Spring naar bijdragen

Pats

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    424
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    5

Alles door Pats geplaatst

  1. Pats

    Even voorstellen

    Hoi Koala84, Ik heb nog niet eens op mijn eigen draadje geschreven omdat ik dat nog moeilijk vind. Ik wil zeggen dat je het fantastisch doet en ik hier een opsteker van krijg. Ik herken erg veel. Vorig jaar stopte ik op 1 jan en ik hield het niet drinken, geen druppel, 8 maanden vol. Ik was zo gelukkig, energiek en een nieuw en ander mens. Toen ik in september op vakantie in Duitsland dacht ik wil graag deze streekwijn proberen. Dat ging best prima, het was heerlijk maar snel stak dat duveltje weer zijn kopje op. Had het nu toch al verpest, jaar niet eens vol kunnen houden, nu mag het wel weer met bepaalde gelegenheden. En toen mocht ik het van mezelf wel weer alleen weekenden.. en toen werd het ook zondag en soms was het op woensdag ineens weekend. Ik ben weer terug bij af, dat wil ik eigenlijk zeggen en ga ik hier toegeven. Ik durfde niet terug op het forum. Die stap is voor mij stoppen, weer. Dat wilde ik niet. Maar ik ben er. Ik kan niet minderen. Ik kan niet een glas op het terras. Ik ben weer depressief en lamlendig. Ik heb gisteren 2 flessen rode wijn gedronken, terwijl ik vandaag moet werken. Ik ben thuis gaan werken want ik was niet in staat om te gaan. Dat is echt te erg voor woorden en ik voel me enorm schuldig. Schaam me ook naar mijn man en kids. Ik neem jou even als voorbeeld. Ik stop hierbij weer. Ik open geen fles meer. Nooit. Ik ga weer voor mijn geluk. Hou vol! Neem jij mij maar als voorbeeld hoe het dus niet moet en dat je daar niet naar terug wilt!
  2. Pats

    Voorstellen, ervaringen delen

    Heel veel succes @Sunflower31 Mooi gezegd @Oskar Zie het als een wederopstanding en zoektocht naar wie je ooit was of wenst te zijn Sunflower.. het gaat je veel moois brengen echt waar Dan is er geen paniek meer en de angst om ongelukkig te zijn zonder fles is een rare kronkel. Paniek angst depressies verdwijnen langzaam zonder dat gif, ik gun het je. Gun het jezelf. Open een mooi nieuw boek!
  3. Pats

    Maandag 19 juni 2023

    Goedemorgen! Hier ook op het goede spoor, inmiddels bijna een half jaar ‘clean’ en nuchter. Sinds 1 januari geen druppie meer op. En het resultaat? Treintje dat heerlijk verder tuft, geniet van de uitzichten en alle gegeven momenten. De stops zijn ook een geweldige belevenis, ik zie veel meer van het leven, bewust en met volle teugen! Ik heb mijn oude ik weer terug gevonden, ben niet meer depressief en veel minder opgefokt. Alles komt en gaat en met een nuchtere blik naar buiten en om me heen is dat fantastisch! Ik tuf nog even zo door.. fijne dag!
  4. Pats

    Donderdag 1 juni 2023

    Hey allemaal, @Pinkman die gevoelens en emoties zijn eigenlijk hetzelfde met of zonder alcohol. Met alcohol schuif je ze alleen iets op en ik merkte dat dat opschuiven mij juist onrustig maakte. Van oh jee nu moet ik er toch mee dealen en nu met een kater en dat maakte me depressiever en gaf me ook een schuldgevoel. Nu ik niet meer drink zijn die 2 emoties en gevoelens dus weg, dat scheelt enorm! En ik kan rustiger denken en ermee omgaan, ik geef de emotie sneller een plekje. Ik zie nu na 5 maanden niet drinken (vandaag precies!) daar enorme voordelen van in. Ik was een en al onrust en chaos.. nu ben ik meer in balans. Zeker nog niet waar ik zijn wil maar ben op weg.
  5. Pats

    Zondag 28 mei 2023

    Hi allemaal, even een tipje vanuit mijn tuin met bbq die zo lekker aan gaat : Zomertijd 0.0 is een heerlijk biertje met passievrucht en grapefruit! En ik maak ook sparkling tea zelf, goede jasmijn thee (7 gram) nacht laten trekken in kopje water en de volgende dag zeven en liter bruiswater en verse munt erbij! Heerlijke zomerdrankjes om de zomer alcoholvrij door te komen! Fijn weekend allemaal!
  6. Pats

    Vrijdag 19 mei

    @Dune Heerlijk! Ik lees mezelf in de eerste weken! Lees bij jou dezelfde kracht en willpower! Ik was helemaal euforisch en eigenlijk nog.. leven is mooi zonder. Punt. Als je dat mag proeven (beter dan wijn) en het echt doorhebt in je heldere koppie, dan ben je er al. Dan vasthouden en niet terugvallen. Dat is het. Heel veel succes, volgens mij kan jij dit! Ik zit op dag 138 !!
  7. Pats

