Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Etty

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1713
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  8

2 Volgers

Over Etty

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1481 profielweergaven
 1. Etty

  Dagboek Bilo

  Gewoon weer door, dit hoort erbij. Misschien is alcohol drinken voor jou een manier om om te gaan met stress, spanning, fysiek ongemak. En misschien ook met wat het oproept om alleen thuis te zijn in de avond. Door een omstandigheid aan te grijpen als excuus om te gaan drinken nemen we onszelf in de maling. We willen eigenlijk stoppen, maar voor deze ene keer niet. Want: en dan komt het excuus. Het maakt niet uit wat je dan zegt tegen jezelf. We hebben allemaal genoeg redenen die ons in de loop van de dag het excuus op een presenteerblaadje brengen. Niemand is hierin een uitzondering. (ja maar, ja maar....) Het is alsof je opgesplitst wordt in twee : een kleuter in de supermarkt die een Magnum ziet en gaat watertanden en zijn ouder die heeft besloten er niet meer aan toe te geven. (want zijn geliefde kind is te zwaar). Blijf je als ouder toegeven (met een op dat moment goed excuus voor jezelf) dan zal je kind misschien zò zwaar worden dat het zijn gezondheid, zelfbeeld, kansen minimaliseert. Ach, voor deze ene keer.....
 2. Etty

  Gaan we weer

  Fijn dat je het al hebt terug kunnen brengen tot 1 keer per week. Hoeveel zou je maximaal willen drinken op die ene avond?
 3. Etty

  Nieuw hier

  Je noemt het zombiegevoel waardoor je niet kunt werken. Zie je er ook tegenop om je een zombie te voelen als je in een kliniek zou zijn? Of zijn er ook andere redenen waardoor je er tegenop ziet om medicatie te gebruiken?
 4. Etty

  Vrijdag 24 mei 2019

  Altijd leuk, een boek dat binnenkomt:-) Doe je verslag?
 5. Etty

  Vrijdag 24 mei 2019

  Goedemorgen, En dan de kunst @bumperjimom je daar niet over te gaan zitten opvreten hè, op je vrije dag:)
 6. Etty

  Dagboek Bilo

  Goed hee! En vandaag is het de 4e dag: fijn dat je die ook mag beleven. En daarna de 5e, 6e enz. !
 7. Etty

  Donderdag 23 mei 2019

  Wat ook helpt is de fysieke sensatie te ervaren als alleen maar dat: de fysieke sensatie. Dus wat voel je waar in je lijf. Je voelt niet in je hoofd, daar denk je. Daar koppelen we hele verhalen aan iets in ons lijf, maken we het opeens urgent: ja nu moeten we wel drinken, want mijn lichaam heeft dat nodig. Onzin natuurlijk, pure flauwekul! Het advies van Bolletje: zorg dat je qua eten en vocht verzadigd bent. Helpt ook.
 8. Etty

  GewoonDoen

  Die vraag wat moet je ermee, daarmee kun je alle plezier in de kiem smoren. Het klinkt als een flow ervaring. De enige keer dat ik iets met een slagzin heb gewonnen kreeg ik een boek over flow opgestuurd. Wat ik daar uit haalde is dat als je in plezier enkele uren beleven kunt zonder te piekeren, dat je tijdens die uren ontspant, herstelt, heelt.
 9. Etty

  Donderdag 23 mei 2019

  Doorzie het begrip 'derde dag' als jouw verzinsel, als jouw excuus. Zoals we allemaal van alles kunnen verzinnen om weer te gaan drinken. Als de brakheid, de schuld of schaamte weer is weggeebt. Ja, het gaat je vandaag lukken!
 10. Etty

  Dagboek Bilo

  Ik heb ook de online training gedaan van Petra. Fijne benadering. Het is wel belangrijk om te weten dat we in staat zijn om een veto uit te spreken over ons eigen gedrag, nog voordat we dat gedrag uitvoeren. Dus in die zin kun je wèl tegen jezelf spelen. Je zult eerst een paar keer moeten verliezen, om te zien hoe je speelt. Zelfobservatie is je vriend. Geen navelstaarderij maar gewoon kijken, wat ben ik nou eigenlijk aan het doen? Wat denk ik, voel ik? De eenvoud zie ik in: het besluit. Niet drinken punt. Geen discussie. Simpel toch? Vervolgens komt er een moment waarop het ineens niet meer simpel is maar we onszelf voor de gek gaan houden, en het weer heel ingewikkeld maken. Om uiteindelijk weer te komen tot dat heel eenvoudige besluit: vandaag neem ik de eerste niet. Ik heb meermalen kunnen zien dat mijn geest van alles uit de kast trok om me over te halen om te drinken. Wat mij dan helpt is te denken: ik wil afwijken van een rotsvaste overtuiging, dat ga ik niet doen. Ik laat mijn geest even gaan en laat het denken wat het denken wil, maar ik geloof er niets van. Want ik weet dat ik op een moment van gezond verstand en eigenliefde met mezelf heb afgesproken dat ik mezelf niet meer wil vernietigen met drank. En dan, zou ik met mijn aandacht kunnen gaan naar of er iets is gebeurd, waardoor ik wilde gaan drinken. Of misschien zie ik ergens tegenop. Als uitzitten niet werkt, als het blijft knagen. Om uiteindelijk te komen tot andere manieren om om te gaan met stress, verdriet, eenzaamheid dan door het te verdoven.,
 11. Etty

  Donderdag 23 mei 2019

  Goedemorgen
 12. Etty

  GewoonDoen

  Merk ook opeens dat ik snel aankom als ik niet erg oplet. En ook allerlei andere vage klachten, even geen moment tussendoor meer waarop ik weer bruis van de energie. Ik kak in. Dat zou nog erger worden met een borrel. Dus dat doen we maar niet :). Hier ook een man die straks helemaal gefocused is op een nieuwe uitdaging. En met deze ingezakte theemuts valt geen land meer te bezeilen dan natuurlijk. Inderdaad: bij jezelf houden. Kijken waar ik zelf blij van word. Niet van Netflix iig:) Wat is je nieuwe hobby?
 13. Etty

  klaar ermee

  Welkom en succes, hoe gaat het nu? Drank en slapen zijn voor mij altijd een slechte combinatie geweest. De kwaliteit van je slaap is waardeloos onder invloed van drank. Maar niet kunnen slapen lijkt me heel lastig. Heb je er hulp bij?
 14. Etty

  Ben weer terug bij af.

  Succes Moos, dit is voor mij ook niet de eerste periode dat ik niet drink. Het scheelt dat je je valkuilen al kent. Of misschien: dat je weet dat er valkuilen zijn en we in staat zijn om weer steeds nieuwe te bedenken. Als je denkt dat het een goed idee is om te drinken (en je dus in één van de valkuilen bent gestapt) kun je ook op het forum komen. Heeft mij wel geholpen in het begin.
 15. Etty

  Stoppen

  Bedankt Lars, lieve en oprechte dondersteen. vaarwel
×
×
 • Nieuwe aanmaken...