Spring naar bijdragen

pikakiller

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

pikakiller's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Het is nu maandag en half drie in de nacht. Mijn ritme is wat in de war omdat ik continu op bed moet gaan liggen. Maar ga nu naar bed. Heb vandaag om 15.15 een fibroscan. Ben benieuwd wat daar uit komt!
  2. Dag Beatrix, dank je wel. Het was zeker niet makkelijk. Maar dat weet iedereen hier wel. Iedereen zit hier toch in hetzelfde schuitje. De een is al wat verder dan de ander. En daar kan ik en wij allemaal van leren. En dat is mooi! Elkaar helpen, steunen en motiveren! Zat eerst op een ander bekend Nederlands forum, waar ik de naam niet van ga noemen. Dat forum was 20 jaar geleden, leuk, leerzaam en boeiend. Maar is helaas veranderd in een trollenverzamelplaats. Gelukkig heb ik nu dit forum gevonden, waar de mensen wel serieus met elkaar omgaan. Is erg belangrijk, want het is ook een serieus onderwerp! Maar uiteindelijk moeten we het toch allemaal zelf doen. De alcohol is mij niet meer de baas en ik hoop dat dat zo blijft!
  3. Dank je wel, Sebastiaan. Ik probeer zeker scherp te blijven! Ik voel mij mentaal erg sterk de laatste maanden. En dat is wel eens anders geweest! Ik ben ook weer aangemeld bij Novadic, met name om een terugval te voorkomen en hoe hier mee om te gaan. Intake is helaas pas op 4 mei. En dat vind ik eigenlijk te lang duren, maar ja, is niet anders.
  4. Dag Strijkbout, ik maak muziek met synthesizers. Sinds 1985 al. Heb een stuk of tien van die apparaten en uiteraard een hele boel software. Heb ook een gitaar, maar da's te lastig voor mij. Krijg die akkoorden gewoon niet te pakken, vingers zijn te stram. En ook nog een didge, meegenomen uit Australie, maar da's gewoon voor de sier. Hij is wel echt, maar ben niet in staat om er fatsoenlijk geluid uit te krijgen.... Ben benieuwd waar jij muziek mee maakt! Is een leuke hobby, maar met alcohol op werd het echt niets. Ik ga me wat verdiepen in die middelen die je gevonden hebt voor neuropathie. Volgens de neuroloog is er echter niet veel aan te doen, maar je weet maar nooit! I heb wel Amitriptyline gekregen. Dat haalt de scherpe randjes er wat van af. Maar het vervelende gevoel blijft helaas aanwezig. En het gaat nooit weg. Ik blijf er de hele dag last van houden. En het is niet goed voor de gemoedstoestand... Verder ben ik echt extreem moe. Al maanden en het word steeds erger. Hierdoor ben ik nauwelijks nog in staat om normaal te functioneren omdat ik constant op bed moet gaan liggen. Hier baal ik echt van en ik weet niet waardoor dit komt en hoe ik dit moet oplossen.
  5. Dag ikkanhet, bij jou dezelfde ellende dus. Ja, ik realiseer mij nou ook dat het niet best is waar ik allemaal mee bezig ben geweest. Laat staan wat het gekost heeft. Ik dronk gemiddeld voor 400-500 euro aan wijn op per maand. En dat jaren lang! Ik heb nog steeds niets gedronken! Bij mij is inmiddels 7 keer bloed geprikt sinds september. Waarden zijn altijd goed. B12 ook. Alleen leukocyten is bij mij te hoog en B6, die is veels te hoog en er is geen verklaring voor. Slik geen supplementen of zo. En drie keer positief op Borrelia (Lyme), maar dat waren false positves volgens de neuroloog. Verder nog een paar dingen wat verhoog, maar kon er mee door. Ik krijg nu wel thiamine van de huisarts. Zal wel goed zijn.
  6. Inderdaad Strijkbout, die neuropathie is echt niet leuk. En waarschijnlijk een blijvertje, want kapotte zenuwen kunnen zichzelf niet repareren. Bij de lever is dat gelukkig anders, heb ik begrepen. Zolang het nog geen cirrose is, kan de lever zich volledig herstellen. Is dus een sterk orgaan. Zelfs als er een deel word weggehaald bij een operatie, kan dat blijkbaar weer aangroeien en herstellen. Heel bijzonder eigenlijk. Uiteraard niet meer drinken, want dan schiet het niet op!
