Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

mcflurry

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  36
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over mcflurry

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. mcflurry

  Nieuwe start in 2020

  Het gaat tot nu toe best goed. Al zie ik nu alles wat ik heb laten liggen in plaats van aan te pakken en ik heb de moed nog niet om eraan te beginnen. Maar ik drink en rook niet meer en dat is al heel wat. Maar hoop wel dat ik ditmaal de moed en energie ga vinden om wat actiever te worden, wat achterstand weg te werken,... Die moed ontbrak me tot nu toe vaak, ook in periodes van niet-drinken. Ik ben nog te jong om zo passief te blijven.
 2. mcflurry

  Nieuwe start in 2020

  Je mag jezelf wel zielig vinden en rouwen enzovoorts? Ik ben bang dat als ik dat toelaat de drempel om te vervallen kleiner wordt. Maar gevoelens wegduwen is natuurlijk ook niet goed...
 3. mcflurry

  Vitamine b1

  Bedankt voor de verduidelijking.
 4. mcflurry

  Nieuwe start in 2020

  Het is zo fijn om hier herkenning te vinden, mensen die het echt begrijpen. Dus nogmaals dank voor alle reacties. Ik besef nu ook pas hoe eenzaam ik hierover was wat betreft mijn alcoholprobleem. Ik reageer nog niet vaak op anderen maar hopelijk lukt me dat binnenkort wel. Is een drempel...
 5. mcflurry

  Even voorstellen

  Welkom! En die schaamte is herkenbaar. Maar we kunnen die ombuigen naar trots als we dag na dag nee blijven zeggen tegen alcohol.
 6. mcflurry

  Nieuwe start in 2020

  Normaal begint er een kleine oorlog in mijn hoofd als ik op vrijdag van het werk naar huis vertrek. ’Deze week haal ik niks. Of misschien 2 van die kleine flessen. Echt maximum twee. Nee ik doe het niet want dan loopt het weer uit de hand. Maar nee deze week ga ik het echt beschaafd houden. Echt.’ En dan eindig ik uiteindelijk weer met een black-out in bed. Vandaag was er de gedachte dat ik kon kiezen om die oorlog te laten doorgaan of voor een wapenstilstand te gaan. Wat een besef: IK kan KIEZEN, het is géén reeds vooraf verloren strijd. Het is geen trein die niet te stoppen valt. En ik heb gekozen om niet op de trein te stappen. En dat geeft rust. Maar er is ook angst want op elk moment kan ik voor de meest onnozele reden ineens kiezen om toch te drinken. Het is inderdaad een keuze die ik maak dus ik zal heel waakzaam moeten blijven. ALTIJD. Slik.
 7. mcflurry

  Vitamine b1

  Beste, Welke dosering van vitamine b1 wordt er aangeraden om te nemen? En hoe lang? Ik ga nog langs de huisarts maar dit lukt de komende dagen niet en wil toch reeds beginnen hiermee voor alle zekerheid. Alvast bedankt.
 8. mcflurry

  Donderdag 9 januari

  Die neem ik sowieso. Maar ben mezelf bang aan het maken met doemscenario’s van Korsakoff dus wou even enkel inzetten op b1 en de multivitamines laten staan. En Grieks (allee Belgische versie dan) is mijn lievelingseten. Ben geen fijnproever dus .
 9. mcflurry

  Donderdag 9 januari

  Vraagje: welke dosering van vitamine b1 wordt er aangeraden om te nemen? En hoe lang? Ik ga nog langs de huisarts maar dit lukt de komende dagen niet en wil toch reeds beginnen hiermee voor alle zekerheid.
 10. mcflurry

  Nieuwe start in 2020

  Week 1 zit er alweer op! En al drie dagen niet gerookt. Beide zijn moeilijk en lastig en tegelijkertijd simpeler, makkelijker dan verwacht. Ik geniet van dit tevreden gevoel maar weet dat dit niet zal blijven duren.
 11. Met pensen erbij toch?
 12. Maar het herstelt dus wel? Dat is goed nieuws!
 13. mcflurry

  Nieuwe start in 2020

  @chrisjelief Ben pas gestopt op 2 januari dus nog niet lang. Maar sinds ik opnieuw drink na mijn jaar onderbreking drink ik minder dan ervoor. En twijfel dus of huisarts nodig is. Ik zou me ook schamen voor een drugsverslaving denk ik. Voelt als falen, zwakte. Ongeacht de substantie. Al zou ik iemand anders met een verslaving nooit zwak vinden. Ben streng in het oordelen over mezelf.
 14. mcflurry

  Nieuwe start in 2020

  @bumperjim meestal 1 a 1,5 fles wijn per keer en dat twee, maximum drie keer per week. Een heel enkele keer 2 flessen. Is ooit ook 1 fles per dag geweest en dat alle dagen maar dat is al jaren geleden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...