Spring naar bijdragen

Kira

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

6 Volgers

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Kira's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Kira

    Mijn missie

    Even een upje. Hier gaat het goed, zondag wel gedronken na de repetitie van de fanfare maar heb me op tijd thuis laten afzetten en daarna niks meer gedronken. Verder heb ik dus helemaal meer gedronken en ik voel me super goed. Morgen komt m'n auto weer terug en dat is nog een grotere reden om niet meer zomaar te drinken.
  2. Kira

    Mijn missie

    Ik ben begonnen met lezen @Bob Inderdaad herkenbare dingen en raakvlakken, heel fijn. Ook jezelf niet straffen als je op vakantie in de fout gaat. Dat is een beetje wat ik ook bedoel als ik eens een glaasje bier of wijn drink of toch eens de schreef over ga. Maar dat laatste wil ik eigenlijk niet meer, ook niet op een feestje. M'n mindset is alweer aan het veranderen gelukkig. Ik zal straks rustig verder lezen maar ook het teveel aan informatie op nemen voelt heel herkenbaar. Ik ben nu vooral bezig met alcoholproblemen in mijn hoofd en ik geniet dus niet echt van het niet drinken. Bedankt voor je reactie in elk geval, ik ga er veel aan hebben
  3. Kira

    Mijn missie

    @Bobwat geweldig dat je je leven zo hebt omgegooid. Hoe is dat proces bij jou gegaan? Ik heb het in mijn eerste post over minderen gehad en misschien op een feestje wel te drinken maar ik voel ook dat ik op zo'n momenten straks ook wel zeg "nee laat maar, ik hoef niet". Ik moet ook gewoon nog een hobbel over bij de vereniging want ik sta erom bekend dat ik graag mee drink
  4. Kira

    Mijn missie

    Ik snap heel goed wat je bedoelt en dat gevoel heb ik heel vaak gehad. Alleen ik wil nu zelf stoppen met drinken. Na de rit met de auto had ik dat niet meteen. Natuurlijk was ik geschrokken maar ik was al bezig met een ander drinkpatroon. Nu is bij mij de knop echt om, en vorig weekend ben ik op m'n bek gegaan en is het gevoel des te sterker geworden. Ik merk dat ik ook steeds minder tegen drank kan, ben sneller dronken, heb katers waar je u tegen zegt. Terwijl ik graag goed voor m'n lichaam zorg, en geest. Ik denk ook wel te weten waar het vandaan komt. Ik voel me nooit goed genoeg. En de afgelopen maanden, weken voel ik me sterker, beter in mijn vel, gelukkiger. Dat wil ik graag vast houden.
  5. Kira

    Mijn missie

    De afgelopen maanden zijn heel zwart geweest. Ik werk 50 km verderop dus heb m'n auto echt nodig. Heb mijn hele leven in zien storten in gedachten, als er ook nog slachtoffers zouden geweest denk ik dat ik echt niet meer met mezelf zou kunnen leven.
  6. Kira

    Mijn missie

    Oh zo bedoel ik het niet hoor. Ik weet wel degelijk dat ook dat niet goed was, ik praatte het voor mezelf goed dat ik niemand er kwaad mee deed. Ik deed m'n werk, zoon en dieren werden goed verzorgd etc. Ik ben er de laatste maanden zo ontzettend mee bezig, ik wuif het zeker niet weg. Vind het verschrikkelijk dat ik in de auto ben gestapt, er had van alles kunnen gebeuren.
  7. Kira

    Mijn missie

    Dank voor alle laatste reacties. @Strijkboutik ben naar bed gegaan met jouw post in mijn hoofd. Mijn natuurlijke neiging is om overal controle over te hebben. En als ik zoveel gedronken heb ben ik die controle kwijt en ik kan mijn drinken ook niet controleren. En ik denk dat ik het daarom als een probleem zie. Ik kan het niet uitstaan dat ik mezelf niet in de hand kan houden. Ik ben natuurlijk m'n rijbewijs kwijt geraakt maar ook het onderzoek bij het cbr gehad en de psychiater heeft ook in geen enkele categorie misbruik vastgesteld terwijl ik wel eerlijk ben geweest, maar dit was ook echt de eerste keer dat ik dronken reed en daar ben ik verschrikkelijk van geschrokken. Vandaar ook denk ik dat ik er zo mee bezig ben. @Lonster1ja vervelend he, moet zeggen dat ik daar dus echt al heel lang vanaf was. Gisteren toegegeven, had nog 1 biertje en die heb ik opengemaakt maar niet eens opgedronken. Ook zoiets geks, waar ging het dan om bij mij. @Patsin mijn ergste tijd deed ik dit twee keer in de week maar niet achter elkaar. Wilde eerst weer fit worden om daarna weer lam te zijn. Maar ik deed daar niemand kwaad mee alleen mezelf dus dat veranderde niet. Tot ik dus die Nieuwjaarsdag niet op visite kon omdat ik doorgedronken had en m'n zoon was echt teleurgesteld. Toen ben ik daarmee gestopt, gewoon weken niks gedronken. Heel knap van je dat je die knop hebt omgezet! En ook hoe snel het gaat dat je wijn niet als toegevoegde waarde ziet. Dat herken ik wel. @Etty, jou taggen lukt blijkbaar niet. Maar dat is een goed inzicht van jou. Misschien goed om ook in mijn achterhoofd te houden. Maar dat is dus precies de controle die ik zo graag zou willen hebben. En ik ben dus ook elke keer teleurgesteld in mezelf, terwijl het misschien inderdaad niet zo erg is om eens over de schreef te gaan zoals Strijkbout aangeeft. Nou ik heb weer stof tot nadenken op de zondag
  8. Nadelen: Wakker worden, rotzooi zien, glas wijn op de grond. Snel opruimen omdat zoon het anders ziet. Schaamte de volgende dag. Moeten werken met een enorme kater en dat de dag dan 10x meer energie kost. Sowieso alles kost 10x meer energie. 0,0 uitvoeren terwijl ik normaal juist graag productief ben en vraag bezig ben. Niet meer weten wat er gebeurd, controle verliezen. Sorry, zal dit draadje helemaal gaan leden maar ik wilde graag de nadelen voor mij op papier zetten.
  9. Kira

