Spring naar bijdragen

Alexanderrr

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Alexanderrr's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Alexanderrr

    How low can you go

    Hallo allemaal! Daar ben ik weer, na twee weken lekker luieren in Spanje. En tja, ook niet echt van de sangria afgebleven, vrees ik. Maar goed, terug in het warme NL, verhuizing achter de rug, scheiding praktisch rond en weer fris en fruitig aan de slag. Ik ben weer volledig gestopt met drinken, zoals aangekondigd, en ga iedere dinsdagavond naar een meeting. Wil het nu serieus aanpakken na maanden "in de wachtkamer" te hebben gezeten met alle hier genoemde perikelen. 12-Stappenboek besteld en vanaf a.s. zondag ga ik ook iedere zondagmiddag naar een meeting. Eventueel nog een derde wekelijkse meeting, maar ik woon nu alleen met mijn zoon die ook heel wat aandacht nodig heeft. En er zijn natuurlijk veel klusjes in de nieuwe woning, waar ik me al echt helemaal thuis voel na decennia in een huis dat het mijne was maar nooit zo voelde. Kortom: weer vol enthousiasme en positieve energie er tegenaan en verdere stappen zetten in mijn herstelproces. Op het sociale vlak gaat het ook met stapjes vooruit, ben een voor een de oude contacten en vriendschappen aan het oppikken; binnenkort komt een stel waar ik voorheen heel hecht mee was mijn nieuwe woning en mijn zoon bewonderen. En ik ga lekker door op dat pad. Grootste uitdaging nu is een sponsor vinden en fellows om me heen verzamelen. Maar dat moet wel gaan lukken met die meetings, als ik maar doorzet. Wish me luck!
  2. Alexanderrr

    Here we go

    Hoi Garf, grappig dat je ook naar Spanje bent, ik ga volgend weekend twee weekjes. Heb er enorm veel zin in en heb het ook nodig. Mijn energieniveau is duidelijk lager dan anders, vooral door die slopende verhuizing. "Saai" is ook het meest gehoorde woord op de dinsdagavond meetings waar ik vaak heen ga. Maar een therapiegenoot van me heeft doorgezet, is nog steeds van de drugs/gokken/alcohol af, is volop bezig met de 12 stappen, heeft ook een goede sponsor en is blij en enthousiast. Het woord "saai" komt niet meer uit zijn mond, in tegenstelling tot eerder. Zodra ik mijn woning op orde heb en terug ben van vakantie ga ik ook maar eens hard werken aan mijn herstel.
  3. Alexanderrr

    How low can you go

    Hartelijk dank voor de fijne reacties! Wel, inmiddels wonen we een paar weken in de nieuwe woning en zijn we al aardig gesetteld, alhoewel er nog een hoop te doen is. Vandaag heb ik een rustdag genomen, beetje gewinkeld en ook vanavond effe lekker nix. Morgen ga ik weer volle bak verder in huis, het moet natuurlijk wel allemaal op orde komen. Inmiddels ben ik wel weer wat aan het borrelen. Gelukkig niet meer zo veel als eerst en ook niet elke dag, maar gisteravond toch even aardig wat wijntjes gedronken. Volgend weekend ga ik met mijn zoon naar Spanje, waar we al vijf jaar op rij geweest zijn (hij wil er graag weer heen) en dan drink ik 's avonds bij het diner doorgaans ook een glas rosé. Maar de whisky komt er niet meer in, dat gaat telkens fout. Als ik terug ben van vakantie ga ik verder aan de slag met mijn uitdagingen: paar kilo afvallen, meer sporten en geen alcohol meer. Is gelukkig wel aardig te rijmen met elkaar.
  4. Alexanderrr

