Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

knakker

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1300
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  38

Over knakker

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

1617 profielweergaven
 1. Sjonge, ik lees een hoop zorg en ongerustheid hier vandaag mensen. Ik zou iedereen wel een vriendelijk kusje willen geven als ik niet zo'n afstandelijk tiep was. Bloemen dan maar weer, voor iedereen bloemen. Vooral ook voor @Cleo66, voor @Myle en voor @Yana, want jullie vind ik lief. En voor iedereen die ik vergeten ben ook natuurlijk. Hm, ik lijk wel zo'n spietsj bij de Oscar-uitreiking.
 2. knakker

  Lotgevallen & strapatsen

  Terwijl het coronavirus intussen de gehele aardbol in zijn verstikkende greep houdt, de kinderen niet meer naar school kunnen en wijzelf thuiswerken en wc-papier kopen, staat mijn alcoholvrije teller ineens op vijf maanden. Hop. Geen wereldnieuws, maar voor mij persoonlijk iets om dankbaar bij stil te staan. Een nieuw persoonlijk record, royaal, want veel langer dan drie maanden had ik het nooit eerder volgehouden. Zes maanden geleden sloot ik mij op in een hotelkamer in een onduidelijke poging mij van de wereld te drinken. Vijf maanden geleden in de schemer van de ochtend de laatste slok, een laatste fles wijn. Alleen op een verlaten perron, op weg naar de kliniek. Treurige herinneringen. De kortstondige opname in de kliniek de bodem van mijn put, maar ook het keerpunt. Zo ver mag het nooit meer komen. Op de dag dat ik terugkeerde kocht ik een zilveren dollar die ik sindsdien elke dag bij mij draag om mij hieraan te blijven herinneren. Op de ene zijde de ‘walking liberty’, hervonden vrijheid. Op de andere zijde de adelaar, vastberadenheid. In God we trust. Daarna heb ik gedurende drie maanden een intensief therapeutisch traject gevolgd. Dit heeft mij niet zozeer nieuwe inzichten gebracht, maar wij wel doordrenkt van het besef dat het menens is. Er zijn nieuwe gedragspatronen ontworpen, en die beginnen steeds meer in te slijten. Het werk dat ik twintig jaar met nogal wisselend plezier heb gedaan is opgeofferd. Bron van teveel onderhuidse frustratie. Dat was tenminste een duidelijke aanwijsbare oorzaak om het op een zuipen te zetten. Zodoende nu op zoek naar nieuwe maatschappelijke horizonten. Een uitdaging, zeker. Laatste ronde, nieuwe kans. Ik heb wel weer zin in het leven. En nu zit de hele familie Ezel thuis vanwege het virus. Het is misschien wat ongepast, maar dat bevalt ons eigenlijk enorm goed. Ja natuurlijk, de aanleiding is rot; en nog veel rotter is het voor hen die worden getroffen. Maar het is aan de andere kant ook wel gezellig. Met het hele gezin aan tafel. Met de jongens de natuur in, nu de vogels weer fluiten en de lente eindelijk in zicht is. Een beetje kötelen in en rond het huis. De oudste helpen met zijn schoolwerk. De jongste die steeds meer dingen kan. Papa kijk! En alles nuchter, dat is wel zo fijn. Je maakt veel meer mee nu eindelijk die kartonnen doos van je kop is. Ik mis het niet, die drank. De rottigheid die ook op je pad komt vervliegt veel sneller zonder dat bezopen gedoe eromheen. En waar ik vroeger nog vaak weemoedig over mijn schouder keek naar mijn verleden met kroeg en wijnproeverij denk ik er nu vrijwel nooit meer aan. Het voegt niets meer toe. Anders dan de kleine twee jaar geleden, toen ik mij hier voor het eerst meldde, ben ik terughoudend geworden in het rond toeteren van mijn positieve ervaringen en verwachtingen. Toch denk ik dat de knop nu eindelijk definitief om is. Moedig voorwaarts!
 3. Mogge mensen. Ja, lekker is dat he, Rosie? Ik heb ook, eindelijk, eindelijk, de indruk dat het bij mij uit het systeem aan het raken is. @Jopie: succes met hollen. Ook voor mij iets heilzaams, na lange tijd een overtuigd niet-sporter te zijn geweest. Ik krijg trouwens dat beeld van die flapperende Joop in ondergoed op de lopende band maar moeilijk uit mijn hoofd
 4. knakker

