Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 22-09-19 in Berichten tonen

 1. 9 punten
  Maverick

  Maverick

  Zo nu en dan maak ik voor mijzelf de balans op nu ik niet meer drink. Ik ben veranderd in de afgelopen jaren, dat merk ik zelf en dat merken anderen. Ik vind dat ik rustiger ben geworden, meer zelfvertrouwen heb gekregen en geef mede daardoor, eerder aan of ik iets wil of juist niet. Soms is dat confronterend voor anderen maar ook voor mijzelf. Doordat ik ben veranderd “dwingt” het anderen ook om anders te reageren en dat is wennen geweest voor beide partijen en soms is dat nog. Sommige uit mij omgeving vinden mij saaier geworden, stiller, meer op mezelf, ik voer niet meer de boventoon, ben niet meer echt de gangmaker maar meer de figurant geworden. Sommige vragen zich af of ik wel gelukkig ben nu ik niet meer drink, voor hen lijkt mijn verandering niet goed uit te pakken, denken ze. En niets is minder waar, ik denk dat ik veel meer ben veranderd naar wie ik eigenlijk echt ben. Ik ben helemaal niet zo luidruchtig en zo’n gangmaker, alleen als ik dronk. Ik leef nu veel meer in rust, reinheid en regelmaat. Ik sta op tijd op, ga op tijd naar bed, eet op gezette tijden en mijn werk laat ik bewust einde dag op kantoor en ben ook niet meer bereikbaar, morgen weer een dag. Het bevalt mij eigenlijk prima zo, ik wil me niet meer anders voor doen, het geeft mij de broodnodige rust in mijn toch wel drukke brein. En als het rustig is in mijn hoofd dan is er ook geen verdoving nodig denk ik dan maar.
 2. 7 punten
  Jopie

  Jopie

  De spanning zakt, de stilte en ruimte van deze landen begint zijn werk te doen: ik "open" eindelijk een beetje. Eerste paar struuntochten gemaakt, misselijk van angst, maar toch gedaan: je moet erdoorheen, wil je het meemaken. Langs een wild stromende zalmrivier over een zeer smal glad en schuin modderpaadje, een berg af (en op) ovrr grote gladde ronde rotsblokken... Kleine tochtjes nog maar, wandelend, niet rennend, maar het "alleen maar ervaren", de lichtheid, het verliezen van onzinnige rationele zorgen, het zien van details op je pad... weer vrij kunnen ademen.... Het was er! Huilen bij de aanblik van de eerste fjord met zijn spiegelgladde kristalheldere water en de voor scandinavie noorwegen zo kenmerkende rotswanden en kale rotseinlandjes bij de kust. "ja, dit was wat ik zocht" Er zijn momenten dat ik in 1 ruk naar "huis" wil rijden. Dat is de angst. Het kost energie dit. Maar wat voel ik me hier ook "thuis". Hele kleine stapjes, niet te ver de rimboe in zolang ik dat niet durf, niet te zeer "ongepland" gaan rijden, als dat me nog niet veilig lijkt. Af en toe gewoon even een echte camping, met douche, stroom, brood en mensen. En vooral, echt vooral: durven stoppen en blijven waar t mooi en goed is, of soms alleen maar omdat de zon even schijnt, in plaats van maar doorrijden vanuit de vreemde gedachte dat je bestemming in de verte al vaststond. Mijn brooddeeg staat in een zwarte zak in de zon te rijzen. Ik zit in mijn deur met koffie en kijk uit over een rotsig groen dal. Niemand anders hier. Ik ben alleen, zeer regelmatig ook eenzaam. Zeker nog niet "vrolijk". En toch is het goed zo. Helemaal goed.
 3. 5 punten
  Jan1000

  Wie missen we al een tijdje?

  Het gaat goed met mij Nancy, dank je! Geen uitzaaiingen, op krachten aan het komen (vermoeidheid) en mentaal oke. Ben weinig op de het forum, maar kijk nog wel af en toe. De twee draadjes die ik heb opgestart hebben nu een mooi eigen leven, kilokiller en jaarpact. Dus die bezoek ik soms. Warme groet, Jan
 4. 5 punten
  Deligaf1

  Donderdag 10-10-2019

  Goedemiddag, Ik ben vandaag jarig 27 al weer. Ik weet niet hoe je een plaatje van een taart en koffie en thee hier moet plaatsen maar stel het maar fictief voor:) .
 5. 4 punten
  Yana

  Wat eten we vandaag?

