Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Smaragd

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2365
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  24

Over Smaragd

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

1977 profielweergaven
 1. Veel/meerdere mensen op dit forum die in Frankrijk wonen, wist dat trouwens niet zo. Bordeaux. Geweldige stad trouwens.4 keer geweest. Ga uitloggen, voel mij iets beter door de interactie hier. Fijn forum. Tot morgen.
 2. De gewone griepen heersen nu ook @Moeps snap wel je zorgen. Logisch.
 3. Slaat voornamelijk op de longen/hoesten, idd niet altijd koorts. Heel sluimerend dit virus. Sars konden we aan, dit ook wel. En er heerst ook griep, de golf komt er straks weer aan. Dat maakt het eng. Snap het wel.
 4. Nog niet(koorts) Nee sorry grap wat. Mijn partner was ook in Azie. Dacht ook hm, heb jij het. Gezonde mensen overleven dit virus wel. Maar blijft wel eng. Moest eindelijk even lachen om jouw dochter, herken het. Terwijl je idd gelijk hebt met de doden vanwege alcohol etc. Waar maak ik mij druk om idd. Nu echt verder met mijn boek. Hou van jouw benadering.
 5. Nou ik maak mij er ook zorgen om. Misschien heb jij het al wel. Snap de zorgen van jouw dochter, ben ook zo. Maar je hebt wel gelijk, hysterie.
 6. Merk dat ik het niet goed kan uitleggen. Voel mij een slaaf van de refusal. En dat moet ik anders gaan zien. Moet hier even doorheen. Nu doorzetten. Dan maar saai, altijd nog beter dan het herstel na een kater, dat brakke gevoel. Sluit het positief af. Ben ook zo emo zonder drank. Niet normaal meer. Jank nooit, nu om het minste geringste. Misschien zit ik wel in de peno pauze . Tot morgen, ga een boek lezen in bed. Januari blijft droog, dat wil ik gewoon.
 7. Goedenavond, @Jannigje wat intens gemeen van haar. Je gaf het zelf aan dat je de inhoud niet wilde weten. Soms zijn mensen zo, ver over je grens heen gaand. Herken dat, moest wel assertiever worden, terwijl ik niet zo ben eigenlijk. Je moet soms wel. Heb een heel dominant broertje. His way or no way. Heb mijn scheur wat moeten open doen tegen hem. Heeft wel geholpen, mijn grens is mijn grens, hij weet dat nu wel. Hier gaat het iets minder. Wel drankloos en refusal ingenomen net. Depressie/somberheid is een beter woord, ligt weer op de loer. Komt ook door de omschakeling vanuit de nachtdienst naar morgen weer avonddienst werken. Geen eens zin om naar de voice te kijken zegt genoeg. Na een tijd droog, ga ik over alles nadenken, logisch. Alcohol was mijn demping, is weg nu. Hoop dat ik het trek, moet wel. Maar vind er niks aan, zo saai/leeg. Fijne avond en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken
 8. Goedemorgen Ga zo paar uurtjes slapen. Klaar met de nachtdiensten, nu snel omschakelen om weer in het ritme te komen. Zo een ruzie gehad met een arts afgelopen nacht. Wat een K... wijf. Iemand was heel oncomfortabel. Ik zag het en familie ook. Ze keek 1 minuut, heel comfortabel zei ze. De schoonzoon ging uit zijn plaat tegen haar en terecht. Die terminale man was bijna stikkend in het terminale proces. Familie stond ook compleet achter mij. Er werken soms bepaalde artsen, geen doen bijna. Zo uit de hoogte en denken dat ze iets kunnen beoordelen in 1 minuut. Ben daarna naar haar toe gegaan, vloog haar bijna aan. Morfine en dormicum moest omhoog natuurlijk. Half uur een discussie met dat mens. Uiteindelijk natuurlijk gelukt, laat iemand niet stikken. Trouwens gisteren was geen trigger. Als ik de avond ervoor mijn refusal inneem, weet ik dat ik niet kan drinken. Zou dat ook niet eens durven proberen. Kom ongelezen binnen sorry. Ga slapen, ben zo moe. Fijne dag en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken.
