Spring naar bijdragen

Anneflow

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    51
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

844 profielweergaven

Anneflow's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Beste allemaal,

    wat ben ik lang afwezig geweest hier. Als ik dan mijn eigen draadje teruglees word ik wel een beetje verdrietig en teruggeworpen in mijn strijd met actief gebruik. 

    Inmiddels ben ik 5 maand, 1 week en vier dagen clean! Wat voelt dat goed zeg. 

    Afgelopen zomer heb ik mij, na mijn zoveelste black-out, laten opnemen in een kliniek. Dat was tot nu toe het beste kado aan mezelf! Wat heb ik daar veel geleerd en meegemaakt. Zelfs mensen die niet aan "de ziekte verslaving" leiden zouden er wat aan hebben. 

    Mijn leven is nu al zoveel beter. Ik heb ineens "echt" contact met mijn dochter (12) en kan er ook voor haar zijn! Ben aan het re-integreren op mijn werk en heb een diepere connectie met mijn vriend gemaakt. Het is hard werken in herstel maar het is het o zo waard. Ik ben een stuk rustiger, kan weer relativeren en die rare negatieve gedachtes in mijn hoofd een beetje de baas. Dat had in niet gekund zonder behandeling, meetings en een hele fijne sponsor. Alle clichés zijn waar voor mij. Die drie pootjes onder mijn krukje, daar kan ik niet zonder. 

    Wie weet wat de toekomst nog allemaal gaat brengen, ik kan het nu aan. Nuchter en kalm!! 

    Wie weet zal ik mijn draadje hier weer oppakken met niet alleen het negatieve maar meer met het positieve. Iedere dag leer ik weer wat bij en daar ben ik trots op en dankbaar voor. 

    Liefs mij

     

  2. Beste allemaal, het is wel weer eens tijd om van me te laten horen! Nu vier weken in therapie en sinds een week houd ik een dagboek bij. Ik heb zo nu en dan een behoorlijke uitglijder gehad en zojuist besloten om opnieuw te stoppen met drinken. Net even een paar draadjes gelezen van mensen en wat voor mij nu heel herkenbaar is, is het onderhandelen met jezelf. Afgelopen weekend met een vriendin uit eten geweest en ik heb me twee dagen van te voren al druk lopen maken over wat ik zou doen, wel, niet, een of twee (uiteindelijk waren het er vier). Op de een of andere manier lukt het mij maar niet om een duidelijke afspraak met mezelf te maken! Hoe moeilijk kan het zijn. Dat vroeg mijn psycholoog mij vanochtend ook en ik kan er nog steeds geen antwoord op geven. Het lijkt wel of ik de deur maar niet dicht kan krijgen en altijd maar op een kier laat staan... Nu houd ik netjes mijn dagboek bij en ik moet zeggen dat me dat bevalt en best al wel inzicht geeft in mijn gedachtestroom en gevoel. Ook wordt langzaam zichtbaar waar mijn valkuilen zitten en waar ik echt aan moet werken. Ik zal me dan ook weer regelmatig laten horen hier. Ook denk ik erover om mezelf maar eens op het dagpact te melden. Dat heeft me in het begin ook goed gedaan. Ook popt de gedachte om te stoppen met roken regelmatig op! Tijd voor nieuwe uitdagingen dus, maar ja wanneer rook ik die laatste? iemand trouwens nog tips voor een alternatief drankje? De Radler en de 0.0 komen mijn neus zo ongeveer wel uit en ik drink eigenlijk geen prik of sapjes. Wel thee, liters!!! Dan wel de kruidenthee want zwarte thee vind ik inmiddels zo vies. Hoop dat het met de wijn ook die kant op gaat. Ben wel toe aan iets nieuws, dus alle suggesties zijn welkom! Dat was het voor nu! Tot snel!!
  3. Hey Lieke, ben er af en toe nog wel hoor! Ik lees zo nu en dan nog wel mee met jullie. Inmiddels zelf met therapie gestart en het gaat best goed. Wel gedronken maar niet meer om te verdoven dus we gaan de goede kant op!
  4. @Jopie geniet je ook van de Windturbines daar of zie je die net niet? Wel fijn dat je weer zo goed kan zien!!
  5. Anneflow

    Zondag 7 juni

    Ok @Yana Geen gedoe hierover, iedereen moet doen wat jij of zij wilt! Al weet ik wel dat er meer mensen aan alcohol zijn overleden dan aan een steel van een tomaat meekoken voor de smaak. Ieder zijn ding denk ik dan maar....
  6. Anneflow

    Dinsdag 9 juni

    @takeiteasy misschien is het maar goed dat ik een keer arrogant wordt! Niet lullig bedoelt maar het is ook mijn leven... Ik weet van mezelf dat ik recalcitrant word door drank maar toch komen onverwerkte gevoelens wel naar boven.
  7. Anneflow