    Mijn missie

    Ik baal ook zo erg na afgelopen zondag, ik was zo op de goede weg. Maandenlang al niet meer doorgedronken dat ik mezelf niet in de hand had. Weken droog, af en toe 1 wijntje. En ik voel me nu net als in het begin, zin in een wijntje/biertje, echt cravings. Ben aan het denken, zal ik of zal ik niet. Zo stom, ik heb dit maanden niet gehad. En 1 zo'n zuipmiddag brengt me terug bij af
  10. Kira

    Heintje Davids

    Ook jouw draadje gelezen, wat een lange weg lijkt het toch (is het toch). Respect hoor, zie meerdere oudere mensen hier de stappen nemen (vat ouder niet verkeerd op) en ik zou bijvoorbeeld willen dat mijn vader dat ook zou doen. Die drinkt elke dag maar ziet geen enkel probleem terwijl die er wel degelijk zijn. Desondanks heb ik een hele goede band met hem. Ook een reden voor mij om de cyclus te doorbreken. Ik hoop dat je het blijft volhouden Pytje!
  11. Kira

    Mijn missie

    @Pytje Je hebt helemaal gelijk hoor, met alles wat je zegt in je post. En inderdaad, wat gaat het me brengen om die paar keer wel te drinken? Geen idee, misschien doe ik het tegen die tijd ook wel niet. Voel ik me zo sterk dat ik het dan ook niet nodig heb. Misschien heb ik het voor nu nog nodig alcohol niet voor eeuwig uit mijn leven te bannen. Ik weet het niet. Maar ik wil wel dat er iets veranderd inderdaad.
  12. Kira

    CBR onderzoek alcohol

    Ik heb dit onderzoek recent gehad. Mooi verslag van de psychiater gekregen en ik verwacht m'n rijbewijs snel terug te hebben. Maar wel de LEMA te moeten doen helaas. Er is een fijne brochure te koop op internet als je even googled. Daar staan vragen in, maar ook het waarom daarachter. Het heeft mijn ogen geopend en heel erg geholpen een goed gesprek te kunnen voeren met de psychiater door gewoon eerlijk te zijn over mijn gebruik. Als je me een privé bericht stuurt kan ik je de brochure ook mailen, kun je je dat geld sparen Als je al zo lang niks gedronken hebt en in behandeling bent geweest neem ik aan dat je al veel inzichten hebt en dat zal die keuring ook zeker goed komen.
  13. Ik doe mee! Vandaag drink ik niet. Afgelopen zondag een terugval gehad, m'n verhaal staat in mijn eigen draadje en vanacht dacht ik dat ik vanavond wel een lekker speciaal biertje mag drinken van mezelf. Onzin dus, ik doe het niet. Lang geleden dat ik dit zo dacht, alcohol was al redelijk uit m'n systeem maar zie je wat 1 zo'n terugval kan doen met je.
  14. Kira

    Het gaat me lukken!!

    Ik heb je draadje doorgelezen en zie zoveel herkenbaarheid. Ik vind het heel knap dat je het al zo lang volhoudt. Ik woon ook in het zuiden trouwens, maar heb ook niks met carnaval.
  15. Kira

    Mijn missie

    Dankjewel voor het reageren! @Beatrixje hebt gelijk hoor. Alleen *** voelen vind ik geen reden. Ik denk dan aan een feestje met de vereniging, zo'n 2x per jaar. Niet gewoon thuis omdat het vrijdag is, of juist niet. Of omdat ik blij ben. Maar gewoon echt gelegenheden waarbij ik dan een keer wel mag drinken. En dan waarschijnlijk na 3 bier onder de tafel lig omdat ik niks gewend ben. Beetje zoals afgelopen zondag... Maar of me dat lukt weet ik dus nog niet, daarom ben ik hier. Maar dat is wel mijn doel. @Maarten82ook jij hebt gelijk. Het is alleen zo stom, op een werkborrel of met uit eten bijvoorbeeld kan ik zo makkelijk maar 1tje drinken en dan daarna thuis het ook prima vinden om aan de thee te gaan. Misschien is het ook een stukje mindset, en op andere dagen ben ik dus zwak en lukt het me niet. Ik hoef ook geen fles wijn open te maken en 1 glas te drinken want dan gaat de fles leeg. Een volle fles kan wel weken in huis staan zonder dat ik er last van heb. Ik ben echt een raar mens denk ik @lady janeook jij bedankt voor het reageren, ik zal het filmpje binnenkort eens kijken. Ik lees sowieso al veel herkenning hier dus dat vind ik al echt heel fijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...