Spring naar bijdragen

Goedehoop

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    353
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

1.633 profielweergaven

Goedehoop's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Goedehoop

    Jaarpact

    Wat lief @lady jane daar gaan we zeker voor!!!
  2. Goedehoop

    Jaarpact

    HI allemaal, Ik zie opeens een berichtje dat ik 19 mei 4 jaar alcohol vrij was! En dat tijdens een vakantie :-) Ik heb er niet bij stil gestaan en toch optimaal genoten. Het gaat dus erg goed!! Ik drink wel de 0.0 biertjes dus als ik op een teras zit heb ik toch een "drankje". Ik weet dat vele dat hier afkeuren maar voor mij werkt het al 4 jaar prima dus ik ga hier lekker mee door. Het zit er voor mij vooral in dat het "gezellig" vind en dat heb ik niet met een cola :-) Bob, ik wil dus zeker op de lijst blijven staan om de 5 jaar vol te maken en ook daarna ga ik zeker door. Mijn leven is alleen maar fijner geworden hierdoor!
  3. Goedehoop

    Jaarpact

    Gefeliciteerd allemaal! Ja ik ga zeker door, op naar de 4 jaar!!
  4. Goedehoop

    Jaarpact

    Ja ik ben erbij!!! En op naar de 4 jaar!! Dank voor jullie support, nog steeds dagelijks blij met deze stap!
  5. Goedehoop

    Jaarpact

    Gefeliciteerd allemaal! En Bob bedankt! Nog een maandje, dan heb ik toch weer een mijlpaal te pakken. Voelt toch nog steeds weer goed om door te gaan. En het wordt ook nog steeds elke keer iets makkelijker :-)
  6. Goedehoop

    Jaarpact

    Hi allemaal, dan jullie wel voor de felicitaties en @lady jane voor de heerlijke taart :-) Ja @Reacher ooit begonnen we tegelijkertijd, ik onder de naam wanhoopje....ik was toen ook erg wanhopig! Ben daarna ook nog een keer de fout ingegaan en daarom loop ik nu een tijd achter je aan. Maar dat neemt niet weg dat ik nu die 2 jaar gehaald heb en daar erg blij mee ben! Het gaat nog steeds stap voor stap makkelijker. Ik voel mij er goed bij en ben ook zeker van plan om zo nog jaren door te gaan. Maar laten we beginnen met het komende jaar ;-) Eigenlijk mis ik het niet echt meer, er zijn soms moment wanneer ik mij kut voel en dan denk, ik had graag een fles leeg gedronken maar kan inmiddels beter de knop om zetten door dan iets anders te gaan doen. Op feestjes mis ik het ook niet echt, tenminste, ik ben doorgaans wel de eerst die weg gaat omdat ik dan het slappe gelul van iedereen die wel drinkt wel zat ben ;-) Kortom het gaat goed, ik kan het iedereen aanraden!! Ik heb ook wel het idee dat deze trend zich doorzet, ik zie steeds meer mensen die niet meer drinken dus dat maakt het voor ons/mij makkelijker! En....zonder jullie had ik het zeker niet gered. Ik lees nog regelmatig even mee en dat sterkt mij om door te gaan! Dank jullie wel daarvoor! Liefs Goedehoop, op naar jaar 3!
  7. Goedehoop

    Jaarpact

    Dank Bob!! Ik ben nog steeds elke dag blij met deze keus. En ik kan alleen maar zeggen dat het elke keer makkelijker wordt....!!
  8. Goedehoop

