Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Smaragd

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  943
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  16

Over Smaragd

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

1206 profielweergaven
 1. Hier gaat het goed. Kreeg gisteren een brief handgeschreven in mijn handen gedrukt van een familielid dat anoniem wil blijven maar mij wel heeft gevraagd het te delen, dat doe ik dan ook. En ben dankbaar dat ik kon werken na mijn terugval. Deed mij zo goed dat ik sowieso deze gehele maand en augustus niets ga drinken, super motiverend. Anders kan ik er niet voor anderen zijn. Heb de brief op onze koelkast gehangen, gaat mij scherp houden en geeft aan waarom ik mijn werk zo graag doe en dat gaat niet samen met katers. Volledige aandacht. De brief over getikt hieronder. Had er tranen van in mijn ogen. Jullie, ja jullie, de lieve zorg. De zorgenden voor onze moeder. De broeders en zusters. Onze zorgen vaak wegnemende. Wij zouden het natuurlijk zelf beter doen, ja dat denken wij dan. Lastig om de zorg uit handen te geven. Wij willen zorgen voor, maar is niet haalbaar. Het er zijn, is al lastig als ze ons niet eens meer herkent. Zo pijnlijk frustrerend. Dan doe ik soms boos, maar dat ben ik niet op jullie verzorgenden. Ik uit en ventileer mij dan wel naar jullie. Jullie kunnen er niets aandoen dat mijn moeder zo diep weg zakt. Dat is haar ziekte, heb ik geleerd ook mede door jullie begeleiding hierin. Zonder jullie was het waanzin geweest. Ons mam zorgde ook voor ons ooit, maar wij kunnen haar die zorg niet meer zelf bieden. We zien jullie rennen en vliegen om te zorgen. Steeds maar weer, van hot naar her. Dan maak ik mij zorgen om jullie! Niet nodig zegt de lieve avonddienst broeder mij altijd. Dit is onze taak. Dat doen wij graag. Dan kan ik er berusting in vinden. Dat de lieve broeders en zusters mijn moeder begeleiden. Zorgen ervoor dat ze veilig is. Zodat wij ook kunnen doorgaan, met zorgen voor onze kleinkinderen, ook nog beetje genieten. Wij kunnen dankzij jullie doorgaan met leven. Maar wat doet het pijn, om dit uit handen te geven. De zorg voor ons mam. Uit de diepste grond van mijn hart, diep respect voor jullie allen. Bedankt dat ons mam bij jullie mag wonen en jullie zo goed op haar letten.
 2. Hoi, ook een droge afmelding vanuit hier. Gister avonddienst, zo moe nadien. Zo meteen weer naar mijn werk avonddienst tot 23 uur. Morgen lekker een dagje vrij. hou van dit ritme. Fijne dag allemaal.
 3. Ga zo ook afsluiten. Droge afmelding. Morgen weer lekker werken, zin in. Zorg liever voor anderen dan voor mijzelf. Maar nu moest het wel even. Erg dankbaar voor jullie hulp. Anders had ik ws morgen niet kunnen doen wat ik het liefste doe. Tot morgen en welterusten.
 4. Hoi Gezond, Daar had ik dus ook veel last van. Nu is het weg en ik hoefde er maar 1 ding voor te doen! En dat was GEEN alcohol drinken. Hele simpele oplossing en dat sterkt mij wel enorm want die pijn is zo confronterend aanwezig. Heel eng ook. We doen/deden het ons zelf aan. Hoop dat het snel wat minder pijnlijk gaat worden. Je bent goed bezig! Jopie ik geniet ook van je verhalen over de kleinkids. Ik had ook zo een oma en dat gaat ze hun hele leven bijblijven. Geniet er lekker van! Fijne dag allen nog. Ik ga mij vanavond weer droog afmelden. Dat is een feit!
 5. Smaragd

  Zaterdag 13 juli

  Goedenavond Ach @jopie wat ontzettend verdrietig, zie het zo voor me. Tranen mogen er zijn dan, zeker als je iets zoiets graag wil en dan kan/mag het niet. En ook de tranen bij degene die het als cadeau gaf. Hoe naar ook, toont wel de liefde voor elkaar aan. Mooi! @Jannigje knap gedaan van je! @Kohtje sterkte. Het is idd balanceren. Ken het nwe middel vanuit mijn werk wat jij gaat gebruiken ipv. Slaat vaak beter aan. Hou hoop man. Je bent er altijd voor iedereen hier. Gun je wat rust in de pijnbeleving en bestrijding. Goed dat je het wel deelt hier! @Lika goed idee dat zwemmen, vooral de schoolslag, juist de schoolslag!! Hou van de borst-en rugcrawl. Maar als ik lekker ontspannen wil zwemmen, zwem ik altijd de schoolslag. Die kan ik ook keurig netjes zwemmen, is nog een hele kunst hoor haha. Ik kan mij dankbaar en droog afmelden. Geen onrust en trek vanavond. Weer een dagje erbij. Zo bouwen wij weer verder. Er is weer een fundamentje. Welterusten voor zo/straks en tot morgen.
 6. Smaragd

