Spring naar bijdragen

Fem82

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    43
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

530 profielweergaven

Fem82's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Fem82

    Nieuwe stap, bang hartje

    Herkenbaar Lily. Ik heb ook periodes gehad dat ik niks in huis haalde maar dan toch teveel zucht had en dan maar de sterke drank van man dronk. En dan weer allerlei smoesjes of capriolen uithalen om dat te verbloemen. Het is zo schaamtevol en ik vraag me ook echt heel vaak af hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen. Ben namelijk ook lange tijd een ‘normale’ drinker geweest.
  2. Goedemorgen allemaal. Vanochtend wakker geworden met knallende koppijn, maar zooooo fijn dat alcohol niet de oorzaak is DAGPACT: Oskar Dune Fonny Yvonne Maaike Fem82
  3. Weekpact 12 november 2023 ; Fonny Rapilos Mariann Tatum Fem82
  4. Hoi Ricco, heb je hier al eens professionele hulp voor gezocht?
  5. Fem82

    Hoi hoi iedereen.

    Welkom Vamos. Goed dat je je hier meldt. Je hoeft niet te twijfelen of je een alcoholprobleem hebt, maar dat wist je zelf ook wel. Anderen kunnen wel willen dat je stopt, maar uiteindelijk moet je dat zelf willen. Daar zit de crux. Met de hoeveelheden die jij drinkt vraag ik me als eerste af: wie is er voor je kinderen als jij ‘out’ bent?
  6. Weekpact 5 november 2023: Fonny Mariann Fem82
  7. Ik denk dat ik je reacties nu wel beter begrijp Roberto, met wat je hier over jezelf vertelt. Als je uitspreekt waar je overgevoelig voor bent, stapelt het dan minder?
  8. @Roberto ook als je zelf voor een andere opmaak kiest, kun je volgens mij prima de vormgeving van een ander respecteren en ook de kern begrijpen. Ik lees de laatste dagen vaker jouw ongenoegen over acties/uitspraken van anderen en vind persoonlijk dat je erg aan het muggenziften bent.
  9. Fem82

    Klaar ermee

    Twee maanden alcoholvrij. Blij mee! En hoe langer het duurt, hoe stommer het ook lijkt om weer te beginnen. En het was al zo’n slecht idee Het is toch bijzonder om te merken hoe mijn brein werkt (en niet alleen de mijne..). Enerzijds klinkt ‘nooit meer’ te definitief en kan ik me haast niet voorstellen dat ik nooit meer een wijntje neem. Het idee dat het ooit weer kan is ergens heel prettig. Anderzijds weet ik dat alles na ‘enerzijds’ onzin is ‘Play it forward’ zoals jij zei @billy1981 werkt voor mij ook heel goed. Op de momenten dat ik denk: ‘ach, eentje kan best’..of ‘zal ik alleen die ene keer drinken en verder niet’, spoel ik vooruit en weet ik dat dit nooit gaat werken. Ik heb er nooit maar eentje gewild en ik heb ook nooit alleen bij speciale gelegenheden kunnen drinken. Op het moment dat ik er eentje neem ga ik voor de bijl, óf ben ik misschien sterk genoeg maar voelt het ongelooflijk * en begint de hele strijd weer van voren af aan. Dit forum geeft me veel inzichten waardoor het me tot nu toe is gelukt om niet te drinken. Dankbaar daarvoor!!
  10. Fem82

    Here we go

    Wow Garfield, wat ontzettend knap! Ik probeer me dan zo’n mannenweekend voor te stellen..dat lijkt me heel gek zonder bier. Moedig dat je überhaupt gegaan bent nu en wat een fijne ervaring moet het zijn dat het je zo goed af gegaan is. Hoe is het intussen met je humeur? (Jij was het toch die daar last van had?) Ik heb er zelf ook nogal last van…met momenten echt mega grumpy.
  11. 58 dagen is echt super knap!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...