Spring naar bijdragen

Rudo

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Rudo's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Rudo

    Nu gaat het me lukken!

    Hoi Charly, goed dat je je hier aangemeld hebt en er serieus werk van maakt. Je eigen gezondheid en welzijn is een goede motivator maar je gezin ook. Zelf ben ik nu een week of 5 clean (drank) en je krijgt er veel voor terug. Het laten staan kost me zelf nog geen moeite maar als ik er 1 zou pakken zouden het er 3 worden en dan een fles en weer meer. Dus voor mij zou helpen die eerste niet pakken oftewel niet eens in huis halen. Tip voor een hobbie/tijdverdrijf: genealogie; je stamboom uitzoeken. Is nooit klaar, kun je je energie/tijd in kwijt en kan interessant zijn. De aanhouder wint ;-)
  2. Rudo

    Het moet...

    Hoi Mariann, dank je voor je vriendelijke bericht. Als je mij 4 of 6 weken geleden had gezegd dat ik zou kunnen stoppen had ik het nooit geloofd. Elke dag die enorme drang om naar huis te gaan en VEEL wijn te drinken. Elke dag. En dit jaar na jaar na jaar. Ik ben bijna 3 weken geleden naar de huisarts gegaan om mijn probleem te bespreken. Zij heeft me verwezen naar Evie waar ik modules onine af ga. Het is leerzaam/informatief en je ziet een paar ervaringen van mensen die afgekickt zijn. Er worden ook vragen gesteld die je weer verder helpen. Mijn drive is om alle nadelen achter te laten en de nieuw hervonden voordelen te koesteren. Maar voor iedereen is dat anders jha. Ik denk NU dat het het beste is om niets te pakken want 1 glas worden er 2 en weer 4 en dan 2 flessen etc. Dus probeer het zo nog maar vol te houden wat me wonder boven wonder vrij makkelijk af gaat. Fijn weekend, Rudo.
  3. Rudo

    Het moet...

    Hoi beste mensen, ik heb al een tijdje niet gereageerd maar lees wel om de paar dagen jullie verhalen hier. Ik ben op 11-11-2023 -na een lange periode van VEEL drankmisbruik- gestopt met drinken maar wist natuurlijk totaal niet hoe dat zou verlopen. De eerste dagen flinke ontwenningsverschijnselen gehad. maar de dagen er na voelde ik me steeds beter en fitter en aktiever. Ik heb nooit eerder geprobeerd te stoppen maar mijn motivatie was ook groter dan ooit. Zondag is het 3 weken zonder 1 druppel. Het is een begin. De drang is er af en toe iets maar de wilskracht wint het gelukkig nog. De voordelen zie ik hier ook regelmatig voorbij komen en echt; ze kloppen stuk voor stuk. Ik zit hier in de laatste plaats voor complimenten want ik heb mijn leven ook vele jaren lang zelf verziekt door veel te veel te drinken en de enige die dat kan veranderen ben ik zelf. Dit forum vind ik erg motiverend. De grootste reden die ik heb om hier nu iets te posten is iedereen die met het gevecht is moed in te spreken en om uit te schreeuwen hoe zeer ik jullie de positieve gevolgen van stoppen gun en hoe zeer jullie die ook verdienen. Of het allemaal gelukt is, weet ik pad over veel maanden of misschien pas jaren. Fijn weekend, Rudo.
  4. Rudo

    Het moet...

    Dag 8 alweer en gaat prima. Erg bedankt voor je mooie woorden Lily03. Je komt als een hele warme persoon over en je krijgt van mij een cyberbos bloemen terug ;-)
  5. Rudo

    Het moet...

    Hoi Bob, die Evie is het ja. maar ik krijg via "middenbrabant" modules aangeboden. Het is inderdaad motiverend om te doen en helpt me. Bedankt voor je vriendelijke bericht ;-) Over je volgende bericht hieronder: de angst is weg. Heb nu een week niets gedronken en voel me (nog) goed. Ben weer hobbies aan het oppakken, mensen aan het spreken, kasten aan het opruimen; zinnige en leuke dingen en slaap goed. Of het een succes wordt weten we pas over maanden of jaren maar het begin is gemaakt en gun ik iedereen hier !
  6. Rudo