  Ik heb vandaag paddenstoelen in het wild geoogst: weidechampignon, jonge reuzenbovist, eekhoorntjesbrood en weidekringzwam. Daar maak ik een saus van voor over de pasta. Een salade erbij met rucola en kruiden uit eigen tuin. Het is bijna klaar en wordt lekkerrrrr...
 6. 3 punten
  Rosee

  Maandag 14 oktober 2019

  Goedemorgen Vind het heftig voor je dat je niet slaapt @Myle je moet toch inmiddels doodmoe zijn. Hoop dat je vandaag nog wat rust kan pakken. Hier alweer uitgescholden door jongste zoon omdat ik hem zijn Engels niet goed overhoor (als hij een fout maakt en ik corrigeer hem is dat niet de bedoeling) Wel een oke weekend gehad met leuke afspraken. Vandaag werken, naar mondhygienist en afspraak op school over gedrag zoon wegens aanvaring met ander kind. Kortom normale dag vandaag
 7. 3 punten
  bolletje

  12-10-2019

  Goeie morgen kanjers, Speciaal voor onze aller, aller, allergrootste superkanjer VERBLOEMEN. https://www.animaatjes.nl/filmpjes/dieren/geitjes-pyjama-party-156 Hoe hebben we geslapen? Hier goed. Word alleen al een maand of wat steevast om rond 5 uur wakker, maar blijf wel gewoon liggen. Ook lekker. Vandaag wat poetsen want morgen krijg ik bezoek. En wat gaan jullie doen?
 8. 3 punten
  knakker

  Neervallen, opstaan , kroontje recht , verdergaan

  Zo is dat Men kan het slechter treffen toch? Niet teveel achterom kijken hoor. Dat sprookje is uit, weet je wel. En wij geloven niet meer in sprookjes. Voorwaarts moet het gaan! En daar is het ook leuk. Want zoveel voegt alcohol ook niet toen aan je leven, laten we eerlijk zijn. Dus met fles ginger ale in je hand gewoon keihard genieten van je leven!
 9. 3 punten
  bolletje

  Maandag 7 oktober 2019

  Misschien op je rug gaan liggen Penny Moghu mensen.
 10. 3 punten
  billy1981

  Maandag 7 oktober 2019

  Helaas, dat is te brutaal. Volgens ons officiële beleid mag dat pas op dag 58 na registratie. Dagpact: Waldorff Billy
 11. 3 punten
  knakker

  Lotgevallen & strapatsen

  Nee, dat denk ik in alle oprechtheid niet. Ik moest trouwens wel grinniken om je reactie. Je schat mij voor een deel namelijk ook wel goed in. Want ja, ik ben er heel lang altijd van overtuigd geweest dat stoppen met drinken niet veel meer was dan domweg een kwestie van het kurkje in de fles laten. En tevens dat ik dat toch echt vooral zélf zou moeten klaarspelen. Misschien kan mijn voorlaatste poging in het zoeken naar hulp in een ambulant traject nog wel geschetst zou kunnen worden als een dansje voor de bühne om mijn goede wil te bewijzen. Maar weet je wat het is? Het speelt nu al zó lang een negatieve rol in mijn leven, en ik heb al zó lang geprobeerd om het zelf op te lossen door het simpelweg niet meer te doen. Maar dat heeft niet gewerkt. Ja, voor kortere periodes blijk ik prima in staat om het kurkje in de fles te houden. En dan voel ik mij al vrij snel ook weer best goed, en dan krijg ik praatjes en denk ik dat alles nu voorgoed anders is. Maar ondanks alle overtuiging, analyses, zelfinzicht en goede bedoelingen slaat toch steeds vroeg of laat de bliksem weer in. En dat ben ik nu echt heel erg moe. Er gaat meer schuil onder de oppervlakte dan ik eerst vermoedde. Dat hoeven geen verschrikkelijke trauma's te zijn, maar toch op zijn minst gedragspatronen die in de loop der jaren dermate zijn scheefgegroeid dat ik ze zelf niet meer krijg rechtgebogen. Sterker nog: dat ik het zicht daarop verloren heb. En om dat nu echt eens grondig aan te pakken en te onderzoeken wil ik er mensen die er voor hebben doorgeleerd eens grondig naar laten kijken. Want ik ben dit repeterende patroon moe geworden, echt doodmoe. En dat doe ik, zonder hakken in het zand, omdat ik denk dat het hard nodig is. Dat ik het niet allemaal zelf kan oplossen. Ja, tussendoor voel ik mij vaak ook prima, dat is geen theater, of valse schijn, maar als ik doorga zoals ik de afgelopen jaren ben doorgegaan dan is het waarschijnlijk wachten domweg wachten op de volgende terugval. En dat wil ik niet meer. Nooit meer. Voor mijn gezin niet, voor mijn geliefden niet, maar vooral voor mijzelf niet. En daarom, dus niet voor de bühne, stel ik mij open om te kijken of er een oorzaak is wat er steeds op dezelfde manier is misgegaan. En ja, ook daarbij zal wel eens een therapie langskomen waarbij ik denk: wat een flauwe kul, dat is vast niet te vermijden. Maar ik wil alles geprobeerd hebben, mij overal eerlijk voor open stellen. En wie weet komt er straks gewoon een monteur langs die even onder mijn motorkap kijkt, ergens een schroefje vastdraait en zegt: u kunt weer verder rijden hoor meneer. Dat kan ook nog. Maar zelf kan ik dat schroefje niet vinden.
 12. 3 punten
  Kannietmeer

