Spring naar bijdragen

brazer

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    350
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door brazer geplaatst

  1. Ik vind het leuk om over het koken te hebben. dus vertel @Oskar hoe maak jij je pie? jammer dat er geen wijn meer bijgaat. dat is misschien mede de reden dat ik vaak kies voor aardappels vlees en groente, hollandse stijl, daarbij mis ik de wijn niet
  2. @Jac goed bezig. ik lees dat je de boter klaart, maar er niet in bakt. Doet dat er toe voor de smaak van de puree? trouwens een heel pak roomboter van 250 gram?? dat zal wel smeuig worden. Sperziebonen uit de diepvries, niks mis mee, spotgoedkoop en zonder al dat zout wat in glasconserven zit. snap er altijd weing van dat gezond eten duur zou zijn, aardappelen 40-50 cent per kilo, pakje koolvis, drie euro, de sperziebonen , klein klontje boter en hoppa.
  3. niet taai, maar wel hard krokant, het ligt als het ware te frituren, einde rit. het gaat mij vooral om de smaak die zo ontstaat, met speklappen gaat het ook
  4. vandaag weer hutspot. nu de resten van gisteren opgebakken, tot er een korst ontstaat. niet een totaal ander gerecht, maar wel super lekker.
  5. Voor 7,50 per kilo heb je hier schouderkarbonade. die bak ik met een beetje zout en kerriepoeder 1 1/2 (anderhalf) uur zachtjes uit tot ze droog krokant zijn. daarnaast peen en uien oftewel hutspot. De aardappelen kook ik apart om ze droog te krijgen, dan stampen met boter en beetje hete melk, voorkom dat het een natte drek wordt. serveren met jus en mosterd.
  6. We mogen aannemen in slechte toestand, immers schreef hij dat hij een vorm van kanker had met uitzaaiingen in de hersenen en dat hij was uitbehandeld. De man gedroeg zich als een hork, opzettelijk kwetsend in al zijn uitingen. Dat zou een gevolg kunnen zijn van de ziekte in zijn hoofd, maar een lekkertje was hetnaar mij idee sowieso al niet.
  7. brazer

    Vallen, opstaan en weer doorgaan

    Tja @Oskar Jij geeft mij altijd het idee dat je het allemaal een beetje onderschat, ik herinner mij dat je jezelf geen 'gewone alcoholist' vond. En nu ook weer dat je 'zonder veel moeite' de alcohol een periode kon laten staan. Evenwel ging daar toch een opname aan vooraf en ik meen ook het gebruik van aversiemiddelen. Waarom niet opnieuw naar de GGZ voor hulpverlening? Ik snap het wel ik wilde dat zelf ook niet. Maar op enig moment moet je toegeven dat je zodanig verslaafd bent dat het zonder hulp niet lukt. ik gaf mezelf nog één kans, bij mislukking zou ik linea recta naar de verslavingshulp benen. We zijn 4 jaar verder, mede dankzij deze stok achter de deur. Kom op man, neem een besluit en hou je eraan.
  8. brazer

    Hier stopt het!

    @Fosimo welkom. je hebt zo te zien al een flinke tolerantie opgebouwd. moet je je voorstellen dat je op zoek naar de roes, nog veel meer zou moeten drinken.. dan neem je nu een wijs besluit. Ik wilde ook niet meer verslaafd zijn, en dat ben ik nu ook niet meer, wel verslavingsgevoelig uiteraard, dus ik blijf er helemaal van af. succes met niet meer drinken!
  9. @Annewiep1 Ik weet nog goed, toen ik dan eindelijk de moed verzameld had me hier te melden, en daarmee te erkennen dat ik een alcoholprobleem had, blij was met reacties. Die heb je dan echt even nodig. Dus snap ik je teleurstelling heel goed. maar niet langer getreurd, welkom! er valt hier veel te halen, blijf dus schrijven en lezen en er is een vette kans dat je de alcohol de baas wordt. Ik ben er god zij geprezen, al ruim drie jaar van af. Joepie
  10. brazer

    Hallo allemaal!