    Voorstellen Wijntjemeer

    Hoi Beatrix. Ik worstel ook met: NIETS meer of over een tijd weer eens gaan proberen. Heel erg bedankt voor het delen van jouw ervaring. Hoe gaat het nu met je ???
  7. Hoi Steven. Welkom hier. Zelf zit ik hier nog maar minder dan een week. Ben afgelopen Maandag -met lood in mijn schoenen- naar de huisarts gegaan en voor het eerst om hulp gevraagd. Er over praten luchtte eigenlijk al op maar was emotioneel. Bij thuiskomst voor het eerst gaan googlen en op https://www.alcoholinfo.nl/verslaving/verslaving-alles-wat-je-moet-weten de hele site geabsorbeerd. naar wat doorgooglen kwam ik op deze site en me aangemeld op dit forum en nog geen seconde spijt van. Nagenoeg alles in jouw verhaal herken ik (verbergen, je staat alleen, angst of stoppen wel lukt, angst voor een "nieuwe toekomst". De laatste maanden dronk ik......... minimaal 2 flessen per dag maar ook wel eens 3 of iets meer. Ik weet ook zeker dat ze op het werk niets vermoeden. Door soms vanaf thuis te werken en regelmatig smiddags vrij te nemen was het mogelijk om "gewoon" door te werken. Je hebt steeds meer nodig om in dezelfde "fijne" roes te komen. Maar als je wakker wordt is de klap des te groter. Dan voel je je slecht, schuldig, negatief. Maar als je om 13:00 weer thuis bent, dan komt alles weer goed want je hebt de drank weer. Maar het sloopt je. Vandaag is mijn 7e dag Zonder druppel en gaat boven verwachting goed. Mijn advies zou zijn om te proberen niets te pakken en het ook niet in huis te hebben. Want mijn ervaring en wat ik hier steeds lees is dat 1 glas er 2 worden, en dan 3 en 4. En waarom dan morgen niet weer ? En overmorgen ? Dan ben je weer terug bij af. Je bent nog zo jong, pas 33, hebt een fantastische vriendin en een kindje en doe het voor jezelf en ook voor hen. Jij bent het waard en zij ook. Blijf ook gerust hier posten want je helpt er anderen mee en het kan je zelf ook weer steun geven. Fijn weekend !
  8. Rudo

    Voorstellen Wijntjemeer

    Mooi geschreven. En een hele wijze en slimme opstelling van je (het water, er over praten met je vrienden en het nog volhouden). Je hoeft niet perse een geheelonthouder te worden wellicht maar pas dan wel op met die feestdagen dat je niet in je oude ritme terugvalt ! Je bent al zover gekomen dus blijf bewust ;-) Fijn weekend.
  9. Herman. ik ben hier nog maar minder dan een week dus ken je nog niet maar bedankt dat je van je hebt laten horen hier en fijn dat je na 2 weken intensieve zorg weer even naar je werk bent geweest en je je gemotiveerd voelt om verder te vechten. Kan me voorstellen dat de gedachte naar die kliniek te "moeten" eng was. Maar je hebt het wel mooi gedaan ! En nu doorpakken kerel. Succes en fijn weekend !
  10. Rudo

    Hoi hoi iedereen.

    Heel herkenbaar. Ik ben pas afgelopen zondag gestopt en voelde angstig en onzeker; stoppen ? Hoe moet dat in hemelsnaam ? De emoties zij nu (16-11) hopelijk minder ? Misschien onderdeel van de ontwenningsverschijnselen ? En over je moeder: met het grootste respect; hier zit helaas een beetje dommigheid in. Ze zal het niet kwaad of gemeen bedoelen maar ik begrijp dat het hard aan komt. Extra motivatie: probeer je moeder te laten zien dat ze er naast zat. Succes !
  11. Rudo

    Nieuwe stap, bang hartje

    En toch vind ik je stoer. Ten eerste dat je hulp zoekt en met ons je ervaringen wilt delen. Zo'n groot probleem HOEF je ook niet perse in 1 dag op te lossen. Dat mag in stapjes en kost waarschijnlijk gewoon tijd. Maar in je hoofd ben je er aktief mee bezig en is goed. Bij jou klinkt het ook dat er wel wat aanwijsbare redenen zijn waardoor de drempel laag is; de drukke dag, het slechte slapen, de rare dromen. In mijn geval, waren dat de GEVOLGEN van het drinken. Als je het nog even vol houdt, dan MOETEN die ontwenningsverschijnselen over gaan en wordt je vrolijker, positiever en gaat het slapen iets beter (nog niet perfect). Maak je nu niet te druk om dat ene glaasje; niet iedereen hoeft geheelonthouder te worden. Maar probeer dat ene glaasje er geen 3 of 5 of 7 te laten worden. Yes you can ;-) Fijne avond en tot spreeks.
  12. Rudo