    How low can you go

    Met een knipoog naar de titel van mijn draadje: how high can you get?! IK HEB EEN WONING!!! YEAAHHHHH! MAN ik ben zo blij. Dat was waar ik me het meeste zorgen over maakte, zoals ik hier al schreef. En afgelopen dinsdag kwam het verlossende woord van de woningstichting: gefeliciteerd! U heeft een nieuwe woning! Vrijdag de 14e ging ik de woning bezichtigen, heel benieuwd en het bleek mijn stoutste verwachtingen te overtreffen. Middenin het stadje waar ik vlakbij woon, je wandelt zó het winkelcentrum in, ontzettend leuk appartement met hoge plafonds (ruim 3 meter) en ook nog een 2e verdiepinkje wat het domein van mijn zoon wordt. Tja, dan ziet de wereld er ineens veel zonniger uit! Vandaag is mijn broer komen helpen. Ik was al weken bezig en had al mijn spullen al ingepakt. Ook meubelen die ik mee ga nemen al gedemonteerd en vandaag met mijn broer in zijn truck alles verhuisd naar de nieuwe woning. Lig nu met de laptop in bed (nog in de oude woning) uit te puffen en mijn zere knie te masseren. Morgen gaan we verder, laminaat leggen en alle meubelen weer monteren en op hun plek zetten. Volgend weekend worden wat zware spullen verhuisd (koelkast, wasmachine en dergelijke) en dan gaan we definitief over. Ook mijn zoon is heel blij en heeft vandaag gewerkt als een paard. Paps is apetrots op dat jong. Ik maak me alleen zorgen over mijn bijna-ex-vrouw, die heeft zó ontzettend veel spullen hier in huis, dat gaat haar nooit lukken bijtijds te verhuizen. En 1 augustus moet het huis leeg worden opgeleverd. Maandag maar even met de advocaat bellen hoe dat zit als ik wél weg ben en zij nog niet. Vorige week vrijdag helemaal vergeten de gebruikelijke vrijdagavondborrel te drinken. Ging helemaal nuchter naar bed en vond dat eigenlijk best okay. Gisteravond na de noeste arbeid de eerste verhuizing voor te bereiden tóch maar dat biertje gedronken en, hoewel het een prima biertje is, het smaakte me niet zo. Ik denk overdag ook veel minder aan alcohol, heb ik gemerkt. Misschien rol ik vanzelf wel een volledig alcoholvrij bestaan in??? Zo. Ik slaak een diepe zucht als ik dit schrijf, ga zo nog even netflixen en dan slapen voor een nieuwe inspannende dag.
  5. Alexanderrr

    Here we go

    Zeg Garfield, heb je er wel eens aan gedacht dat die Wall, waar je het al enkele keren over had, ook wel eens helemaal NIET zou kunnen komen? Het is voor ieder mens dat "geheel onthoudt" weer anders. Sommigen hebben helemaal geen "wittebroodsweken" vlak na het stoppen (die ik overigens wel had), anderen merken helemaal niets van een Wall, weer andere zitten er maanden door in de put, enzovoort. Je hebt een frisse, enthousiaste schrijfstijl en ik denk dat je in het eggie ook een positief mens bent die goed lijkt te weten hoe een kleine depressie weg te wuiven. Dan zou het nog wel eens heel erg mee kunnen vallen met die muur. Complimenten! Je gaat goed zo!
  6. Alexanderrr

    Here we go

    Ga ik wel enigszins in mee, Mariann. Ik ben zeven maanden 100% clean geweest, met uitzondering van EEN glas champagne tijdens de jaarwisseling. Maar inmiddels drink ik vrijdag 's avonds een goeie borrel om mezelf te belonen voor zes alcoholvrije dagen. Dan heb ik zaterdag t/m donderdag iets om naar uit te kijken en vind ik het makkelijker op die dagen niet te drinken. Dat meld ik ook gewoon op de dinsdagavond meeting en dan verzekeren de deskundigen me dat het niet lang zal duren voordat ik op de zaterdagen ook ga drinken. Maar, mezelf kennende denk ik eerder het tegenovergestelde. Dat ik me op een dag ga afvragen waarom ik die vrijdagen nog drink. Met roken ging het ook zo. Ik rookte al jaren enkele sigaretten per dag en lang niet alle dagen van de week. Tot mijn zoon me zes jaar geleden vroeg waarom ik niet gewoon stop. Meteen gedaan en sindsdien niet meer gerookt. Ook geen zucht.
  7. Alexanderrr

    Here we go

    Ik denk dat het nog wel mee zal vallen, Garf. Van wat je hier schrijft krijg ik niet bepaald de indruk dat je een "suffe lul" bent. Ik was laatst op een meeting waar een jongeman van rond de 35 jaar meldde dat hij twintig jaar een zware blower is geweest en dus eigenlijk helemaal niet weet wie hij nu is. Dat vond ik best heftig.
  8. Alexanderrr

    How low can you go

    @kruidenthee67 Wat is KMW?
  9. Ik ben ook wel geïnteresseerd. Als je elkaar eens in het echt hebt ontmoet, is het daarna wellicht nog iets makkelijker hier met elkaar te delen.
  10. Alexanderrr

