Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Smaragd

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1816
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  21

Over Smaragd

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

1681 profielweergaven
 1. Waarom niet? Daar is dit forum ook voor hoor. Niet zo streng voor jezelf zijn. Zo ben je ws opgevoed/gevormd? Dat uiten is ook lastig maar je bent wel altijd eerlijk als je het niet hebt gehaald wat je wilde. Enorm sterk blijf ik dat vinden. Maar je zou het ook een stap voor kunnen zijn. Melden als je die trek/aanval voelt aankomen. Hoor wie het zegt? Is ook heel lastig. Maar probeer het toch maar een keer. Jij bent het echt waard. Ga naar mijn werk, fijne avond nog en welterusten zo/straks voor de anderen.
 2. Nog wel iets liefs om te delen voordat ik ga slapen. Een lieve overduidelijk dementerende zorgvrager(91), al verblijft zij op een somatische open afdeling. Spoed opname, thuissituatie onhoudbaar. Ook bij ons, zeer onrustig volgens de avonddienst(overdracht). Mw wilde weg, uit het raam springen. Heel nerveus/bang/angst.Had in de thuissituatie al nachten niet geslapen, de thuiszorg aangevallen etc. Ik stelde mij voor met mijn echte naam natuurlijk. Haar man had dezelfde naam. Dat vond ze al heel fijn bemerkte ik. Uiteindelijk dacht zij dat ik haar man was. Ze was er compleet van overtuigd. Ik speel dat natuurlijk mee, ga erin mee, belevingsgerichte zorg, voel dat meteen aan. Ze wilde alleen gaan slapen/althans in dat bed liggen als ik in een stoel naast haar ging zitten en haar hand zou gaan vasthouden. Dat deed haar man vroeger ook als ze heel gespannen was. Ik ging in de stoel naast haar bed zitten en ze hield mijn hand vast. En maar praten over "ons" hoe het was en zo fijn dat we na zoveel jaren nog samen waren(haar echtgenoot was al 3 jaar geleden overleden). Ik hoefde alleen maar ja te zeggen en bevestigend erin zijn. Ze gaf aan nu wel in dat rot bed te blijven liggen zolang ik ook de hele nacht bleef(kan natuurlijk niet maar goed) Na 10 minuten viel ze diep in slaap. Heel voorzichtig mijn hand weghalende en de kamer uit geslopen. Natuurlijk meerdere malen stil gecontroleerd en ze bleef slapen. Met een tevreden gevoel verliet ik mijn werk. Daar doe ik het ook voor. Nu zelf echt slapen. Mag nog een aantal nachten.
 3. Goedemorgen, Sterkte @Lika, huilen=uiten, dus ook best positief, dat je dat kunt. Lekkere drukke nachtdienst gehad. Mijn energie lijkt wel weer helemaal terug. Gedij goed op dit soort diensten/ritme. Duikel zo mijn bed in, fijne dag! Sterkte voor degenen die het gebruiken kunnen
 4. Smaragd

  Maandag 18 november

  @Ietje kom op!!! Je kan het wel, heb je wel bewezen en je doet het voor jezelf met ons! Ga naar mijn werk zo, heb er zelfs zin in. Welterusten zo/straks. Tot morgen.
 5. Als je dat idd maar uit je hoofd laat ja! Daardoor gaat het natuurlijk ook vaak fout, zeker als je een monogame relatie nastreeft/wil. Een jaar lang ging hij door de weeks weg en alleen in het weekend thuis. Slopend idd voor een relatie. Heb gezegd toen, die baan of ik! En hij koos natuurlijk voor het juiste. Nu is de balans goed. Werk lekker en hou je goed.
 6. Smaragd

