Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Sensitief

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  512
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

1 Volger

Over Sensitief

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1130 profielweergaven
 1. Sensitief

  Het roer om

  Het is alweer een tijd geleden dat ik wat heb geschreven op mijn draadje. Na ruim 5 maanden, heb Ik de laatste tijd een paar x wijn gedronken. Gelukkig hield ik het binnen de perken, max 2 glazen .,, op afgelopen zaterdag na. Ik heb toen met een vriendin samen een fles prosecco en witte wijn gedronken. Ik was gestresst en dacht gezellig met mijn vriendin de stress van ons af te drinken... zucht, zo snel kun je dus weer in een patroon terugvallen. Gisteren ben ik bij een orthomoleculaire diëtiste geweest vanwege lichamelijke klachten. Ik kreeg te horen dat ik mijn lichaam uitgeput heb en dat de boel uit bescherming is geblokkeerd. Ik ga een dieet volgen waarbij ik mijn darmen tot rust laat komen. Geen alcohol drinken hoort daar bij. Ik ben benieuwd wat het oplevert. Voorlopig voor 6 weken dus geen alcohol meer.
 2. Sensitief

  Voorstellen

  Welkom en succes met je proces!
 3. @SanMiquelwat fijn dat je je hebt herpakt. Ik heb destijds bewust niet op jou gereageerd, je triggerde mij en ik werd bozer en bozer. Je deed mij denken aan mijn ex die slachtoffergedrag vertoont. Ik ben blij te horen dat je aan jezelf werkt. Stap voor stap ga je iets herstellen, je lichaam, je gestel, gedachtes, vertrouwen, je financiën, je zekerheid, relaties en alles wat je wil veranderen. Laat dat je focus zijn. Succes op je pad.
 4. Sensitief

  On the way up

  Mooi bewustwordings proces. Je bewandelt het wijze pad. Klinkt heel goed
 5. Sensitief

  LIEKE 7777

  Sterkte @Lieke7777! Dikke knuffel voor jou Wat Lady Jane zegt, liefde overwint alles. Hou vol. Je bent een topper! jammer zo’n reactie @Smaragd. Jij weet toch ook wel dat alcohol meer kapot maakt dan lief is? Zijn we niet allemaal een slachtoffer daarvan. De wereld zou zoveel mooier zijn als we elkaar zouden steunen ipv elkaar veroordelen.
 6. Sensitief

  Zaterdag 23 mei

  @Lieke7777 wat heerlijk voor je! Geniet ervan. Heel mooi vooruitzicht
 7. Sensitief

  ongoing

  Hoi @Pytje, Welkom terug! Tja ... die stomme alcohol, het sluipt er zo makkelijk weer in. We weten er allemaal van. Goed dat je weer wilt stoppen en bedenk hoe goed je je straks gaat voelen. Wel lastig voor je dat je partner drinkt, misschien wil hij met je meedoen. Heel veel succes
 8. Sensitief

  Voorstellen

  Zo herkenbaar! Ik keek in de spiegel en dacht......negatief over mezelf. Die teleurstelling in mezelf, heeft mij uiteindelijk gemotiveerd om het roer om te gooien. Nu kijk ik in de spiegel en zie een trotse vrouw; ondanks zoveel tegenslagen toch moeilijkheden getrotseerd zonder drank. Ik hoop dat het jou ook lukt. Ga ervoor!
 9. Goed bezig @Anneflow! Ik heb een app quitdrinking, dat exact je resultaten bijhoudt; hoeveel dagen gestopt, hoeveel consumpties niet gedronken, hoeveel geld bespaard en wat het stoppen met je gezondheid doet. Mij motiveert het, misschien jou ook. Het ziet er zo uit en het heeft meer pagina’s :
 10. De afspraak dat je niet drinkt.
 11. Sensitief

  Gestopt per 10/8

  Een filmpje of serie kijken? Boek lezen of schrijven over je drankgebruik? Wanneer begon je, met wat en wat maakte dat het meer werd. Wat en welk gevoel wilde jij verdoven? Mij heeft het geholpen om juist in het begin veel bezig te zijn met stoppen; lezen, schrijven, programma’s hierover kijken etc. Succes en go for it.
 12. Sensitief

  Even voorstellen: ik ben Sytske

  Welkom en succes, ik ben Sanne van IkPas.
 13. Sensitief

  Pats stopt ook

  Fijn dat het goed gaat. Het klopt dat mensen elkaar virtueel langer kennen, je bouwt iets op, net als in het echte leven. Voel je vrij om erbij te komen, dit forum is er voor iedereen die alcohol de baas wil zijn. Lekker hè, die vrijkomende energie? Ik las je verhaal over een moeizame vorige relatie en dat je bij de verwerking van de beëindiging meer bent gaan drinken. Ik ken dit ook. Volgende week gaan wij bij de mediator tekenen voor de scheiding. Sinds ik definitief een punt heb gezet aan mijn relatie, ben ik gestopt met roken, drinken en een baan waar ik niet gelukkig in was. Het gaat goed met mijn nieuwe leven, heel soms denk ik aan een wijntje en dan neem ik een 0%. Keep the spirit
 14. Welkom @Anneflow en ook @Jozette Ik zou je graag een knuffel willen geven en tegen je willen zeggen dat jij mag leunen. Pittig om dit allemaal alleen te doen. Drank verdoofd de pijn van verdriet, eenzaamheid, de vermoeidheid en chaos in je hoofd... maar komt ook weer keihard terug als het uitgewerkt is. Het maakt je lichaam en geest kapot. @Etty brengt een hele belangrijk motivatie Om te stoppen naar voren; je dochter. Zij heeft je nodig als ouder... vader is er nagenoeg niet meer, gun haar haar moeder en laat haar kind zijn. Ikzelf heb uiteraard ook een verhaal, een reden waarom ik steeds meer dronk. Ik heb meerdere pogingen gedaan om te stoppen, maar nu sinds 1 januari met “IkPas” lijkt het te zijn gelukt. Sindsdien heb ik 1 glas prosecco gedronken en het daarbij gelaten. Stel jezelf een doel, bv 1 maand niet, prik een datum en ga ervoor. Bedenk wat je ipv wijn gaat drinken, ik zou in het begin vooral water drinken ivm de ontgifting. Haal geen wijn in huis en schrijf dagelijks op je draadje of in een dagboek. Schrijf het lekker van je af. Ik begon met 1 maand, dat werden 100 dagen, 4 maanden en nu ga ik voor de 5 maanden. Go for it, je kunt meer dan je denkt. Succes
 15. Sensitief

  Pats stopt ook

  @Pats hoe gaat het nu?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...