  Zaterdag 13 juli

  Goedemiddag, Toch nog een paar uurtjes kunnen slapen. Beter iets dan niets. Vandaag maar weer stug door. Kan/wil iemand mij op het dagpact zetten? Lukt mij niet met mijn mobiel, kan het dan alleen citeren. Leerzaam draadje weer. @Yvonne, ervaar ik absoluut niet als saai. Eerder als een betrouwbare baken die inspringt indien dat nodig is. @nancy Bedankt trouwens nog. Hielp mij wel om rustiger te worden Fijne dag allen en sterkte voor degenen die het nodig hebben.
 7. Djw Nancy, ik ga nu ook. Mocht ik het wel gaan willen doen morgen, kom ik eerst hier. Beloof ik je. Nu weer liggen. Hoop dat het jou ook nog even lukt. Tot morgen
 8. Hoi Marika Ik kan niet slapen. Drank was ook mijn slaapmiddel. Heel eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed wat ik met jouw reactie aan moet. Enerzijds lijk je het leuk/lief te bedoelen, anderzijds irriteer jij me weer mateloos. Kan aan mij liggen en natuurlijk ligt dat aan mij. Want ik vat het zo op. Natuurlijk moet ik dan niet reageren, maar doe het nu toch. Dat je het een drankorgie noemt valt alweer verkeerd bij mij. Al zal het een grapje geweest zijn. Hou heel veel van grapjes maar kan dat even niet hebben nu. Als ik niet kan slapen, ga ik geïrriteerd worden, net als jijzelf na een nacht niet slapen, lijkt mij toch? Is een binge, zo noem je dat, net zoals jij ze hebt, 1 keer per maand. Is zeker geen orgie. En vind je het echt zo raar dat ik na 4 dagen bijna continue, bier drinkend en niet etend, zo erg lang moet herstellen? Wat is lang voor jou? Vind het namelijk nogal snel beter gegaan. De binge is er ook voor dat ik niet meer wil leven, daar doe ik dat natuurlijk ook voor. Wil niet meer voelen en rustig inslapen, liefst op dat moment voor altijd. Hoeveel waarschuwingen ik nog nodig heb? Denk dat jij vergeet dat ik een alcoholist ben. En je hoeft echt niet met mij te doen hebben, heb ik ook niet met jou. Sorry valt gewoon verkeerd jouw reactie. Heb het heel zwaar. Ga morgen ook het liefst weer drinken. Dit trek ik niet, niet slapen. Maar heb het iig wel geuit. Spijt mij als je het wel oprecht bedoelde, dan kun je mijn reactie ook vast wel plaatsen.
 9. Goedenavond, Ik heb een best goede dag gehad. Energie komt terug, dan ga ik altijd het huis soppen. Daar haal ik veel voldoening uit dan. En het is goede afleiding. En spelen met de huisdieren. Uitgebreid koken etc. Goed @Bor dat je wat gegeten hebt. Mijn maag begint zelfs alweer te knorren(teken dat ik wat moet eten) Met extreem veel alcohol was de maag compleet verzadigd en gaf geen signalen meer af. Mijn arme maag Mijn maag/buikpijn is geheel weg nu! En daar ben ik zo blij mee. Dacht echt dat ik door die heftige binge dagen weer een pancreatitis zou hebben opgelopen. Gelukkig dus niet. Had niet een paar dagen langer moeten duren. Gisteren deed het nog zo een pijn en dan echt gestoorde gedachtes, als ik er een paar drink dan gaat de pijn weg=verdoving. Moest echt aan @spirit denken die dat ook in het verleden weleens had. Gammel/grieperig voelen en dan denken dat alcohol zou kunnen helpen om je iets beter te voelen. Herkende dat zo. En natuurlijk is dat niet de oplossing maar die gekke gedachtes kwamen ook in mij op Gefeliciteerd @nancy!!! Zo moedig van je en je hebt het gewoon gedaan en binnen gehaald. Enorm knap van je. @Sober hoop dat het gesmaakt heeft. zo benieuwd naar dat bananenbrood, heerlijk!! Gezellige ontspannen sfeer. zo een kampvuur doet mij aan mijn tijd bij de padvinderij denken. Heerlijke rozige ogen en rode blossen op de wangen. Wat was dat altijd heerlijk slapen nadien in de tenten op het Naaldenveld!!:) Daar kwam geen drank aan te pas toen natuurlijk. Dus het kan heel goed zonder. Pik 4 stukjes kaas mee en ga zo slapen. Welterusten.
 10. Hoi Wilhelmina, Welkom! Misschien kan de @moderator jou helpen, je het juiste forum te wijzen en jouw voorstellen daarnaar toe te verplaatsen. Daar zijn heel veel mensen actief , die hetzelfde mee maken/hebben moeten doorstaan. Bromazepam in die grote hoeveelheid en zo langdurig gebruikt. Mag je nooit zomaar ineens stoppen. Zal echt per mg moeten gaan en eventueel een equivalent aan diazepam daarnaast om veilig te kunnen afbouwen. Maar daar weten ze alles over op dat andere forum. Heel veel succes!!!!!
 11. Dacht al Bor nu al op het jaarpact?? Schrok mij rot. Idd dag voor dag Bor. Zo doe ik het nu ook maar. En ook niet te overmoedig worden. Ben ook heel moe maar dat hoort erbij. Mijn partner weet wel waar ik mee bezig ben. Mijn verdere omgeving denkt ook dat ik griep heb/had. Kan gelukkig maandag wel weer aan het werk. Ben ik zo blij mee. Heb op tijd hulp ingeroepen, kwam vooral doordat ik het hier ook kon delen. Ongelofelijk hoeveel kracht dit forum eigenlijk heeft.
 12. Smaragd