    Voorstellen, ervaringen delen

    Ik ben ook een binger @Sunflower31 dus ik neem geen eerste meer. Nu met het mooie weer vind ik dat ergens nog wel moeilijk maar ik geniet nu ook van een tonic met citroen. Ik weet dat als ik er 1 neem dat mijn hoofd “ontploft” .. bom gaat af van yes there we go! En daar ben ik een paar keer ingetrapt door de jaren heen. Dus 0. En dat is prima. Weet je de rust eerst in je besluit vinden is belangrijk. En iets anders zoeken. Wandelen sporten fietsen breien tuinieren lezen. Dat helpt mij. En ik sta iedere dag nog steeds trots op. En helder en fris. Ik gun jou dat ook zo. Kom op! Ik kan het, jij ook!
  8. Welkom @Billy1990 en ik hoop dat je de knop kan omzetten. Ik herken veel en vooral het stukje met narcistische relatie. En de drama op 1 of andere manier als een magneet aantrekken. Ik ben na jarenlang 1,5/2 flessen wijn per dag gestopt op 1 januari. Dat is nu 4,5 maand geleden! Echt een beter kado na alle drama kun je jezelf niet geven. Rust in je donder, helderheid in je hoofd, een gezonder lijf. Go for it, ik wil die drama en depressies niet meer terug en jij vast ook niet. Je klinkt alsof je er klaar voor bent!
  9. Goedemorgen deze eindelijk echt mooie zonnige zondag en tevens laatste dag van april; morgen is het 4 maanden geleden dat ik mijn laatste druppel alcohol heb gedronken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het afgelopen vrijdag voor het eerst echt echt heel moeilijk had. Ik had zoiets van ben ik nu dan zoveel gelukkiger zonder? Kan ik niet af en toe eentje drinken weer? Ik miste het ineens zo erg! Maar omdat ik het antwoord wel wist en ook wist dat ik excuses zocht heb ik het niet gedaan. En ja dat maakt mij nu nog sterker en gelukkiger ja! Ik weet dat ik dan weer doorsla, ik zag mezelf het bandje vooruit spoelend weer een fles leegdrinken en met een rotgevoel en schuldgevoel opstaan. Dit hielp mij erdoor heen om het niet te doen, dan maar een avondje chagrijnen maar de rest van het weekend was weer oké! Vanmorgen lekker hardgelopen en zo nog even uurtje fitness, daarna chillen met goed boek in de tuin: een heerlijke zondag allemaal gewenst!
  10. Goedemorgen klein weetje: voor wie er op 1 januari zijn gestopt, vandaag dag 100!! fijne dag allemaal
  11. @Oskar heerlijk hè Manu Chao! Ook mijn zomer artiest, blij van. Of lekker Buena Vista Social Club, ook altijd lekker. Inderdaad nu weer voor klassiek of blues.. lekker gesport vanmorgen en er gaan een hoop heel goed hier hè?! Maand 3 is om, 3 maanden alcohol vrij. En het wordt steeds makkelijker en normaler, ik mis het niet meer. Mijn leven is veel rijker en voller
  12. Weekpact 19 maart 2023: Fonny Pats
  13. Pats

    vrijdag 17 maart 2023

    Heerlijk ik word blij van deze berichtjes.. lente/bloesem! Ik heb een kers in mijn tuin en die is heel april prachtig roze! Kan ik zo naar uit kijken
  14. Pats

    zondag 12 maart 2023

    Vandaag dag 70! Zonder alcohol! op naar de 100
  15. WEEKPACT 12-3-2023 Bol Jane Mariann Fonny Freekie Pats
  16. Ohja en gisteren voor het eerst weer eens uiteten geweest, zonder alcohol erbij. Dat ging eigenlijk heel makkelijk, vooral als je ziet hoeveel iedereen wegdrinkt om je heen, viel me nu onwijs op! Heerlijk genoten van het toetje.. die nam ik normaal niet want nam liever dat vierde glas wijn ..
  17. Ik hou ook zo van slapen, heerlijk! En dat spijkermatje doet ook echt wonderen want als ik iets te druk in mijn hoofd ben of gespannen spieren heb .. 20 minuten en ik dommel er al op weg naar dromenland! Vanmorgen al om 9.30 in de sportschool voor lesje Pump it, door naar de bieb voor reisboekjes Italië en langs de markt voor groente en gember en citroenen .. nu lekker broodjes in de oven. Rest van de dag boekjes doorlezen en rustig aan! Fijne dag allemaal
  18. Pats

