Spring naar bijdragen

noal90

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

noal90's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    Hoi allemaal! Inmiddels 2 weken zonder alcohol! Over het algemeen gaat het nog steeds goed. Ik zit weer lekker in mijn vel en sta nog volledig achter mijn beslissing. Een dagelijkse update geven zie ik niet meer zitten; dat is te veel werk. In de plaats wil ik nu een wekelijkse samenvatting geven, om toch bewust bezig te blijven en te blijven reflecteren. Afgelopen week gestart met een nieuwe baan. Het werk bevalt goed, maar wel heel veel informatie. Gister aan het eind van de werkweek had ik echt veel zin in een wijntje als beloning voor het afsluiten van de week. Niet gedaan, maar had er wel een beetje moeite mee. Het was ook niet zo dat ik in gezelschap was van andere drinkers. Ik luidde het weekend gewoon heel rustig op de bank met een boek in, maar dan zonder wijn! Het laat toch wel zien hoe de gewoonte er is in geslopen en hoe belangrijk het is om er bewust voor te blijven kiezen om er niet voor te gaan. Voor de rest heb ik niet zulke wilde plannen dit weekend. Vanmiddag een verjaardagsfeestje van m'n tante. Daar zal ook wel gedronken worden; maar niet extreem veel. Zondag ga ik naar een stand-up comedy show met een vriendin. Normaal gesproken doen we dat dronken, dus verwacht wel dat het een uitdaging wordt om dat nuchter te doen. Ze weet van mijn keuze om te stoppen met drinken, dus verwacht niet dat ik mijzelf extra moet gaan verdedigen. Maar we zullen het wel zien.
  2. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    @lady jane Dank je wel voor alle support die je geeft! En inderdaad, ik geloof zeker dat de moeilijke dagen nog gaan komen. Waar het moeilijker zal zijn om vast te houden waar ik dit voor doe. Met druk van buitenaf. Wat slaap betreft; ik slaap al jaren niet meer echt goed door. Eigenlijk sinds de geboorte van mijn zoon niet meer (zo'n 10 jaar geleden nu).. en in die tijd dronk ik niet ivm borstvoeding en zwangerschap zelf. Dus de rusteloze nachten zijn niet begonnen door alcohol,maar het zal het er vast niet beter opgemaakt hebben.
  3. noal90