  Onze huiskamer 30 September 2019

  Ik wist niet dat het me zo zou raken, maar het raakt me diep. Het verlies van een arts als mede-benzostrijder. Al was ze al meer dan 10 jaar niet meer aan het werk, het voelt alsof we er weer meer alleen voor staan. Het is zo groot wat zij gedaan heeft, en er is geen opvolger voor haar werk. Dear Professor C. Heather Ashton, Without your work, many of us would have been lost. I really thank you from the bottom of my heart!
 13. 3 punten
  Spinder

  Vrijdag 27 september 2019

  Weet je wat het ook is? ik heb tijdens de tapering weer mogen voelen. Mijn gevoel was afgevlakt tijdens 25 jaar rivotril. Het enige wat ik op laatst nog voelde was depressie, verdriet, boosheid, irritatie. Alles op de automatische piloot. Tijdens afbouw was ik ineens weer aan het kokkerellen, ik liep zo maar zonder reden te lachen, de radio stond weer aan en ik zong mee, er staan weer planten in mijn huis en boven alles is de liefde voor mijn man weer tot leven gekomen! Ik zal niet in detail treden maar ja het was mooi! Ik laat me dit niet weer afpakken! Nooit meer!! Daarom vecht ik zo fucking hard!
 14. 3 punten
  Bor

  Donderdag 26 september 2019

  Husband en ik zijn vanmorgen allebeide onze trouwdag vergeten. Echt waar we hebben zitten koffie drinken en alles maar nergens aan gedacht hoor. Ach na 28 jaar zal het wel zo gewoon zijn inmiddels of zo... Die is inmiddels al lang naar z"n werk dus ik heb hem net maar even een gefeliciteerd- met-mij- appje gestuurd. Origineel he?
 15. 2 punten
  Myle

  Lotgevallen & strapatsen

  Dankjewel voor je bericht @Paardenbloem. Maar wel heel erg rot zeg @knakker. Zet 'm op, jullie allebei. Het is verslaving, het is vaak een uitzichtloos iets. Maar ik vertrouw op die (meestal) o zo verstandige knakker.
 16. 2 punten
  nondetju

  Zaterdag 19 oktober

  @Spud , ik verwacht dat het een begeleider was die voor de hobby een nestje heeft en geen 20 kennels thuis heeft voor de fok of een handelaar is. waarschijnlijk begint het beestje net vast voer te eten, waardoor ze dacht dat het geen kwaad kan om hem mee te nemen (wat voor een korte tijd ook helemaal geen kwaad kan). ze drinken alleen nogwel melk, nu heeft die zijn portie waarschijnlijk al lang weer gehad! dat ik tegen rashonden ben is een ander verhaal, maar deze discussie zoek ii niet te voeren. ik vind het fijn dat de begeleiders daar voor afleising zoeken, @Myle heeft volgens mij ultiem genoten. verder Spud, zoek hulp alstjeblieft jou gedachtegang is echt niet oke
 17. 2 punten
  Lika

  Maandag 14 oktober 2019

  Inmiddels gezwommen en zalfje gesmeerd. Doe ik pas sinds kort.... ben bijna 50. Maar als ik eerder begonnen was met smeren had ik er vast niet anders uit gezien:-) Misschien wel als ik niet gerookt en gedronken had en wat.meer lichaamsbeweging eerder in mijn leven had gestopt. Maar ik ben prima tevreden hoe het nu is. Op de fiets en naar de zaak!
 18. 2 punten
  Momentum

  Wat eten we vandaag?

