Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Smaragd

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  827
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  13

Over Smaragd

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

1097 profielweergaven
 1. Smaragd

  Voorstellen

  Waardeloos die terugvallen Herken je woorden van de sterkste moeten zijn, hier ook zo. Goed dat je je wel uit, geen robot worden. Jouw verantwoordelijkheidsgevoel is zo groot, ws net als het mijne. Maar wel even wat lucht happen he, moet echt hoor. Ook je eigen tijd beetje bijna opeisen! Zonder dat, kun je er ook niet meer zijn voor de anderen. Fijn dat je je ventileert. Moet er zo echt in. Werken hele fijne weekend. Hou je goed topper.
 2. Smaragd

  Gaan we weer

  Hoi Anita, welkom! Ik vind je bericht een beetje dubbel. Je geeft aan redelijk onder controle(jouw drankgebruik neem ik dan aan) Maar toch is de rem stuk op de enige dag dat je mag drinken. Moet ik dat zo opvatten? Lastig lijkt mij dat. Ik drink gecontroleerd met dagen dat ik wel en niet mag en als ik bemerk dat ik sjoemel of mij er niet aan ga houden dan zal ik geheel moeten stoppen. Dat is wat jij wil? Helemaal stoppen.
 3. Smaragd

  Sober

  Wat fijn sober, echt even rust dus! Heerlijk voor je.
 4. Smaragd

  Voorstellen

  Hee wat fijn om je te lezen! Gestopt of drink je nog? Je ging een zware periode door. Heb nog nooit hier last van gehad, inbox of telefoontjes. Je hoeft ook geen telefoonnummer hier op te geven toch? Hoop wel dat het goed met je gaat!
 5. Dank toppers, dat is wederzijds! Al ben ik een alcoholist en had/heb ik dit forum erg nodig. Dan ook kom ik hier heel graag vanwege de mens die hier komt. Mooie sterke speciale mensen. Dat valt mij wel op, best uniek. Ik vind jullie(ja niet generaliseren Smaragd!!) leuker dan niet alcoholisten Fijn dat ik hier kan en mag komen. We doen het zo slecht nog niet.
 6. Smaragd

  Nieuw hier

  John die medicatie is ervoor om je bloeddruk en pols/hartslag niet al te hoog op te laten lopen.En het voorkomen van een onthoudings insult en delier. Om de eerste 3 dagen(langer duurde het bij mij nooit) door te komen op een humane manier. De bijwerking/doel is dat je wat suffer gaat worden. Eigenlijk wel heel fijn, althans zo heb ik dat ervaren. En dan zo snel mogelijk afbouwen. Mijn laatste detox had ik het maar 3 dagen nodig en toen was alles ook weer gestopt omdat ik het niet meer nodig had. Per persoon verschillend natuurlijk. Succes!
 7. Smaragd

  Ben weer terug bij af.

  Hoi Moosje Ik heb zelf ook heel veel last gehad van maag/buikpijn. En hoe erg ook, zo herkenbaar om te gaan drinken om die pijn te verminderen/verdoven. Het werkt even maar de volgende dag is de pijn er wel weer. Maar ik snap het wel, die pijn is zo heftig en continue aanwezig dat je er bijna niet van kan slapen. Het zal ws net als bij mij een geïrriteerd maagslijmvlies zijn. Ik kreeg daar een maagbeschermer voor en idd een maagzuurremmer kan ook helpen. Maagzuur bijt in op het slijmvlies. En door drank produceer je nog meer maagzuur. Dus ja, het een lokt het ander uit. Mocht de pijn wel aan blijven houden, dan toch naar de huisarts. Ja ik kom er ook niet graag maar je moet het wel heel serieus nemen. Op een gegeven moment had ik 4 nachten niet meer geslapen van de pijn, liep krom van de pijn en moest toen wel weer gaan........Dat was geen geïrriteerd maagslijmvlies meer maar een alvleesklierontsteking. Daar werd ik 5 nachten voor opgenomen in het ziekenhuis, kan zelfs dodelijk zijn als je te laat komt. Dus wees wel alert. Sterkte!!!
 8. Smaragd

