Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Ik begrijp het voor een deel heel goed. Ik probeer ook echt wat van mijn leven te maken, ik onderneem ook dingen en dan lijkt het al heel snel dat het allemaal goed gaat. Er gaat ook best veel “goed”, maar mensen zien niet hoe jij je voelt of hoe ik me voel en hoeveel moeite het soms/vaak kost en dat vind ik soms ook moeilijk. Dus gooi je frustratie er maar uit, en je boosheid, beter dan dat je gaat drinken. 

Je best doe je wel!! En dat blijf je ook wel doen, daar geloof ik wel in. En zo nu en dan gooi je de handdoek in de ring, dan zie het even niet meer zitten. Dat is balen, maar dat is dan wat het is. Maar neem die eerste niet, hoe verleidelijk ook. Want die eerst is een valse hoopgever die zijn belofte nooit waarmaakt.

:heart::heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga voorlopig weg hier bij het forum. Het doet mij absoluut geen goed. De 1 zegt blijf vooral schrijven om vervolgens door anderen weer de grond in getrapt te worden ik pas daar voor. Wie weet kom ik ooit nog om het hoekje kijken maar voor nu is het genoeg. Ga goed allen 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha :heart:tje. Het zou egoistisch van mij zijn om je te vragen te blijven op het forum als dat ten koste gaat van jezelf.

Daarom heb ik hieronder een aantal redenen waarvoor je weer terug zou kunnen keren en die het positieve verschil voor je zou kunnen maken.

-Hier kun je (in ieder geval op je eigen draadje) van je af schrijven. Voor jou helemaal goed omdat dit is een van de weinige middelen die je hebt om te communiceren met anderen.

-Door te schrijven hou je jouw kleiner wordende wereld wat groter.

-Door van je af te schrijven blaas je stoom af en kun je advies, steun en warmte vragen, geven en ontvangen.

-hier zitten ook mensen die alcohol de baas proberen te zijn en blijven

-hier is er ‘s ochtende de koffie van Yvonne

-hier heb je vrienden gemaakt :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er knapte van de week iets bij mij. Ik kreeg het gevoel dat ik niets zou doen en niets zou proberen. Terwijl ik elke dag keihard aan het werk ben om alles zo goed mogelijk te doen. Ik lig niet de hele dag depressief in mijn bed en nee ik hang ook niet hele dagen op het forum natuurlijk de ene dag meer dan de andere dag. Ik denk dat ik meer doe dan sommige mensen hier op het forum. Maar dat doen is wel naar wat ik kan. Elke morgen krijg ik hulp de ene dag douchen de andere dag wassen en aankleden. Elke ochtend ga ik naar de dagbesteding. Elke dag verzorg ik mijn parkieten en nu ook de konijnen. Ik ga altijd mee met boodschappen doen. Als er gewandeld word ga ik mee. Ik doe vaak een spelletje. Ik help mee met eten koken of tafel dekken. Na het eten weer afruimen. Tegenwoordig krijg ik hulp om s avonds mijn kleren uit te doen en pyama aan te doen en me klaar maken voor de nacht. Ik heb apraxie. Je hebt meerdere soorten. Voor mij betekent het dat ik handelingen niet goed uit kan voeren. Jopie omschreef het mooi van de week. Alles gaat door elkaar. Het ergste vind ik dat ik het in mijn hoofd wel weet hoe het moet. Ook als ik vertellen moet wat de stappen zijn dan kan ik dat. Het betekent dat ik overal begeleiding bij nodig ben. Ik weet hoe ik douchen moet. Kleren klaar leggen handdoek pakken uitkleden kraan open onder de douche en wassen aan kleden. Maar als ik het doen moet weet ik het niet. Dan ga je gekke dingen krijgen. Of ik ben niet helemaal uit gekleed en ga onder de douche. Of ik doe shampoo in mijn haar en spoel het niet uit. Dingen die je normaal gewoon doet. Ik heb iemand nodig die stap voor stap het met mij doet. Eten ik weet soms niet hoe ik een vork moet gebruiken dan gebruik ik mijn handen of ik ga vlees snijden met een lepel. Of soep eten met een vork. Je hele zelfstandigheid kwijt zijn. Niet weten wat je op de wc moet doen gaat een kliederboel geven. In je hoofd het wel weten het wel beseffen dat je dingen fout doet is soms zeer pijnlijk. Steeds minder doe ik dingen alleen. Alle ogen op je gericht als je bij de kassa staat en niet weet wat je moet doen. Ik heb een filmpje opgezocht samen met een begeleider. Dit geeft aardig weer hoe ik ben. Alleen lijkt deze mevrouw het niet te beseffen wat ze fout doet en dat besef he ik vaak nog wel. Probeer je eens in te denken met alles wat nu zo vanzelfsprekend is wat je gewoon doet dat het niet meer kan. Dat je niet eens gewoon je brood kan smeren met boter. Het is geen onwil ik zou zo graag de dingen gewoon willen doen. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lars jongen ik zou er net zo verschrikkelijk van balen als jij. Ik zou het ook niet kunnen accepteren. Ik zou denken elke ochtend bij het wakker worden, ik accepteer het niet!! Maar ja... dan toch maar opstaan en toch accepteren. 

Kan je soms lachen om jezelf als je dingen verkeerd doet? Of is dat gewoon te frustrerend?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de uitleg, Lars. Het zal inderdaad heel lastig zijn, maar ik begrijp dat er weinig anders op zit dan het te accepteren en het is fijn dat jullie er ook een beetje luchtig mee om kunnen gaan. Misschien moeten we hier in het forum ook wat luchtiger met elkaar omgaan. Maar geloof mij maar, niemand probeert je hier de grond in te trappen, zoals je het donderdag voelde en hier opschreef. Ze bedoelen het goed, ook degenen die er mogelijk naast zitten en misschien moet je om zulke reacties ook maar een beetje kunnen lachen in plaats van er boos of neerslachtig van te worden.

Maar om bij het hoofdthema van dit forum te blijven: met drank los je echt niets op en het mooiste zou zijn als je het idee dat dat misschien wel zo is ook echt los kunt laten, zodat je niet het gevoel houdt dat je iets ontnomen is en je daar ook nog eens mee blijft worstelen. Het leven kan slechts ten dele bijgestuurd worden en het is goed als je je dat realiseert en er verstandig mee om kunt gaan. Kalmte, moed en wijsheid dus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb Kohtje al een berichtje gestuurd op telefoon omdat het mij niet lekker zat en hij nu op vakantie is. Nee kan niet om de reacties lachen ja ben best in voor een geintje maar niet als er boos op mij gereageerd word dat ik niets doe en wil 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...