Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Zonnig

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  173
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Over Zonnig

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Zonnig

  Lotgevallen & strapatsen

  Pink wat tranen weg...ontroerend. Dankjewel voor dit mooie schrijven met geweldig intentie @knakker
 2. Welkom Fieke! Wat zet jij moedige stappen. Respect hoor! Wat je ook nog kunt doen is eens googelen op Petra Moes. Misschien is het voor jou ook een steun om op die manier aan zelfonderzoek te gaan doen. Succes bij het vinden van jou nuchtere pad en met hulp die bij je past!
 3. Welkom! Indrukwekkend verhaal. Bedankt voor de inspiratie Sebastiaan. Hoop dat je veel aan forum mag hebben. Mij steunt het enorm
 4. Zonnig

  Stoppen met verdoven

  Door te verdoven houd ik de illusie in stand dat er iets verdoofd moet worden. Dankjewel hier kan ik ook wat mee.
 5. Goede tip @Bob. Die ga ik onthouden!
 6. Zonnig

  Hi, ik ben Patries

  Ja, zo is het. Mooie zienswijze, die ga ik onthouden! Ook raak! Herkenbaar. Wat ik wel merk is dat als ik in kringen ben waar ik me thuis voel ik veel meer mezelf kan zijn. Juist mensen die meer gevoelig zijn dan gemiddeld. Over het algemeen vriendelijker en zachtaardiger. Ben blij dat ik dat nu weet waardoor ik me daar ook bewust op kan richten. Mooie bijkomstigheid is ook nog dat ze meestal gezond leven en niet drinken. Dat past goed. Vandaar ook Patries dat ik inmiddels thuis geen alcohol schenk. Heb echter wel gemerkt dat toen ik een eerdere periode niet dronk (bijna 6 jaren niet gedronken) en ook niets meer schonk bij mij thuis, ik wel vrienden 'verloor'. Dus het waren meer drankvrienden dan dat de vriendschap heel diep zat. Ik heb toen mijn leven radicaal omgegooid en doe dat nu weer. Maar goed zo was en is het bij mij, wellicht is dat bij jou wel heel anders.
 7. Zonnig

  Nuchter leven

  Thanks @Lika
 8. Zonnig

  Nuchter leven

  Ja @Roosje01 uiteindelijk is nuchter leven toch beter. Ben echt blij met dit forum want anders was ik gisteren misschien (grote kans) wel aan de zuip gegaan. Ben blij dat het niet zo is verlopen want anders had ik nu een giga kater gehad. En misschien wel weer domme dingen gedaan. Alles om maar niet alleen te zijn. Hoe triest....niet te willen voelen hoeveel pijn iets soms kan doen. Heb mindfulness weer opgepakt en dat helpt. Ook heb ik meerdere dingen gepland. Nog niet voor het weekend maar ook dat zal ik gaan regelen. Alles stap voor stap, kan ook niet allemaal tegelijk. En straks is een vriendin ook weer terug van vakantie waardoor ik weer iemand heb die ook in de weekenden wel wil afspreken. De rest is vaak te druk met partner en kids. Wat ik wel begrijp overigens maar soms is het wel eens jammer. Maar ook dit is wat het is. Net lekker buiten gelopen! Nu lekker een kop thee en een filmpje erbij. Fijne avond allemaal!
 9. Welkom, Geenleugensmeer wordt eerlijke man! Dat is idd een veel beter plan! Goed dat je inziet dat drank meer kapot maakt dan je lief(je) is. 10 kilo in 3 maanden...hmmm ik ben absoluut geen expert maar is dat realistisch denk je? Ga je vandaag beginnen?
 10. Zonnig

  Hallo. Doodeng.

  Wat een geweldige reactie @knakker. Alles wat je schrijft maar helemaal deze zin: Hahaha zie dat gelijk voor me!
 11. Zonnig

  Hallo. Doodeng.

  Wat rot dat je je zo voelt @Lika. Oef wat een hardheid naar jezelf lees ik... Moet het werk echt nu gedaan worden?
 12. Zonnig

  Nuchter leven

  Het is voor mij meer die afschuwelijke leegte die ik wil verdoven @Cleo66. De pijn van alleen zijn. Nu zie ik in dat ik dat mag leren verdragen of er iets aan kan gaan veranderen waar mogelijk.
 13. Zonnig

  Nuchter leven

  Leuk plaatje he! Kannut nu lekker ook! Ik ga activiteiten plannen in de weekenden om te zorgen dat ik minder alleen ben @Roosje01. Dat ga ik doen. Zo voorkom ik dat ik te vaak een heel weekend in mijn uppie zit en daarmee ook de enorme teleurstelling als er iets in een weekend met anderen niet doorgaat. Want dat speelt dan extra. Zo ga ik het doen. Maar dat betekend ook dat ik wéér nieuwe dingen moet gaan ondernemen en dat vind ik in het begin altijd spannend. Dus soms stel ik dat dan uit...en dat was ik weer aan het doen. Uitstellen en weglopen voor wat ik al langer voelde. Wel bijzonder dat jij het tegenovergestelde hebt. Juist na teveel prikkels jezelf af willen sluiten met alcohol. Dat herken ik trouwens ook hoor. Na drukke tijden en juist wel veel afspraken mezelf verdoven om tot rust te komen. Alles te verwerken. Bij jou komt gelijk in me op: heb jij eigenlijk wel tijd voor jezelf? Echt even jouw tijd? Roosje tijd? Merci, jij ook een fijne dag! Die we idd nuchter gaan (be)leven...wat voor emotie/gedachte/gevoel er ook voorbij komt
 14. Zonnig

  Nuchter leven

  Ja!!! Ik kan plaatsjes plakken! Voor jullie allemaal een bloemetje!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...