Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  315
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

jopie's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Dat zeker. Wellicht. En ook: Of toch zo diep calvinistisch dat etcetc... Geblaat, joop. die bus op.
 2. Ja. Ik beschouw dat als nuttig. Geloof ik. Leuk denkexperiment...
 3. Het mooie van niet of minder werken (uit keus), is niet dat je vrij bent, maar is júist dat je die dingen kan doen die je zelf nuttig vindt... Vind ik.
 4. De '' ochtend' zit erop, 4 m3 groen eerst gezaagd en gesnoeid, daarna weggebracht. Dut schoot erbij in, prio lag even elders.....dus nu eerst werken. Gaat nog steeds goed zo. Nog één dikke week druk, veel moeder, veel werk, en dan zakt t wat af. Murphy komt trouwens wel altijd in drukke weken langs, maar dat terzijde.
 5. jopie

  Artemis

  Stoer is dat je het aangaat. Met jezelf. Niet dat het altijd geweldig lukt, maar dat je het aangaat. In plaats van je te verstoppen in, openen met, en verdoven in alcohol. Mooi @Artemis
 6. is onderdeel van de nieuwe behandelmethode van tactus, kohtje.... 'geduld, mensen, geduld'.... en ook 'je hébt geen controle, leer ermee omgaan' pak aan en werrekuh.... gaat goed zo.
 7. goedemorgen Al een uurtje wakker, en ook echt wakker. Best lekker. Dat is dan weer het voordeel van zon vroegere dienst....
 8. er zijn niet zo heel veel mensen die grapjes kunnen maken die nooit kwetsend zijn, nooit ten koste van een ander of een groep gaan, én altijd leuk. Das een komplement. nu weg.
 9. zo. Ik heb het pak aan en ik ruik weer lekker. De wallen zijn ietwat verminderd en nu slechts lege zakjes onder en boven de ogen. Het ís niet anders: op de fiets en werken. Niet zeuren, niet blaten, werken. Heerlijk werk heb ik, wat dat betreft: wel concentratie nodig, maar geen denkwerk. Prima om weer de voeten op aarde te krijgen. Leerde mijn les uit het afgelopen jaar, waar kennelijk toch stress door het gedoe met moeder/familie zijn (fysieke en mentale) tol eiste.... dus nu meteen snel weekje trekking in zweden gepland in oktober. Wél even helemaal weg, níet te lang en niet te groots. Wel heel iets anders, niet ver weg. Wel eenvoud, niet makkelijk. En als de moeder een weekje weg van mij niet kan hebben, dan hebben we een ander probleem dat we anders moeten oplossen. tokking toe maiself....:)
 10. jopie

  Bezoek aan porto

  de vraag stellen is de vraag beantwoorden?
 11. Goedemorgen allen
 12. goedemorgen allen (trekt boven en onderooglid uit elkaar zodat ze kan zien waar de koffiepot staat) vandaag is voor @Jannigje
 13. het zit erop: hypotheek getekend bij de notaris! En, symptomatisch voor hoe dit gaat: notaris vond na voorbereidend telefoongesprekje met mijn moeder dat zij zelf moest tekenen, niet mijn broer met de volmacht. Helemaal prima, maar bij de vragen die zo'n notaris dan moet stellen om vast te stellen dat iemand nog in staat is zijn keuzes te overzien... tja, dán ga je iets meer de inhoud in, dán red je het niet met wat mantra's.... ..om een lang verhaal kort te maken: moeder zakte vol door het ijs bij de notaris. Erg genant, maar ook gewoon wat het is. Akte moest snel gewijzigd worden, en broer heeft getekend. Klinkt naar, is naar, maar... voor de situatie goed: weer iemand die het ziet en weet, een weer een risico minder voor de nog steeds tekenbevoegdheid die zij heeft. Waardebepaling klaar, rapport aannemer klaar, financiën in orde. Het deel 'goed regelen' zit erop en is ons gelukt. Conflicten kunnen we niet voorkomen, zal ook niet gebeuren, maar het objectief juiste doen kan wel, of objectief keuzes voorbereiden kan wel. En of het zo moet wezen: WMO consulente belde vandaag, en komt. Huisarts belde me zelf, en komt. Schoonmaakster is gelukt en komt.... het gaat heel snel ineens, maar het gáát. Alles om een breed vangnet te creeren, niet een smalle. Wij zíjn niet alwetend, wij zíjn niet alkunnend, wij máken het niet waar! Peanuts, wat ik hier schrijf. Maar hier hebben we een half jaar naar toegewerkt. Om Dit te bereiken heb ik me een half jaar 'ingehouden' tegen de vernederingen en tegenwerkingen van zowel zus als moeder. Wijs geweest, zak ma zegguh. Dus nu ben ik moe, en leeg, en opgelucht en nog heel veel andere backstab-dingen en wil het liefst..... ...en da ga ik nie doen. Ik ga plat. Morgen is er weer een dag. Een werkdag. Preventief werken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...