Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas
Beter

Ik ga voor beter

Aanbevolen berichten

Beste forumleden,

Vijf dagen geleden ben ik gestopt met drinken. Eigenlijk is het al mijn hele volwassen leven moeilijk om maat te houden, de laatste tien jaar is het steeds erger geworden. Ik ben nu bijna 49 en de laatste tien jaar ben ik langzaam maar zeker elke dag gaan drinken, een halve fles wijn werd een hele fles, bijna iedere dag. Ik heb meerdere pogingen gedaan om te stoppen, ben zelfs naar Brijder gegaan voor gesprekken, maar de alcohol heeft het steeds weer gewonnen.

Op 30 april heb ik (goed voorbereid) het besluit genomen om te stoppen. Ik heb geen tijd genoemd, geen periode, niet voor altijd of voor een maand. Het is gewoon 'stoppen'. Ik denk dat het elke dag opnieuw 'stoppen' zal zijn. Ik wil me graag beter voelen. Fysiek: mijn lichaam heeft te lijden gehad van al die alcohol. Mentaal: ik wil helder en energiek zijn in plaats van afgestompt en moe. Ik wil mijn leven echt leven in plaats van elke avond knikkebollend op de bank te hangen.

Nu, na vijf dagen, heb ik het een paar keer alweer zo moeilijk gehad. Het stemmetje in mijn hoofd dat zegt 'ach, één klein flesje rosé, twee glaasjes, dat mag toch wel?' of 'het is weekend, je kunt toch alleen op  vrijdag en zaterdag drinken?' Ik wil sterk zijn, ik weet dat ik niet gelukkiger word als ik drink, integendeel. Maar oei, het blijft zó moeilijk. Ondanks de lijstjes, de goede voornemens, de mantra's, de kruidenthee en mijn innerlijke peptalk.

Ik heb voorafgaand aan 30 april af en toe op dit forum gekeken en ik denk dat het misschien kan helpen om mijn gedachten en gevoelens te delen. Misschien kan ik behalve mezelf ook anderen helpen, maar dat weet ik nog niet zeker, ik hoop het!

hartelijke groet,

Désirée

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom Desirée en wat goed dat je er bent. Mooi besluit heb je genomen en wat een herkenbaar verhaal. 

Goed om het van dag tot dag te bekijken. Ook goed om bij jezelf te rade te gaan waarom je dronk. Waarom wilde je je verdoven, dat roesje ervaren, waar vlucht je voor? 

Al 5 dagen niks gedronken:rose:. Heerlijk he om niet wakker te worden met een kater? Ik ervaar dat in ieder geval wel en telkens als ik nu in de spiegel kijk ben ik trotst en tevreden terwijl ik 2 maanden geleden elke keer teleurgesteld was in mezelf. 

Succes met je doel en blijf vooral schrijven. Er zijn genoeg ervaringsdeskundigen die je verhaal herkennen en je steunen:)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Désiré, jouw verhaal is helemaal herkenbaar. Ook ik dronk een fles per dag maar heb nu ruim drie weken niets gedronken. Het valt me eigenlijk erg mee en merk héééél veel voordelen.
Zijn er bij jou ook al positieve veranderingen merkbaar?
Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi en welkom! Heel goed, niet nadenken over wat over 3 maanden of 3 jaar, gewoon nu die stekker eruit uit die slechte ongezonde gewoonte. Dag voor dag, telkens niet de eerste nemen. Ja in het begin is elke dag moeilijk. Daarna krijg je meer makkelijke dagen maar er blijven soms moeilijke. Je moet je dan afvragen waarom is dit moeilijk. En dan kom je uit bij waarom drink (dronk) ik eigenlijk. Wat wou ik al die tijd verzuipen en wat ga ik ermee doen nu dat ik nuchter ben. Een vreselijk leerzame periode wordt het. Alcohol is stilstand, nuchter is vooruitgang :) 

lol @Sensitief ik zit je te herhalen ;) 

bewerkt door bumperjim

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Van A naar Beter, helemaal leuk! En beter gaat het alleen maar worden als het je lukt om gestopt te blijven. En dat is lastig, maar te doen! 