  7. Dank je wel Mariann. Die polyneuropathie is echt vreselijk. Ik had er nog nooit van gehoord. Totdat ik het zelf kreeg... veroorzaakt door langdurig alcoholgebruik. En het komt zowat onaangekondigd. Binnen een paar dagen had ik het. In beide voeten. Brandende en stekende pijn in mijn voeten. Hoofdzakelijk in mijn tenen, maar van tijd tot tijd zit het ook in mijn onderbenen. En dan worden mijn benen zo zwaar en moe, dat ik gewoon even een tijd op bed moet gaan liggen. Ik loop nu op sandalen, omdat ik normale schoenen niet meer aan kan hebben. Die drukken op mijn tenen en dat doet pijn. Op blote voeten lopen lukt ook bijna niet meer. Het gevoel is zo eigenaardig, ik kan er gewoon niet tegen. Ook moet ik telkens mijn sokken aan en uit trekken. Want als mijn voeten te warm worden, dan gaat het enorm steken en branden. Is eigenlijk niet te doen. En het stopt gewoon niet. 24 uur per dag heb je er last van.. Bij mij is sinds oktober al 7 keer bloed afgenomen. Maar mijn leverwaarden zijn uitstekend. Om door een ringetje te halen zelfs. Dus blijkbaar doet mijn lever gewoon zijn werk. Maar schijn bedriegt, zoals je in mijn verhaal hebt kunnen lezen. Er zijn toch meerdere afwijkende cellen gevonden bij mij. Aan de rand van de lever en ook daar buiten. Maandag fibroscan en daarna word nog een CT scan ingepland. We zullen zien... Jij ook succes bij de MDL arts maandag voor je darmproblemen. Daar heb ik ook nog steeds last van, maar colonoscopie kon mijn klachten niet echt verklaren. Probleem zit dus niet in mijn darmen, maar rond mijn lever. Laat mij weten hoe het verder met je gaat na maandag. Goed om elkaar te motiveren!
  8. Dank je wel Pytje. Het is inderdaad een hoop ellende in een korte tijd. Had dit niet verwacht dat dit allemaal zo zou lopen. Zo mankeer je nooit wat en ineens heb je alles tegelijk! Ik moest gewoon stoppen met drinken. Dat was en is het enige alternatief. Nooit meer drinken. En ik sta er zelf 100% achter. Is mijn eigen beslissing en waarschijnlijk ook mijn laatste kans. Ik ga mij wat inlezen op het forum. Jullie verhalen zullen mij zeker steunen en motiveren! Bedankt!
  9. Dank je wel brazer. Ik ben blij dat ik dit forum heb gevonden! Ik moet mij nog veel inlezen in de verhalen van de mensen hier. Ik denk dat mij dit zeker kan motiveren! De gezondheidsproblemen, ja, ik ben echt geschrokken hoeveel schade de drank na al die jaren heeft aangericht. Ik heb er al die jaren niets van gemerkt. Mankeerde nooit wat. En ineens begint dan die ellende, vorig jaar. Het begint echt ineens en voor je het weet is er van alles mis met je. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik heb meerdere psychoses gehad. Begon toen te drinken als een soort van zelfmedicatie. Uiteindelijk ben ik 100% afgekeurd en mijn baan kwijt geraakt. En toen ben ik eigenlijk de hele dag gaan drinken. Toen ging het echt fout. Dat was in 2005. Ik had toen wel hulp van het GGZ en ook woonbegeleiding. Die kwamen toen drie keer per week. Ook een paar keer bij Novadic gelopen toen. Wegens bezuinigingen bij het GGZ is in 2018 alle hulp overgeheveld naar de huisarts. Ik heb een goede huisarts, dus dat gaat wel goed. Alleen bleef ik maar drinken. Maar ja, ik bagatelliseerde dat altijd maar wat, dus ze wist eigenlijk niet hoe erg het nou precies was. Nu dus wel... Heb op 4 mei weer een intake bij Novadic. Duurt helaas een beetje lang, maar dat komt door die zorgverzekeringsmaatschappij. Die kopen maar een beperkt aantal plaatsen per maand in. Belachelijk eigenlijk. Gaat gewoon om de centen, maar goed... Maar denk dat het wel goed gaat komen. Stoppen met drinken is in ieder geval een mijlpaal voor mij. Heb dat nooit eerder gedaan, maar altijd proberen te minderen. Maar dat werkt niet voor mij, dat is al zo vaak gebleken.
