Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Nietmeer

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  811
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Over Nietmeer

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1154 profielweergaven
 1. Ik had ook het spam bericht. Genegeerd dus.
 2. Sterkte koh, dat is niet mis! hou je taai!
 3. Nietmeer

  Lotgevallen & strapatsen

  Hoi Knakker, goed dat je hier weer eens aan de deur klopt. Ik denk ook dat de huisarts een goede eerste stap is. Wat je daarna doet hangt erg af van waar je jezelf voor wilt openstellen. Dat blijft een zeer persoonlijke keuze die je toch echt zelf moet maken. In je verhaal klinkt een bepaalde wanhoop, maar ook een bepaalde druk van buiten. “ doe er wat aan want anders” . Ook daar sta je er alleen voor, tenminste wat betreft het maken van een keuze. Hoeveel ben je bereid om op te geven voor de drank? Ik zou je graag een bemoedigende schouderklop geven. En zeggen, “ kom op het luk
 4. Nietmeer

  Ontwijnen

  Gefeliciteerd! En fijn dat je je nog iets beter bent gaan voelen. Mooie beloning.
 5. Dat klinkt goed @Reacher! Jopie
 6. Nietmeer

  Bobby

  Welkom op dit forum, hier is veel info en steun te vinden. De vraag is wat wil je nu? veel succes ermee!
 7. Nietmeer

  Lonster

  @reboot Net als sober voor mij geen alcohol vrijen wijnen of bier, te gevaarlijk Geef mij maar lekker fris. ik snap alcohol, wijnen en bier heel goed maar waarom vrijen gevaarlijk is snap ik niet.
 8. Nietmeer

  Mocktail

  Ik zie wel of niet drinken als een volkomen autonome beslissing die een ieder persoonlijk mag maken. Ik ga daar niet over. Drinken is voor mij niet goed, ik kan daar niet mee omgaan dus niet drinken is voor mij beter. Het niet veroordelen begint voor mij dus ook bij mezelf. Zoals @Etty al schrijft, het verlangen niet veroordelen maar als onderdeel van wie je bent proberen te accepteren. Ik gebruik voor mezelf het woord, “gevoeligheid”, in plaats van zwak of iets anders negatief.
 9. Nietmeer

  Ontwijnen

  Saai is het nieuwe hip
 10. Nietmeer

  Ontwijnen

  Goedemorgen! Met uitroepteken want elke morgen zonder kater begint beter dan met kater. Herkenbaar dat het eerst makkelijk gaat en op een bepaald moment moeilijker wordt. Alle redenen die je beschrijft zijn voor stevige drinkers herkenbaar als ze er mee stoppen. (Voor de meeste dan) Maar je hebt nog veel voordelen tegoed als je doorzet. Gewichtsverlies komt later vaak ook wel als je lever gaat ontvetten om het zomaar te zeggen. En in het begin zoeken we ook vaak nog wat vervanging voor ons wijntje. Sporten lees ik nog niet in je lijstje De leegte die je beschrijft is ook he
 11. Nietmeer

  Hi, ik ben Patries

  Hallo lieve Patries, Wat een rottige situatie toch. Er staan al heel wat nuttige en mogelijke oplossingen benoemd hier in jou draadje. Oplossingen die voor anderen helpend zijn gebleken. Als ik jouw noodkreten zo nog eens herlees schiet vooral de gedachte door mijn hoofd van “Patries laat het los”, al die gedachten over wel/niet farmaceutisch, al die gedachten over wat jij allemaal wel zou Moeten kunnen. Je bent nu ziek thuis, gun jezelf de tijd om het allemaal even te laten en kijk dan wat er gebeurt, doe eens helemaal niets, moet eens helemaal niets! sterkte!
 12. Nietmeer

  Time out

  Gefeliciteerd!!,
×
×
 • Nieuwe aanmaken...