    Jaarpact

    Dank jullie wel @Bob en @lady jane voor de heerlijke taart :-) Ja ik ga zeker door! De vorige keer begon het juist rond dit moment enorm te kriebelen, ik heb het toen ongeveer nog een half jaar volgehouden en vond toen dat ik zo nu en dan wel weer wat mocht drinken, je kent het wel zonnetje, terrasje..... Dat was een hele dure leerschool maar ik weet daardoor dat gematigd drinken voor mij geen optie is! 1 glas is 1 fles en 1 fles wordt 2 flessen of meer.... Maar deze keer voel ik mij er ook goed bij, ben niet onrustig en denk niet aan wanneer het weer kan. Ik heb mijn berusting gevonden. Wat overigens niet betekend dat het makkelijk is, nog (bijna) dagelijks heb ik mijn trek momenten en nog altijd moet ik de keuze om het niet te doen bewust maken. Feestjes ben ik nog steeds een van de eerste die naar huis gaat of ik ga al helemaal niet. Maar daar waar ik daar eerst enorm van baalde vind ik dat nu ook allemaal wel prima. Ik bewandel mijn eigen pad en dat is een heel mooi pad!! Dank jullie allemaal, ik reageer niet veel maar lees nog bijna dagelijks mee en mede door jullie is het voor mij dragelijk! Zet hem allemaal op, het is echt de moeite waard!! Liefs
  9. Goedehoop

    Jaarpact

    Hi @Bob, dank je wel. Het is gewoon helemaal aan mij voorbij gegaan!! Ja nog een mand en dan zit het eerste jaar erop.....Ik moest opnieuw beginnen, de vorige keer ging ik na anderhalf jaar weer voor de bijl. Daar heb ik van geleerd en hopelijk hou ik het nu dus zo. Gematigd drinken zit er voor mij niet in bleek toen. De vorige keer was ik er ook best veel mee bezig en voelde ik mij een sukkel als ik de feestjes geen reet aan vond, deze keer eigenlijk helemaal niet, het is goed zoals het is, voel mij er prima bij en ga lekker op tijd naar huis op de feestjes! Op naar een jaar, ik heb er zin in!!
  10. Goedehoop

    Jaarpact

    Dank je wel @Bob. Ook nu gaan we gewoon weer door, het lijkt echt steeds wat makkelijker te worden! Aan @Anen @Skyereen goed voorbeeld dus die volg ik gewoon :-)
  11. Goedehoop

    Jaarpact

    Ja weer een stukje hoger op de lijst, hoe stom maar zo'n goede motivatie! En ja het voelt nog steeds goed om sober door het leven te gaan, heb mijn draai er aardig in gevonden! Blijft overigens wel dat ik mijzelf soms echt saai vind, ga eerder weg op feestjes of ga er uberhaupt niet heen. Dat blijft een lastig dingetje.... Maar ik ga door, krijg er ook veel voor terug!
  12. Goedehoop

    Jaarpact

    Dank je Bob! Still going strong!
  13. HI EsziiY, Welkom! Heel herkenbaar hoor, waar is mijn telefoon, wat heb ik gedaan, heb ik mij deze keer wel netjes gedragen.....? Nu ongeveer 3 jaar terug was mijn eerste stop poging, dat hield ik anderhalf jaar vol maar steeds dacht ik ook , dit is uitzichtloos om nooit meer te drinken, dat is in deze wereld gewoon niet te doen. Dus na die anderhalf jaar dacht ik, ik drink er steeds maximaal 3.....maar ja dat was onmogelijk! Weer de ruzies, de uitspattingen, kapotte telefoons of helemaal geen telefoon meer....etc. Dus nu ruim een half jaar weer gestopt en echt het kan. Ik heb er nu vrede mee, het voelt goed! Ik heb mijn weg er in gevonden. En ja er zijn nog steeds momenten waar ik doorheen moet, ook gewoon de gewoonte drankjes. Loop ik ergens en zie ik gluhwijn te koop, denk ik gelijk ach lekker. Maar die gedachten is maar even en ik loop door...want ja het kan echt!! Dus hou vol, je kan het!!
  14. Goedehoop

    Jaarpact

    Heel fijn zon blokje omhoog! Het gaat goed, steeds beter, dus ik hou vol. Gelukkig wordt t ook met de dag iets makkelijker!
  15. Goedehoop

    Jaarpact

    Dank je Bob!! Op naar dat jaar!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...