  10. Dank je wel lady jane. Het heeft inderdaad ver moeten komen voordat ik kon stoppen. Is toch de naiviteit, denk ik. Ik dacht echt dat het mij niets deed en dat ik er gewoon mee door kon gaan. Want ja, die en die, zijn er ook 90 mee geworden. Je kent die verhalen wel. Al die beroemdheden die stokoud worden terwijl ze aan de drank en drugs zitten. Tja, da's jezelf gewoon voor de gek houden. Deze enkelingen zitten aan het eind van de Gauss curve. Daarom zijn het ook enkelingen. De gemiddelde mens, waaronder ik, zit gewoon bij het gemiddelde van de populatie. Dat geld voor 99,9% van de mensen. En dan liggen de cijfers wat anders. De gemiddelde alcoholist word namelijk niet 90+, maar net 60. Dat zijn gewoon de statistieken en dat had ik kunnen weten! Maar het is nog niet te laat, denk ik. En ik geloof dat alles wat je meemaakt en overkomt in het leven een doel heeft. Hier moeten wij lering van trekken en dan kunnen we weer verder. Dat is wat ik geloof. Ik ben nu bijna twee weken gestopt en het gaat mij wonderbaarlijk goed af! Heb geen enkele behoefte in drank momenteel. Ik moest even met mijn neus op de feiten worden gedrukt. Dat lijkt tot heden goed gelukt! Wonderen bestaan zeker. Alles komt goed en anders neem ik het maar voor lief. Is niet anders.
  11. Dank je wel, Maarten. Ik zal de dagdraad bekijken. Moet nog veel lezen hier, dus ben nog wel ff bezig. Na bijna twee weken niet gedronken te hebben, merk ik al dat ik weer wat creatiever word. Ik maak muziek en dat gaat nu veel beter. Al die verhalen dat muzikanten zo creatief zijn onder invloed van drugs en alcohol... geloof je het zelf. Na drie flessen wijn was ik zo labiel als de pest. Dan kon ik echt geen muziek meer maken hoor. Ik ga dit volhouden!
  12. Het is inderdaad zeer giftig spul, die alcohol. Het bevat ethanol en daarnaast ook een boel suiker. Allemaal troep! Ik voel mij vooral schuldig naar mijn broer en vrienden. Maar zij zijn zeer blij dat ik gestopt ben. Ik trouwens ook. En meer kan ik niet doen inderdaad. Dank je wel, gaat goed komen!
  13. Lieve forummensen, mijn naam is Marc en ben momenteel 55 jaar. Ik wil mij bij deze graag even voorstellen en kort mijn verhaal vertellen. Mijn alcoholverslaving is zo'n 20 jaar geleden begonnen. Dit is begonnen in 2003. Ik heb toen mijn eerste psychose gehad en niet veel later de diagnose schizofrenie gekregen. Ik merkte dat ik na een paar glaasje alcohol mij wat rustiger en minder angstig voelde. Dat dit het begin was van een hele boel ellende, stond ik toen niet bij stil. Om het verhaal kort te houden, in de loop der tijd, werden die paar glaasjes natuurlijk steeds meer en meer. En op een gegeven moment is er geen weg meer terug. Het duurde niet lang, of ik zat op twee a drie flessen wijn per dag. Meerdere keren bij Novadic gelopen, maar dat hielp slechts tijdelijk. Bovendien merkte ik ook niet veel van de alcohol, voelde mij prima. Althans, dat dacht ik. In werkelijkheid was ik alleen nog maar met alcohol bezig. Maar goed, vorig jaar, 2022, begon dan toch langzaam de ellende... juni 2022, ik krijg last van mijn linkervoet. Prikken en steken, alsof je voet in brand staat. Paar dagen later, begon dit ook in mijn rechtervoet. Op een gegeven moment werd dit zo erg dat ik door de pijn de koppeling van mijn auto niet meer in kon trappen. Ook ging ik in een mum van tijd heel veel afvallen. Binnen twee maanden ben ik van 68kg naar 60kg gegaan. Werd extreem moe. Toch maar even naar de huisarts. Bloedprikken. Alle waarden goed, behalve vitamine d. Moest vitamine d slikken en een maandje aankijken. Na een maand nog geen verbetering en doorverwezen naar de neuroloog. EMG