  Even voorstellen Myle

  Myle, dat lijkt me een heel goede stap. Een Mylepaal zou ik haast zeggen. Ik zou hier vol voor gaan als ik jou was. Er zullen vast nog momenten komen dat je de neiging hebt tegen te stribbelen, af te zeggen of wat ook. Maar grijp deze kans. Voor mijzelf gesproken: ik beschouw mijn opname van oktober als keerpunt in mijn leven. Van tevoren dacht ik wel eens: wat moet ik daar tussen al die mafketels. Maar ik heb het als ongelooflijk heilzaam ervaren. Het is ook heel troostrijk om als medemafketel tussen soortgenoten te zitten en te merken hoeveel mensen in allerlei soorten en maten met exact dezelfde materie worstelen als jij. En gek genoeg: het was ook best gezellig, op een bepaalde manier. Ik hoop echt dat jij eenzelfde soort positieve ervaring zult opdoen. En het kunt aangrijpen om het roer eindelijk helemaal om te gooien. Succes Milo!
 5. Mogge mensen. Sjonge, wat zit jij vaak in de sauna @lady jane. Draag jij überhaupt nog wel eens kleren?
 6. De sportschool, lieve help. Ik heb in het verleden enkele malen boordevol goede voornemens wel eens een abonnement genomen. Stond ik tussen die opgepompte lichamen met 100 kg-halters heel aandoenlijk mijn kaboutergewichtjes op een neer te bewegen. En op zo'n lopende band of fietstrainer komt het menselijk bestaan mij ineens wel heel zinloos voor. Ja, liever naar buiten dan. Dan kun je tijdens het fietsen of rennen je tenminste nog vergapen aan de natuur.
 7. Nou, niet geheel verrassend: het nummer heet Denis(e). Ik keek het net terug op youtube. Waar ik als jongetje een uiterst sensuele dame zag, zag ik nu een mevrouw in een soort van badpakje een mal jaren 70-hupsje doen. Waar blijft de tijd?
 8. Goed je weer te lezen Denise. Draad oppakken en weer verder nu. Ik vond dat van de medicatie en dat briefje ook wel schrikken. Reden temeer om het droog te houden. Dat nieuwe bankstel kun je tenslotte ook best vieren met een kopje thee. Het schijnt erbij te horen dat vallen en opstaan de hele tijd. Vermoeiend gedoe. Maar er komt een moment dat zelfs de grootste ezel (hallo) in de gaten krijgt dat die hele drank niets meer toevoegt. En dan is ineens de betovering verbroken. In bad gaan, ja. Dat is best lekker soms. Ik vind soezelen in bad tegenwoordig ook erg aangenaam. Tot het moment dat je proestend overeind schiet omdat je onderuit zakt en het water ineens je neus in loopt. Muziek luisteren in bad is ook fijn. Zet 'm op Denise. (Ik hoor nog altijd dat nummer van Blondie in mijn hoofd als ik een bericht van jou zie verschijnen.)
 9. knakker

  Even voorstellen Myle

  Soms moet je je eigen angsten en impulsen gewoon overrulen Milo. Even niet nadenken en domweg doen, desnoods zonder ballen. Het is het waard. Jij bent het waard. Succes vandaag!
 10. Mogge mensen. Welkom terug @Smaragd, goed je weer te zien hier.
 11. Sjonge @Smaragd, daar schrik ik van. Voor nu vooral heel veel sterkte, ook voor je geliefden. Ik kan natuurlijk wel zeggen hoe stom je bent, maar dat weet je zelf ook wel. Bovendien ben ik zelf ook zo'n rund geweest, in niet eens zo'n heel ver verleden die doodleuk door de refusal heen dronk. Hou je taai, kerel.
 12. knakker

  Vr 21 feb 2020

  Mensen die de moeite nemen om voor een Goed Doel langs te komen geef ik altijd wel iets. Maar die energieverkopers en dergelijke poeier ik altijd midden in hun ingestudeerde verhaaltje af. Wel vriendelijk, tenminste in het begin. Jehova-getuigen probeer ik over te halen katholiek te worden. Daar hebben ze meestal niet van terug. Koek van eigen deeg.
 13. knakker

  Even voorstellen Myle

  Het is niet meer het moment om nu schijtlollig met een flesje Fristi aan te komen nu Milo. Maar ik wens je allemachtig veel sterkte. Hou je taai. Het gaat je lukken hoor, ook al geloof je dat misschien zelf soms niet meer. Mij is het ook gelukt. En wat een ezel kan, kun jij beter. Kwark en sinaasappels: dat is een goed begin.
 14. Hey, van harte Cleo! Maak er een mooi feessie van.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...