Spring naar bijdragen

Time out


Rosee

Aanbevolen berichten

Dank je wel @zonnig! Het stormt in mijn leven, maar ik voel nu voor het eerst pas goed dat drinken een probleem erbij zou zijn ipv een verlichting. Ook al 'mis' ik het om me te verdoven, net zoals ik deze week het roken 'miste'. Maar het wordt wel weer een pittige week. We gaan ervoor...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Daar zit ie he? Dat je echt 'voelt' dat drinken een probleem erbij zou zijn...zonder je gevoel dat je iets wilt verdoven negeert..want tja...helaas..problemen lossen zichzelf niet op door niet te drinken...maar hoe dan ook beter handteerbaar. Als is het maar dat jij jezelf recht in de ogen kunt kijken. Goh..wat mooi en sterk van je, 8 maanden :rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat lief @Cleo66 dank. Puberzoon is weer thuis en hebben een goed gesprek gehad. De lucht is geklaard gelukkig dus dat is een stap in de goede richting. Het is lastig om de aandacht goed te verdelen tussen hem en zijn broertje met een gedragsprobleem. Het lijkt wel alsof ze elkaar afwisselen, gaat t met de ene weer goed begint de ander weer moeilijk te doen en andersom. Ik ben heel blij dat ik t droog heb kunnen houden. Vroeger ging ik dan meer drinken en dat maakt t allemaal nog erger. Alsof je dan helemaal wegzakt in alles. 

