Spring naar bijdragen

mcflurry

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    86
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

mcflurry's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. mcflurry

    Jaarpact

    Dank jullie wel! Alles verloopt goed hier. Op naar het volgende jaar. En de beste wensen voor jullie allemaal.
  2. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Af en toe komt ik weer eens lezen op het forum omdat ik niet wil vergeten van waar ik kom. Hoe lastig het geweest is. En dat ik zo blij ben met de beslissing om te stoppen. Geen onderhandelen meer. Geen schuldgevoel meer. Geen katers meer. Het gaat goed en dat wil ik zo houden. Dus die eerste niet nemen blijft de enige optie.
  3. mcflurry

    Jaarpact

    Zeker ga ik door want ik ben nog steeds zo blij om alcoholvrij door het leven te kunnen / mogen gaan. Zo blij om verlost te zijn van al de negatieve gevolgen die het overmatig drinken met zich meebracht. Al blijft het opletten en blijf ik mezelf er aan herinneren hoe het was om zo een terugval te voorkomen. Soms ben ik bang dat het té makkelijk gaat maar ik probeer het dan dag per dag te bekijken. Meer kan ik niet doen. En hier af en toe meelezen helpt echt ook! Dus bedankt allemaal voor die waardevolle hulp.
  4. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Even een snelle update. Alles gaat goed met mij. Nog steeds alcoholvrij en ik voel me daar nog steeds heel goed bij. De schaamte en het schuldgevoel ‘s morgens vroeg, de lichamelijke klachten, de angst voor blijvende gevolgen, het gevoel van falen en machteloosheid,…. dat mis ik allemaal niet. Zo blij dat dit gedaan is. Maar ik blijf bang voor verval dus ik moet waakzaam blijven. En de schaamte en het schuldgevoel roeren zich af en toe nog. Maar ik ben fier dat ik me herpakt heb en kan enkel maar dag voor dag proberen om niet opnieuw diezelfde fouten te maken. Oh nog vergeten: bedankt aan iedereen die hier in mijn draadje lieve en bemoedigende woorden gepost heeft en aan iedereen die zo open is op het forum. Het helpt echt!
  5. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Ik zag het. Nog een paar dagen en jij hebt ook het eerste jaar achter de rug. Vind je ook dat het snel gegaan is (ondanks Corona)?
  6. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Lieke, sorry ik ben een hele tijd niet meer aanwezig geweest op het forum. Alles nog onder controle! Ondertussen 1 jaar alcoholvrij! Vorige keer heb ik na 1 jaar geprobeerd om terug matig te drinken. Maar dat lukt uiteraard niet. Dus we gaan dat niet meer herhalen. Hopelijk hoef ik me nooit meer slecht te voelen na een avondje drinken. Niet alleen de kater maar ook de angst, schuldgevoelens en schaamte zijn dingen die ik niet mis. Oudejaarsavond was minder plezant (eerlijk is eerlijk) maar de eerste ochtend van het nieuwe jaar was veel fijner dan vroeger!
  7. mcflurry

    Jaarpact

    Dank je wel! En ja ik ga zeker door! Ik hoop van nooit nog alcohol te drinken! Elke dag weer opnieuw kiezen om niet te drinken.
  8. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Nee @bumperjim, ligt aan mij hoor. Zijn zeker fijne en gezellige mensen maar ik voel me vaak ongemakkelijk in gezelschap, durf mezelf niet zijn. En alcohol maakte dat veel makkelijker want dan kwam ik los maar was maar nep uiteindelijk. En nu zal ik het toch zonder alcohol moeten leren.
  9. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Acht maanden verder en het gaat best goed. Toch blijven op onverwachte momenten die geniepige gedachten aan ‘eentje’ opduiken. Verdwijnen ook weer snel gelukkig. Maar het is toch telkens een onaangenaam gevoel als je beseft waarom dit niet meer kan. Schaamte, schuldgevoel, spijt... En dan de momenten waarvan je op voorhand weet dat ze moeilijk worden. Ook die overleef je wel door ‘gewoon’ niets alcoholisch te drinken en de tijd te laten passeren. Maar soms zou ik dan bijvoorbeeld het hele verjaardagsfeest willen overslaan. Maar ja, dat is niet altijd een optie. En hoe vaker ik het doe, hoe normaler en makkelijker het zal worden. Dus we doen maar door.
  10. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Even een korte update. Ik wou laten weten dat ik het nog goed volhoud. De eerste 6 maanden zitten erop. Af en toe komt ik heel kort in de verleiding: mooi weer, terrasjes terug open,... Maar dan denk ik aan het schuldgevoel, het moeten ophouden van de mooie schijn,... en dan is de zin weer snel voorbij. Maar moest ik een dag wereldleider zijn dan zou ik een verbod instellen op reclame voor alcohol. En op foto’s van drankjes allerhande op social media. Maar bon, dat zal me traag maar zeker ook wel minder gaan storen. We gaan verder met goede moed.
  11. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Ik lees dit en besef ineens dat dit inderdaad zo is. Dat is een belangrijk besef dus bedankt daarvoor. Nu kan ik hier mee aan de slag. @Lieke7777, @Lika, @Penny, @lady jane, @Cleo66, @Sensitief: bedankt! Ik ga naar jullie luisteren en uitloggen voor vandaag. Even alles laten bezinken. Nadenken over wat ik nou wil: verdwijnen of (durven) blijven.
  12. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Ik heb het in real live ook eruit gegooid dus heb daar wel steun.
  13. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Dat lukt me niet. Voelt niet goed. Ik ga mijn profiel ook laten verwijderen. Ben toch te bang voor herkenning of persoonlijke aanvallen ofzo. Ik ga wel verder blijven meelezen in stilte. Aan iedereen die op dit draadje meegeschreven heeft: bedankt! Jullie steun heeft deugd gedaan.
  14. mcflurry

    Nieuwe start in 2020

    Vandaag is een moeilijke dag. Voel me soms zo een mislukking. En dan wil ik me wel heel graag verdoven. Maar goed, dat gaat nu niet meer. Dus mezelf maar afsluiten van de wereld en in mijn eentje kut voelen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...