Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Etty

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  3032
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  17

Over Etty

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

2570 profielweergaven
 1. Goedemorgen, Oeh spannend @Musashi. Vandaag tuintje aanpakken, planten enz. Zie al die moederdaguitbundigheid, en ik geloof dat ik het niet zo fijn vind om in het zonnetje gezet te worden voor de moederrol. Laat mij maar mijn ding doen, en laat me een beetje heel. Zoiets. Vaders hebben het maar makkelijk. Een nieuwe set sleutels en klaar.
 2. Etty

  Artemis

  Wat een herkenbaar stuk, dank je voor het delen.
 3. Ha @bumperjim, wat goed klinkt dat, zo constructief, wordt je vast ook een fijnere werknemer door, win win. Of bedoel je het cynisch?
 4. Goedemorgen, Vanmiddag met dochter planten kopen voor de tuin. Die is aardig leeg geraakt, door mislukte verplaatsingen vooral. Ik heb iets tegen wortelen lijkt het. Nu ben ik al voorbereidend gestuit op hoe je ervoor kan zorgen dat je meer bijen in je tuin krijgt, wat mijn opdracht van vandaag uitermate nuttig maakt. Ik ga een positieve bijdrage leveren aan de ecodiversiteit! Hoop ik dan. En ik las vorige week dat het (een beetje) beter gaat met de bijenpopulatie omdat gemeenten hun maaibeleid hebben afgestemd op onze fluffy vriendjes, en mensen weer gaan tuinieren
 5. aanvulling: Ik was een paar jaar geleden heel erg moe, en een ernstig vitamine D tekort bleek de oorzaak. Te veel alcohol kan dat hebben veroorzaakt. Nadat het was aangevuld mbv megadosis huisarts, verdwenen de vermoeidheidsklachten ook. We krijgen hier niet zoveel vitamine D, de zon heeft het grootste gedeelte van het jaar niet genoeg kracht om het met behulp daarvan aan te maken in ons lichaam, en het hangt af van wat je eet of je er voldoende van binnen krijgt via je voeding.
 6. Goedemorgen, Idem, maar ook eigen schuld, heb een late middagdut gedaan gisteren.
 7. Etty

  Gedachten Vocatus

  Hoe zie je dat dan voor je? Bij de wie is wie bij binnenkomst: ik ben piet en mijn gevoelige snaar is... Ik denk dat je meer succes hebt om een forum een levendige boel te houden als je een ieder verantwoordelijk laat zijn voor zijn eigen snaar. "hee, je zei dit en dat, en dat is een gevoelige snaar bij mij. Ik heb het idee dat je een paar stappen overslaat. Hoe was het voor jou in het begin? " @VocatusIk ik hoor wat je niet wilt, wat wil je wel? Wat zou de ideale reactie voor jou zijn zijn op berichten als : ik wil niet meer drinken maar vind het moelijk want...? Als je nu
 8. Etty

  Dinsdag 4-5-2021

  Wat bedoel je met niet deugen @spirit?
 9. Etty

  Gedachten Vocatus

  Ik heb hier de indruk dat je het over jezelf hebt en je verschuilt achter een groep die zou bestaan. Maar ik kan me vergissen. Waarom houd je het niet bij jezelf?
 10. Etty

  Gedachten Vocatus

  Mijn ervaringen in het verleden en de conclusies die ik daar uit trek kunnen wel van waarde zijn voor het heden van de ander. Mits deze er op dat moment voor open staat. En dat kan wel eens leiden tot liefdevol of ongeduldig gedram. Niet iedereen is even goed in het aangeven van grenzen. Of het interpreteren ervan. Ik zou het wel zonde vinden als mensen zouden stoppen met het geven van waardevol wijs advies uit angst dat de tijd nog niet rijp is. Misschien wilde @Vocatus wel met zijn knuppel zeggen. Dat niet iedereen die hier net verschijnt zit te wachten op : just do it. Als je
 11. Etty

  Mijn verhaal over/ voor mij

  Ik ben ook zo'n uitlegger. Ik bedoel, ik bedoel, dat je niet denkt dat, enz. Ik kan niet voorkomen dat iemand zich gekwetst voelt en mij als de oorzaak ziet daarvan. Behalve dan wat algemene fatsoensnormen waar we ons aan kunnen houden hebben we allemaal onze eigen random triggers die nergens anders over gaan dan over onszelf. Als ik dat weer besef, dan zie ik hoe vrij ik eigenlijk ben en hoe gevangen ik zit in het wensdenken van het kind: ik kan het wel voorkomen. Ik moet. Ik had het moeten voorkomen. En nu is het mijn schuld.
 12. Etty

  Dinsdag 4-5-2021

  je hebt : 'the sun is shining' heel toepasselijk weggelaten @Reacher Goedemorgen!
 13. Etty

  Gedachten Vocatus

  Hij laat je niet in de steek Jack Spijkerman vertelde (in de tijd dat iedereen hem kende en hij zeer succesvol was) dat hij na afloop van een voorstelling zat te piekeren over dat ene zure gezicht in het publiek, en de staande ovatie niets deed. Misschien had dat zure gezicht niets te maken met hem, maar als wel, gek hè, dat iedereen van ons moet houden terwijl we zelf gewoon de schurft aan iemand mogen hebben.
 14. Etty

  Gedachten Vocatus

  Doe ie het al weer @ikkanhet? En: wat doet het dan met je, als iemand zou denken dat je niet op eigen benen kan staan? Mijn partner mediteert en houdt dit bij: al 100 dagen, al 3000 dagen. Als die een dag niet zou werken is de lol er helemaal af. Voor even. Ik snap het wel. je zegt: je doet het nooit goed, maar: moet dat dan?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...