Spring naar bijdragen

Dinsdag 2 November 2021


Claudius

Aanbevolen berichten

Mijn dag was niet goed. Ik ben erg gespannen, eigenlijk net zo sterk als voor de operatie en daar had ik niet op gerekend. Herstel, rustig aandoen, ja dat wel
Maar Dit? Deze onzekerheid niet.
En mijn vertrouwen in de goede afloop is weg,

Ik word er somber van, voel dat weer toenemen.
Niet fijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oei @Jannigje, dat zijn geen fijne ontwikkelingen. Kun je geen contact zoeken met lotgenoten die dezelfde operatie hebben gehad? Onderling onzekerheden uitwisselen kan misschien wat gepieker wegnemen. 

Kom zo terug op mijn dag. Eerst mantelzorgen. Tot zo

bewerkt door Maja
Taalfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn dag was ook onrustig, maar op een andere manier. Evenwicht eigen tijd en zorgtijd is behoorlijk zoek. Dit door veel afspraken en onderzoeken voor mijn moeder ivm nieuwe diagnose. Nekspieren zullen gaan uitvallen. Neuroloog, spinal center en nekorthese op maat. Veel onzekerheden ivm zeldzame aandoening. Daarbij heeft mijn oom, mijn moeders broer, een paar dagen terug opnieuw een hartstilstand gehad. Een uur nadat zij elkaar aan de telefoon hadden gehad. Snel gereanimeerd, maar nu veel tegenslagen in herstel en nieuwe restschade is nog onduidelijk. De kans is groot dat dit het laatste echte gesprek was. Hij is erg verward en leeft nu in zijn jeugd. Mijn moeders zorgen en verdriet raakt mij. Haar enige ‘vriendin’ die ze belde reageerde ongeïnteresseerd en besteedde geen aandacht aan het voorval. Delen kan ze nu enkel met mij. Eenzaam verdriet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar het is aan mij om ook voor mijzelf te zorgen. Heb daarom, en dat is voor mij een grote stap, vanmiddag om extra uren op de zaterdag gevraagd zodat ik even bij kan tanken of dingen voor mijzelf kan doen. Laten weten dat ik donderdag bel om de zaken verder door te spreken. Ook aangegeven dat ik het echt nodig heb om de rechtop te blijven staan. Ben daar trots op. Nu nog zorgen dat het snel geregeld is

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook in traject aanpassingen voor zitten en slapen. Ergotherapeut kwam met een enorme stellage aan om aan te vragen bij de WMO voor mensen met geen enkele mobiliteit. Verder denken over minder ingrijpende aanpassingen voor zit en ligcomfort wilde zij niet. Geen tijd. Ben zelf verder gaan zoeken en bellen. Zo wel meedenkers gevonden. Dat geeft energie en je voelt je minder alleen staan. Morgen komt iemand langs om te kijken hoe de sta-opstoel, waar ze ook in slaapt aangepast kan worden aan alles wat krom, bol en hol is. 
Ben erg benieuwd. 
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jij bent al naar bed @Jannigje, denk ik. Maar dat geeft niet. Door te schrijven en te delen, kan ik beter mijn zwakke plekken herkennen en benoemen. Structureren. Drink nu mijn kop goede nachtrust thee op en ga slapen. Morgen de kapper. Ook een stukje me-time. Nu tijd voor de bodyscan. Slaap lekker, voor wie later nog inlogt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 uur geleden zei Maja:

Veel onzekerheden ivm zeldzame aandoening. 

Jeetje, dat is schrikken. Inderdaad een zeldzame aandoening met vergaande gevolgen. 
Dat zal zeker de nodige aanpassingen vergen.
Wat een knurft die ET, geen tijd! Wat een kul argument. Sorry, ik kan daar zo boos om worden. 
Wat goed dat jij zelf mensen hebt gevonden die wél meedenken! Dat vind ik echt sterk van je.
Ach en jouw moeder: naast alle onzekerheid over haar eigen gezondheid dan ook nog de zorg en verdriet om haar broer. En dan een vriendin die totaal niet thuis geeft, akelig voor haar.

Succes met verder voor jezelf opkomen en zorgen. Heel goed dat je tijd voor jezelf claimt.
Ik wens je heel veel sterkte en uithoudingsvermogen. Je hebt allang bewezen dat je over dat laatste beschikt, maar je zult nog meer nodig hebben. :heart: 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...