Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Pats

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  117
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Over Pats

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Pats

  Pats stopt ook

  Oh heel veel sterkte @Sensitief! Wat een moeilijke periode, wat knap dat je zo een keerpunt hebt gemaakt door te gaan doen wat je gelukkig maakt! Ik ging dus precies andersom; ik begon met roken tijdens mijn scheiding en ging drinken in mijn vrijgezelle tijd en dat werd langzaam steeds meer in mijn nieuwe relatie. Niet omdat ik niet gelukkig was maar meer omdat ik de scheiding niet goed had verwerkt en er veel schuldgevoel zat naar mijn meisjes. En uit gezelligheid ook. Denk ik. Ik weet alleen dat het een gewoonte werd en daar moest ik vanaf. Jij alle goeds en alle geluk van de wereld in jouw nieuwe leven!
 2. Pats

  Pats stopt ook

  @Sensitief hoi ja gaat goed hoor! Ik merkte wel dat ik teveel op dit forum zat en dat er wel veel lange discussies zijn en ik ken de forumleden er niet goed genoeg voor, het lijkt wel een vriendengroep! Dus ik besloot even wat minder te kijken. Maar zonder alcohol gaat het goed en de fitheid/helderheid gaat steeds meer bevallen. We hebben vanmorgen 30 km gefietst, om 8.30 uitdelen deur uit! Ik zie wel dat het niet goed ging met me met al dat drinken, ik lees er veel over. Kom tot inzichten, ook over het verleden wat ik beetje heb weggedronken... Dat is soms zwaar maar eigenlijk heel goed merk ik. Kan er goed over praten met mijn man. hoe gaat het met jou?
 3. Pats

  Maandag 11 mei 2020

  Dank je wel Lika! Wel luisteren maar ook wel voelen. Vanuit daar. Wel droge afmelding hier ook, was wel lastig vandaag maar gelukt..
 4. Pats

  Maandag 11 mei 2020

  Sterkte @Bor en fijn @Lieke7777 dat er weer echt contact mogelijk is. dank @Smaragd het schijnt gewoon veel impact te hebben op je leven, een narcist als ex en daar weggaan was een hel maar bevrijding. Het is ook de vader van mijn meiden dus hij is uiteraard niet helemaal uit beeld maar mijn oudste heeft nu ook met hem gebroken en toch vind ik dat moeilijk, trek ik me ook weer aan. Wil alles goed doen, ook in mijn nieuwe relatie met stiefzoon maar het gaat soms gewoon niet allemaal goed. Dat is ook een loslaatding... en niet gaan bingen en zeker niet met drank .. lost niks op maar maakt erger. Maar ik wil het ook hoor, herken het. Liefst even alle zorgen weg. Dat gaat niet met thee. Zover ben ik nog lang niet. Maar ik ga wel volhouden en jij ook kom op.
 5. Pats

  Maandag 11 mei 2020

  @Jopie @Fruitvlieg2019 Ja misschien wel .. want hoe meer ik verklaringen zoek en onzekerheden weg wil hebben hoe eerder ik geneigd ben weer te denken laat allemaal maar. Dus ongelukkig. Dus niet gelukkig. Ik zal er eens anders naar proberen te kijken. Het toelaten en daar niet over oordelen. En wat niet fijn voelt ombuigen naar iets dat wel fijn voelt.
 6. Pats

  Maandag 11 mei 2020

  Door juist wel die onzekerheid te voelen/het te zijn? Maar daar wil ik juist vanaf. Of is dat dus too much to ask?
 7. Pats

  Maandag 11 mei 2020

  Heerlijk Jopie. Geniet ervan! Hier geen zin om ook maar iets te doen ... wordt soep ofzo.
 8. Pats

  Maandag 11 mei 2020

  Dank jullie wel @GewoonDoen en @Lika. Nu is er veel angst .. ik ben het boek de verslaving voorbij aan het lezen en dat is een flinke eye opener maar ben op de helft. Nu dus bij het stukje over angst .. angst om te zien dat alles wat je denkt te zijn (ego/imago/jouw denken) een illusie is en dat je een verslaving gebruikt om die illusie in stand te houden of een soort van te voeden uit onzekerheid. Ik denk nu : maar ik ben ook echt onzeker en bang .. hoe kan ik dit veranderen. Door het gewoon niet meer te zijn is voor mij nu wat kort door de bocht. Ik kan er wel naar kijken nu... verleden en hoe zich dat heeft gevormd maar daardoor voel ik me eigenlijk nog rotter en denk ik kom maar hier met die wijn! Pfff heel irritant..
 9. Pats

