Spring naar bijdragen

Gedachten Vocatus


Aanbevolen berichten

De sfeer wordt ook bepaald door de titel van deze draad: 'net gestopt versus oude garde''. Daarmee ga je uit van tegengestelde meningen. Oordelen. Wat wel goed of passend is of niet

Volgens mij is dat helemaal niet aan de orde. Zoals velen hier al gesteld hebben; je pikt eruit wat steunend is. En soms zijn opmerkingen confronterend. Of dénk je dat het niet helpend is. Dat vond ik als beginner ook. Soms duurt het even voor het kwartje valt.

Ik vind de input van de oude garde onmisbaar op dit forum. Stel je voor dat hier alleen maar beginnelingen zouden zitten.

bewerkt door Lonster
Link naar opmerking
Deel via andere websites

22 minuten geleden zei Bor:

Ik heb @Vocatuseen ervaring hier willen delen/schrijven maar ik geef hem dat wel privé.

De hele sfeer op deze complete draad staat me tegen. 

Dat vind ik jammer @Bor je goed recht natuurlijk, begrijp me niet verkeerd, maar je input kan wellicht de sfeer verbeteren?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien heeft @Borwel gelijk. Ik heb veel geschreven, maar alleen de negatieve zin daar in - welke zeker niet de belangrijkste boodschap was - werd geciteerd en herhaald.

Dat is geen positieve plaats om kwetsbare gevoelens te delen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@knakkermijn excuses. Ik had het weggehaald omdat het onnodig en te hard was.

Tussen ons ging het al fout de eerste keer dat je me opviel. Iemand anders zat toen op de schopstoel. Dat was precies de situatie die ik op dit draadje omschreef.

Ook: jij bent zelf verantwoordelijk over hoe je jezelf wilt presenteren hier op het forum.

Ook: dat jij achteraf vind dat je jaren te laat gestopt bent met alcohol daar kan ik niets mee. Zo'n opmerking is zéér negatief omdat je het verleden niet kunt veranderen. Je kunt alleen het heden en daarmee ook de toekomst veranderen. Daar ben jij zelf verantwoordelijk voor en niet iemand anders of een forum. Het forum kan je alleen met woorden digitaal ondersteund helpen. De daden die moet je zelf uitvoeren.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lijkt wel alsof jou iets anders dwars zit @Tatum. Ik zie niets negatiefs aan de opmerking "ik zou willen dat ik jaren eerder gestopt was". Je richt je pijlen zo op Knakker maar als je nog eens rustig terugleest kom je misschien wel tot de ontdekking dat hij nergens op deze draad vervelende dingen zegt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Knop om, dat is het inderdaad.

Toch is zeer moeilijk tot het inzicht te komen, dat alcohol jouw ellende veroorzaakt,  én dat het

mogelijk is dat te stoppen. (Alcoholism is the only disease that tells you, you don't have a disease.)

Ik heb, daar naar mijn smaak, ook veel te lang overgedaan, (maar ik prijs wel de dag).

Het  lukt eigenlijk niet zonder dat iemand je een spiegel voorhoudt.  Als je geluk hebt , doet je

partner dat,  maar het forum met zijn oudgedienden vervult deze rol ook voor velen.

Dat zal weleens hard overkomen , maar dat moet dan maar.  Over het algemeen wordt op het zelfde

moment ook uitzicht geboden op herstel.

Overigens heb ik veel bewondering voor de alleenstaanden hier, ik weet niet of ik het in die situatie

zou redden.

bewerkt door brazer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Vocatus changed the title to Gedachten Vocatus
3 minuten geleden zei knakker:

Hey maar nou zijn wij ineens met zijn allen jouw gedachten 

Zucht. Het is niet snel goed he? Met koorts en belabberd voelen had ik even geen inspiratie voor goede titel. Plus de eerste post waren mijn gedachten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 minuten geleden zei knakker:

Het is juist Heel Erg Goed @Vocatus. Ik heb er geen enkel bezwaar tegen jouw gedachten te zijn :) En hey, ook beterschap.

Dank je dank je.

Ik heb nu alle replies gelezen. Soms gaat het kanten op die ik niet bedoeld heb.

Maar als ik mensen die langer gestopt zijn, even aan het denken heb gezet om te herinneren hoe voor hen die vreselijke eerste 2 weken waren...dan ben ik blij. Dat er dus bij mensen die net gestopt zijn, er niet op elke kleine scheet gereageerd hoeft te worden. In die eerste 2 weken voelt men zich verdrietig, aangevallen, onzeker, slap etc. Steunen en bijsturen kan altijd, terecht wijzen niet

bewerkt door Vocatus
Kofschip foutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei Vocatus:

In die eerste 2 weken voelt men zich verdrietig, aangevallen, onzeker, slap etc. Steunen en bijsturen kan altijd, terecht wijzen niet

Dat geldt ook weer niet voor iedereen die hier net komt hoor (schreef Etty ook al, lees ik net). Het hangt er onder andere vanaf in welke fase van het proces je zelf bezig bent als je aan het forum mee gaat doen en wat er aan voorafgegaan is. Zelf voelde ik me bijvoorbeeld in het begin helemaal niet verdrietig, aangevallen of onzeker. Ik voelde meer iets van positieve uitdaging en was benieuwd wat dit forum me te bieden zou hebben. Een van de eerste vragen die ik kreeg was die naar mijn plan. Dat vond ik een goede en nuttige vraag toen.

