Spring naar bijdragen

Sebastiaan

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    208
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

1.101 profielweergaven

Sebastiaan's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Sebastiaan

    Jaarpact

    Acht jaar alweer. Dankzij Bob die mij elk jaar een reminder stuurt kijk ik weer sinds lange tijd op het forum. Het is hier wel een stuk rustiger geworden... Het is wel goed voor mij om af en toe weer eens hier te komen lezen. Zoveel herkenning. Geen terugval gehad in al deze jaren, maar soms moet ik echt wel even opletten. Op vakantie in Mexico vorige maand ging ik naar de apotheek voor paracetamol. Daar op de toonbank lagen doosjes diazepam. 3 voor de prijs van 2. Een enorme trigger. Naast alcohol was ik namelijk ook verslaafd aan de benzo's... Ik gebruik bewust de term verslaafd als in het verleden. Ik voel me niet meer verslaafd, dat wás ik toen wel. De alcohol heeft mij niet meer in zijn macht, en daar draait het om. Een tot slaaf gemaakte persoon is ook geen slaaf meer als hij bevrijd is :). Acht jaar geleden heb ik er bewust voor gekozen om 3 opnames na elkaar te doen. Bij VNN 3 maanden, bij Ravenswoud 3 maanden en op de Skuul op Texel 6 maanden. Daarna nog 2 jaar therapie bij VNN. Dit parcours heeft mij enorm geholpen. Zonder dit was ik waarschijnlijk al overleden aan de alcohol. Het scheelde allemaal niet veel. Ik kon dit allemaal zo doen omdat ik geen relatie had, geen kinderen en geen werk (WAO). Veel tijd dus om te investeren hierin. Dat kan niet iedereen natuurlijk. Veel van ons hebben verplichtingen. In de afgelopen jaren is er veel verdriet naar boven gekomen. Over mijn ex-vriendin die er met iemand anders vandoor ging. Dat was al lang geleden, 20 jaar geleden. Dat heb ik dus erg lang niet willen voelen, maar nu moet ik het aangaan. Vreemd dat dit verdriet er pas de laatste jaren is. Nu zonder drank, benzo's en zonder een aan een gesloten serie korte relaties. Elk 2 maanden en zo 10 jaar door. Ontkenning en willen terug drukken van dit verdriet. Of te wel: het blijft work in progress en altijd scherp blijven om niet te vallen in de valkuilen die je tegen komt. Ik wens iedereen hier heel veel succes met zijn/haar eigen traject. Als ik iemand kan steunen of helpen: stuur me gerust een berichtje. Zo, dat was het weer. Tot volgend jaar ;)))
  2. Sebastiaan

    Jaarpact

    Ha Lady Jane, dankjewel. 8 jaren alweer :).
  3. Oude rot hier... Goed bezig , Pika! Maar blijf wel scherp, want "Komt goed allemaal" is wat makkelijk geschreven. Juist een beetje angst mag je hebben. Dat houdt je bij de les. Komende weken goed uitkijken! Sterkte!
  4. Sebastiaan

    Jaarpact

    Dankjewel, Bob! Jij ook gefeliciteerd!
  5. Owh ja, en Karify. Dat stelt weinig voor. Daarin wordt je behandelplan enzo bewaard, daar heb je dus altijd zicht op. Daarnaast kunnen jij en je begeleider elkaar mailen met het oog op goede privacy.
  6. Goed man! Ik heb hele goede ervaringen met VNN. Die hebben, samen met mijzelf, erg veel betekend voor mij. Ga je voor 1:1 sessies, of in een groep? Met beiden heb ik wel positieve ervaringen. Wat wel handig is, is te onderzoeken wat VNN een hoop verschillende behandelingen kent. Dat geldt voor opnames, maar nog meer voor ambulant. Zoek samen met je begeleider wat je nodig hebt en wat VNN daarin aanbied. In ieder geval: Sterkte!!!
  7. Bij VNN hing een spreuk van een bewoner: "Vaalen is geen optie"
  8. Dat is ook zo... 5 jaar geleden ben ik abrupt op mijzelf gestopt met drinken. 5 dagen later kreeg ik een onttrekkings insult. Ik werd opgenomen en ze schreven toen diazepam voor tegen meer aanvallen.... Was dit op de snelweg gebeurd, dan waren ik en weggenoten misschien wel dood geweest. Bij binnenkomst in het ziekenhuis kreeg ik de vraag of ik ook gereanimeerd wilde worden als dat nodig mocht zijn. Ik heb toen vrij agressief gereageerd met: "Ja, natuurlijk, Gek!!!). Dat was dan weer duidelijk voor mijzelf.... Ik heb toen direct verslavingszorg gebeld en ben opgenomen. Ik was baan verloren, vriendin verloren, dus ik had geen andere verantwoordelijkheden dan zorgen voor mijzelf. Ik ben een jaar opgenomen bij VNN, Lievegoed en de Skuul. Dat heeft mij gered.... Daarna nog 2 jaar groepstherapie twee dagen in de week bij VNN. Ik ben erg dankbaar dat dit mogelijk is in Nederland, en dat het UWV mij alle ruimte heeft gegeven om stevig met mij aan de bak te gaan. Heeeeeel erg dankbaar: ik leef nog!
  9. Het op eigen houtje spelen met medicatie is sowieso een teken van verslaving....
  10. Dat had ik ook, Roberto. Het afkicken van de Benno's vond ik veeleer zwaarder dan van de alcohol. Heb ik dus maar in opname gedaan. Naar nul mg, daar een maand over gedaan...
  11. Dat is ook zo, Zbb, dat zijn ook wel heeeeeeel veel berichtjes... Maar wat jij in je laatste bericht schrijft lijkt we een herhaling van zetten. Je schrijft: "ja stom ik had eerder aan de bel moeten trekken,Maarja als het eenmaal in je hoofd zit.". Daar zit de crux in denk ik. Ik denk dat het wijs is dat eens te gaan onderzoeken, want alcohol zal heel lang in jouw/ons hoofd zitten. Even niet opletten geeft een terugval, althans soms en bij sommigen.
  12. Ik zat je even te zoeken op Wie is Wie, maar kan je niet vinden, Zbb
×
×
  • Nieuwe aanmaken...