Spring naar bijdragen

Beter

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    141
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Beter's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Beter

    Ik ga voor beter

    Ja, het is gelukt gisteren, gelukkig!
  2. Beter

    Ik ga voor beter

    Pff, dank je, dat is het precies... gaat alweer wat beter, de urge is alweer iets minder.
  3. Beter

    Ik ga voor beter

    En weer terug van een lange, zware werkdag, gekookt, gegeten, nu een weerspannige boze zoon aan het begeleiden met zijn brugklaswerkstuk geschiedenis. Ik ben zo geïrriteerd, chagrijnig en helemaal klaar met alles dat ik het liefste snel nog naar de supermarkt rijd voor een koele fles witte wijn of rosé. Als een soort boos de kont tegen de krib gooien. Ben zo klaar met alles en voel me zo onmachtig om de dingen in goede banen te leiden. Ook verdrietig, denk ik, ik weet eigenlijk niet precies wat ik voel. Om acht uur gaat de winkel dicht, ik moet twintig minuten niet bezwijken.
  4. Beter

    Sober

    Gelukkig ben ik gezond en heb ik niet de worsteling die jij vaak ervaart. Ik ken wel het niet goed kunnen omgaan met als iets er even niet inzit. Dat je iets niet kan opbrengen, bv qua werk lukt iets niet of in de opvoeding van mijn kind, of het huishouden gaat niet zoals ik wil. Of ik vind dat ik vriendschappen verwaarloos of zo. Ik verwijt mezelf dat snel, ik kan moeilijk accepteren dat niet altijd alles zo kan als je het wilt. Dat betrek ik snel op mezelf, het tast m’n zelfvertrouwen aan en dan word ik nog gevoeliger voor de triggers van alcohol. Mijn onvermogen niet willen voelen of zo. Wat super dat jij dit soort processen nu bij jezelf kan doorzien en ook nog adequaat kan handelen. Ik vind het zo knap dat het je lukt om niet te drinken!
  5. Beter

    Manou

    Ja, @Manou, herkenbaar. Patroon van zelfmedicatie, om iets van ontspanning te vinden en negatieve gevoelens ‘onder controle’ te houden. Patroon wordt dan verslaving, uiteindelijk. Mijn broer zei: ‘het is een hardnekkig patroon, maar je kan het wel doorbreken’. Daar hou ik me dan maar aan vast. Knap dat je niet gedronken hebt. Helpen de antidepressiva een beetje? Wat levert het je op?
  6. Beter

    Sober

    War ga je goed, Sober! En zo fijn dat je wereld weer een beetje groter wordt, nu je aan het herstellen bent van de operatie. Fijne dag vandaag in de zon.
  7. Beter

    Nu voor het eggie

    Sterkte met de detox! Wat goed dat je ervoor gaat!
  8. Beter

    Dagboek Bilo

    Dat herken ik zo, @Bilo, dat niet drinken in de vakantie makkelijker is. Nu in het weekend lukt het me ook relatief makkelijk, maar aan het einde van een lange werkdag is het het moeilijkst. Het is zo lang mijn manier van ontspanning geweest, dat eerste glaasje wijn direct als ik thuiskom en dan maar gewoon doordrinken. Een diep ingesleten gewoonte, die heel moeilijk te doorbreken is. Als ik moe ben van mijn werk was een glas wijn mijn beloning. Die gedachte en gewoonte probeer ik te doorbreken. Eerst met een alcoholvrij biertje, nu met Spa met verse munt en citroen. Lukt alleen met wilskracht en m’n kop erbij houden. Als ik even niet nadenk sta ik weer bij Albert Heijn met een fles bij de kassa...
  9. Beter

    hoi

    Ben jaloers, @bumperjim, ik word alleen maar zwaarder. Wel heel goed van je en een mooie beloning voor niet drinken!
  10. Beter

    Manou

    Hoi @Manou, hoe gaat het nu met je?
  11. Beter

    De eerste 24 h zitten erop

    Wat fijn om te horen! Dat geeft mij ook weer moed om door te zetten!
  12. Beter

    Ik ga voor beter

    Zo, lekker bezig deze week. Nu volhouden. Op de weegschaal zag ik een schrikbarend getal: tien jaar geleden woog ik nog 60 kilo, nu 75. Hoog tijd voor actie dus. Een fles wijn bevat meer dan 600 calorieën, of je elke dag een grote avondmaaltijd extra eet. Nog een reden om geen alcohol te drinken. Ik voel me vastberaden en in een goeie flow. Fijn, ik geniet ervan. En als het even wat minder gaat, weet ik dat de goede dagen dus ook weer komen. Ik voel me niet elke dag een oververmoeide dweil.
  13. Beter

    Manou

    Yes, Manou, dag 3 alweer. Hou vol, dag voor dag. Ik doe vandaag met je mee, mijn plan is ook niks vandaag. Net thuis uit m’n werk, ga zo koken, zit nu even op de bank met een glaasje cola light.
  14. Beter

    Ik ga voor beter

    Fijn weekend gehad. Gerommeld in plaats van gehangen en in het rommelen zowaar wat nuttige dingen gedaan. Geeft ook gelijk weer een beter gevoel over mezelf. De zeurder om wijn, hangen, suiker en Netflix nu maar beschouwd als een kind dat wat begrenzing nodig heeft. Dat gaat aardig. In elk geval alweer drie dagen alcoholvrij. Ik durf nog niet terug op het jaarpact, eerst maar eens een paar weken bewijzen aan mezelf dat ik het echt kan.
  15. Beter

    Sober

    Super gedaan Sober! Knap dat je de verleiding doorziet én weerstaat!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...