Spring naar bijdragen

Mocktail

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    143
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Mocktail's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Mocktail

    Mocktail

    @Etty, dank weer voor je waardevolle post. Sommige dingen waar je over schrijft wil ik even over nadenken. Ik kom er nog op terug.
  2. Mocktail

    Mocktail

    Ik heb geen negatieve associatie met het woord moeten. Ik vind ook niet dat ik als mens veel moet. Ik denk dat ik het nodig heb om dieper te gaan of te voelen om uiteindelijk succesvol te slagen in het niet drinken. Zwaar? Ja, misschien wel maar wél drinken en niet voelen was geen oplossing.
  3. Mocktail

    KiloKiller

    56.8 Langgggzaaammmm maar het gaat!
  4. Mocktail

    Mocktail

    @kruidenthee67, ja, we doen het! De "pest is" @Lika, ik heb veel angst dat ik het niet kan. Ik zit mentaal in een negatieve spiraal. Zo ken ik mijzelf niet, ik word er ook heel onrustig en ongelukkig van. Ik besef dat ik nog dieper moet om situaties op te lossen. Stoppen met verdoven. *** BLEH ***
  5. Mocktail

    Mocktail

    Oh, jee, waterlanders omdat jullie zo lief zijn! De emoties hè, de * gaan voelen. Daar gaat het om …
  6. Mocktail

    Mocktail

    Update: Rouwende, triest, verdrietig en onrustig. Bewuster aan het voelen. Niet héél actief maar toch aan het verkennen waar het vandaan komt. Om misschien eens de kern aan (durven) te pakken. Ik ben er nog, still standing strong! Maar tjee, het kost kracht en moeite!
  7. Mocktail

    KiloKiller

    Ah, nu was ik te laat … 56.9
  8. Mocktail

    Mocktail

    Voor nu mijn nieuwe motto! Dank je wel @Lika!
  9. Mocktail

    Sober

    Virtuele hug @Sober. Ik zend je positieve kracht.
  10. Mocktail

    Mocktail

    Heel mooi geschreven @Etty. Ik wil je echt heel erg bedanken voor het meeschrijven. Door deze inzichten sla ik nu voorzichtig stap voor stap een ander pad in. Een pad waar ik anders nog weken?maanden? naar had moeten zoeken, als ik deze überhaupt had gevonden. Onderweg was ik vast wel weer een drankput tegen gekomen. Het is ook goed om te weten dat de euforie "valse hoop" was. Dat het nu werkelijk interessant wordt, voelen en stappen durven te ondernemen om dingen te veranderen. Dat alles zonder oordeel en verwachtingen. Weer een klein stapje op een ander pad.
  11. Mocktail

    Mocktail

    Dank voor alle steun lieve mensen dat waardeer ik echt! @Cleo66 ik ga dit weekend het filmpje bekijken. @Etty Ik las dat je onderstaande tekst op een ander topic (heet hier draadje?): Ik ken ze zelf wel, van ergens mee stoppen of aan beginnen, maar tegenwoordig voelt het voor mij eigenlijk niet zo fijn meer, de euforie . De valse hoop schijnt er te veel doorheen. Zo van: nu blijft het altijd leuk. Het "nu blijft het altijd leuk" gevoel is weg en je schrijft het goed: de valse hoop. Want uiteindelijk zijn de dingen nog steeds zoals ze zijn. Én nu zié en voel ik ze ook zoals ze zijn! En hier sla je ook weer de spijker op de kop. Ik moet aandacht besteden aan dingen. Sommige dingen veranderen in plaats van dingen te verdoven. Ik weet nog niet of ik daar nu aan toe ben. Dat gaat mij voor nu allemaal te snel. Maar dit inzicht leert mij te accepteren dat het prima is dat de euforie weg is, dan komt er meer plaats om daadwerkelijk te zien, te voelen en te ervaren wat er eventueel anders zou kunnen. Fijn dat jullie er zijn met alle inspirerende woorden!
  12. Mocktail

    Mocktail

    Dag @Tine Lief dat je naar mij vraagt. Ik heb je eerdere berichtje niet gezien, anders had ik zeker eerder gereageerd. Op dit moment zit ik in een soort van rouwperiode. De euforie van het niet drinken is eigenlijk volledig verdwenen. Een aantal problemen waarvan ik dacht dat het aan alcohol te wijten was zijn er nog steeds. Ik zit even in een diepe put. Het verdriet dat ik het zo ver heb laten komen en ook de angst dat ik niet los kan komen van de alcohol. Ik vond het in het begin fijn om héél bewust met dit proces bezig te zijn. Nu denk ik dat het misschien beter is om het juist los te laten. Daarom kom ik hier ook minder. Ik voel dat ik ergens naar op zoek ben maar ik weet niet wat ik zoek.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...