Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

knakker

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1104
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  33

Over knakker

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

1268 profielweergaven
 1. Oh, bij ons worden vrouwen standaard bij een sollicitatie al even ruggelings op een bureau gelegd om te kijken of hun CV bij de functie past. Is dat niet overal gebruikelijk dan? Goedemorgen ook trouwens.
 2. Samen met beide zoons op de bank voor de televisie. Voetbal en pizza. En cola. Een leuke avond hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.
 3. knakker

  Jopie

  Zoals zo vaak als ik je lees denk ik: die Jopie die begrijpt het allemaal, het leven. Nee niet omdat je een sterke vrouw zou zijn (wat is dat eigenlijk, überhaupt?); ook niet omdat het makkelijk is, of eenvoudig, dat moet ook helemaal niet. Maar domweg omdat je alles rauw tot je kunt laten komen, puur en eerlijk, zonder gelul en zonder franje. Je kunt laten verbazen en overrompelen. En dan gewoon erdoor heen gaan, omdat er geen andere keuze is, met trillende benen desnoods. Het zou mij zeer verbazen als jij niet uiteindelijk domweg gelukkig zult zijn. Of nee, geluk is ook weer zo'n beladen en overschat begrip. Maar dat jij je bestemming bereikt dan, of die nadert, hoe en waar dan ook, verzopen en gelouterd misschien. En dat je dan denkt: okey mooi, ik heb nog wel bedenkingen, maar het is goed zo, ik ben tevreden. Verdikkie, ik lees je laatste zin nog eens terug. Je bent er al, misschien, nu. Ik ben jaloers, maar verre van afgunstig. Want wat gun ik je dit alles. Zo. Nu. Zoals het is. Ervaar het. Onderga het. Als een Jopie. Geniet.
 4. Aja, de zon, wel leuk dat hij ook weer eens komt kijken. Mensen gaan opeens weer veel meer hardlopen valt mij ook op dan. Een rare bezigheid eigenlijk. Slecht voor de gewrichten inderdaad. En echt direct bevredigend vind ik het persoonlijk niet: je bent te intensief bezig om onderweg ergens van te kunnen genieten. Tenzij je zo ver loopt dat je in die dopamineuze cadans komt die een soort roes is. Maar het gevoel achteraf is wel lekker. Daarom ga ik het binnenkort toch maar weer eens proberen. Want een groot voordeel is wél weer dat je het altijd en overal kunt doen en er verder niemand voor nodig hebt. Bloedmaan is een maansverduistering toch? Volgens mijn bronnen is die er pas in het jaar 2029 weer. Maar dat hoeft er stukje vrolijk erop los mediteren natuurlijk niet in de weg te staan. Fijn dat je weer in een goede flow zit @spirit, hoe dat vast!
 5. De geest is wel gewillig, maar het vlees is zwak. Het is inderdaad om moedeloos van te worden soms, Rupz, maar je kracht ligt er nu juist hierin om dat niet te doen. Je mag namelijk nog steeds ook trots zijn dat het hiervoor wekenlang goed ging. Helemaal mooi zou het zijn als het na gisteren weer meteen wekenlang goed gaat. Hou dat ook voor ogen nu en ga daar meteen weer naar streven. Ik had ook liever gehad dat mijn pad na jarenlang drinken als volgt was gegaan: op een dag stoppen, en dan domweg gestopt blijven zonder gedoe. Maar dat zit er helaas maar voor weinigen in. De 'drie keer is scheepsrecht' uit de titel van je draadje is misschien ook al bijna 'drieëndertig keer is scheepsrecht' geworden. Ook dat is spijtig, maar het hindert niet, zolang jij maar niet op de grond blijft liggen maar gewoon opkrabbelt en - weliswaar met een kater - maar evengoed vastbesloten weer verder gaat op je pad. Die terugvallen zijn bloedirritant, maar blijkbaar hoort het erbij, bij ons sukkelaars. Daarom, ondanks alles, maar omdat het doel duidelijk en hetzelfde is gebleven: gewoon weer Moedig Voorwaarts!
 6. Geen idee wat er aan de hand is, maar is is hier hoog in de lucht opeens een oranje soort bol te zien, waar allemaal licht vanaf lijkt te komen. De lucht niet meer stemmig grijs, maar meer een vreemd soort blauwachtig. Apart wel, ik raak er helemaal van uit mijn dagelijkse melancholie.
 7. Ach, man, vrouw, homo, hetero, blond, donker, dik, dun, jong, oud: uiteindelijk ben je gefascineerd door de mens die er binnen in zit. Dat is althans mijn overtuiging. Alhoewel ik nooit verliefd ben geweest op een man, dat dan weer niet. Maar wat ik bij een groot deel van de homoseksuele man wel vaak een verademing vind is dat zij gemiddeld minder last hebben van die nogal kinderachtige neiging om zich altijd 'groot te moeten houden', die malle trots om gevoelens altijd maar te verbergen voor de buitenwereld. Dat komt allemaal vanwege de evolutie heb ik mij wel eens uit laten leggen. Want als je tranen in je ogen hebt kun je minder goed mikken tijdens de berenjacht. Maar het maakt een echt mensengesprek soms wel wat lastiger.
 8. Niet gênant hoor. Wij hebben allemaal een beetje bevestiging nodig zo nu en dan, hoe groot en sterk we ons ook voordoen. En als je zelf een keer bent vergeten hoe goed je gaat, nou, dan zeggen wij het wel even hoor, geen probleem
 9. Jouchee! Dat is wel een stijf nekje waard denk ik Maar wat was de truc?
 10. Wonderlijk, dat zo iemand ooit aan zijn eigen geaardheid heeft getwijfeld. Dit vind ik echt zo'n Korte Termijn Homo. Ik bedoel dat je direct denkt: die is vast homo, en dat het dan ook klopt. Maar beter laat uit de kast, dan altijd in het donker. Maar een hilarisch figuur wel
 11. knakker