  Maandag 11 mei 2020

  Dagpact ; Marietjestopt Maja Kyon Rapilos Sandro Pats
 10. Pats

  Maandag 11 mei 2020

  Precies zo Yana! Heel herkenbaar. Gisteren had ik een zware dag. Misschien ook omdat ik vrijdag de mist in was gegaan. Ik ontdekte gisteren namelijk iets, door het niet drinken ga ik mijn oude verslaving (snoepen) weer oppakken. Dat gaf me een soort inzicht. Ik ben altijd verslaafd aan ‘iets’. Vroeger in mijn jeugd eetstoornissen, daarna een enorme aandacht/relatieverslaving met mijn ex man(narcist) waardoor mij zelfwaardering nog meer kelderde. Daarna toen ik ‘vrij’ was seks en daarna roken en daarna drank in mijn nieuwe relatie. Ik zag dat gisteren ineens enorm sterk in, voor het eerst. Dus was enorm down. Dat is dus je negatief denkbeeld wat ooit ergens is gevormd door je eigen ego .. en daar klamp je aan vast en de verdoving/verslaving lijkt dat te kalmeren maar het verergerd het juist. Zoiets? Wil ik dus wel gelukkig zijn? Ja tuurlijk. Nu weet ik eigenlijk niet hoe ik het op moet gaan pakken.. ik moet dus gaan inzien dat dat negatieve beeld niet ‘echt’ is. Maar ik zie het wel als echt. Dus hulp zoeken? Iemand hier een tip of herkenning en hoe ga je er dan mee om?
 11. Pats

  Maandag 11 mei 2020

  Goedemorgen, Goed idee van Yana. Ik worstel daar ook mee. Had zelfs heel vaak dat ik dacht dat iemand een man was en dan bleek het een vrouw .... ! Nou ik moet werken en morgen komt mijn nieuwe fiets om lekker te gaan toeren! Zin in!
 12. Wat mooi Lieke .. ontroerend .. die onverwachte kadootjes in het leven
 13. Pats

  Elkje

  Beste Elkje, wat goed dat je je hebt aangemeld hier, het gaat je zeker helpen. Je schrijft juist heel goed en duidelijk! Veel van ons zullen ook veel herkennen want onder het alcoholgebruik zit volgens mij een gezamenlijke noemer: onzekerheid. Ik dronk dat weg. Dacht sterker te zijn met drank op. Maar dat was ik natuurlijk niet zo want daarnaast zat veel schaamte en schuld omdat ik zoveel dronk. Maar ik ben wel samen met mijn man gestopt. Ik vind het heel bewonderingswaardig dat jij dit zonder je mans hulp aanpakt! Wouw! En jouw angsten .. die kun je aanvechten met een heldere blik en gewoon ondergaan .. ik denk dat je versteld zult staan van jouw kracht. Die was jaren weg onder een deken van alcohol maar nu mag je er weer zijn. En wil je er ook zijn. Ik lees een sterke vrouw die al zo een grote stap heeft gezet. Ik ben pas 3 weken zonder met ook nog een grote fout 2 dagen geleden dat ik dacht het wel weer gezellig te kunnen. Nee dus. Stom. Ik leer ook, moet ook mijn onzekerheid aankijken en durven. Het is moeilijk maar het is het waard. Vandaag een zware dag ... maar .. Het leven is het waard en wij zijn het waard.
 14. Goedemorgen, Oudste dochter stond laat op en is nu naar werk. Kreeg een knuffel. Jongste kwam net thuis vanaf haar vader met mooie tekening van ons drietjes, dochters en ik. Zo mooi en ontroerend en ook chocola en douchecreme. Lief. Mijn oudste en ik .. onze band is wel sterk maar ze is ook heel dwars en een enorme persoonlijkheid. Haar vader is een narcist en dat zit er bij haar ook enorm in. Maar soms en bij beetjes gaat het heel goed. Nu beetje verdrietig toch, kan er niks aan doen.
 15. Pats

  zaterdag 9 mei 2020

  Ik verslind het ene boek na het andere de laatste tijd. Tijd over maar ook heerlijk ander tijdverdrijf. Net aan Zon begonnen, laatste deel van de Zeven Zussen. nou ik kan vandaag gelukkig weer zeggen: dagpact geslaagd welterusten voor zo/straks aan iedereen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...