    How low can you go

    Ohh wat een geweldig nieuws! Het hebben van een woning zal vast enorm veel rust in je hoofd geven. Alleen geloof ik niet dat je een "alcoholvrij bestaan" in kan rollen. Het zal elke dag een bewuste keuze moeten blijven. Simpelweg omdat je er van alle kanten er mee zal worden geconfronteerd door onze fijne drink-cultuur.
  4. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    Hallo allemaal! 8 dagen, 8 uur en 21 minuten nuchter. Het is niet zo dat ik zelf elke minuut bijhoud hoor. 'T zou de dagen heel lang maken namelijk. Maar ik heb een app die dat voor me bijhoudt en vind het best leuk om naar te kijken. 'T geeft toch een gevoel van trots. Gister een super goede dag gehad. Goede nachtrust, daarna wezen sporten met m'n personal trainer. Hem ook vertelt dat ik voortaan met 0,0 door het leven ga. Gewoon, nog een extra stok achter de deur! Niet dat hij een drinkmaatje is, maar ik heb hele leuke gesprekken met hem en hij is heel goed in motiveren en pushen om door te zetten. En ii geloof dat ik alle hulp kan gebruiken die ik maar kan krijgen. In de avond met m'n lover afgesproken. Een goed gesprek gehad over t incident van tijdens de vakantie en we gaan verder waar we gebleven waren. Daar ben ik echt heel blij mee. Hij heeft zelf nooit gedronken, dus van hem hoef ik sowieso geen verleiding te verwachten. En aan t eind van de avond heerlijk voldaan, nuchter gaan slapen. Ook amper wakker geweest in de nacht. Wel een keer rond 3 uur, maar enkel voor 10 minuten maximaal. Ik ben inmiddels gewend dat ik nooit een hele nacht door kan slapen. Dat was tijdens m'n alcoholgebruik ook zo. Echter is het een heel verschil wanneer je 10 minuten wakker bent of 3 volle uurtjes. Vandaag heb ik zo goed als niets op de planning staan. Wil nog even gaan sporten en opruimen/schoonmaken en dan voornamelijk rust! Een fijne dag toegewenst allemaal!
  5. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    Goeiemorgen allemaal! Een volle week niets gedronken nu! Gisteren thuis gekomen van vakantie en ipv bij te komen van de reis met een glaasje wijn en een vape, ben ik weer gaan sporten! Ik ben al sinds november wekelijks aan het sporten en was al 20 kilo afgevallen, maar het leek een beetje te stagneren (wss door al die liters wijn).. daardoor werd m'n motivatie met sport ook wat minder. Maar nu ik besloten heb om niks meer te drinken, verwacht ik ook dat het afvallen weer makkelijker gaat worden. Dus weer een extra motivatie om sterk te blijven en door te zetten. Fijne zaterdag gewenst allemaal!!!
  6. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    Goeiemorgen allemaal. Dag 6! Bijna op m'n eerste week. Het voelt als een mijlpaal, al lijkt het te kort om dat ook te zijn. Het begin is er in iedergeval. Sta sterker en sterker in het idee. Gisteren begon de morgen met heel veel onrust in mijn lijf. Mijn hoofd maakt overuren ook en slaap gewoon nog heel erg slecht. Heel veel aan het piekeren. Uiteindelijk rond 11 uur een fietstocht gemaakt hier in de natuur en dat heeft me ontzettend goed gedaan. Dat voelde ook als m'n hoofd leegmaken! Vandaag de terugreis naar huis. Niet meer dagelijks drinkende mensen om me heen; ik hoop dat t makkelijker is. Fijne dag allemaal!
  7. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    Goedemorgen allemaal! 5 dagen zonder alcohol en behoorlijk veel last van hoofdpijn, onrustig gevoel en slapeloze nachten. Aardig wat ontwenningsverschijnselen dus! En dan te bedenken dat ik sinds voor kort niet dacht een probleem te hebben... Ik sta nog sterk in m'n besluit. Had niet heel veel moeite om tonic op het terras te bestellen ipv een glas rosé. Waar ik momenteel iets meer moeite mee heb, is weg te blijven van de vape door de onrust in mijn lijf. Had dat nog niet vermeld, maar aan het begin van de vakantie bewust gekozen te stoppen met vapen. Ik dacht: het ideale moment! Had daarmee eerdere pogingen mee gedaan. Door stress op werk en de primera die 5 minuten van mijn huis verwijdert was, heb ik het nooit langer dan 3 dagen vol gehouden. Het is hier moeilijker aan te schaffen en zou voor 2 weken op vakantie te gaan. Dus stress op werk zou ik ook niet hebben. Ideaal moment om te stoppen, dacht ik. Daar nu dus inmiddels 12 dagen geleden bewust mee gestopt en zo goed als geen moeite mee gehad.. tot gister dus! Mijn zoontje gaf wel nog aan dat hij zo trots op me is dat ik ben gestopt met beiden. Dat hij soms wel angstig is met het idee mij vroegtijdig te verliezen door eventuele gevolgen van zowel vapen als drinken. Ook tegen hem wil ik open kaart te spelen, omdat ik hoop dat hij daardoor nooit wil beginnen. Maar het voelt heel dubbel. Het voelt goed dat hij trots op me is; een extra motivatie om door te zetten. Aan de andere kant voel ik me schuldig dat ik hem die zorgen mee geef.
  8. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    Goeiemorgen allemaal! Dag 4 zonder alcohol is een feit. Wat ik bij een aantal anderen hier heb gezien is dat ze hun eigen "wie is wie" als een soort van dagboek gebruiken. Ik heb besloten dat ook te doen. Dus bij deze! Gisteren verliep matig. Om te beginnen had ik erg weinig geslapen; ik was 4 uur al wakker. Veel zitten malen over de realisatie van mijn "probleempje", maar ook de wankelende relatie als gevolg ervan. Ik heb gemerkt heel veel onrust in m'n lichaam te hebben, maar ik kan niet alles aan het niet nemen van alcohol toeschuiven. Al had ik gisteren best een glaasje gelust! Nou helpt het ook niet dat ik samen met mijn familie op vakantie ben en ze houden allemaal wel van een glaasje. Ik begin mijn afkick-reis met verleiding overal! Het is nog niet lastig genoeg allemaal; laat ik er maar een moeilijkheidsgraad bovenop gooien. Ik heb in de ochtend een openhartig gesprek met mijn moeder gevoerd, over waarom ik besloten heb helemaal niet meer te drinken. Dat ik gewoon de rem mis. Dat ik wellicht m'n hoofd wel boven water houdt, maar dat ik zeker wel een beginnend groot probleem aan het krijgen was. Ik heb genante en schaamtevolle momenten opgebiecht en dat zorgde wel voor veel begrip. In iedergeval boden ze me geen wijn aan wanneer ze zelf voor een ronde gingen. Dat maakte het dan weer iets makkelijker. Vannacht weer heel weinig geslapen en een drukke planning op het programma. Ik slaap heel slecht momenteel en voel me heel erg gestrest en onrustig. Maar ik ga er gewoon doorheen en ik weet dat ik het kan. Met tijd wordt het makkelijker allemaal; daar houd ik me aan vast. Fijne dag allemaal en heel veel sterkte!
  9. Hoii!!! Ik heb mijzelf al voorgesteld op wie is wie. Dus voor wie er benieuwd is naar mijn verhaal, kunt het daar vinden. Ik vroeg me af of er nog iemand net begonnen is met deze strijd. Ik heb me sinds 3 dagen geleden gerealiseerd dat ik wel een probleem heb met alcohol en heb besloten het helemaal af te zweren.. een 0.0 beleid zonder uitzonderingen. Is er nog iemand die net begonnen is in deze strijd en het gezamenlijk met me zou willen doen? Groetjes!
  10. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    Dank je wel voor de lieve woorden! Ik heb iig de realisatie nu en ik kan er niet meer omheen. Ik wil in eerste instantie proberen te stoppen zonder professionele hulp, maar door voornamelijk de steun hier te zoeken. In verleden overvloed aan therapieen gehad, dat ik er een "mentale" allergie voor heb gekregen. En mocht ik het echt niet alleen kunnen, dan kan ik niet anders. Ik geloof wel dat de belangrijkste stap gezet is door toe te geven aan mijzelf dat ik een probleem heb en er niet meer om heen kan. Wil een beter voorbeeld voor mijn zoontje zijn.
  11. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    Wat een snelle reacties en wat een verwelkomend gezelschap! Ik denk dat het echt heel moeilijk is om toe te geven aan jezelf dat je een probleem hebt. Het is zo makkelijk om je gedrag te bagatelliseren. Zo makkelijk om jezelf te overtuigen dat er niks aan de hand is en het allemaal wel meevalt. Ik denk inderdaad dat m'n rem kapot is. Ik ontkende t regelmatig door uit te gaan en me te houden aan m'n maximale aantal die ik me had toegekend voor die dag, gaf mezelf een schouderklop en zei dan: "zie je, heb wel een rem." Om dan vervolgens de week erna helemaal los te gaan. Ik wil dat niet meer.
  12. Ik zou het echt niet weten! Meestal 4-5 flessen wijn per week van ongeveer 5 euro per stuk. Daarnaast regelmatig "een" drankje met vrienden op het terras of in de kroeg. Ik denk gemiddeld rond de 25 euro per week met uitschieters van 60? Dus stoppen zou me toch minimaal zo'n 100 euro per maand schelen; 1200 in een jaar! Toch weer een vakantie verder.
  13. noal90

