Spring naar bijdragen

Augustus, zomernuchterheid


nancy

Aanbevolen berichten

  • nancy changed the title to Augustus, zomernuchterheid

Nog 1 dag en we hoppen van de juli naar de augustusdraad. Voor mij de maand waarin ik mijn huis ga leegruimen ivm verkoop en ik terug ga naar het ouderlijk huis om de zorg te verlenen aan mijn moeder. De kelder is daar goeddeels leeg. Dus daar kan ik ook wat meubels en boeken kwijt waar geen plaats voor is. Al het regelen van zaken voor de nota van afrekening, alle instanties berichten, bedenken wat ik wel en niet meeneem, opruimen en afscheid nemen van mijn huis, maakt mij onrustig. Regelmatig komt nu de gedachte op om even te ontspannen met een glas wijn. (wordt dan onherroepelijk meerdere flessen wijn) Ik duw de gedachte weg, maar het kost mij veel moeite. Voor de bijl gaan? Geen sprake van. Dan kom ik hoe dan ook in een binge terecht. Alle zaken vereisen een helder hoofd. Dus tegengas blijven geven en de eerste niet nemen. Ik heb nu ook een app op mijn telefoon gezet waarin ik allemaal to do lijstjes kan maken. Ook dat geeft een beetje rust. Nog 3,5 week bikkelen en natuurlijk hier lezen en schrijven :)

bewerkt door Maja
Zin liep niet
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeetje Maja, logisch dat je nu af en toe weg wilt van de verantwoordelijkheden
heb je wel wat konkrete hulp of steun bij moeilijke zaken?
we weten met ons hoofd dat drank terug naar af betekent, maar daar zijn de
zucht-gedachtes niet zomaar mee weg. :heart: Ik hoop dat er wat evenwicht blijft
met leuke dingen voor je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Maja een voorschot op augustus, goed dat je je voorbereid. Het wordt een pittige maand voor je en zal veel voor je oproepen. We gaan het samen doen!!!!! :heart:

Voor mij fijn dat je dit schrijft. Ik neem ook een voorschot op augustus, want ik herken in mezelf het onderduikgevoel. Overweldigd door het leven duik ik onder. Had me voorgenomen om nooit meer op AdB te komen, al mijn post te verwijderen en ajuuuusparapluuus te verdwijnen. Maar het is zaterdag, dus ik vul mijn gewicht in en lees je @Maja :heart: en ik ga je steunen. 

Voor mij wordt augustus een trigger. Want ik ben bijna 7 maanden (lijkt wel een zwangerschap) alcoholvrij en ik word gek van mezelf. Er staat een familiefeestje in de planning en dat is voor mij heel spannend. De reis, de overnachting, het weerzien na 1 jaar, het alleen thuis laten van poes. allemaal emotie en triggers om toch te gaan drinken, ik ben er nu al mee bezig. No way. Ik wil nuchter alles meemaken. 

Ik schrijf het hier op, alvast een voorschot op niet drinken, op nuchter. Want ik heb het beloofd en als ik het beloof doe ik het ook. En wat ik wil leren is schrijven en laten staan. het mag er zijn, ik mag er zijn, mijn post mag er zijn. 

Goedemorgen deze morgen allemaal :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik doe ook mee met het voorschot op de augustus zomernuchterheid. Dag 3 voor mij en er staan wel wat seinen op rood, stress van buiten, zorgen over dochter . Maar ik ga toepassen wat ik geleerd heb.  Kleine  stapjes,  je kan niet in 1x  op het dak springen, tree voor tree. Pittige tijd @Maja, en @Artemis familie,  leuk of lastig brengt mij vaak uit balans,  sowieso bijeenkomsten<_<. Voorbereiden en durven te voelen, goed plan I'm in!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...