 9. Welkom @Sjeng goed bezig. Blijft mij bezig houden, zit aan de refusal en voelt als gedwongen, al is het eigen keuze natuurlijk. Had ook niet eens gekund. Ben en was van de bier, whiskey pfff. Maar goed wilde geen risico lopen. Nu ik niet drink, ben ik zo emo, jank om het minste geringste. En nee ben geen vrouw van rond de 50. Zo ben ik totaal niet. Refusal snel afbouwen en stoppen, moet het echt zelf doen. Daar gaat het om. Nu echt uitloggen, mobiel is soms ook een verslaving, wat niet voor mij haha. En over draadje dinsdag voor @GewoonDoen, had/heb ook moeite met god. Maar je kan dat vervangen voor iets anders, voor mij is dat bv mijn neefjes/nichtjes en overleden moeder. De hogere kracht mag je zelf uitkiezen. Toedels
 10. @Quinn Lekker gewerkt, 3 terminale mensen. Heel bewerkelijke nachtdienst Veel familie en die geef ik aandacht ook. Dat maakt mijn werk zo mooi. Ben iets langer gebleven omdat er iemand overleed, waar ik een zeer goede band mee had. De schoonzoon gaf mij een mooie kaart met echt intens mooie woorden. En als cadeau een hele dure fles whiskey. In dankbaarheid aangenomen. Zij weten natuurlijk ook niet hoe en wat, maar goed ook en hoeven ze ook niet te weten . Het is mij niet aan te zien dus. Nog niet idd. Dus heb de fles in de glasbak gegooid toen ik naar huist fietste. Kan niet met flessen omgaan. Drink/dronk het nooit whiskey maar vorige keer ging het ook mis met die contreau. Kan dat soort flessen niet in huis hebben. Was trots toen ik het kapot hoorde vallen in de glasbak. Moest gewoon weg, want al ben ik prof, toch doet het mij veel het verdriet om de overledene en de naasten. Je krijgt toch een band. De kleinzoon vloog mij om mijn nek om mij te bedanken dat ik zo goed voor zijn opa was geweest. Jongen van 25, daar doe ik het voor. Geen drank kan daar tegenop. Fijne dag allen en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken . Ga lekker mijn bed in. Nog 1 nachtdienst.
 11. Sterkte @Vol idd een lange dag. Herkenbaar soms. Niet teveel doen hoor!!!!!!!! Hoor wie het zegt
 12. Goedemorgen, Klaar met de nachtdienst, net gedoucht. Zo lekker mijn bed in. Oh wat had ik het koud op de fiets, niet normaal meer. Ben echt een koukleum aan het worden. Toen ik dronk had ik dat niet. Zou het daardoor komen? Tranen van de kou in mijn ogen. Misschien was het ook gewoon wel heel koud. Of door de alcohol was mijn bloed dunner en stroomde het beter door. @Lika denk dat elke moeder/vader die betrokken is bij haar kinderen, dat zou hebben hier. Heb het zelfs al met mijn neefjes en nichtjes. Kun je nagaan als het je eigen kind is. Sterkte, ook voor je kind. Stress is killing. Dat weten we hier ook als de beste. Sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken Fijne dag.
 13. Soms moet ik er ook wel om lachen. Niet het bingen natuurlijk. Maar bv de ene week is @takeiteasy helemaal lyrisch enthousiast over bv een nieuwe 2e handse bank, om vervolgens de volgende week die bank te haten en dat die bank zo snel mogelijk weg moet Zie het ook zo voor me, dat moet ook veel onrust geven als je zo ambivalent bent. Maar het is wel wie zij is, soms een kracht en soms iets wat haar in de weg staat. Ik bedoel het ook goed, denk dat we het allen uiteindelijk goed met elkaar voor hebben hier. En dat botst soms ook. Kan ook heel boos worden om iets soms en de volgende dag bedenken, hm ze hadden best gelijk. Dus ik ben ook wel een beetje zo Nu echt zzzzzzzzzzzzz
 14. Goeiemiddag, @takeiteasy die naam vind ik helemaal niet bij jou passen sorry. Jij en take it easy? Heb veel respect voor jou en natuurlijk mag/kan/moet je op dingen kunnen terug komen. Leek mij wel een leuke job voor jou, je bent denk ik best sociaal en brengt leven/lief woord etc. Maar snap wel je argumenten hoor. Het is er soms ook bloed heet en chaotisch(teveel prikkels). Sterk dat je juist zoekt naar iets dat geheel bij jou past. En de muziek er zeker in houden, je bent erg muzikaal van wat ik heb gezien/gehoord. Goed bezig hier iedereen zo te lezen. Van tuinieren en schoonmaken kan ik ook altijd rustig worden, heerlijk dat voldane gevoel nadien. Ga zo voorslapen, voor mijn nachtdienst. Fijne avond en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken
×
×
 • Nieuwe aanmaken...