  Een omelet met vers geplukte parasolzwammen. Culinair weekend toegewenst.
 19. 2 punten
  Robbin

  Donderdag 10-10-2019

  @Cyclad58 luister, vorige maand heb ik contact met Hennie gehad, na ons gesprek heb ik een half uur met Erik Paling gesproken over haar. Hij heeft mij toen beloofd om 1 malig naar Hennie thuis te rijden, omdat het voor haar onmogelijk is in Alphen aan de Rijn te komen. Het enige wat geregeld moest worden was of een doorverwijzing, of een second opinion. Ik snap niet dat die vent niet gewoon meewerkt.
 20. 2 punten
  GewoonDoen

  Neervallen, opstaan , kroontje recht , verdergaan

  Niet teveel de focus op de "ginger ale", want daar groeit je buik van (is mijn ervaring)
 21. 2 punten
  Lika

  Neervallen, opstaan , kroontje recht , verdergaan

  Als ik je lees, lees ik niet dezelfde riedel. Ik lees verandering. Rust. 'gedoemd?' Wat zou de drank toevoegen aan je leven? (ikzelf heb echt geen idee meer, behalve dat het soms makkelijk is om mee te doen) 'gered?' Door jezelf gered ben je. Je doet het zóó goed!
 22. 2 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Myriam en Nancy, lekker zo!
 23. 2 punten
  Kannietmeer

  07 10 2019

  Hi lieverd, Wat ongelooflijk jammer dat deze extra stress er bij komt en je ook weer aardig wat ontwenningsklachten hebt. Die kan je helaas niet altijd voorkomen. Je bent intussen wel een stuk dichter bij de 0 en dan kan je lichaam verder genezen. Het klinkt alsof je die confrontatie ook beter niet kan aangaan. Het is zinloos met mensen zoals jouw leiddinggevende in debat te gaan. Jij bent zeker niet mislukt, maar je bent nog niet aan het einde van je weg. Het gaat wel goedkomen met jouw, zoals je al eerder gezien hebt, toen je nog op 4 mg zat en alles rustig werd. En laat niemand , ook jouw gedachten niet, je wijs maken dat het anders zit. Die kern in jou is gewoon in orde. De klachten zullen verdwijnen en je zal hier gewoon doorheen komen. Je bent nog jong en vitaal en je zal alleen geduld moeten hebben. Geduld omdat het lang duurt. En je zal moeten accepteren dat je er weinig invloed op hebt, zeker ook weinig invloed op anderen en hun gedrag. Dat kan je beter loslaten omdat dit pecies dingen zijn waar je WEL invloed op hebt en die stress vermeerderen als je het niet loslaat. Benzo-ontwenning doorkomen gaat over: geduld, accepteren, in het NU zijn, loslaten, geduld, accepteren, loslaten, in het NU zijn.... Als je die les in deze ontwenning kan leren, zal dat je verrijken de rest van je leven. Je hebt niet overal invloed op, het leven is niet eerlijk, je kan elke dag dankbaar zijn voor mega veel dingen, jij bent niet je gevoel of je gedachten, jij bent superwaardevol en een prachtig mens ongeacht of je nu snel of langzaam opknapt. en over 2 jaar ben je deze dagen echt qua intensiteit weer vergeten, daar steek ik mijn hand voor in het vuur. lieve Eef, Het zal echt weer over gaan lieverd, de waves zijn gewoon nog niet over en soms zijn ze ineens als een soort laatste stuiptrekking heftig aanwezig. Ik hoorde vandaag een arts zeggen dat hij dit de beste benaming vond: Benzodiazepine Injury Syndrom. Hoe zouden we dan in het Nederlands het beste kunnen zeggen: Benzodiazepine beschadigingssyndroom? Er is echt iets wat in je lichaam moet genezen, en dat zal het ook doen Eef. Vertrouw daar op, iedere dag. Hoe stom het ook gaat en hoe lang het ook duurt. We weten gewoon nog niet genoeg van die stomme benzo's en wat ze aan schade veroorzaken en waarom en waar. Maar ook voor jou zal elke dag een dag zijn, die je dichter naar genezing brengt.
 24. 2 punten
  Robbin

  #Erik Paling #arts #benzodiazepines #professionele #hulp #benzo's langzaam afbouwen #veilig afbouwen #stoppen met benzo's. Bij deze arts ben je aan het juiste adres voor hulp met je Benzodiazepine probleem. Hoge of lage dosering, maakt niet uit.

