Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Smaragd

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1488
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  18

Over Smaragd

Recente profielbezoeken

1470 profielweergaven
 1. De jongen(bestuurder) op de scooter heeft zijn been gebroken btw, heel gemeen maar dan moet je maar niet door rood rijden. Mag nog van geluk spreken dan eigenlijk. Baal wel, kan dit zo niet gebruiken en dat wachten hier, voel me niet een patiƫnt:) Omgekeerde wereld. Zucht diep in en uit. Komt goed, moest het wel even kwijt.
 2. Even kort berichtje vanaf de eerste hulp. Vanavond na mijn avonddienst reed ik naar huis op mijn E-bike om 23:45. Was bijna thuis en werd vol aangereden door een scooter met 2 mensen erop. Die gingen door rood, ik had groen maar dacht al wel wat gaan ze snel. Laatste wat ik mij kan heugen. Ben vol geraakt en flikkerde vol van mijn e-bike af, bijna gelanceerd. Viel met mijn hoofd/gebit op het asfalt. 2 hoektanden eruit en mijn bovenlip heel dik(lijk wel Donald Duck) en natuurlijk veel bloed. Baal als een stekker. Nu willen ze ook nog een scan van mijn hoofd maken, ivm op het hoofd vallen, logisch. Wat ben ik blij dat ik even niet meer drink, anders had ik het zelf wel op dat gegooid, had het daar aan gelegen. Zo nuchter als maar kan zijn. Baal wel, 2 tanden eruit. Gaat weer leuk tandarts gedoe worden bah. Ze willen dat ik 1 nachtje blijf sowieso maar als die scan goed is, wil ik naar huis. Wil thuis slapen. Laat het later/morgen wel weten. Welterusten als er nog mensen gaan slapen. Ik wil rust en doe mijn best en dan dit.
 3. Smaragd

  Even voorstellen Myle

  okay top en niet gaan bestellen! Moet nu weg, zie je vanavond later als je er ook bent.
 4. Smaragd

  Even voorstellen Myle

  Dan nog! Ze zijn niet voor niets verpleegkundige, hoef je geen expert voor te zijn in alcohol/verslaving etc. Te dom/kortzichtig voor woorden. Dit item komt natuurlijk voor in de opleiding tot verpleegkundige. Ws psychiatrische verpleegkundige dan juist zouden ze dat moeten weten/kunnen inschatten. Schaam mij echt dan voor mijn collega's als ze dat zo zeggen tegen je. Sterkte en je moet dit wel zeggen tegen die psychologe. Kan echt niet.
 5. Smaragd

  Even voorstellen Myle

  Meen je dit nu echt??? Zijn het wel verpleegkundigen?? Ben zelf verpleegkundige en als zij dat ook zijn. Zouden ze echt wel beter moeten weten. De verloedering van de zorg en begeleiders, is bekend. Maar als dit echt tegen je gezegd wordt, kan er met mijn verstand niet bij. Misschien doe jij je wel te goed voor? Ook dat kan natuurlijk. Lees maar 1 kant van het verhaal. Heb je nu gedronken of nog niet? In huis gehaald of niet? Log beter uit even, hier kan ik nou kwaad om worden, als ze dat echt gezegd hebben. 1 iemand heeft dat gezegd of algemeen denken/zeggen ze het zo? Goed dat je het deelt, maar wat erg als het zo is en zo gezegd is.
 6. sorry, ik zie het zo voor me. Al die spijkers in de wasmachine haha. Maar hij is wel schoon die mat
 7. @spirit Mag ik je dan iets vragen? Tijdens mijn binge, gaf je aan , zoiets nooit meer te willen zelf(logisch, wie wel idd). Vervolgens geef je aan dat het goed gaat zonder. Ook weleens dat het minder gaat, is begrijpelijk. Daarna geef je aan dat je niet zoveel te delen hebt, althans zo las ik dat. Dat je even weg blijft .En jij komt dan pas na de binge hier, waarom niet eerder? Dat is het enige wat ik niet begrijp dan. Dan kun je toch sneller ingrijpen om het te stoppen? Ik snap dat je bang bent om onder invloed rare dingen te tikken, dat heb ik natuurlijk ook gedaan. Het lijkt mij zo eenzaam om het zo te doen, zoals jij het doet. Het forum kan toch niet, er alleen maar uit bestaan dat het goed gaat met iemand? Het lijkt mij zo eenzaam zoals jij het dan doet. Al moet je wel veel karakter hebben om het zo te doen. Wil je op dat moment juist niet dat de binge niet gestopt wordt en meld je het daarom niet? Probeer het echt te begrijpen.
 8. Smaragd

