Spring naar bijdragen

Donderdag 24 juni 2021


Maja

Aanbevolen berichten

38 minuten geleden zei spirit:

Ik geef tegengas tegenwoordig. Dat is alles. 

Spirit ik zie jou altijd tegengas geven tegen alles en iedereen. Ik heb je nog nooit naar iemand zien luisteren. Alles ligt altijd aan iemand anders. Zelfs als je een lekke fietsband hebt denk je dat iemand anders het gedaan heeft :D 

Denk je niet dat het probleem in je eigen houding zit?

Of denk je nu weer dat ik je "naar beneden" zit te halen, wat dat ook moge zijn trouwens, dat is je eigen idee als mensen je kritische vragen stellen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei spirit:

Joh @Quinnhet klikt gewoon niet tussen ons. Dat kan he? Heb haar een jaar de kans gegeven. Ze zit toch niet dasr om mij iedere keer naar beneden te halen toch? 

Hahaha, jij hebt HAAR een jaar de kans gegeven?? Wie heeft er nou een probleem? Wees nou eens eerlijk...

 

4 minuten geleden zei spirit:

Misschien ook wel goed, die weerstand. Zegt iets over mij. Ze had het alleen niet van me verwacht :face-icon-small-shocked:. Ook daar zijn ze voor getraind toch? Hoort bij het vak. Ze gaf in ieder geval weer een prima standaard antwoord. 

Wat arrogant. En dom. Dit zegt inderdaad iets over jou. 

 

2 minuten geleden zei spirit:

Dat is nu precies waarom ik weer na de AA ben gegaan @Maverick

Daar blijf jij ook niet lang. Ik herken dit, binnenkort heb jij hier ook weer commentaar op. Maar goed, we zullen zien. Ik wens je het allerbeste, echt waar. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei spirit:

Heb hele goede ervaringen met de AA. Ben ooit 2 jaar droog geweest met dank aan de AA. 

Wat fijn dat je dan weer terug bent gegaan , dat meen ik. Blijkbaar helpt een programma wat aanspoort tot nederigheid dan toch om je langere tijd van de drank te houden. Heb je de stappen al eens doorlopen met een sponsor? Oprechte vraag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 minuten geleden zei spirit:

Mocht er volgends week een nieuwe komen, komen we geen stap verder. Vaak gebeurt trouwens. 

Net zoals bij jou die gisteren als “nieuwe” is binnen gekomen is er tijd genomen om voor jou bij stap1 te beginnen. Dat doen ze voor iedereen, mooi hè?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha @Cleo66

De situatie die jij beschrijft, heb ik heel veel meegemaakt in de tijd dat ik werkte als gespecialiseerd verzorgende. Tegenwoordig heet dat thuis begeleidster geloof ik.

ik zou proberen om toch wat afstand te houden als ik jou was, want deze situatie is veel te complex.

WIj hadden vroeger werkbesprekingen, zodat je een beetje je ei kwijt kon, en kon bespreken hoe je je op moest stellen in zo,n situatie.

Heb jij die mogelijkheid ook ?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond! @Cleo66 kun je het niet bij je leidinggevende ofzo melden? Dat je zorgen hebt om het gezin? Sorry @spirit ben het met Nancy eens. Niet omdat ik het je niet gun, maar meer, waar gaat dit weer heen. Maar goed, als jij denkt dat je het beter weet dan de hulpverlening, prima toch? Ik heb sinds kort ook hulp, pittig maar ik wil vooruit. Verder zo goed als klaar om een week weg te gaan. Al nemen we zoveel mee, dat het lijkt of we weken weg gaan. @ikkanhet sterkte :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@spirit  de 1ste  stap kan je niet zo vaak doen  als onnodig  het is het allerbelangrijkste  van het  begin AA programma .

Elke  nieuweling die bij AA komt is het belangrijkste  maar ook weer stil  staan bij je eerste stap  machteloos  tegenover  alcohol. 

Als ik naar mij  zelf  kijk  is elke stap wel voorbij gekomen  in mijn AA tijd maar pas met een sponsor  ben ik echt aan de stappen gaan  werken. 

In 1 jaar tijd  hebben  we samen de eerste 3 stappen gedaan . 

 Stap 4 begin  ik na mijn  zomer vakantie  mee met haar.

Neem het niet  te snel  en idd ik adviseer je een sponsor  die bij jou  klikt .

Als ik naar jou kijk en hoe  ik je beleef is een sponsor  die rust en regelmaat  creëerd  bij je in het stappenplan het meest gebaat.

Iemand die  je halt kan roepen en voorkomt  dat  je sneller wilt en je wispelturigheid  kan aftemmen .

Met name in stap 2 en 3 je overgeven  in andermans  handen en daar de rust in vinden  om eens goed bij jezelf  naar binnen te kunnen  stappen  je innerlijk  bekijken  en je  leren deze om te zetten naar  spiritualiteit  en openheid  van geest om eens  de dingen  anders aan te pakken dan dat  je tot  nu toe hebt  gedaan. 

Het  draait niet  alleen  om je nuchterheid  te bereiken  behouden  maar een andere leef  en zienswijze naar jezelf en je omgeving. 

Pas dan  ben je klaar om  aan andere stappen te werken. 

 

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb een megadrukke werkweek achter de rug. Maar hij was ook heel goed. Ik oefen mezelf met ‘niet blijven hangen in’. Valt niet mee voor mij, dus nuttig.

Vandaag hele dag lesgegeven. Was erg leuk. Morgen weer een dag. Telkens ben ik moe ‘s avonds, maar gelukkig hebben we een hond. Dus ik moet wel naar buiten. En dan is dat altijd goed. Dat doet iets. De kleuren, de bomen, de vogels, het licht. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 minuten geleden zei Bor:

Schoenmaker blijf bij je leest. 

Mensen als jij vernielen meer dan ze maken. Waar bemoei je je mee.. Hier ben jij niet voor gevraagd, maak maar schoon dat is je job in de uurtjes die je heb gekregen daarvoor en voor de rest niks of your business, niet meer niet minder 

Goh wat een fijne reactie. Was het bij jou ook zo'n zooi dat je je weer aangesproken voelt. Hadden ze maar ingegrepen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66

Ik begrijp heel goed dat je je grote zorgen maakt en je je machteloos voelt. Ik zou net als jij, er graag iets aan willen veranderen. En wat vreselijk sneu voor die kinderen. Ik zou zeker stappen ondernemen of vragen om overplaatsing. Ik zou zoiets niet aan kunnen zien. Ik ben blij dat er mensen zijn zoals jij....die zich zorgen maken om anderen inplaats van hun mond houden en de boel de boel laten. :heart::rose:

bewerkt door kunsie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66 Het advies van @rapilos lijkt me een goede, bespreek het met je collega’s zodat je weet hoe je jezelf staande houdt in deze situaties. Let goed op of je tekenen van mishandeling ziet en wees er gewoon voor de kinderen als het nodig is. Het scheelt dat BJZ al betrokken is dus ik zou dat deel bij hen houden.

Met deze uitzondering: Als je mishandeling van de kinderen ziet atijd ingrijpen en melden. 
Je doet het goed zo. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bor lees het bericht nog eens goed.

@Cleo66schetst alleen wat ze heeft gezien en vraagt hier om raad. Niets meer en niets minder. Ik denk dat ze juist bij haar eigen leest wil blijven en daarom vraagt om advies.

Dat ze zich zorgen maakt om wat ze heeft gezien kun je haar toch niet aanrekenen?

Lees het nog even na, ik weet bijna zeker dat je het bericht anders kan interpreteren.

 

 

 

 


 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...