    Februari Pact

    Februari ook droog in de pocket, op naar maart!
  19. Pats

    Pact voor Maart

    Pact voor maart ; Rapilos Beatrix zbb Strijkbout Pats We gaan voor maand numero 3 @rapilos @Beatrix!!
  20. Zon en hagelbuien afgewisseld hier.. Lekker naar de markt gefietst, veel rode tomaten voor weinig en voor een tomatensoep voor morgen en veel verse munt voor week muntthee! Lekker lesje power yoga gedaan en vanavond eters op bezoek en ze doen gewoon mee met alcoholvrij! Top, dat scheelt wijn in huis halen.. en nu kijken of we er een gezellige avond van kunnen maken. Dit zijn vrienden waarmee er normaal wel een fles of 6 doorheen gingen op een avond met likeur whiskey hele sjabang.. lekker koken en spelletje doen?
  21. Pats

    Februari Pact

    @rapilos Yes ben er ook nog steeds, going strong; sinds 1 Jan niet meer gedronken! Ben er erg gelukkig mee, zit beter in mijn vel en onderneem meer, heerlijk helder en energiek (meestal). Ben ook weken flink moe geweest, komt ook door het vele sporten misschien. Sinds kort ook gaan squashen met mijn man, hij is ook gestopt, een heel nieuw fijn leven joh. In plaats van hele weekenden samen kansloos wegzuipen doen we nu veel meer leuke dingen samen en zijn we zelf veel leukere personen! Ik ben dus wel overtuigd dat een leven zonder dat gif stukken beter is.. succes ook aan iedereen hier!
  22. Goedemiddag 1 januari gestopt met drinken=vandaag zitten we op dag 50!
  23. Pats

    Mijn missie

    Hoi Kira, welkom op dit forum! Ik vind het onwijs knap dat je je meld juist omdat je je er blijkbaar niet meer fijn bij voelt. Als je er geen probleem in zou zien was je hier niet geweest. Je bent bang dat het misschien steeds vaker mis kan gaan? Dat je het bingen als een probleem bent gaan zien? Bingen vind ik sowieso raar, ik doe of deed dat ook. Jouw verhaal is herkenbaar hoe het bij mij erin sloop. Het werd bij mij steeds erger en misschien wil je dat voor zijn. Goed van je. Want bij mij was dit ook zo. Ik kon eerst prima zonder en de weekenden wat drinken. Op een werkborrel gewoon 2. Tijdens een festival een paar, wilde niet te dronken naar huis zien te komen. Thuis was een ander verhaal. Eerst waren het alleen de vrijdagen .. dat werd later wel een fles. Daarna hele weekenden .. fles of 4. Daarna ook al op donderdag, daar kwam de woensdag soms ook al bij. Het laatste jaar waren er nog maar 2 alcoholvrije dagen per week. Dat bingen, geen rem. Ik ging zelfs de whiskey pakken als de wijn op was. Elke dag kater, niet fit, schuldgevoel, schaamte vooral. Dit was veel te ver uit de hand gelopen en ik kon geen 1 glas meer drinken. Dus na tig stoppogingen en weer in de val lopen ben ik nu weer gestopt op 1 januari 2023. En of het bevalt? Top! Ik voel me fit, sta helder op en heb energie. Ik ben vanavond naar een concert geweest met een vriendin die aardig wat wijn weg kan tikken, ik deed dat dan altijd mee maar vandaag niet. Die wijn voegt niks toe. Het is een leugen waar ik altijd intrapte. Het geeft geen rust het maakt niet socialer het maakte me kapot. Ik zie een sober leven heerlijk tegemoet! Voor mij is het geen optie meer. Dat heb ik wel geleerd!
  24. Pats

    zondag 12 februari

    Mooi zeg Yana, klinkt geweldig die vrijheid, natuur, de rust! Goedemorgen allemaal, iedereen een mooie dag gewenst! Ik ga zo lekker sporten, sauna, vanmiddag een verjaardagsfeestje! groet Pats
  25. Zo dat spijkermatje doet pijn! Ik hou het geen minuut vol joh! Maar als ik lees dan is het dus doorzetten .. Wat gebeurt er? ⏱️ 0-20 sec. Oh dit doet zeer! Moet dit nu zo fijn zijn? Die spijkertjes zijn echt scherp! ⏱️ 20-60 sec. Je lichaam stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat het warm wordt op de plek waar je de mat gebruikt. ⏱️ 1-2 min. De pijnprikkel en de warmte zorgen ervoor dat het eerst kan aanvoelen alsof je bent verbrand door de zon. Focus op jouw ademhaling en houd vol. ⏱️ 2-6 min. Er kan een tintelend gevoel ontstaan, soms ook jeuk. ⏱️ 6-8 min. Jouw natuurlijke lichaamsontspanning neemt het over. Het relaxen kan beginnen. ⏱️ 8-20 min. De natuurlijke doorbloeding is gestimuleerd, je spieren zijn ontspannen, de spanning gaat langzaam jouw lichaam uit. Er ontstaat een ontspannen en relaxed gevoel!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...