  Marco

  Zeker een hele mijlpaal. Alleen heel lastig als je dat zelf niet zo kan voelen/ervaren. Daarom vind ik het juist zo knap. Een depressie(als je dat idd hebt) is niet niks. Dat moet met de psychologe/psychiater verder besproken worden. Ben je volgens mij ook mee bezig toch? En dat niet eten, is ook niet bevorderlijk natuurlijk. Hou je bijeen.
 9. Smaragd

  Lotgevallen & strapatsen

  Fijn dat je weer thuis bent! Ik hoop dat jullie eruit kunnen gaan komen met elkaar.
 10. Hoi @Adrian Welkom! En wat knap dat je nu al 3 jaar alcoholvrij bent. Ik schrik er dan wel weer van, dat je nog steeds een enorme zucht/craving hebt na zo een tijd. Zou dan toch hopen dat dat ooit eens weg gaat. Alert blijven dus. En over vannacht, ik heb liever dat men hier schrijft/tikt dan stiekem en afgesloten van de rest door te blijven zuipen. Het contact gaan ontlopen. Denk dat er zeer veel mensen zijn die dat doen/deden, ik ook namelijk. Het toont zeker aan dat er een wil is, om het anders te gaan willen doen. En natuurlijk is het niet fijn om te lezen. Ik ben dan net als @Bor voor de ander vind ik het veel erger, dan dat het mijzelf zou betreffen. Ben dan wel wat onzeker of ik het juiste zeg. Wat voor de 1 werkt, werkt niet altijd voor de ander. Liefst zou ik gillen, gooi het weg en meteen naar bed. Maar ik weet ook van mezelf dat het zo niet altijd werkt. Dan werd ik nog meer eigenwijs/recalcitrant. Daarom heb ik juist wel veel respect ervoor als mensen hier komen, als ze hebben gedronken. Maar goed een ander kan en mag daar anders over denken. Mij gaf het wel een sterk gevoel. Een spiegel(want ik heb dat ook gedaan) En nu hoeft het even niet meer, geeft mij rust en was blij toen ik vanochtend opstond. En meteen denken......hoe zullen zij opstaan. Misschien ben ik ook weleens te betrokken erbij, je gaat toch idd om de mensen geven. En ik ben hier ook meerdere malen op mijn snufferd gegaan. En de lieve bemoedigende maar ook zeker de harde woorden, hebben mij toen wel geholpen. Daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor. @Kohtje fijn je even te lezen! Sterkte. Fijne avond allemaal.
 11. Ik kreeg een error melding en kon niet meer op het forum, heel vreemd. Ik ga slapen, mijn ogen vallen dicht. Met alcohol kon ik de hele nacht door(nep energie) Sterkte voor jullie allen!!! Tot morgen.
 12. Jaaaaaaaaa goed zo @knakker en een paar glazen water erbij. He gelukkig, ik schrok al. Nu ik dit lees, mis ik het drinken totaal niet.Bijna een afkeer ervan. Na veel drinken de volgende ochtend/middag, de hoofdpijn, hoge hartslag, droge vieze mond/tong. Verlopen kop/wallen. Beroerd op de maag. O nu ben ik wel heel blij dat ik niet drink. Heel gemeen naar jullie maar ik sta morgen lekker wel fris op. Zonder kater, zo een fijn vooruitzicht.
 13. Volgens mij ben ik nu de enige die niet drinkt. Het moet niet gekker gaan worden tsssss
 14. @knakker alles(alcohol) is toch op bij jou? Of heb je iets kunnen regelen?
 15. @Morgon met mij weet je het idd nooit wb diensten . Zo wisselend idd. Afgelopen nacht had ik nachtdienst. Morgen een cursus in de middag van een paar uurtjes. Altijd leuk en leerzaam en daarna weer 3 avonddiensten. Werk is mijn gezonde verslaving en daardoor hou ik het niet drinken, nu ook vol. Slappe basis maar het is voor nu voor mij iig een basis. Wist trouwens niet eens dat jij ook opgenomen was ooit. Ik ook, veel van geleerd en is niet voor niets geweest. Ik blijf dat altijd als heel positief ervaren, ook al ga je de mist in. Je kunt je daardoor wel uit een teveel drinkende periode trekken. En j hulp vragen is lastig maar zou het toch maar wel overwegen. Daar is die hulp ook voor. Beperk het een beetje nu.....je moet/mag werken morgen. Succes en sterkte. Weet zeker dat je meer kan dan jijzelf nu denkt. Je hebt ook een ruggengraat nodig om eerlijk te zijn en dat ben jij!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...