  Hallo Veertje, welkom. Het zou een hele goede optie voor je kunnen zijn. Persoonlijk ken ik niemand die tegengewerkt is door deze arts. Tijdens mijn afbouw stond Erik overal de volle 100% achter. Ik wens je alvast heel veel succes.
 25. 2 punten
  bumperjim

  hoi

  Bang niet. Ik weet dat het kan gebeuren maar daar ben ik zelf bij. En wat voor label ik vroeger had moeten hebben, alcoholist, functionerend alcoholist, probleemdrinker of gewoontedrinker, zuipschuit of drinkebroer, of wat heb je verder nog, ach.... het was veel te veel in ieder geval.
 26. 2 punten
  Lika

  Zaterdag 5 oktober 2019

  Vandaag foto's van een paar jaar geleden gezien. Of beter gezegd...eens echt naar gekeken. Eentje hangt hier in de keuken. Ik zie een vrouw met een pafferig gezicht en van die ogen die ...Ik weet het niet. Haar dochter zit naast haar. Ze zitten in een restaurantje. Ik weet het nog. Ik ga binnenkort met diezelfde dochter op pad. Tijd voor een nieuw portret. Ben benieuwd.
 27. 2 punten
  Sandro

  hoi

  Kortom, je bent nog een beetje op zoek. Prima toch. Ik snap wat je probeert te doen en ik hoop dat het je lukt.
 28. 2 punten
  Moeps

  hoi

  Tja, het al dan niet nuttigen van alcohol is natuurlijk wel een beetje het centrale onderwerp hier op het forum.... Niet echt een marginaal dingetje zeg maar voor de meesten hier.
 29. 2 punten
  Dwarf

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Hoi Maartje, 't Gaat goed met je, he?! Vraag voor de gein eens aan je man of je leuk was met drank, als je het antwoord nog niet weet tenminste. Als ik aan jouw schrijfsels denk krijg ik de indruk dat jij ook niet echt tegen drank kan, en heb je het niet nodig ook. Wie wel? Mijn advies betreffende je weekend met die Kroegtijgers: Ga niet. Een goede kans dat jij niet in hun sfeer past, of andersom, en dat je daar wat eenzaam van wordt. Linke soep. Ik zou me niet vrijwillig op het spek laten binden; een weekend is best lang en je hoeft niets te bewijzen. Jouw leven. Ga bijvoorbeeld de week erna een bak koffie met ze drinken en de foto's bekijken. Wie weet hoe leerzaam dat is. Maar goed, fijn dat je zoveel positiefs tegenkomt, zowel bij jezelf als in je omgeving. En "thuis", met man en kinderen. Houd het vast, groet, Jos.
 30. 2 punten
  Spinder

  Onze huiskamer 30 September 2019

  Dank je @ELL Ik weet niet wat me overkomt, ik heb een vrij rustige avond. Even adempauze ♡
 31. 2 punten
  knakker

  Lotgevallen & strapatsen

  Ah, danku Ik zag door alle bomen al bijna mijn bos niet meer. Overigens: die @Yvo59 schreef berichten in heldere taal, waar je het al of niet eens mee kunt zijn en waar je al of niet op kunt reageren. Niks mis mee. Ik was het niet met hem eens en heb al gereageerd. Dat hij maar twee berichten op zijn naam heeft maakt mij daarbij niet zoveel uit. Laten we nou niet meteen met z'n allen weer op trollenjacht gaan. Dat heeft dit forum in het verleden al te vaak veel onheil gebracht tenslotte.
 32. 2 punten
  Myle

  Neervallen, opstaan , kroontje recht , verdergaan

  De tijd vloog om naar mijn idee. Maar hoewel er nu misschien te weinig tijd was, is dat de volgende keer anders. Cleo en ik moesten ook nog bijna 2 uur rijden. Ik werd als passagier al benauwd naar alle afslagen en toeterende wegpassagiers En van het in dr file staan voor de parkeerplaats. Help. Ik was serieus opgelucht dat ik niet zelf reed. Maar Cleo Echt super trots!
 33. 2 punten
  Myle

