Spring naar bijdragen

Amethist

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    609
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    3

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

2.109 profielweergaven

Amethist's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Amethist

    Jaarpact

    Hoi Bob en iedereen die dit verder leest. Natuurlijk ga ik verder door, blij dat ik weer bij de 5 ben. Weer? Ja, weer. Dit is de 2de keer dat ik de 5 jaar aantik. Na de eerste keer dacht ik: ik drink nu al zo lang niets meer, nu kan ik wel weer af en toe wat pakken. En ach, de eerste tijd ging dat redelijk goed. Ik hield het bij 1 a 2 glazen wijn per avond en af en toe een alcoholvrije avond. Maar mijn 2de stemmetje die ik de Winewitch noem zat direkt weer in mijn hoofd. Ik was constant aan het debatteren ermee: wanneer kan ik er nog 1 pakken? Wanneer moet ik een alcohol vrije avond inplannen zodat ik een normale drinker lijk, etc. En daarma ging al snel "de controle" er weer af en moest alles simpelweg op. Dag black outs en katers, daar waren ze weer! Terug van weggeweest, inclusief meneer schaamte en mevrouw schuldig voelen. Wilde ik dat leven terug? Nee! Dus op 18 sept 2018 voor de 2de keer gestopt met drinken. Ik zie mezelf graag als een niet drinker. Af en toe een glas is voor mij niet meer weggelegd, dus dan maar niets meer. Het geeft (uiteindelijk) rust!
  2. Amethist

    Jaarpact

    En jij ook gefeliciteerd met je meer dan 1 maand!! Gewoon lekker doorgaan en je focussen op vandaag en natuurlijk genieten van het niet meer hoeven of moeten. Lastige dagen gaan er ook vast komen, maar dan helpt het mij om vooruit te spoelen: wat als ik drink? Wat brengt dat mij op de lange termijn? En hoe voel ik me morgen?
  3. Amethist

    Jaarpact

    Het gaat goed @BobNatuurlijk zit er best wel eens een lastige dag tussen. Maar die heeft iemand zonder verslaving ook toch, maar dan met andere dingen. Hier op dit draadje staan helpt mij om het drinken niet te romantiseren. Jij bedankt voor het bijhouden van deze lijst!
  4. Amethist

    Jaarpact

    En precies daarom koos ik 4 jaar geleden voor deze profielnaam @lady janeBedankt voor de taart!
  5. Amethist

    Jaarpact

    Fijn dat je nu mijn rug kunt beschermen @Goedehoop, dan hou ik jouw voorkantje in de gaten Gefeliciteerd!
  6. Amethist

    Jaarpact

    Nog een paar daagjes en dan ben ik eindelijk niet meer de laatste in mijn wagonnetje @Goedehoop! Dan kom jij erbij!! Bijna 3 jaar!! Bikkel!
  7. Amethist

    Jaarpact

    Hallo allemaal! Dank jullie wel voor de felicitaties! Erg lief! Ik heb een andere telefoon en hierdoor was ik jullie een beetje vergeten, maar ik ben er weer! Met mij gaat alles prima en ja ik plak er nog een jaar bij. Natuurlijk! Moet er niet aan denken om terug te gaan naar "the old me". Ik vind mezelf zo véél leuker! Foto is gemaakt van mij terwijl ik wandel op de plek waar ik het liefst ben: in de natuur. En in de vroege ochtend één van de vele kadootjes voor het niet drinken.
  8. Amethist

    Jaarpact

    Dank je wel @Bob en @lady janejane Natuurlijk plak ik er nog een jaar aan vast. Hoop de rest van mijn leven alcoholvrij te blijven. Alcohol heeft me uiteindelijk niks gebracht, alleen genomen. Terug naar de beginjaren toen alcohol drinken nog wel leuk en ontspannen was kan tenslotte toch niet meer. Ik voel me goed. Heb zelden nog "zin" in alcohol en wanneer ik dat wel heb dan stort ik me op de chocolade of kom hier om wat te lezen. Dat laatste helpt me om focus te houden en mijn vroeger alcoholgebruik niet te romantiseren. Op naar jaar 3!!
  9. Amethist

    Jaarpact

    @Bob alsnog proficiat met je 4 jaar!!
  10. Amethist

    Jaarpact

    Grappig, kom er vandaag achter dat ik gisteren weer een maand heb bijgetikt. Hoe langer ik nu niet drink, hoe minder ik met mijn stopdatum bezig ben. Maar zagnet op mijn horloge dat het alweer de 19de is en dan denk je er toch weer even aan. Ook had ik gisteren een lastige avond. Had een feestje waarbij ik vooraf al wist dat er veel zou worden gedronken. Het idiote is dat het een feestje is voor de verjaardag van hun nog 2 jonge kinderen, maar lijkt vooral een legitieme reden om flink los te gaan. Als ik dit feest kon skippen dan zou ik dat doen, maar vanwege die kinderen doe ik dat dus niet. Had de avond ervoor een relapse droom. Droomde dat ik 3 jaar alc. vrij was en dat ik mezelf vol liet lopen. Werd wakker met een vreselijk naar gevoel. Ging wel over toen ik tot het besef kwam dat het "gewoon" maar een droom was, maar bleef me de hele dag wat onbestemd voelen. En toen dus dat feestje.... Ik zag de droom maar als een soort waarschuwing om alert te blijven en dat is gelukt. Fijne dag iedereen!
  11. Amethist

    Jaarpact

    Bedankt voor het bijhouden van de lijst @Bob. Het is voor mij een extra steuntje in de rug. Ik kom toch af en toe even kijken en het houd me gefocust. Dus dank!!
  12. Amethist

    Jaarpact

    @Clean66 jij ook gefeliciteerd met je 6 maanden! Super! Oeps...en toen stond het er 2 keer
  13. Amethist

    Jaarpact

    @Clean66 jij ook gefeliciteerd met je 6 maanden! Super!
  14. Amethist

    Jaarpact

    Dank je wel en natuurlijk blijf ik doorgaan, weer gaan drinken is geen optie @Bob. Bedankt ook voor de taart @lady jane denk dat ik die zo ook maar ga kopen. De kans dat iemand dat thuis doet is nul. Is geen onvriendelijkheid, maar mensen die niet weten wat een verslaving inhoud weten ook niet hoe moeilijk het is om te stoppen. Misschien maar goed ook Jij ook bedankt @Myle
  15. Amethist

    Jaarpact

    Beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd Bob!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...