Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

knakker

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2272
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  74

Over knakker

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

2288 profielweergaven
 1. knakker

  Lotgevallen & strapatsen

  Vandaag heb ik een vol jaar niks gedronken. Het kan dus toch. Daarvoor twintig jaar lang lopen worstelen met drank. Anderhalf jaar zonder succes geprobeerd ervan af te raken. En toch heeft het afgelopen jaar mij eigenlijk nauwelijks moeite gekost. Raar is dat. Ik ben er steeds meer van overtuigd geraakt dat de verslaving zich grotendeels tussen mijn oren afspeelde. Toen ik erin slaagde om het daar weer gezond op orde te krijgen was de rest kinderspel. Voor mij dan. Want ik weet ook dat elke verslaving uniek is. Maar ik ben er tevens van overtuigd dat wij alcoholisten het ons soms nodeloos moeilijk maken. Op 7 juni 2018 meldde ik mij hier voor het eerst op het forum. Twee jaar, vier maanden, tien dagen. Ik heb hier ontzettend veel geleerd. Veel meer dan in de therapie├źn die ik volgde. Door hier veel te lezen en door hier veel te schrijven. In goede en slechte tijden waren jullie steeds dichtbij en daar ben ik jullie bijzonder dankbaar voor. Ik ben echt een beetje van jullie gaan houden, hoe heet dat toch. En toch denk ik dat het nu een goed moment is om hier afscheid te nemen. Ik kan nu wel op eigen benen staan. Tijd dat het vogeltje het nest uit fladdert. Het is dus niet dat de sfeer mij hier niet meer bevalt. Het is eerder dat ik bang ben dat ik mij teveel ga hechten aan een wereld die slechts virtueel is. Omdat ik ook hier geen maat kan houden schrijf ik hier wekelijks en soms zelfs dagelijks vele uren. Dat is niet gezond. In het begin was dat bewust om het lijntje met de wereld waarin ik niet wilde terugvallen kort te houden. Nu mag die navelstreng worden doorgeknipt. Minderen is geen optie. Alles of niets. Hoewel er hier natuurlijk ook een mooie traditie bestaat dat de mensen die afscheid nemen binnen de kortste keren weer terug zijn. Dus je weet maar nooit. Het ga jullie allen zeer goed. Ik zal jullie missen. Moedig voorwaarts.
 2. Wij zitten allemaal denk boordevol tegenstrijdige gevoelens en gedachten. En dat gonst en bromt de hele dag maar door in je kop. Je wordt er soms niet goed van. En daar moet je dan als mens een beetje eetbare chocola van zien te maken. Dat is een hele klus. Ik ben een gevoelsmens en neem mijn emoties in principes serieus. Ook dat nog. Maar er zijn ook momenten dat je sommige gevoelens en neigingen domweg moet negeren. Omdat het anders niet opschiet. En op die momenten kies ik ervoor om maar even over te schakelen op de automatische piloot van mijn ratio. Die is tevoren geprogrammeerd met een aantal simpele koersaanwijzingen: niet drinken, winkels mijden bij zucht, etc. Zo ga ik de krankzinnigheid te lijf die ook wel in mij huist. En dat werkt nu al een jaar best aardig. Maar ik ben maar een onnozel boerke.
 3. Aan empathie en herkenning is hier toch ook geen gebrek @Descartes33?
 4. Misschien zat er een slaapmiddel in de mosselen?
 5. Ja, ik word er ook treurig en moedeloos van. Maar het stoort me ook. Ik ben er zelf ook vaak genoeg zo aan toe geweest. Dus ik weet dat de drinker er meestal voor kiest om toe te geven aan de fles in plaats van zich te verzetten. Dan kun je kletsen wat je wilt, maar het heeft geen zin. Ik hoop altijd dat er nog een laatste flakkering van wilskracht is om de eigen koe bij de hoorns te vatten. Natuurlijk kom je er niet alleen op wilskracht, dat weet ik ook wel. Maar om bepaalde momenten door te komen moet men soms domweg even op kiezen bijten en wat anders gaan doen. Leuker kan ik het niet maken, wel makkelijker.
 6. Ehm, met mijn 'volle teugen' hierboven bedoelde ik dat @Lieke7777 van haar 2 moet genieten. Niet @Smaragd van zijn 12. Dat daar geen ingezonden brieven op komen straks.
 7. Leuk joh. Geniet ervan he, deze week. Volle teugen.
 8. Zijn de kids intussen al bij jou @Lieke7777?
 9. Nou hier, kijk eens aan. Je moet het leven niet nodeloos ingewikkeld maken Rustig aan, boef.
 10. Daarom noemde ik het ook impulsief. Die drankduivel zijn wij zelf. En kunnen wij dus ook besturen. Kost wel wat moeite soms. Dat wel. Heel goed. Wil je ook vertellen wat?
 11. Dat kan best, dat maken wij onszelf wijs, dat het niet kan. Gevoel negeren, verstand achter het stuur zetten. Even grote jongen zijn. Je weet best wat je moet doen.
 12. Ik zou denk ik alleen maar RELAX op mijn muur schrijven. Wel in grote letters.
 13. Ja precies. Vroegtijdig signaleren, daar komt het vaak op aan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...