  Maandag 23 september 2019

  Zodat we samen kunnen gaan @Bor? Sorry wat flauw (En hoogst ongepast) Maar ja ho ho. Je hebt gelijk hoor. Nancy dat is niet wat ik wil. Eigenlijk plaatste ik daarom ook mijn bericht: Ik wil iets wat ik júist niet wil. Het overvalt me alleen nogal. Het is nog best vroeg en de winkels zijn nog best lang open, en dat maakt me nu even wankel. Maar ik doe het gewoon niet.
 34. 2 punten
  Bor

  Harald

  Ik was boos maar ik kon er de vinger niet op leggen waarom ik boos was want ze hadden gelijk, ik was idd een hopeloos geval om moedeloos van te worden, ja. Ook snapte ik niet goed op wie ik precies kwaad was want diegenen die dat tegen me zeiden flikten wel een kunstje wat mij maar niet lukte. Als ik boos of als een gebeten hond afgedropen was werd ik elke keer terug weer hartelijk ontvangen als ik toch maar weer uit pure wanhoop terugkwam, alsof er niks gebeurd/ gezegd was gingen we gewoon door met het hier en nu/ vandaag. Er is hier een engelengeduld met mij geweest, met gepamper en hartjes en knuffeltjes maar blijkbaar hadden deze mensen zoveel ervaring dat ze het gezamenlijk over een andere boeg gegooid hebben en er harde maar rake klappen begonnen te vallen ...want blijkbaar werkte zachte- heelmeester- methode bij mij niet. Ik weet nog steeds, 9 jaar later, wie wat tegen mij gezegd heeft toentertijd, en dat zijn oudgedienden waarvan de meesten hier tot op de dag van vandaag nog steeds zijn. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar voor het feit dat ze mij tot in de kern geraakt hebben.
 35. 2 punten
  Kohtje

  Zondag 22 september 2019

  Ja, @knakker, Nancy haalde het ook al aan.. ik heb jarenlang de energie om met mn herstel bezig te zijn gehaald uit meetings van NA en soms AA. Elke dag kon ik hier in de regio wel een meeting bezoeken en dat deed ik dan ook, zelfs een tijd op zaterdag en zondag. Ik maakte wel (auto)kilometers in die jaren, maar ze waren het me dubbel en dwars waard. M'n autootje zuipt niet zoveel als dat ik deed, dus qua financiën kon het prima uit. En wat je zelf zegt: de boost elke keer van zo'n meeting met lotgenoten was onbetaalbaar.
 36. 2 punten
  Adri02

  Zondag 22 september 2019

  Nee joh, dat is de naam van een bandje. Ze had het gewoon over muziek.
 37. 2 punten
  SanMiquel

  6 dagen droog

  Ja weet ik dank je, ga ook niet naar de super rennen ga maar een bakkie koffie maken denk ik.
 38. 2 punten
  knakker

  Zondag 22 september 2019

  Langzaam wakker worden met koffie en Bach: wat kan het leven soms toch mooi en ongecompliceerd zijn.
 39. 2 punten
  nondetju

  Marco

  Zo, ik lig weer voor het eerst in mijn eigen bedje, de medicijnen doen aardig zijn werk tot nu toe.. een week geleden zag ik het allemaal niet meer zitten, wondermiddel voor mij! ik ben morgen 31 dagen van de alcohol af, een volle maand.. en voor het eerst sinds ik gestopt ben heb ik er een trots gevoel bij, vooral als ik mijn berochtkes teruglees. op naar een nieuw leven!
 40. 1 punt
  kruidenthee67

  Zondag 20-10-2019

  Poeh...blij dat ik het niet meer als een strijd ervaar. Ik ga mijn derde droge jaar in nu, iets minder ver dan jij in tijd Adri.an Echte zucht, craving..nee dat is nu al weer even geleden. Meer wat anderen hierboven als schreven...een gedachte aan, moment van. Wel heb ik onlangs alcoholvrije bubbels gedronken. En ik werd acuut getriggerd in mijn 'oude gedrag'. Heel vervelend vond ik dat. En dat weet ik dan ook weer. Voor mij geeft de wetenschap dat alle deurtje gesloten zijn en ik die ook gesloten wil laten me rust. Het hoeft niet meer, ik wil het niet meer. Het is goed zoals het nu is. Denk dat dat bedoeld wordt met acceptatie. In het begin heb ik de zucht nog wel eens aangepakt met 'de zak paprikachips'...die leegeten. En met zucht bedoel ik dan meer het gevoel van 'ik moet iets...' Daaronder zat vaak een gevoel van, bleh, leegte, zinloosheid..whatever. Op die momenten dacht ik dan, alles beter dan wijn. Inmiddels kan ik ook wel objectiever kijken naar mijn alcoholgeschiedenis...minder lading, verhaal en drama. Dat gun ik iedereen...hoop dat het jou ook gaat lukken!
 41. 1 punt
  harald

