Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Sandro

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1484
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

Over Sandro

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

1727 profielweergaven
 1. Dat herken ik nog wel. De winst op een avond kon niet groot genoeg zijn. Het moest altijd meer en meer zijn. Waardoor je steeds meer inzet en altijd wel een keer tegen een verlies aanloopt. Dan op tilt slaat en binnen minuten is je geld op. Althans, dat gaat zo met pokeren.
 2. Waarom? Omdat je dronken doorgaans niet de beste beslissingen maakt en de rush nog meer gaat opzoeken. Dat kan vrij killing zijn als je tegelijkertijd met veel geld aan het gokken bent...
 3. Heb met online pokeren weleens potten gewonnen van 5000 euro of meer. De rush is dan idd ongelofelijk. Gelukkig niet aan verslaafd geraakt. Toen ik merkte dat ik er op de lange termijn niks mee won was voor mij de lol eraf. Heeft wel even geduurd voordat ik dat doorhad trouwens. Alcohol en gokken is al helemaal een dodelijke combi overigens.
 4. Sandro

  Donderdag 2 juli

  @Bob ik las dat je begonnen bent aan "De verslaving voorbij". Hoe bevalt dat, vooral in combinatie met "Verslaafd aan liefde"? Als iemand anders hier deze boeken gelezen heeft dan lees ik jullie mening ook graag Verslaafd aan liefde heb ik onlangs gelezen en zit te denken om het andere boek ook te gaan lezen.
 5. Goedemorgen. Vaak wakker vannacht. Geen idee waarom, want niet heftig gedroomd ofzo. Sliep dan ook telkens vrij snel weer in.
 6. Sandro

  On the way up

  Die ja. Is voor iedereen een aanrader denk ik.
 7. Sandro

  Woensdag 1 juli 2020

  Geldt dat niet voor alles? Alles wat je nu doet of beslist geldt voor nu, alleen voor nu.
 8. Sandro

  Woensdag 1 juli 2020

  Nee, ik geloof het niet. Oprecht niet. Ben ook nooit in iets anders geïnteresseerd geweest, qua drugs bijvoorbeeld. Dat is een fijn verschijnsel inderdaad. Maar ik wil (nu nog) niet vertrouwen op dat mechanisme.
 9. Sandro

  Woensdag 1 juli 2020

  Was een stukje gaan wandelen. Doe ik normaal nooit. Wat er allemaal door mijn hoofd ging tijdens dat kleine stukje.... Stel nou hè, heel theoretisch allemaal, maar stel nou dat per direct alle alcohol van de aardbodem zou verdwijnen en ook nooit meer terug zou komen. Wat heerlijk zou dat zijn! Kom ik nooit meer in de verleiding. En leef ik verder een prima leven, want zonder kan ik prima. Maar dat alcohol voorgoed verdwijnt is niet de praktijk en jezelf wijsmaken dat dit wel de praktijk is werkt natuurlijk niet. Je hoofd laat zich niet voor de gek houden. Daarom is het ook zo moeilijk om in termen van "nooit meer" te denken. In plaats daarvan heb ik de rotsvaste overtuiging nodig dat ik niet drink, ondanks dat ik ervoor zou kúnnen kiezen om het wel te doen. Volgens mij heb ik die rotsvaste overtuiging. Daar heb je trouwens ook veel meer aan, omdat er meer verleidingen dan alcohol alleen in het leven zijn waarvan het handig is dat je ze de baas bent. Je kunt willen, hopen en bidden dat de omgeving/situatie verandert, OF je richt je op het enige wat je zelf in de hand hebt, namelijk jezelf.
 10. Dat bedoelde ik met maatwerk. Er is niet één aanpak die bij iedereen het beste werkt. Het is zaak om open te staan en overal de dingen eruit te pikken waar je wat aan hebt. Dat is althans wat ik zelf poog te doen.
 11. Dat is ook weer waar. Ik denk dat zo bezien vrijwel niemand het helemaal alleen doet. Is ook niet aan te raden denk ik. Het kan heel bevrijdend werken om iemand te spreken die je begrijpt en ongeveer hetzelfde meemaakt. Ben niet bekend met de AA maar als het zo bedoeld is dan begrijp ik het wel.
 12. En dan hangt het weer af van de hoeveelheid problematiek, en het soort problematiek, of je er alleen uit kunt komen of hulp nodig is, denk ik. Maatwerk. Ik probeer het nog steeds alleen en denk dat dat in mijn geval gaat lukken. Klinkt dat trouwens niet wat voorzichtig? ("Ik denk dat het gaat lukken"). Misschien wel, maar dat is bij mij een goed teken. Zodra ik euforisch ga lopen doen, is de kans juist groot dat het mis gaat.
 13. Sandro

  En we gaan door

  Welkom! Ik vind het zelf soms ook lastig om de balans te vinden qua denken. Soms ben ik in mijn hoofd teveel bezig met het stoppen, wat juist contraproductief werkt. Misschien heb jij dat ook? Dan kun je soms beter wat gaan doen met je blik op oneindig ipv na te denken. En op die manier proberen de ontspanning te zoeken die je nodig hebt om het stoppen met drinken lang vol te kunnen houden.
 14. Sandro

  On the way up

  Haha ja die uitspraak ken ik ook. Is een mooie. Eerste boek van Kieft heb ik gelezen ook. Ik heb heel lang voor mezelf ontkend hoeveel ik dronk. Nou ja, ontkennen, ik wilde het niet weten (ergens wist ik wel dat het erg extreem was). Tot ik me hier meldde en men het veel vond. Dat was natuurlijk eigenlijk niet wat ik wilde horen/lezen... Paar weken terug nog keek ik een documentaire (Engelstalig) over alcoholisme die hier geplaatst is vele jaren terug. Waarin de behandelend arts letterlijk zegt: we hebben hier mensen die 60 of 70 units per week drinken. Sommigen zelfs 80, en zelfs tot 100 per week!! En het gezicht dat hij daarbij trok, spreekt boekdelen. Dat ik dacht: uhhh, daar zat ik nog vrij ruim boven...en die mensen in die documentaire waren er niet bepaald goed aan toe. Meerderen overleden ook. Kan niet goed omschrijven hoe ik me toen voelde, maar het heeft zeker indruk gemaakt.
 15. Sandro

  On the way up

  Ik houd nog steeds vol. De twee maanden zijn in zicht. Maar het is wel worstelen de laatste tijd. Het aapje op mijn schouder had wéér een ander excuus bedacht waarom ik vandaag voor deze ene keer (yeah, sure) toch mocht gaan drinken. Ik moet het hem nageven, het aapje is erg creatief, daar kan ik nog wat van leren (ik moet nu overigens aan "Me and my monkey" van Robbie Williams denken, geweldig nummer). Ik denk dat het zo werkt als met hardlopen. Hoe vaker je loopt, hoe getrainder je raakt. Hoe vaker je nee zegt tegen het aapje, hoe getrainder je ook daar in raakt. Eens moet toch ook de creativiteit van het aapje opraken? Na een moeilijkere dag volgt tot nu toe altijd een makkelijkere dag. Daar ga ik maar vanuit dan, op naar morgen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...