    Ongelukkig

    Tijdens de dinsdagavond meetings die ik geregeld bezoek is de meest gehoorde klacht: "het leven is zo saai sinds ik clean ben". Als remedie wordt dan ook vaak geadviseerd de bakens te verzetten. Het geluk te zoeken, precies wat Jane schrijft. Da's makkelijk gezegd en helemaal niet makkelijk gedaan. Maar je zult toch de drive moeten vinden er mee aan de slag te gaan. En delen, delen, delen. Met mensen die begrijpen wat je meemaakt. Hier op het forum en in meetings. Succes daarbij!
  11. Pas redelijk kort hier op het forum, ook even mijn duit in het zakje doen: 7 dagen per week, dagelijks een halve liter whisky met (steeds frequentere) uitschieters naar 0,7 liter. Dat was tot vorig jaar september. Vervolgens een half jaar 100% clean, maar sinds enkele maanden weer af en toe zondigen. Maar de laatste weken alleen op vrijdagavond. Zaterdag t/m donderdag drink ik helemaal niets. Zoals ik elders al gemeld heb zit ik een beetje in een tussenfase, in de wachtkamer. Zodra ik het heden achter me kan laten en kan beginnen aan een nieuwe fase in mijn leven, wil ik helemaal stoppen. Dat ik daarbij hulp nodig zal hebben staat voor mij vast.
  12. Alexanderrr

    Here we go

    @garfield076 Ik ben naar verschillende meetings geweest, o.a. een NA en een AA. In geen van beide dat bidden meegemaakt, hoor. Wel op het einde een kring en handje vasthouden bij de NA. Vind ik niet zo erg, persoonlijk. Wat ik wél minder vind is dat je tijdens zo'n meeting niet op elkaar reageert. Er ontstaat geen dialoog, terwijl ik nu juist behoefte heb aan delen en ervaringen uitwisselen. Dat schijn je dan vóór en na de meetings te kunnen doen, maar ja. Toch een drempeltje waar je overheen moet om dat met wildvreemde lotgenoten te doen. Ik ben dus ook nog zoekende naar een geschikte meeting, hoor. De NA vond ik wat te massaal en de AA met slechts 8 aanwezigen weer iets te "knus". Mij is de NA in een dorp 10 km verderop geadviseerd. Maar die meeten alleen op maandagavond en dat past mij wat minder. Bovendien ga ik vaak dinsdagavonden naar de meeting waar ik therapie heb gehad en die is echt super. Voor die hogere macht mag je overigens invullen wat je wilt. Ik ben niet gelovig, maar verdenk mijn grootvader er ernstig van dat hij daarboven van alles voor me regelt. En anders moet het mijn vader zijn die in 2003 overleed. Maar Opa was een strenge, voorname man met een warm hart en die is wat geschikter als hogere macht. Hoe dan ook, mij is door een ervaringsdeskundige (tegenwoordig psycholoog) verzekerd: "op wilskracht alleen red je het niet". En dat heb ik goed in mijn oren geknoopt. Wel beresterk dat je al 20 dagen clean bent, man! Vooral ook met die verleidingen die je al gehad hebt. Nu nog de juiste verdere stappen ontwikkelen en dan gaat het jou helemaal lukken, Garf. Maar de belangrijkste stap heb je al genomen: je probleem erkennen en vastbesloten zijn er wat aan te doen. Succes!
  13. Alexanderrr

    Genoeg!

    Hoi @BbT, ik kan je 1001 tips geven die helpen clean te blijven, maar de belangrijkste zijn wel te delen met anderen, zowel hier op het forum als in real life met familie/vrienden én situaties waarin je gewend was te drinken zoveel mogelijk te vermijden. Ik dronk altijd na werk als ik neerplofte in de comfortabele stoel in mijn werkkamer. Doe ik dus niet meer na werk, gewoon beneden zitten bij mijn zoon met de laptop. Veel gezelliger ook. En als je weer zucht naar bier hebt, wat ongetwijfeld zal gebeuren, iemand bellen, wandelingetje maken of iets anders actief doen. Een oude (of nieuwe) hobby oppakken helpt ook de aandacht af te leiden van dat duiveltje dat je telkens aanspoort een borrel te pakken. Succes!
  14. Alexanderrr

    Ik ben Jaco

    Dag @Jaco, ik ben twee weken in therapie geweest en heb geleerd over de verschillende fasen nadat je stopt. Ik kan me nog herinneren de Wittebroodsweken waarin je jezelf prima voelt en de gevreesde Muur die daar op volgt. Maar bijna iedereen die erin slaagt langere tijd clean te blijven meldt dat het dan makkelijker wordt. Dat het dagelijks aan alcohol denken uit je systeem gaat. Dat het gevoel "het leven is niet leuk zonder alcohol" weggaat. Bij jou komen de antidepressiva er nog bovenop. Da's best pittig, man! Veel praten is belangrijk. En oude patronen doorbreken, vervangen door gezonde activiteiten waardoor je je beter gaat voelen. Ben je in therapie geweest?
  15. Alexanderrr

    How low can you go

    @Oskar Bedankt voor je opbeurende woorden, Oskar. Die blijven ook aangenaam in mijn hoofd logeren en dat helpt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...