    Goed bezig @JamesM Ik had ook die aarzeling om de vrouw volledig te informeren, vooral vanuit een gevoel van schaamte, en bang weer te falen.. ik heb er ook een paar maanden mee gewacht. Tja wat moet je dan drinken..., typisch iets wat je in het begin bezig houdt. dat gaat over, en dan drink je als je dorst hebt. Ik heb niets met frisdrank, dus koffie en thee is mij best. Verstandig dat je die 0.0 links laat liggen. De verslavingszorg is er ook niet zo voor. die drankjes houden maar het idee in stand dat er altijd en overal ' iets' gedronken moet worden
  11. brazer

    Hallo allemaal!

    welkom @JamesM herkenbaar, helemaal mijn verhaal. goed dat je stopt, geen halve maatregelen. succes!
  12. goedemorgen, Over 0.0 de supermarkten liggen er vol mee, dus het zal goed verkocht worden. het valt mij op dat niet alcohol-verslaafde bierdrinkers het ook net zo makkelijk met smaak naar binnen klokken
  13. brazer

    Jaarpact

    wijs besluit @Oskar blij mee.
  14. brazer

    Effe voorstellen

    Hoi @Johhny welkom hier @Johhny Een serieus probleem hebben (of hadden) we hier allemaal wel. Ik lees dat je een besluit genomen hebt te stoppen met alcohol. Een goed besluit dat het probleem in principe oplost. Deed ik ook drie jaar geleden. Het forum heeft mij goed geholpen om bij mijn besluit te blijven. Succes!
  15. brazer

    Hoi! Even voorstellen!

    welkom @noal90 goed dat je de weg hierheen gevonden hebt. Zoals je schrijft heb je goed in de gaten dat je de controle over je alcoholgebruik kwijt bent, en ja.... dat kun je verslaving noemen. Deep down wist ik het van mezelf ook wel toen ik jouw leeftijd had, maar ik heb er lang over gedaan, het echt onder ogen te zien en mij hier te melden. Ik heb het advies, minstens een jaar niet drinken, opgevolgd, en ben daar, inmiddels drie jaar verder nog altijd erg blij mee. ik wens je veel succes, lees en schrijf mee, en het gaat je lukken!
  16. brazer

    De weg naar Orval

    prettige vakantie @Oskar en misschien heb je voor je vertrek nog even tijd om het collega van Els Noorlander op je in te laten werken.
  17. brazer

    Jaarpact

    Drie jaar al weer, @Bob en bedankt voor het bijhouden Het is nu eigenlijk helemaal niet moeilijk meer en ga lekker door naar de 4 jaar. Ik pieker er ook niet over het weer eens te gaan proberen. het enige wat ik weleens jammer vind is het gemis van het goede glas wijn bij het eten, en dat bedoel ik uitdrukkelijk de smaak van de combinatie. Maar omdat ik snel eet is dat moment zo weer voorbij, tegenwoordig kijk ik uit naar het dessert. dat geslemp van vroeger, ik moet er niet meer aan denken! voel me zonder alcohol beter dan ooit, en dat alles mede door het forum. Veel sterkte voor wie het nodig heeft.
  18. brazer

    Voorstellen: SoberMummy

    Welkom, en succes!
  19. @pikakiller dag Marc, welkom hier. Goede beslissing hier te komen, omdat het je kan helpen je motivatie, om niet meer te willen drinken, op peil kan houden. Je hebt ernstige gezondheidsproblemen lees ik. Het overkomt veel mensen dat ze met alcohol hun psychische klachten willen tegengaan, maar er zodoende juist nog problemen bij creëren . Jij houdt rekening met gezondheidsschade en dat lijkt ook reëel. Er is echter ook altijd herstellend vermogen van het lichaam en dat kan starten als de alcohol wegblijft. Je schrijft daar niet over maar ik denk dat goede psychiatrische zorg gezien je diagnose nu toch ook wel op zijn plaats is. Sterkte gewenst.
  20. brazer

    De weg naar Orval

    Dat zegt Bob altijd, en dat besef kwam bij mij ook pas na een langere tijd droog staan. en dan wil je het ook niet stiekem meer, en dan voel je je vrij.
  21. brazer

    De weg naar Orval

    dat is gelukkig niet nodig. Je kunt ook afgaan op kennis die breed aanwezig is en op basis daarvan handelen. Het is genoegzaam bekend dat gecontroleerd drinken voor (ex) alcoholverslaafden maar in een zeer klein percentage voor een langere periode lukt. Dan weet je toch genoeg. Bovendien matig alcohol drinken is nergens voor nodig.
  22. brazer

    De weg naar Orval

    Ik zou er nog drie jaar extra de tijd voornemen, voor de zekerheid.
  23. brazer

    De weg naar Orval

    Tjonge @Oskardie zag ik niet aankomen, ik schrik hier van. dat is natuurlijk de vraag.
  24. En ga je stoppen? Kan best hoor, met wat jij drinkt. Succes
  25. Bij twijfel, alsnog innemen, dubbel is geen ramp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...