Voor ik reageer op iemand probeer ik wel altijd eerst goed te lezen wat die persoon bezighoudt om een idee te krijgen waar die mogelijk mee geholpen zou kunnen zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei Quinn:

Dat is mooi @Vocatus maar, wat ik me dan toch afvraag, ben jij ook aan het denken gezet? Richting de andere meningen en inzichten? Misschien nu wat veel gevraagd hoor, gezien de koorts, maar hoe zit het met jouw spiegel?

Nee ik ben niet aan het denken gezet in dit draadje. Wel vaak in anderen. Ik denk vaak "vocatus, daar hebben ze gelijk in, dat moet je aanpassen".  Zoals bijv dat men in begin vond dat ik te wijsneuzerig was naar anderen. Dat probeer ik nooit meer te doen. Hoogstens in mijn eigen draadje. Bij replies op anderen probeer ik alleen steunend en vriendelijk te zijn.

Verder heb ik best veel geleerd. Dat de knop echt duidelijk om moet bijvoorbeeld

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 minuten geleden zei Etty:

Ik heb hier de indruk dat je het over jezelf hebt en je verschuilt achter een groep die zou bestaan.  Maar ik kan me vergissen.  

Waarom houd je het niet bij jezelf?  

 

Het begint natuurlijk idd bij wat ik zelf ervaar. Maar ik lees het ook wel vaker hoor. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

34 minuten geleden zei Bor:

Dacht ik haal het maar ff omhoog. Want hier ging het om toch.. 

Haha wat dacht jij,....ik swing het nog keer aan?

Nee als zelfs mensen op dit forum die ik erg hoog heb zitten me niet begrijpen. Dan ligt het aan mij. Moet er wel veel over nadenken. Dit is niet de eerste keer dat men mij bijdehand en dominant vind. In de kliniek, paaz en hulpverenigingen. Ik ben het meest sociale, hogsensitieve konijntje dat je je kan voorstellen. Maar door problematiek en dominante ouders ben ik blijkbaar zelf ook dominant en onduidelijk geworden. 90% van mijn replies op dit forum verdienen het mandaat schattig,..maar blijkbaar niet genoeg. Ik doe echt mn best ,..gebruik worden als " wellicht, mag ik vragen, sorry maar.., mijn mening is.."  Lees het eerste draadje terug. Maar blijkbaar niet genoeg. Ik moet daar mee leren leven en niet aan storern. Mijn familie, vrienden en kennissen weten hoe ik ben.

Terwijl ik wel 2 valide punten had, vind ik zelf. a.) als oude garde,..vergeet niet uit het oog na al die jaren hoe ellendig het kan zijn net na stoppen (uitzonderingen @Bobdaargelaten). En ook al heb jij jezelf 15 jaar moeten inrammen " ga niet naar wijnrek in supermarkt" (willekeurig voorbeeld),... ik snap dat je dat wilt uitstralen,..maar luister ook even goed wat de newbie heeft te zeggen

 

Thats all

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Bor:

Nieuwlid:...ik haat de meningen van X. Alcohol brengt me wel iets. Ik weet dat ik moet stoppen maar lukt niet. En wie ben ik? Alcohol kan. Heb al week ziek gemeld op werk. Voel me vreselijk. Maar alcohol brengt me zo veel. Ach hou op.

[Nuancering: "zei Bor" moet eigenlijk zijn "citeerde Bor uit een bericht van Vocatus"]

Ik kan me voorstellen dat ik iemand die dit schrijft ook naar diens plan van aanpak zou kunnen vragen. Hangt er een beetje vanaf wat die persoon blijkens diens andere berichten al geprobeerd heeft, als daar iets over bekend is. Dat "ik haat de meningen van X" betekent overigens dat er in dit geval al sprake is van een conflict met iemand anders van het forum. Dat is dan wel een speciaal geval.

Begrijp ik het goed, @Vocatus, dat je in zo'n geval aanraadt om eerst maar wat meer "ach wat zielig" en "hou je sterk" te laten horen? Of lees ik dat verkeerd? Volgens mij zal die persoon dat heus ook wel krijgen tussen alle andere commentaren. De makke is dat als er maar één persoon (of dat nu een ouwe rot is of meer een nieuweling) een gevoelige snaar raakt, veel mensen de neiging hebben zich daar sterk op te gaan concentreren. En zelfs te denken dat "iedereen" dat zegt. Dat is een veel voorkomend verschijnsel. Moeten we dan gevoelige snaren vermijden op dit forum? Ik vind het eigenlijk wel een interessante discussie worden.

 

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...