Spring naar bijdragen

Wijntjeminder

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    224
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

658 profielweergaven

Wijntjeminder's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Wijntjeminder

    KiloKiller

    @Yvonne, ik meld me af voor het wekelijkse weegmoment. Dank je wel voor jouw inzet om dit elke week weer in kaart te brengen voor de forummers!
  2. Beste forummers, Ik houd het even voor gezien op het forum. Na mijn vakantie ben ik het forum een beetje vergeten en kom tot de conclusie dat ik er niet meer zo veel me kan. Het heeft me geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen alcoholgebruik en alle mechanismes daaromheen. Alle verhalen en ervaringen van anderen hebben me daar enorm bij geholpen. Ik heb geprobeerd een beetje terug te geven aan het forum, maar bemerkte dat daar meer tijd in ging zitten dan ik feitelijk beschikbaar heb. Ik ben een gelukkige alcohol de baas geworden en zo is het goed. Ik wens jullie allemaal op eigen wijze een heel voorspoedig traject in jouw persoonlijke reis naar alcohol de baas! @Yvonne, ik meld me ook af voor het wekelijkse weegmoment.
  3. Wijntjeminder

    KiloKiller

    57,9 (te veel op het gatje gezeten!) Yvonne, ik meld me even af voor de komende twee weken; op vakantie vanaf vrijdag; denk niet dat ik zal inloggen hier.
  4. @Roberto Ergens moet je het licht gaan zien! 2 flessen wijn ter medicatie voor wat: psychische problematiek? Fysieke pijn? Eerlijk; houd je daarmee die zaken niet juist in stand? Voor beiden heb je andere niet verslavende middelen. Ik ken jouw verhaal niet tot in de kleinste detail, toch heb ik de indruk dat je terugvalt op zaken die buiten jou liggen. Als je iets wilt veranderen zul je toch eerst zelf datgene waarmee je worstelt anders moeten gaan doen. Verandering door verandering van aanpak!
  5. Wijntjeminder

    KiloKiller

    Dat lijkt me een heel mooi gewicht om vast te houden! Hier stamppottenweer, stoofpeertjes, suddervlees met jus: geen afslankers.
  6. Ha @Stuiter 34 dagen , een ruime maand, maar nog niet lang genoeg! Dat stemmetje van "zo erg was het niet" is een bekende! Maar dat was het dus wél; nog altijd té veel ten opzichte van het gezonde. Ik ben "een minderaar". Voor mezelf gesteld dat ik niet drink en soms wel. Dus bij uitzondering wel een paar wijntjes en dan volgende dag weer verder met niets. Waar ik zeker niet naar terug wil is het dagelijks open trekken van een fles wijn. Hier ligt voor mij de grootste uitdaging: een geopende fles wijn in huis voelt voor mij toch nog wel als de kat om het spek binden. Als vrienden komen eten open ik wel een fles wijn, maar als er een half volle fles overblijft geef ik dat mee. Ik ga wel gewoon naar feestjes en borrels. Bedenk van tevoren goed of ik een glas wijn of twee zal drinken of helemaal niet. Dat is voor mij goed te hanteren.
  7. Wijntjeminder

    Voorstellen

    Dat eraan denken slijt eruit zodra het geen gewoonteplek heeft in je dagelijkse leven. Ik doelde meer op het feit dat je wel alert moet blijven dat het niet weer een dagelijkse gewoonte wordt. Althans, dat gaat op voor mij.
  8. Je gaat goed @Stuiter! Het klinkt alsof de knop "om" is bij je, vasthouden! Dat gevoel van veel gezonder voelen en dat "schone" lichaam niet willen bevuilen herken ik als geen ander. Ook ik ben veel meer op mn algehele gezondheid gaan letten en een rits aan supplementen gaan slikken toen ik me realiseerde wat alcohol al die jaren aan gezonde stoffen had onttrokken aan mn lijf en hersenen. Ik laat (over enkele maanden) mijn bloed en ontlasting wel checken/meten door een orthomoleculair arts om er zeker van te zijn dat de diverse waardes goed zijn. Berijd je erop voor dat het gevoel van craving weer terugkomt, het is niet of als wel wanneer het daar zal zijn. Wees voorbereid en bedenk je nu alvast hoe je daarmee om wilt gaan. Een reserveplan paraat hebben zeg maar.
  9. Wijntjeminder

    Ik ben baco

    Hey @baco168, het is stil op jouw draadje! Hoe gaat het? Heb je dry january doorgezet of wordt het dry february and march etc? Je hoeft toch niet persé nu al een besluit te nemen in wat en hoe je alcohol de baas wilt worden? Het lijkt me belangrijk om voor jezelf eerst dat proces van niet drinken te doorstaan en bij jezelf te rade te gaan wat het je brengt en wat het juist bij je weghaalt. Dag bij dag en een uitglijder niet groter laten zijn dan dat. Ik weet van sommige drinkers dat als ze dan al een keertje een uitglijder maken dit dan het gevoel geeft van "het is nu toch verknald, kan dus net zo goed de hele fles of meer naar binnen gieten". Wát is er dan verknald? Het is toch geen wedstrijd of wedijver? Jouw doel is in beginsel om niet meer zo veel te drinken zoals je gewend was te doen. Als je dan een keertje twee of drie glazen wijn drinkt en het daarbij houdt en de volgende dag doorgaat waar je was gebleven, ben je nog steeds op jouw pad. Alleen jij kunt voor jezelf bepalen of deze vorm van minderen voor jou hanteerbaar is. Als het dat niet is moet je wellicht de conclusie trekken dat minderen voor jou niet werkt en dan je plan bijstellen hoe jij met drank om wilt/kunt gaan.
  10. Wijntjeminder

    Hoi hoi iedereen.

    Heel goed om niet in discussie te gaan met die alcoholstem! Sommige mensen hier op het forum hebben hem/haar een naam gegeven! En als uh.... Pietje weer binnen komt stappen wordt de deur zonder discussie in zijn gezicht dichtgeslagen!
  11. Wijntjeminder

    Voorstellen

    Hoi @Nienes, wat ga je goed! Zo fijn om je eigen slechte gewoontes te kunnen doorzien en doorbreken. Voor mij is de bewustwording van het drinken heel waardevol geweest. Aan het begin van niet meer drinken was ik in mijn hoofd voortdurend bezig met het fenomeen; het waarom en hoe dit zo erin kon sluipen zonder dat daar alarmbellen afgingen. Het zal waarschijnlijk een levenslang proces zijn om je ervan bewust te blijven wat alcohol met je doet en dit niet meer toe te laten. Erwtensoep heb ik een kommetje van gehad na mijn strandwandeling vanmiddag. Niet zelf gemaakt, maar wel smaakvol en verwarmend!
  12. De bui kwam pas om 14:45! Heb een langer stuk kunnen lopen dan verwacht; die oliebollen van mn heupen af verbranden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...