Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Smaragd

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  5.172
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  41

Recente profielbezoeken

6.136 profielweergaven

Smaragd's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

 1. @Claudius ga landen weer en luister, mijn laatste, als je mij nodig hebt ben ik er okay? Hou je goed grote man. Je bent wie je bent! En maar goed ook.
 2. Dank je wel @karin123 Waarom Claudius??? Klinkt zo Romeins, kom op mister @Claudius
 3. Smaragd

  Vrijdag 28 mei 2021

  Ik hou van @Senna33, zij is altijd haarzelf. Kwaad, lief, boos maakt niet uit. Hou van dat mens, kan er niks aandoen sorry. Zo haarzelf ondanks waarom ze hier komt, nu log ik echt weer uit
 4. Smaragd

  Vrijdag 28 mei 2021

  Klopt @Bob hou ook van jullie en sommigen kan ik wel wat aandoen, klopt idd. Dat is de spiegel. Tegen een nieuw iemand zou ik nooit zo doen, heb ik ook nog nooit gedaan. Voor mij is dit zwaar, kun je nagaan voor een nieuwe. Nu ga ik uitloggen Weer.
 5. @Renaldotoch nog iets meer vrolijk, sinds de 18e ben je niet meer gekomen, kom op gast! Delen he en komen, kom op voordat ik je wat aandoe Figuurlijk dan he, nog niet letterlijk
 6. Smaragd

  Vrijdag 28 mei 2021

  Dank @Quinnik zal en kan nooit zwijgen, alleen als ik zuip en half in coma lig dan wel. Kan heel vervelend zijn dat ik zo ben, probeer het echt maar ik kan het niet. Ben extrovert, je bent wie je bent maar ik moet idd wel rekening houden met mensen die anders zijn, is echt zo. Vind dat zo lastig, dan denk ik, snap je mij niet??? Kan mensen dood negeren maar dan komt alles eruit. Doe hier wel iets mee, moet wel. IRL heb ik dat niet zo, wel hier dat is het gekke. Kan mijzelf zijn hier, denk dat dat zo is. Heel vervelend voor bepaalde mensen hier, nu achteraf snap ik dat, op die momenten niet. dan moet ik uitloggen. In het echt pak ik ook alles aan met respect en wat in mijn vermogen zit, hier frustreert het mij soms. Maar het is wel waar, we zijn helaas of gelukkig echte mensen. Negeren en skippen mag en moet juist ook soms. Nu hou ik mijn klep Toevoeging daarom is dit forum toch wel heel belangrijk voor mij, in het echt loop ik om figuren heen die mij irriteren, hier is er geen ontkomen aan. Dat is ook juist goed. Snap bepaalde irritaties en aanvaringen ook wel, niks mis mee. Selfcontrole hmmm ggrrrr, maar is wel zo.
 7. @Renaldowaar ben je?? Kom op he, ouwe knakker Voor jou, blauw kan grauw worden maar daarna ook weer blauw!!!
 8. Smaragd

  Vrijdag 28 mei 2021

  Wil en moet toch nog wat tikken, ws mijn laatste van vandaag. Ben uitgeteld straks, hou van oppassen zorgen voor. Werken is gemakkelijker, dan weet ik wat ik moet doen. dit ook maar moet zo schakelen, hou van die kinderen, zijn mijn parels. Mag ook niets fout gaan in mijn beleving, slaat nergens op want met kids gaat alles anders. Daarom hou ik er ook van. De verantwoordelijkheid vind ik wel heel groot en sta ik er ook 100% Kan ook wat minder. Ik wilde tikken dat ik soms/vaak heel kwaad kan worden om adviezen, hulp opmerkingen whatever. En ik las in een draadje dat het ws soms niks uithaalt, dat is niet waar. Heb er wel wat aan, al kan ik soms zo kwaad worden erom, de spiegel en het belerende maar zonder dat heeft het forum ook geen zin. Dus alles hoort erbij en erg moedig van allen door het delen, ben er blij mee. En ik zal ws snel weer heel kwaad worden om dingen, de confrontatie! Naast het forum heb ik contacten via facebook en app door dit forum, nooit op FB hebben wij het over drank, op app wel. Ben erg blij met dat alles. Wij/ik lijk wel een mens(en). En zo is het. Kan mij niet goed uitdrukken merk ik maar dus bedankt ervoor dat het forum er is. Voor mij toch wel heel belangrijk al zet ik mij soms af er tegen. Dan zijn emoties en dat is niet altijd leuk maar mag er wel zijn. Moet ook. Kracht van dit forum, dank U wel, meen ik echt. Fijne avond allen.
 9. Smaragd

