slechte jeugd gehad, blabla) Zou je dat kunnen? Als je daar aan twijfelt kan het een goed idee zijn om daar hulp bij te zoeken. Vermijd koste wat het kost in de zielige moeder modus te schieten, waarin hij degene is die jou wat aandoet, dat je toch zo je best hebt gedaan enz. Dat hij het toch ook leuk heeft gehad enz. Sterkte!
 9. Etty

  Nieuw hier

  Heerlijk @kruidenthee67
 10. Ben net even in de duinen wezen wandelen, regen, wind, lekker. En dan een mooi gesprek hier. Dank jullie.
 11. Bij mij speelt ook bewondering, jaloezie ook wel.
 12. Ja, gewoon durven zeggen: au, dat deed zeer.
 13. Ik heb iemand in mijn omgeving waar ik eigenlijk bang voor ben. Scherp en kritisch, ik ben bang dat het haar net aan lukt me te tolereren, maar dat ik moet oppassen met wat ik doe en zeg. Ik denk dat ze op mijn onbewuste knoppen drukt, als kind heb je vaak volwassenen in je buurt die hun geduld met je verliezen. Als ik me voorstel dat ze gaat doen waar ik bang voor ben, dan moet ik lachen. Dan staat ze te krijsen en me te beschuldigen van alles wat lelijk is, en dan denk ik: als ze dat echt zou doen dan zou ik zo goed zien dat zij een probleem heeft en niet ik. Maar de dreiging is genoeg, en houdt me in de plooi. Zorgen dat mama of papa of wie dan ook in een goede bui blijft, en als dat niet lukt: dan ga ik nog beter mijn best doen. Confronteren, ja, maar wel als ik eerst de lading van mijn oude ervaringen eraf heb gehaald. Zodat ik wel echt helder heb wat me echt stoort aan haar gedrag. Maar inderdaad, doodeng!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...