  Maandag 18 november

  Lijkt mij heel lastig allemaal, wat is wel/niet goed. Snap heel goed alle bedoelingen/woorden maar ga er maar aanstaan. Rollercoaster/flabergasted alles, daar doet het mij aan denken. . En het hoeft toch ook niet allemaal meteen goed te gaan, kan ook niet lijkt mij. Mag ook falen, mis gaan, goed gaan, overwinnen. Wantrouwen/zelfvertrouwen etc. Goede/foute beslissingen. Gaat er allemaal bij horen. Blijf dat zelf ook lastig vinden. Dan ben ik ook nog eens zo een perfectionist, maar mag ook een tandje minder soms. Lastig uitleggen. Heb het iig geprobeerd. Hoe fijn dat bericht ook, kan je ook laten wankelen. Niet omvallen! En dat lees ik niet, wel wat realisme. Heel gezond. Mag 3 nachtdiensten draaien. Dus zo nog even paar uurtjes slapen. Fijne avond en slaap lekker alvast komende nacht. Ik spring dan wakker in het rond. Het nachtspookje. Sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken
 7. Smaragd

  Marco

  Als je geen wilskracht had gehad, had je ook niet op dit forum gedeeld/aangemeld. Heb er veel respect voor Marco! Duik echt mijn bed in nu. Sterkte en succes en als het niet gaat, luisteren naar de huisarts. Maar eerst doen wat je zelf wil gaan doen, volgens mij ben jij daarin heel sterk en krachtig. Dat is de key! Lees je morgen/deze week.
 8. Jee alweer weg voor dat werk? Wel handig zo een man die bijna nooit thuis is. Blijft alles schoon, dat wel Nee succes en werk lekker, heb er wel respect voor. Fijn dat jullie relatie er bestand tegen is. Die van mij mag dat ook wel maar niet zo vaak als dat jij moet/mag gaan. Echt abnormaal veel maar goed, ieder zijn ding idd. Je moet wel heel flexibel zijn dan. Duik erin, zo moe en dat zonder drank, moet niet gekker worden.
 9. Smaragd

  Pelle drinkt niet meer

  Altijd gedacht dat jij een vrouw was @Pelle2, weet niet waarom. Goed bezig en knap dat je niet drinkend, dit toch wel aangaat. Blijf dat lastig vinden. Mooi je te lezen!!
 10. Smaragd

  Even voorstellen Myle

  Denk aan je hoor lieve @Myle bijna een week meis Posi erin en erdoor heen!!
 11. Smaragd

  Marco

  Wat wil je dan wel?? Een joint met steeds minder weed erin? Snap je heus wel maar dan heb je straks een joint zonder weed=probleem opgelost dus? Vorige postings las ik nog iets over een opname in een kliniek dacht ik. Beetje wiebelig en niet zo gek hoor, erg onderschat deze verslaving. In de kliniek, ook crisis veel mensen zien worstelen met deze verslaving. Vonden ze veel lastiger dan stoppen met drank. Veel jongere mensen, viel mij wel op.
 12. Smaragd

  Harald

  Snap je heel goed denk ik, maar wat knap van je. Die afbouw en nwe misschien andere opbouw. Hou je bijeen man
 13. Deelnemers: Lika Smaragd Bob Cleo66 rapilos Rosee Myle CoconutWoman niks Ties @Manou heb je eraf gehaald. Geen probleem. Aanmelden mag nog steeds. En echt je kunt niet veel verkeerds doen in het gedicht, alleen maar iets goeds/leuks/moois/mag ook scherp zijn. Snap wel het verdiepen in als je iemand niet echt goed kent. Dat vereist idd wel tijd. Herken dat Durf/lef, ach zo lastig is dat niet. Zeg ik heel stoer:) Sorry niet drinkend voel ik mij nu heel stabiel en goed. Ga ik mee door, levert mij veel op Anders had ik die hele organisatie niet op mij genomen ook. Drinkend kan ik dingen niet nakomen.
 14. Heftig, mooi dierbaar weekend gehad. Dankbaar dat ik dat nuchter aan kon gaan. Wel heel confronterend. Maar het was het waard, voor beide partijen. Net mijn vriendin terug gebracht, ze genoot en leefde op van dit weekend, daar doe ik het voor en heb ik zelf ook veel aan. Geef nooit mensen op, als ik dat zou doen, zou ik er ws zelf niet eens meer geweest zijn. Nu is het zaak voor mij om mijzelf morgen bijeen te gaan houden. Ga de nachtdienst in, dus zit veilig. Fijne avond en welterusten.
 15. Is okay geen probleem, haal je van je de lijst af. Het is goed om je grenzen aan te geven! Ook voor de rest, prima. Geen dwang/verplichting. Update de lijst zo.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...