Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Etty

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2538
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  15

2 Volgers

Over Etty

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

2109 profielweergaven
 1. Etty

  Dinsdag 26 mei 2020

  De behoefte aan meer democratie en inspraak enz enz enz, dat was niet perse de behoefte van vrouwen alleen. Democratisering ging wel (toevalligerwijs of niet) samen met de intrede van vrouwen op meer gebieden in de maatschappij dan voorheen dus de link is wellicht snel gelegd. Ik denk dat mannen ook wel toe waren aan meer inspraak.
 2. Etty

  Donderdag 28 mei

  Ben alleen thuis, het wordt pasta, oesterzwammen, courgette en een 'stinkkaas'. Dit keer een blauwaderkaasje in de aanbieding. Niemand uit het gezin vind dit lekker. En ze zeuren heel erg over de stank als ik het maak en ze zijn thuis. Dus, op de spaarzame momenten dat ik alleen thuis ben, maak ik dit. Heeerlijk. Bijpassend muziekje, deuren naar de tuin open, veel meer bloemen dan voorheen voor de bijen daar, en jee, ik stel het eten nog even uit, om er nog meer van te genieten.
 3. Etty

  Dinsdag 26 mei 2020

  Een item bij Lubach ging over het substantieel afhaken van mannen in het basisonderwijs na het invoeren van de basisschool (jaren 80?) en de opleiding die daardoor onaantrekkelijker werd voor mannen. Er werd gezegd dat mannen vooral in het onderwijs gingen om kinderen iets te leren en dat was niet leren hoe je een vis kleit. 'dit' is wat vaag @nancy. Ik begrijp niet wat je daarmee bedoelt. Ook niet met wat je dan wilt : je zegt wel dingen die prikkelen en uitnodigen, maar als er dan op wordt ingegaan lijkt het alsof je dat niet op prijs stelt. Wat is je gebruiksaanwijzing?
 4. Etty

  Dinsdag 26 mei 2020

  https://www.npo3.nl/kort/25-01-2020/VPWON_1316774 Erg leuk filmpje over feminisering van het onderwijs. Dikke vette knipoog. Niet vertellen wat je voor de kost doet ivm de privacy kan ik me wel voorstellen. En om over iets na te denken en je mening uit te drukken hoef je denk ik niet tot de groep te behoren waar je iets van vindt. Of er persoonlijke ervaring mee te hebben.
 5. Etty

  Donderdag 28 mei

  Goedemorgen
 6. Etty

  Woensdag 27 mei

  Goedemorgen, Vanochtend werken en vanmiddag wandelen. En het is weer prachtig weer. Sjonge, wat ene rijkdom. Wat kunnen slapen @nancy?
 7. Etty

  Dinsdag 26 mei 2020

  Het kan wel een keuze zijn om te leren anders te gaan kijken, zodat je meer in staat bent om te zien wat er mooi is. En daar word je gelukkiger van. Maar of dat ècht een keuze is, dat betwijfel ik. Je loopt ergens tegenaan, hoort iets, leest iets, en dat bevalt. Het kwartje valt. Rijp. En dat neem je mee, en gebruik je de volgende keer. De vraag of geluk een keuze is onderzoeken kan je wel op het pad brengen waarop je dingen gaat ontdekken die je kunt meenemen. Net als de vraag of lijden een keuze is. Toevoeging: als ik de boel laat gaan dan verzeil ik al snel in lijden. Voor mij is op onderzoek uitgaan levensreddend geweest. Vràgen. Hoe, waarom? Aaaahhhh. (dat je daar in kunt doorslaan is ook iets wat je dan ontdekken kunt:-))
 8. Etty

  Dinsdag 26 mei 2020

  Even omgooien: Iets nastreven is een keuze en staat los van geluk
 9. Etty

  GewoonDoen

  Heeft mij ooit erg geholpen. Het is geen dieet maar jezelf een gezonde maat aanleren met de voeding waar je van houdt. Meer way of life. Dat opende mijn ogen voor het eerst wat dat betreft. Ik was bijna teleurgesteld dat ik zoveel 'mocht'. Was zo gewend aan afzien om af te vallen. Vasten enzo. En samen vond ik ook leuk, voor een tijdje.
 10. Etty

  Dinsdag 26 mei 2020

  Goedemorgen, Weer goed geslapen, 2 keer achter elkaar. Er is nog hoop @nancy Prikkelende zin, heb je er al verder over nagedacht?
 11. Etty

  Maandag 25 mei

  Oosterplas is niet meer afgezet, zag ik vanochtend:)
 12. Etty

  Maandag 25 mei

  Goedemorgen, Heerlijk geslapen,
 13. Etty

  ongoing

  Hoe gaat ie @Pytje?
 14. Herkenbaar. De vicueuze cirkel waar ik in zat: de schaamte en zelfafwijzing die ik nav een binge had hielden mij tussen de binges door braver dan ik eigenlijk was. Ik was bang voor afkeuring en keurde mezelf ook heel erg af. En had toch een goede reden? Want ik hoefde maar te denken aan wat ik me nog kon herinneren van mijn laatste uit hand gelopen sociale drinkpoging en ik schaamde me al weer diep. En die schaamte ebde weg, en dan ontstond er al gauw iets als opstandigheid. Na twee, drie of vier weken. En dan stak ik een denkbeeldige middelvinger op en 'bevrijdde' mezelf uit het keurslijf met een paar flessen wijn. Ik had tussen die drinkbuien door geen tijd om naar mezelf te kijken, waar ik naar verlangde, nodig had. En kwam ook minder voor mezelf op, voor die verlangens. Zo bezig met mezelf af te keuren. Het niet te verdienen. Onbevredigde verlangens en behoeften kunnen onbewust erg aan je vreten. En als je dan mag, iets gebruiken, dan komen de frustraties op een zielige ziekelijke manier naar buiten. Waar je je weer kapot voor schaamt. En je weer koest houdt. Totdat, enz.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...