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Ha, dat klinkt lekker positief Maartje. Fuck de wijn. Groots & meeslepend het Nieuwe Leven in!
 12. Haha, dankjewel @Bor. Is dit trouwens niet die vrolijke fluiter uit 'Ik vertrek'? Of is het gewoon @Smaragd? Nee, die is in het echt veel rustiger denk ik. Maar heeft deze homo dan gewoon vrouw en kinderen?
 13. Zo is dat Men kan het slechter treffen toch? Niet teveel achterom kijken hoor. Dat sprookje is uit, weet je wel. En wij geloven niet meer in sprookjes. Voorwaarts moet het gaan! En daar is het ook leuk. Want zoveel voegt alcohol ook niet toen aan je leven, laten we eerlijk zijn. Dus met fles ginger ale in je hand gewoon keihard genieten van je leven!
 14. Mogge mensen Mijn beeld van @Lady Jane: bij zon altijd op het strand, anders in de sauna Wat is dat Chateau Meiland eigenlijk? Ik heb het nooit gezien. Kijk eigenlijk maar zelden tv meer, sinds internet hier wordt gecombineerd met Netflix. Is het echt een tv-programma over wijn?
 15. knakker

  Lotgevallen & strapatsen

  Nou ja, plan A mislukt. Dus toen maar plan B gemaakt. Ik zat erover te denken iets in de groenvoorziening te gaan doen. Heb je al een idee wat dit is? Of wat het kan zijn? Wat is plan B knakker? Nee, was flauw grapje @nondetju, sorry. Met Missie Wortel & Tak bedoel ik het plan om het alcoholprobleem met wortel & tak uit te gaan roeien. Missie Wortel & Tak I was klinische opname. Dat ging niet door. Daarvoor dronk ik niet genoeg. Nu dus Missie Wortel & Tak II (of plan B ): nieuwe intake is in gang gezet. Kan in verband met wachttijden wel even gaan duren. Daarom in de tussentijd ook een online cursus geboekt bij Petra Moes. Dan kan ik er meteen gericht en actief mee bezig gaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...