    Nieuwe stap, bang hartje

    De eerste dag/dagen zijn er zeker altijd ontwenningsverschijnselen. ik denk dat ik er na een dag of 5 nu vanaf ben maar het niet meer trillen en niet meer zweten en iets beter slapen voelt wel geweldig. Hoe is het nu met jou ?
  13. Rudo

    Het moet...

    Hoi mensen, hier een update na 5 dagen. Bedankt Bob, Francoise, Dune, Maarten82 & Lonster1 voor jullie vriendelijke woorde en belangstelling. Ik ben 5 dagen geleden gestopt. Ik drink met ups en downs nu ruim 25 jaar maar nooit extreem. Het afgelopen half jaar (denk ik) dronk ik dagelijks FORS. Denk aan minimaal 2 flessen wijn per dag. Minimaal. Afgelopen Maandag naar de huisarts (eerste vraag om hulp). Tweede ding was googlen (had ik NOOIT eerder gedaan op drugsverslaving). Ik kwam op deze site https://www.alcoholinfo.nl/verslaving/verslaving-alles-wat-je-moet-weten en deze helemaal doorlopen om zoveel mogelijk info te absorberen. Toen kwam ik door googlen op deze site en ook meteen aangemeld op het forum. Zoals maarten82 ook schrijft: een "feest" van herkenning. Heej, er zijn er veel meer ! Heej, die lopen tegen dezelfde dingen aan ! En door de verhalen op dit forum te lezen EN de reacties eronder, werd mijn motivatie groter dan ooit. Heb zeker nog niet alle draadjes kunnen lezen maar ga ik komende dagen zeker doen. Tenslotte heeft de huisarts me gekoppeld aan een medewerkster (professional) van Evie (kennen jullie dat) en heb daar op dit moment 6 online modules waarvan nu 2 gedaan en ook dat is een aanrader. Het rare (vind ik) is dat ik dus makkelijk kan stoppen MAAR ik besef me heel goed dat als ik weer even een flesje van de super mee pak, het er binnen een paar dagen weer meer zijn en ik terug bij af ben. Als je nuchter nadenkt, weten we allemaal dat het slecht is en alles sloopt wat je hebt en lief hebt maar toch is die verleiding best groot. Diep respect voor iedereen die aan dit gevecht begonnen is en ben echt benieuwd naar jullie ervaringen en updates. En ook al heb je een dip of terugval; blijf in gesprek want uiteindelijk wordt iedereen hier een winnaar. Deal ???
  14. Rudo

    Het moet...

    Goeiendag beste mensen. Ik ben Rudo, 50er uit Brabant. Na vele jaren veel te veel (thuis) drinken, gisteren voor het eerst een afspraak gemaakt bij de huisarts. Vandaag gegaan en mijn arts reageerde prettig. Ze gaat me in contact brengen met een organisatie maar eerst voor online modules. Kan zelf best dagen drank laten staan (bv een week) maar daarna is het ZO makkelijk om in de super toch weer een flesje wijn te pakken, of 2 of 3 en je zit weer in het ritme. Ik drink pakweg van mijn 25e maar vooral de laatste jaren stevig. Mijn laatste drankje was 2 dagen geleden nu. Dat is pas net. Het is angstig en eng wat er komen gaat. Lukt me dit ? Ben vanmiddag pas gaan googlen en kwam ook op deze site. Hoop veel inspratie uit jullie, je verhalen en ervaringen te putten. Het is een soort "rotziekte" en maakt alles kapot wat je lief is. Gelukkig is mijn werk en relatie nog OK maar had niet veel langer mogen duren (tegen je partner liegen en drank verstoppen is het laagste dat ik ooit heb gedaan en ik schaam me kapot maar hij weet het nu). Alle goeds en ik ga graag ook op jullie inzendingen reageren en jullie mee aanmoedigen als dat mag. Rudo.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...