  Vrijdag 28 mei 2021

  Je moet kinderen nooit vragen wat ze willen eten....................................... Patat met spinazie en ei erdoor heen en curry en appelmoes er later erover heen. Vind het echt geen combinatie maar goed. Hun verweer maar mam of pap doet dat ook altijd. Dan doen we dat toch. Wilde lasagna of spaghetti maken, niet dus. Maak erzelf wel iets naast voor mijzelf, dat lijkt mij nou echt niet lekker wat ze willen maar goed. Had het ook nooit moeten vragen, gewoon maken wat ik wilde maken zucht Toch niet te eten die combi, bah
 10. Smaragd

  Ik ben

  Klopt , leer je ook bij de Bhv training die ik elk jaar moet volgen. Eerst jezelf helpen dan kun je(misschien) nog iets voor anderen doen. Klinkt simpel/gemakkelijk maar is wel zo. Hou je goed bijeen. Je zit teveel in je koppie volgens mij. Maar vind wel dat je het goed doet, las over de medicatie, goed van je, is nodig soms. Sterke vent ben je.
 11. Smaragd

  Ik ben

  Nee soms moet je voor jezelf kiezen al zal dat onnatuurlijk aanvoelen. Jij wil anderen redden, de redder of niet? Waar ben jijzelf dan? Want als het niet lukt ga je vluchten, althans ik wel. Ik snap je wel geheel want ik heb dat ook en schiet dan door, nog erger dan. Dank voor het delen. Dit soort dingen heb ik veel aan en geen oplossing voor, hoeft ook niet. Dat is misschien ook mijn les, het is soms zoals het is en haal eruit waar je iets mee kan en laat de rest maar even voor wat het is, dat! Vallen en opstaan.
 12. Smaragd

  Vrijdag 28 mei 2021

  Sterkte @lady jane, wat schrikken maar dit komt gewoon goed, klaar punt uit! @nancy ook hetzelfde, gaat gewoon goedkomen, moet en het zal en het mag! Posi erin he. Erg om te lezen, heb ik allemaal gemist. @Majahoop dat je je kan herpakken, voor mij was dat een goed excuus om door te blijven gaan. Oppassen vind ik leuk maar dit is wel vermoeiend. Kan het niet meer aan Grapje, blij als ik morgen weer werk, dat is minder vermoeiend. Zo een grote verantwoordelijkheid een baby, ren en vlieg bij elke snik huil, poepje etc. Oudere nichtje en neefjes zijn gemakkelijker dan kunnen we gewoon knutselen en playstation doen etc. Fijne dag allen en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken
 13. Bijna 30 jaar voor hem(C) gezorgd, ik weet niet eens wat het is om voor mijzelf te zorgen , alleen voor anderen, dat is het. Goede afsluitende zin voor nu. Erg kwetsbaar maar is helaas zo. Dat moet ik dus nu gaan leren. Gatverdamme op je 48 e. Niet gezond.
 14. Ga het echt wel doen, vind mijn werk leuk en oppassen ook, dan ben ik altijd droog maar eigenlijk hoeft het voor mij niet meer. Mijn C heeft het gemakkelijk, hoeft niks meer, weleens jaloers op. Iedereen wil leven, sommigen echt niet meer hoor. Nu STTTTTTTTTTTTTT Stel je voor dat je zo denkt.
 15. Weet ik maar dan nog ben ik een mens, persoonlijkheid en iemand naast het alcoholisme @rosa45 Ieder zijn eigen vorm daar aan of ermee doen en whatever. Klink heel onverschillig maar is niet zo. Wil geen brandmerk op mijn hoofd. Functioneer nog, de functionerende alcoholist hoor ik ook nog nog eens wel. Misschien moet ik maar eens goed op mijn mond=bek gaan, dat woord mag niet ws. Maar is wel zo. Doe zo mijn best maar hoe meer druk hoe meer. Heb geen ouders meer en mijn beste maatje=relatie=ex=dood, zelf gevonden omdat het domme Ribw niks deed. Voel mij schuldig en zou willen zuipen maar doe het niet. Moet uit mijzelf komen. En als het niet lukt ben ik er volgend jaar niet meer. Niet door de drank, eigen beslissing. Weet mijn broertje ook. Stel je voor dat er geen refusal / Antabuse was @Lieke7777 dat bedoel ik. Wat dan? Nu moet ik weer 3 keer per week komen, dat wil ik niet maar doe het wel omdat ze het willen. Liever ben ik nog dood, de verschutting ten top. Nu ga ik kappen, deel teveel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...