Spring naar bijdragen

Nun

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    234
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Nun geplaatst

  1. Nun

    Jaarpact

    Sluit ik me helemaal bij aan. Gefeliciteerd! Bij mij zit er nog steeds vooruitgang in. Had niet verwacht dat dit zo lang door blijft werken...
  2. Nun

    Jaarpact

    Bedankt! Drie jaar! En het proces is nog steeds bezig. De laatste tijd ben ik behoorlijk weer met alcohol bezig. In positieve zin.
  3. Nun

    Jaarpact

    Gefeliciteerd Artemis! De twee musketiers...twee jaar alweer!
  4. Nun

    Jaarpact

    Ha Bob, bedankt! Ik blijf erop staan. Ben super trots voor het eerst een heel kalenderjaar en nu alweer twee jaar. Begonnen met Dry January en in mijn achterhoofd om door te zetten. En dat heb ik gelukkig gedaan. En nu twee jaar verder. Wie had dat gedacht? De trek is eigenlijk wel weg. Af en toe komt de gedachte om het toch weer te proberen om sociaal te drinken. Of opeens van daar is ie weer uit het niets. Zo alert moet ik wel blijven. Waar ik vandaan kom wil ik echt echt nooit meer terug. Wakker worden in de cel, niet meer weten wat ik gedaan had,hoe ik daar belandt was. Nee, dankje. Dat alles nu koek en ei is, nu ik niet meer drink. Nee dat is een illusie. Het leven is nog steeds up en down. Geniet wel veel meer van het buiten zijn. Wandelen en varen. Dat deed ik ook toen ik dronk maar nu ervaar ik het veel bewuster veel echter geen wolk/mist in mijn hoofd. Emoties komen en gaan en mogen er ook zijn. Ben er de laatste tijd mee bezig om hoe verder te komen in mijn proces. Maar hoe en wat weet ik niet. Maar heb het idee dat ik dit eigenlijk niet alleen kan. Weet alleen nog niet hoe en wat.. En ik zie er een stuk beter uit. Af en toe vallen die heldere ogen me nog steeds op in de spiegel.
  5. Nun

    Jaarpact

    Jij ook! 1mnd top! Dag voor dag.
  6. Nun

    Jaarpact

    Hallo ben nog steeds alcohol vrij. En merk nog steeds vooruitgang. Ben zo blij dat ik de stap heb gezet op 3-1-2021 en dat ik heb doorgezet. Het zal altijd wel een onderdeel van mijn leven blijven.
  7. Nun

    Jaarpact

    Bedankt, nu ziek en pijn in mijn keel. Opeens was dat stemmetje erweer. Raar dat het aan gewakkerd word als je ziek bent. Rare wezens zijn we toch. 15 mnd Yes!
  8. Nun

    Nun

    Een andere verslaving van vele van ons.
  9. Nun

    Qweethut

    Overwin een probleem en houd daarmee er honderd op afstand. Confisius.
  10. Nun

    Jaarpact

    Bedankt allemaal! De eerste maand zit er weer op. @Artemis @Musashi de Musketiers gaan door. Voelt inderdaad als een Trojka! en @Quinn hobbelt achter ons aan. Je houdt stand! En voor iedereen "vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt".
  11. Nun

    Jaarpact

    Ja ga gewoon door voor een tweede jaar. Had dit eigenlijk al veel eerder besloten. Wil niet terug naar dat drinken, stop pogingen, drinken, spijt etc. 3 jan 2020 ben ik niet gestopt, maar ben ik begonnen.
  12. Nun

    Jaarpact

    @Artemis @Musashi Julllie ook gefeliciteerd! Ben blij dat ik deze weg ben ingegaan!
  13. Vraag kaasfondue met wijn wel eten of afslaan. Hoe gaan jullie hiermee om.
  14. Nun

    ARRENSLEE-PACT 2021

    Enneh niet struikelen na de finish.
  15. Bedankt voor het delen van je verhaal. En sterkte en kracht toegewenst.
  16. Nun

    ARRENSLEE-PACT 2021

    Ik heb in het donker net stranwanding gemaakt en genoten van de sterrenhemel. Wat is hij hier mooi! Heb genoten van de oudejaarsdag. Allemaal een fijne jaarswissing toegewenst en zo rijden we samen droge januari in!
  17. Hier op het eiland ook een knal oranje lucht. Schitterend. Was een mooie dag.
  18. Hopen dat het droog blijft. Ben blij dat ik toch gegaan ben. Jammer dat alles dicht is. Thermosfles en broodjes mee.
  19. Nun

    ARRENSLEE-PACT 2021

    Mijn verjaardag en de Kerst weer voorbij deze keer zonder drank ben er trots op. Als een schildpad kruip ik over het pad wat ik ben ingeslagen. En als ik me onveilig voel trek me terug onder mijn schild, maar er blijft beweging in.
  20. Nun

    ARRENSLEE-PACT 2021

    ik ga er vandoor. Ga een paar dagen naar 1 van de Waddeneilanden tot zondag is de planning. Mocht het weer tegen vallen dan ga ik eerder naar huis. Zo morgenochtend mijn spullen en dan weg. Heb er zin in effe uitwaaien.
  21. Zo ben ik dit jaar er in gestapt. Ik zou 1 januari stoppen maar dat ging natuurlijk niet. Zo het werd 3 januari.
  22. Helaas moet ik jullie wel vertellen dat jullie de taart zelf mogen maken. Stappen 1. Voorbereiden Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg een bakpapiertje op de bakplaat. 2. Beslag maken Doe de biscuitmix (330 g), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng dit eerst op de laagste stand goed door elkaar tot dat het een gladde massa is en mix de ingrediƫnten daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag. 3. Bakken Schep het beslag op de bakplaat en smeer deze helemaal uit over de plaat. Bak de plak op 170 graden in 20-30 minuten gaar en goudbruin. 4. Vulling maken Smeer het potje lemon curd uit op de biscuit plak. Mix de bavaroismix (100 g), lobbige slagroom (500 g) en het water (125) en smeer dit boven op de lemon curd uit. 5. Opstijven Rol het geheel op tot een rol. Leg deze voor 12 uur in de koelkast op om op te stijven. 6. Decoreren Klop de overige slagroom (100 ml) samen met de vanillesuiker (1 zakje) stijf. Snij de 2 randen aan de zijkant af en breng een dun laagje slagroom aan om de sprinkles te laten plakken. Spuit met het spuitmondje de overige slagroom (ca. 90 g)bovenop en leg er wat fruit bij ter decoratie.
  23. Maak er allemaal een mooie nuchtere dag van.
  24. Kijk vanochtend in de spiegel een paar heldere witte ogen kijken me aan. Je bent jarig! Zo nu trakteer ik.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...