    Hoi! Even voorstellen!

    Hoi allemaal! Ik wil me graag voorstellen. Ik ben een alleenstaande moeder van 33 met kind van 9. Ik heb nu ongeveer sinds een jaar steeds vaker de gedachten "wellicht heb ik wel een verslaving". Vervolgens bagatelliseer ik het ook weer voor mijzelf met zinnen als: - "Het valt mee, ik kan zonder probleem dagen zonder." -"Het valt mee, ik drink niet in de ochtend en ik functioneer prima in de maatschappij." -"Het valt mee, iedereen drinkt wel eens een glaasje. En af en toe een beetje dronken is ook niet heel erg." -"Zo vaak ben ik ook weer niet dronken." Maar 3 dagen geleden gebeurde er een incident, waardoor ik me realiseer dat het veel erger is dan ik voor mijzelf wilde toegeven. Ik verloor (weer) controle, maar op een heel andere manier dan ik gewend ben. Ik had denk ik zo'n 2,5 fles wijn binnen 1,5 uur leeggedronken. Ik werd heel emotioneel en was in mijn doen en laten alles behalve mijn normale zelf. Ik was dronken op een manier die me beangstigd, want ipv super vrolijk en gezellig werd ik neerslachtig en depressief. Ik kreeg twijfels over m'n huidige nieuwe liefde, terwijl hij juist heel lief en fijn en leuk is. Ik zette hem onder druk met ultimatums; respecteerde zijn grenzen niet toen hij vroeg om het niet over de telefoon te bespreken en dat hij het moest laten bezinken; heb hem oprecht gekwetst; zocht vervolgens ruzie. Dat is iets dat ik in deze mate niet herken en ben daar ontzettend van geschrokken. Dit is niet hoe ik wil zijn. Dit is niet hoe ik mensen wil behandelen. Dit moet stoppen! Ik ben daardoor met een vergrootglas naar mijzelf gaan kijken. Hoeveel drink ik gemiddeld? Hoevaak ben ik in de afgelopen jaren nou echt stomdronken geweest? Hoe vaak heb ik geprobeerd om te minderen met drinken en hoe lang hield ik dat vol? Hoeveel gekke capriolen heb ik uitgehaald, zonder er ook maar enige actieve herinnering aan te hebben? Het is voor mij de eerste keer dat ik denk: geen drup meer. Ik HEB een probleem. Ik kan 't wellicht regelmatig houden bij 1 of 2 glaasjes wijn, maar het is vaker een hele fles. Ik kan misschien in het algemeen prima functioneren in de maatschappij; maar ik zou niet weten hoeveel beter ik zou hebben gefunctioneerd als ik niet zou drinken. Dus, nieuw op het forum. 3 dagen nuchter. Nieuw in de realisatie dat het WEL een probleem is en ik er actief werk van moet maken. Aangenaam en ik hoop hier veel motivatie en hulp te vinden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...