gehad met als uitslag polyneuropathie. Ook bloedonderzoek gehad inclusief Lyme test. Bloedwaarden waren weer goed, maar Borrelia was positief. Dat was waarschijnlijk een false positive, volgens de neuroloog, maar voor de zekerheid nog maar een keer prikken. En weer positief op Borrelia. Dan maar kijken aan de hand van een lumbaalpunctie. Die was negatief. Wat is het nu? Polyneuropathie, gekregen door jarenlang alcoholmisbruik. Gaat waarschijnlijk nooit meer over, want de zenuwen zijn beschadigd. Leuk is anders! Heb er wel een middel voor gekregen die de scherpe randjes er af haalt, maar het gaat nooit meer weg. 24 uur per dag heb je die stekende pijn in je voeten. Leer er maar mee leven... Begin november 2022, krijg problemen met mijn stoelgang, ben nog steeds niet aangekomen en extreem moe. Vermoeidheid word steeds erger. Ook krijg ik steeds meer jeuk. Doorverwezen naar de MDL arts. Klinkt niet goed en moet een colonoscopie onderzoek op 2 januari 2023. Leuk om het nieuwe jaar mee te starten! Zijn geen rare dingen gevonden, behalve diverticulose, komt vaak voor bij mensen vanaf mijn leeftijd. Het gewichtsverlies blijft echter zorgelijk volgens de MDL arts. Ze vond twee a drie flessen wijn, dagelijks, voor bijna 20 jaar lang ook erg verontrustend. Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen, zei ik. 29 januari 2023 ben ik volledig gestopt met alcohol drinken. Heb alles door de gootsteen gegooid en tot heden niets meer gedronken! Lukt mij goed! Ben abrupt gestopt omdat ik een heel onbehaaglijk gevoel kreeg. Het voelt gewoon niet goed in mij. een voorgevoel, zeg maar. 31 januari, echo van boven en onderbuik. Die heb ik vaker gehad. Was wel al 10 jaar geleden. Was meestal geen probleem, alles goed en je kon weer naar huis. Deze keer was het net iets anders. Duurde lang. De laborant ging de hele tijd terug naar de zelfde plek. Precies de plek waar het bij mij pijn doet. Die pijn heb ik trouwens alleen als ik ga liggen. Rechts onder mijn ribben en uitstralend naar mijn rug. Op een gegeven moment zegt ze dat ze een en ander moet bespreken met de radioloog. Dit duurde echter enorm lang en toen ik daar lag dacht ik al, dit is volgens mij niet echt goed. Er zijn meerdere echorijke gebieden gevonden aan de rand van mijn lever, alsmede buiten de lever en tussen de lever en het middenrif. Mogelijk peritoneale laesies of wellicht toch intrahepatische laesies. Tja, wat zegt dat nou? Waarschijnlijk een hoop ellende! Word nu binnenkort doorverwezen en er gaat een CT scan gemaakt worden. Komende maandag, 13 februari krijg ik eerst een fibroscan. Ze gaan kijken naar de mate van fibrose of mogelijk cirrose. Is een heel verhaal geworden! Voor mij is dit echter een grote wake up call. Ik was altijd kerngezond en mankeerde nooit wat. Tot nu toe dan... Ik weet eigenlijk niet waar ik aan toe ben. Al dit gedoe geeft een enorme onzekerheid. Dit is voorlopig mijn verhaal. Ik zal het aanvullen/laten weten als ik meer weet. Dit is het gevolg voor mij wat jarenlang alcoholmisbruik betreft. Dit zijn dus de consequenties. En ik kan nu wel zeggen dat ik er spijt van heb, maar daar heb ik niets meer aan. Het kwaad is al geschied en ik kan het helaas niet meer terugdraaien. Het ergste vind ik het nog voor mijn broer. Wij hebben, vanwege allerlei nare omstandigheden uit onze jeugd, geen familie of ouders meer en zijn dus eigenlijk enige familie van elkaar. Wij zijn tweelingzielen. Waar ben ik toch in Godsnaam mee bezig geweest... het is niet meer terug te draaien! Sorry voor de lange lap met tekst. Het is een beetje van mij afschrijven, denk ik.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...