  Nieuw hier

  Zeer zeker NIET op je werk aangeven. Idd gewoon vakantie opnemen. En die week ook echt de tijd voor de detox nemen. Als je er wel eerlijk over bent, kan het grote gevolgen hebben. De bedrijfsarts heeft zwijgplicht maar dit is het risico niet waard. Geloof mij maar. Waarom geen librium tijdens de detox? Dat is het meest gangbare in dit proces. Mits je insultgevoelig bent natuurlijk.
 9. Smaragd

  Nieuw hier

  En daar kwam je door dit forum achter Bilo? Maak je mij niet wijs, wist je al veel langer. En in een binge dronk jij 3 flessen wijn toch? En dan nog een online dagboek nodig hebben, maak je mij ook niet wijs. Lees niets dat sterk is in motivatie alleen maar 2 wijn is teveel. Daar kom jij er echt niet mee. Bewijs mij maar dat ik het fout heb. Erg kritisch op je, weet het maar het slaat als een tang op een varken jouw posting. Sorry
 10. Smaragd

  Harald

  Laat even weten hoe het is vergaan, ben je wel goed aangekomen? Ja je bent er toch........Diazepam maakt heel suf, fijn om daarmee te ontwennen. Ik kreeg dat ook toen, ik was insultgevoelig. Dus dan beter diazepam dan librium
 11. Smaragd

  Nieuw hier

  Maar goed uiteindelijk gaat het niet om de hoeveelheden.Gaat erom of jijzelf last hebt van je gebruik en je daar dus iets mee wil doen. De hoeveelheid is voor mij laag. Ik dronk uiteindelijk 20 halve liters per dag en ja daar kreeg ik wel problemen mee.
 12. Smaragd

  Nieuw hier

  Welkom! En geloof mij maar je omgeving heeft het eerder door dan wij zelf denken. Zit wel een verschil in 6 kleine blikjes van 33cl of halve liters.
 13. Korte update hoe het met mij gaat. Ik lees veel hier en ben heel betrokken bij verhalen/situaties hier. Ben en blijf een gevoelig emo mens. Las dat elke 10 seconde er iemand sterft aan alcoholgebruik in een draadje van een ander. Werkelijk daar kan ik dus echt niets mee. Fijn dat zoiets voor iemand zo helpend kan zijn om dat te weten. Maar als dat je basis moet zijn. Werkelijk waar, ik zeg er maar beter niets meer over. Dommer en stom kan dan niet voor mij maar als het maar helpend is...........toch? Hier gaat het goed, vond het heftig hier op het forum laatste tijd.. En dan las ik het op dagen dat ik van mezelf niet mag drinken. Toen dacht ik.....mag een uitzondering zijn, neem er maar een paar. Maar heb het niet gedaan.En dat heeft gewerkt voor mij. Want anders zou het Pavlov voor mij geweest zijn, bij ellende en emoties mag het en dat wil ik niet meer. Ik drink gecontroleerd, nu iets langer dan een jaar en dat gaat goed. Hoef het mij niet volledig te ontzeggen maar ik hoef er ook niet volledig meer voor te gaan. Na 2 eenheden ben ik soms al zo van, het is genoeg. Komt ook veel harder aan dan natuurlijk. Maar ik heb wel de controle, juist omdat ik de eenheden met mezelf af spreek. Ben er nooit overheen gegaan wel de discussie in mijn hoofd. Je mag meer want het is 1 van je drink dagen. Niet gedaan en het werkt voor mij. Zal niet iedereen gelukken. Maar was voor mij enige optie. Na meer dan 15 jaar worstelen. Ieder zijn eigen weg hierin , gesteund door het forum/hulpverlening. Het eerlijk zijn is het meest belangrijke voor mij. Ik hoef niet meer te liegen,stiekem zijn. Schuldgevoel kan dan zo desastreus zijn dat je je zelf echt van de wereld wil weg zuipen en dat heb ik helaas paar keer gedaan en dat nooit meer!
 14. Smaragd

  Harald

  Trots op je Harald! Dat je de hulp hebt aanvaard en echt je zult gaan opknappen. Blij voor jou en ik heb het gevoel dat ik weer kan ademhalen. Want dit was echt fout afgelopen anders. Topper ben je!!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...