Hier op het forum vind je genoeg tips en hulp van mede forummers om je pad verder uit te stippelen.

Welkom:rose:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Vandaag weer een nieuwe dag, met een mooi zonnetje. Dank voor jullie reacties, fijn om welkom te zijn. Het zal inderdaad een zoektocht worden naar mijzelf in nuchterheid. Leren om ook de donkere sombere gevoelens maar gewoon te voelen en te kijken wat ik ermee kan. Voordeel is hopelijk dat ik vrolijkheid en plezier ook beter voel. As het een zoektocht is, is het misschien een avontuur, iets dat interessant en de moeite waard kan zijn. Als ik er zo naar kijk krijg ik er eenbeetje zin in. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom en succes! Het forum zal een goede ondersteuning voor je zijn. Wat goed dat je er op die manier naar kijkt als een avontuur. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dank voor jullie reacties! Het lukt me nog niet om iedereen uit elkaar te houden, ik heb wel de draadjes van sommigen gelezen en dat helpt me zó erg. Het is alsof ik steeds weer opnieuw in allerlei facetten mijn eigen verhaal lees. Nu al fijn dat dit forum bestaat en dat ik hier ben. Een vraagje: die dagdraadjes, mag je daar gewoon aan meedoen of moet je daar voor worden uitgenodigd?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Beter:

....Als het een zoektocht is, is het misschien een avontuur, iets dat interessant en de moeite waard kan zijn. Als ik er zo naar kijk krijg ik er een beetje zin in. 

Wat een mooie zin! Ik ervaar het op dit moment zeker zo, het is niet altijd makkelijk maar wel een avontuur dat veel spannender is dan iedere avond uitgeblust in te storten van de drank.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zo, dag 9 vandaag en het gaat heel goed. Nog niet teveel cravings gehad. Morgenavond wordt het wel ff wat lastiger. Ik ga logeren bij mijn schoonouders en zij zijn stevige drinkers. Er komt altijd wijn op tafel ‘s avonds en het is dan echtgezellig, met goede gesprekken. Ik wil die gesprekken nu nuchter aan, ik wil daar morgenavond thee drinken en geen wijn. Met name mijn schoonmoeder zal enorm teleurgesteld zijn dat ik niet meedoe. Heeft iemand nog een tip hoe ik hier goed doorheen kom? Wat ik zelf al heb bedacht: vantevoren weten dat ik echtniet ga drinken, de discussie over drank vermijden en er proberen een gezellige avond van te maken....

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zeg vooraf aan je schoonouders dat ze voor jou niks in huis hoeven te halen omdat je ff wat gezonder wil leven en het een maandje zonder alcohol doet. Misschien heb je iets anders dat je graag drinkt bv ice tea en kun je vragen of ze dat voor je in huis halen? Of je neemt het zelf mee. Als dit alles te lastig is, kun je ook gewoon zeggen dat je antibiotica en alcoholgebruik niet samen mogen ;)

Succes morgen!! :rose:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja precies verzin maar een suffe smoes als je geen zin hebt om het uit te leggen. Als je zelf een thermosfles thee meeneemt dan kan je haast niet de fout in gaan. Ja dat kan wat raar overkomen maar daar moet je ff niet mee zitten. Nog 3 of 4 keer niet drinken met een suffe smoes en dan is het ze wel duidelijk oh die is gestopt en heb je niks hoeven uitleggen. :) het is soms makkelijker dan je denkt.