  Maverick

  Hoi Maverick, Ik lees nu net pas jouw voorsteldraadje. Wat jij beschrijft, is zo treffend voor mij. Alsof ik dit zelf had neer kunnen zetten! Dat is ook vaak de aanleiding geweest, waardoor ik terugviel na een paar maanden abstinentie. Zelfs na een jaar droog staan was dat ook de aanleiding. Schrik er wel van dat je dat dus ook nog ervaart, na 4 jaar droog staan. Ga het nu dag voor dag aan maar kan in paniek raken als ik hierover nadenk(ga ik niet doen nu hoor maar na langer droog staan kan dat wel bij mij) De eerste maanden droog staan, ervaar ik altijd als heerlijk. Ga weer opnieuw kijken naar dingen, voelen. Altijd een heel euforisch gevoel levert dat mij op. Naast het feit dat mijn zelfvertrouwen enorm groet, omdat ik mij aan mijn voorgenomen plan kan houden. Daarna......meestal bij mij na 3 maanden dan steven ik af op een depressief gevoel en denk is dit nou alles???? Daar moet ik natuurlijk wat mee. Ik kom vanuit een gecontroleerd drinken traject van 15 maanden dat erg goed ging. Maar uiteindelijk toch niet heeft gewerkt en eindigde in een binge recent. Heb veel aan jouw voorsteldraadje. Nuchter ben ik nu weer bezig met een plan. Dat heb ik nodig. Dank je wel, dat je hier gekomen bent en ik hoop dat jij er voor jezelf ook wat kunt uithalen.
 13. Hallo, Nancy heel veel succes met de sollicitatie!! Jij kan dat! Fijn om te lezen dat er vandaag, een aantal mensen hebben gemeld , dat ze een paar dagen/weken droog staan. En er heel blij/positief over zijn. Dat ervaar ik altijd als heel steunend. Bedankt en gefeliciteerd! Maverick welkom!! Lieve Bor, wist dat jij dit kon, op jouw manier!! Wel met hulp van het forum. Dat is overduidelijk steunend/motiveren/prikkelend geweest voor jou. Trots op jou hoor kanjer!!!! Nu gaan we ook doorzetten hè!! X Bij de huisarts geweest. En hij vond mij er al veel beter uitzien dan 2 dag geleden. Voel mij ook een stuk rustiger. En mijn maag/buikpijn is weg. Daar ben ik erg blij mee. Zit dit te tikken op mobiel. Lastig gaat dat. Denk echt dat ik een leesbril ga nodig hebben haha. Fijne dag allen en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken.
 14. Droge afmelding. Bor zet hem op en hoop morgen te horen dat het je ook gelukt is. Sterkte Stier.......mij noemen ze ook soms een pessimist terwijl ik gewoon dan realistisch ben. Die zin van jou , was zo herkenbaar voor mij. Welterusten iedereen.
 15. Smaragd

  Ben weer terug bij af.

  Hoi Moosje, Wat jammer! Las je erg graag. Maar waarom je account opheffen? Dat begrijp ik niet zo goed. Veel wijsheid en blijf iig wel wat in contact. Juist in contact blijven....Al gaat het niet, zoals je wil dat het gaat. Snap heus wel dat prof hulp soms een stap te ver is. Maar ze zijn niet anders gewend daar. Hoop dat je account blijft en dan kun jezelf ermee doen, wat jij ermee wil doen. Lieve groet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...