  Harald

  Mooi verhaal over de zuurkool @Erizo, doet mij weer denken wat mijn vader vroeger een paar keer gemaakt heeft: zuurkoolrecept uit de Elzas. Was echt heeeel lekker. Net even het recept gegoogled, maar er gaat volgens het recept o.a. ook een fles wijn in, dus dat doe ik maar niet. Vanochtend naar de dagbesteding geweest. Ik vond het leuk, zwerfvuil opruimen in het centrum van de stad waar ik woon. Lekker buiten en ook nog iets nuttigs doen. Het mag eigenlijk de term dagbesteding niet hebben, want het was maar voor 2 uurtjes. Maar dat vind ik niet erg, rustig aan beginnen. En heb ik me voor niets zenuwachtig gemaakt? Ja best wel. Allemaal aardige mensen. Ik moet nog wel een beetje aan ze wennen, maar zij ook aan mij denk ik zo. Oftewel morgen ga ik weer. Ik kwam overigens op de terugweg naar huis nog iemand tegen met wie ik op genomen ben geweest de laatste keer. Hij vertelde me, en daar schrok ik toch wel weer van, dat bijna 3 kwart van de groep waarin wij zaten terug gevallen is. Mensen die in de kliniek super gemotiveerd waren en bij thuiskomst heel snel terug terug vallen( ik net zo). Zat me te bedenken, dat de overgang van kliniek naar huis misschien wel te groot is.
 42. 1 punt
  Briba

  Hap slik weg, ik hoop het! (temazepam-afbouw)

  @Veertje Ik ga op dit moment met 2 mg tablet per dag naar beneden, na 11 dagen is dat 22 mg tablet, iets meer dan 1 mg temazepam (1 mg temazepam is namelijk gelijk aan 430mg tablet : 20 mg temazepam = 21.5 mg tablet). Dus zo snel is dat niet.
 43. 1 punt
  Cyclad58

  5-10-19

  Straks op bezoek bij vrienden, verder niets concreets gepland. Fijn dat je naar je paard gaat, heerlijk ontspannend!
 44. 1 punt
  fleurtje

  Vrijdag 4 oktober 2019

  Das vooral vet en gemalen beenderen.. Denk ik. Maar dan nog..t is geen niertje of een lap lever. Dus dat gaat perfect binnen
 45. 1 punt
  Penny

  Tesje gaat voor een gezonder leven

  Succes met je therapie, ik hoop voor je dat het helpt. Die stap nemen is idd erg dapper, daar kun je met recht trots op zijn.
 46. 1 punt
  Jannigje

  Vrijdag 27 september 2019

  Dit kan ik me helemaal voorstellen @Bor, wachten is moeilijk, onzekerheid ook. Ik brand een kaarsje voor je. Sterkte
 47. 1 punt
  Roosje01

  Neervallen, opstaan , kroontje recht , verdergaan

  Wat leuk! Een meeting in real life!
 48. 1 punt
  Myle

  Maandag 23 september 2019

  Wow Nancy. Klinkt wel enorm uitdagend. Ik hoop dat het komende dagen wat mee zal vallen
 49. 1 punt
  Bob

  Maandag 23 september 2019

  Achterliggende problematiek kan voor veel mensen een heel belangrijke rol spelen. Hulp daarbij kan ook in de vorm van interesse tonen en doorvragen, zodat de betrokkene zich beter bewust gaat worden wat er eigenlijk speelt of gespeeld heeft. Dat is dus een andere reactie dan alleen maar complimentjes geven enerzijds, of iets opdringen of met klem adviseren anderzijds.
 50. 1 punt
  Bob

  Opname partner

  En @Bor, je hoeft ook niet overal wat mee hier. Het draait niet allemaal om jou.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...