    Dinsdag 9 juni

    ik kan gewoon het onderscheid moeilijk maken, houd ik genoeg van iemand of volg ik uiteindelijk mijn gevoel? Mijn dochter is nu tien en door van alles heel zelfstandig. Na de scheiding ben ik langdurig ziekenhuis in en uit geweest. Uiteindelijk wilden ze mijn opgeven. Ik had zware rugproblemen met uitval... Het was eigenlijk maar accepteren van wat je niet meer kan. Na een second opinion ben ik geopereerd en kan ik (bijna) alles weer. Toch zou ik zo graag nog een eigen kind hebben. Dat mijn dochter uiteindelijk niet alleen is. Een vader waar je niet op kan vertrouwen en dan ook nog geen broer of zus... Ik heb twee ouder broers en zou niet weten wat ik zonder hen zou moeten. Blijft lastig uiteindelijk..... Sorry voor eventuele verwarring maar het is een wens he...
  8. Anneflow

    Dinsdag 9 juni

    Kan nu wel dank je wel zeggen, maar eigenlijk kan ik er nog niet zoveel mee... Heb mezelf zolang weggecijferd dat ik nu eigenlijk niet meer goed weet wat ik wil. Had mezelf met een heleboel kinderen gezien en nu heb ik er eentje en twee stiefdochters. Heb mijn vriend kenbaar gemaakt dat ik er nog niet klaar mee ben en hij wil niet meer. PUNT.... Nou daar ga je dan, hem opgeven en hopen op een iemand die wel wil? Of het accepteren? Daar kan natuurlijk niemand antwoord op geven, maar ik merk dat als ik nuchter ben ik daar niet zo zwaar aan til maar na een paar glazen wijn komt het ineens dubbel zo hard aan. Dus vroeg me af hoe anderen daarmee omgaan. Ergens is er dus nog wel een diepe wens.. Ben 43 trouwens dus zolang heb ik niet meer. Misschien niet handig voor het dagpact, zal het vervolg verhuizen naar mijn eigen draadje...
  9. Anneflow

    Zondag 7 juni

    @Yana ik heb dit ooit van een sterren chef geleerd en doe het zelf al jarenlang... Je kan ze gebruiken voor de smaak maar opeten moet je ze niet... Even navraag gedaan Wil niemand vergiftigen....
  10. Anneflow

    Dinsdag 9 juni

    Ik zie ineens "verslaafd aan liefde" voorbij komen. Waarschijnlijk hebben veel mensen het draadje van het weekend gelezen. Ik heb hem ook binnen als E-book! Nog een vraagje; zijn er ook mensen onder jullie die de alcohol gebruiken om bij hun gevoelens te komen? Ik merk dat als ik niet drink over veel dingen niet nadenk en gewoon doe wat er van mij verwacht wordt. Als ik dan wel heb gedronken komen er zaken bovendrijven die ik eigenlijk 'nuchter' wegstop. Ben benieuwd hoe dat bij anderen is...
  11. Anneflow

    Maandag 8 juni

    @Lonster Yep serieus! Probeer het maar eens, als je er al aan ruikt dan proef je het al bijna!
  12. Anneflow

    Maandag 8 juni

    @Sandro als je pomodori tomaten gebruikt moet je vooral ook de steel meekoken, die heeft de meeste smaak... Daarna er wel weer uitvissen natuurlijk! En niet alle vruchtvlees gebruiken, die kan je beter met ui en een beetje slasaus en peper op brood doen. Ok genoeg over eten.. Nu eerst maar de afwas! Fijne avond allen...
  13. Anneflow

    Maandag 8 juni

    thanks... Ben niet van de kant en klaar, beetje verwend door mijn horeca verleden denk ik...
  14. Anneflow

    Maandag 8 juni

    @Lonster Goedkope variant maar wel vers... Kipfilet in blokjes, aanbakken, beetje bloem erbij die ook minimaal een minuut meebakken, afblussen met tuinkruidenbouillon, laten inkoken tot saus, verse pasta koken (4 min) en dan nog beetje bieslook eroverheen en voor de smaak een beetje boursin... Boontjes erbij en klaar!! Alles in 15 min... Dat eet ik dus!
  15. Hey dames, dank voor jullie reacties! De fles is wel opgegaan en uiteraard ben ik op de bank in slaap gevallen... Balen doe ik wel maar vandaag gaan we gewoon opnieuw beginnen. Geen wijn meer halen en gelukkig ben ik het weekend niet alleen. Dat scheelt ook altijd een stuk, dan maak ik me niet zo snel druk om van alles. We gaan maar met frisse moed ertegenaan!! Nu nog even werken en dan heerlijk weekend. Ik vind de regen eigenlijk helemaal niet erg. Straks thuis lekker de kachel aan en met een joggingbroek op de bank... Fijn weekend mensjes!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...