Jij gaat ook goed he? Sinds je je aangemeld hebt voor t jaarpact lijkt t alsof er een knop bij je is omgegaan zo knap!!!! Ik durf dat nog steeds niet. (Tenzij je je met terugwerkende kracht erop kan zetten als het een jaar is gelukt haha) we can do it!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Afgelopen weekend afgesproken met vrienden. Een van hen heeft een alcoholprobleem en heeft daar ook hulp bij gezocht, maar nu een terugval. Hij gedroeg zich al dronken om half 2 s middags toen we elkaar zagen en dat werd steeds erger. Ik ergerde me kapot omdat de kinderen erbij waren en hij mij probeerde over te halen om met hem mee te doen, me een moraalridder noemde en afwisselend sentimenteel en boos werd. Op de terugweg deelden we een taxi en toen werd hij door een fout van de taxichauffeur heel naar en onredelijk en zelfs agressief. Ik ben echt boos en mijn kinderen willen niks meer met hem te maken hebben. Hij verwijt me dat ik nooit opneem als hij me belt, maar dat komt ook omdat ik dit soort dingen te vaak heb meegemaakt en ik het zat ben. Aan de andere kant ken ik hem al 25 jaar en heb zelf ook dingen gedaan waar ik spijt van heb. Ik laat het maar even bezinken. Wel een spiegel...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja lastig @Cleo66. Ik wil deze vriend wel helpen maar ik wil niet in zn buurt zijn als hij dronken is. Er valt dan toch niet te communiceren. Een beetje aangeschoten vind ik nooit zo heel erg, maar ja waar ligt de grens. Misschien let ik er teveel op. Ik kan niet meer tegen dronken mensen in mn omgeving merk ik. Dan maar n moraalridder:blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren weer even een lastig momentje. Was uit eten met een vriendin. Zaten buiten, mooi weer, zomeravond gevoel. Naast ons 2 vriendinnen aan t roken en drinken (vriendin rookt en drinkt ook) ene na t andere biertje en ze hadden een hoop lol. Ik werd ineens overvallen door jaloezie: ik wil ook! Barman bracht ons per ongeluk 2 biertjes die voor hen waren bestemd, terwijl ze nog een heel glas hadden. Ze zeiden: 'zet ze er maar naast.' Wij hadden het ook  gezellig maar toch... ik weet t, t is maar een gevoel en t gaat voorbij. Ik zeg maar tegen mezelf: 'ok, soms mis ik t. Maar dat mag." Moedig voorwaarts zoals @knakker zegt, ik merk dat ik die erin hou voor mezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo zeg, zit je het net moeilijk te hebben en dan brengt barman je ook nog per ongeluk een biertje... pffff, ben jij even moedig bezig!
Roken en drinken... tja, soms mis ik het ook. Joost mag weten waarom, want het levert niet veel meer op dan ellende. Het helpt wel hè, om tegen jezelf te benoemen dat je het even mist, of jaloers bent. Wat een wonderlijk leven toch.
Nou ja, ik heb eigenlijk niks te zeggen maar het is zo herkenbaar voor mij zoals jij het opschrijft.
Ik wens je een mooie dag, dappere Rosee en ik hoop dat je met je kinderen in wat rustiger vaarwater bent terecht gekomen.
:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Yana het is me sinds ik niet meer drink al een paar keer gebeurd dat een barman per ongeluk drank voor me neerzette:blush: ik begin de humor ervan in te zien. Ik kom kennelijk over als een drankorgel. De kinderen gelukkig weer in rustig vaarwater. @Cleo66 lief dat je dat zegt, ik leer ook heel veel van jou en herken zoveel in wat je schrijft. Ik ben trots dat ik het me tot nu toe is gelukt, maar er zijn nog zoveel moeilijke momenten en ik ben nog zoveel met alcohol en roken bezig. Ik lijk soms wel geobsedeerd. Het voelt alsof ik dat nog steeds nodig heb om alert te blijven. Dit forum is echt mijn belangrijkste reddingsboei.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Onverwachts een craving gehad vandaag (zo noem je dat toch?) Onverwacht op een plek waar geborreld werd, waar ik het niet verwachtte. Daarna naar huis gefietst langs allemaal drukke terrasjes in de zon, zag overal dienbladen met bier en wijn en rokende mensen. En t weekendgevoel er bovenop. Bah bah bah ik werd chagrijnig en voelde me zielig en nam dat mezelf kwalijk. Had deze trigger niet zien aankomen. Dacht dat we dat nou wel gehad hadden maar kennelijk duikt t ineens weer op. Gelukkig nu over. Meer mensen getriggerd door t weer vandaag?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@knakker ik kwam niet echt in de verleiding, althans... ik was met een moeder die ik net pas ken en niet weet dat ik niet drink. De kinderen gingen naar een sportles en pal ernaast zat een terras in de zon. Wist ik niet ,was er voor t eerst. Ze zei: ha lekker borreltijd... en t schoot even door me heen: ik zou nu gewoon een glas kunnen bestellen en niemand zou ervan opkijken. Maar gelukkig niet gedaan. Moest 3 kwartier terugfietsen en al die terrasjes riepen me:blush: ik ergerde me aan mezelf omdat ik me een aansteller vond. Ik was mezelf en mn trek in alcohol helemaal zat... blij dat ik hier even kan klagen:blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo is het maar net @knakker! Soms vergeet ik weleens dat dat verlangen ook weer overwaait! En dat t helemaal niet erg is dat t er is. Waarom zou je alles moeten hebben waar je naar verlangt. Vanmorgen stond ik op met een helder hoofd. De zon schijnt en ik ga een heerlijke paardrijbuitenrit maken met een vriendin. Dat doe ik niet vaak en ik verheug me er enorm op. Als ik er nu aan denk dat ik gisteren had toegegeven aan mn dranktrek. Dan zou ik nu zitten huilen van ellende en spijt. We gaan door!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi gedaan. Herken er wel wat in hoor..maar moet zeggen, dat die gedachten minder worden..en niet meer zijn dan een flits...heel af en toe.  Je gaat er heel bewust mee om...dat is denk ik de truc. Geniet van je rit! Brr....paardrijden...eng....maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat het heerlijk moet zijn....met dit weer en dan in volle galop....yeaha!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag exact 9 maanden alcoholvrij. De beste beslissing ooit denk ik. Er zijn nog een hoop dingen waar ik mee aan de slag moet. En er worden me steeds nieuwe dingen duidelijk, die ik eerst niet zag omdat alles vertroebeld werd. Durf mezelf nog niet op het jaarpact te zetten, dag voor dag werkt voor mij nog steeds het beste. Zonder alcohol merk ik dat ik mezelf soms een enorm vervelend, neurotisch, perfectionistisch mens ben, maar daar lach ik dan maar om. Met alcohol kon ik dat een beetje eraf halen, dat kritische op mezelf, werd ik wat milder tav mezelf. (Behalve dan de dag erna:blush:)  nu ook meer dan 5 maanden gestopt met roken. Ik speel met het idee om ook met AD te kappen, maar misschien ga ik te snel. Ik heb de neiging tot doorslaan in alles, haha. Tot zover de update.:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...