Je moet vooral niet gaan invullen voor de anderen dat ze teleurgesteld zullen zijn. Je doet toch gewoon mee met het gesprek en je mag zelf weten wat je drinkt? Misschien gaan ze ook wel aan de thee :P 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik neem voor dit soort gelegenheden altijd een fles alcoholvrije bubbeltjeswijn mee. Moet je wel van houden natuurlijk. Lekker en in een wijnglas smaakt het zeker zo lekker en houd je je hoofd helder bij het gesprek.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou zelf iets meenemen wat ik lekker vind. En is jullie band goed genoeg om mee te delen waarom je niet wil drinken? Misschien krijg je dan wel steun i.p.v. teleurgestelde reacties?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Goed bezig! En je komt erg sterk en doelbewust op me over.

Jammer is dat, die sociale druk. Alsof je je moet verontschuldigen dat je geen alcohol wilt drinken.. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dank voor de goede tips! Zelf iets lekkers te drinken meenemen is best een goed idee, die fles nepbubbels is leuk :) Ik heb er weinig hoop op dat ze meedoen, ze hangen nogal aan hun wijntje(s). Vanmiddag was opeens even pittig, ik had zó'n zin om een fles rosé te kopen en vanavond op de bank met een toastje en een leuke film lekker aan de booze te gaan.... het is dat ik weet dat m'n hersens me voor de gek houden, het is niet 'lekker' maar behoorlijk stom als ik het doe; dan eindig ik met maagpijn, een rode neus, knikkebollend op de bank, ik word lelijk tegen m'n kind of ik negeer hem (oh, slechte moeder :(), ik word om vier uur 's nachts wakker met verschrikkelijke dorst, ik kan vervolgens niet meer slapen en ga me afvragen of ik al alvleesklierkanker heb ontwikkeld als ik steken in m'n buik voel. Dus... beter van niet. En het is weer gelukt vandaag. Wel lekker een toastje op de bank en Jillz 0%. Dat heeft in elk geval een rosé kleurtje ;)

@Garuda fijn dat ik sterk overkom, maar dat is ook wel een beetje een deel van het probleem. Ik kom graag sterk over....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Bekende valkuil...sterk over komen. Euh...je schoonmoeder teleurgesteld o.dat jij geen wijn neemt? Lijkt me niet. Misschien verbaasd omdat ze t niet van je gewend zijn. Heel sterk om dus niet te drinken. Je kunt je zelfs afvragen of je t moet vervangen met iets wat op alcohol lijkt? Of het is omdat je dat heel lekker vindt?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hihi, ik zit hier hardop te lachen om je beschrijving over wat er met je gebeurt als je die fles wél neemt, heel herkenbaar ook.
En dat graag sterk overkomen is ook op mij van toepassing, het heeft me in mijn leven al vaak gered, maar het mag inderdaad ook wel eens een tandje minder.

10 uur geleden zei Beter:

... Er komt altijd wijn op tafel ‘s avonds en het is dan echt gezellig, met goede gesprekken...
...Met name mijn schoonmoeder zal enorm teleurgesteld zijn dat ik niet meedoe...
...de discussie over drank vermijden...

Ik weet niet wat jij onder 'goede gesprekken' verstaat, maar een echt goed gesprek is toch ook het delen van wat je ten diepste bezighoudt? En 'echt gezellig' is het toch vooral als mensen met je meeleven en je graag willen helpen als je het moeilijk hebt? Denk je echt dat je schoonmoeder teleurgesteld zal zijn dat je niet meedrinkt als jij verteld wat drank met je doet en hoe je er mee worstelt? Zou ze dan niet eerder een arm om je heen slaan en zeggen: 'lief kind toch, wat dapper van je en zal ik een heerlijke pot thee voor je maken'?

Natuurlijk ken ik de mensen niet, dus het kan ook best zijn dat je beter de discussie over drank vermijdt, dat kun jij natuurlijk het beste inschatten. Als je maar weet dat je niet altijd sterk hoeft te zijn, sterker nog, sterk zijn is ook (vooral?) je kwetsbaarheid durven laten zien.

Succes morgen, ik ben ervan overtuigd dat je 's avonds met een helder hoofd en blij gevoel in je bed zal stappen.

bewerkt door Yana

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...