Spring naar bijdragen

Sobriety for Life - Dagboek


Woman

Aanbevolen berichten

Goedemiddag, 

Ik vind het fijn dagelijks even stil te staan bij mijn sobriety. Omdat mijn dagelijkse verhalen als een dagboek zijn, open ik een eigen draadje. 
Dan kunnen mensen die het niet willen lezen, mijn draadje negeren. 
Ik kom sinds 2009 op dit forum. Ik ben een paar jaar weg geweest wegens een ernstige terugval. Die wil ik verwerken. 
Ik sta nu 16 maanden kurkdroog, daarvoor ging het ook een paar jaar redelijk maar wel met 2 uitglijders per jaar. 
Omdat ik weet dat een uitglijder een terugval kan worden ben ik waakzaam. 
Ik heb het gevoel dat ik een nieuwe fase in ga. Een nieuwe tijd breekt aan, nog nooit ben ik zo lang nuchter geweest. 
Geen drugs, geen alcohol, geen blowen, niet roken. 
Ik heb wel medicijnen in huis, in overleg met de huisarts maar dat is voor mijn cptss. Ik heb daar geen verslavingsproblemen mee. 
Deze heb ik voor flashbacks, maar die slik ik nauwelijks. 

Vandaag een rustige dag. Morgen wordt mijn kapotte bank opgehaald, die staat nu in de weg in de studio. Als deze weg is wil ik de roeimachine weer klaar gaan zetten en een plekje maken om te rekken strekken. Elke dag 10 minuutjes een aangepaste zonnegroet. 
Ik zit nu op een favoriete fauteuil stoel bij de elektrische haard met een grote poef. Mijn (hele mooie) tafel heeft een nieuw plekje gekregen, zonder computer, waar ik parfummetjes kan maken en andere creatieve hobbies. 
Chillen doe ik in mijn chillhoekje bij de tv, waar ik ook slaap en boeken lees. 

Elke dag iets verbeteren in mijn leventje geeft uiteindelijk een fijn leven als resultaat. 
Goed voor mezelf en de hondjes zorgen.  

bewerkt door Woman
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai woman. Ik ook 16 maanden niet gedronken, het wordt steeds normaler. Totaal geen zucht meer, maar denk er nog wel aan. Moet nu wel gaan afkicken van de chocolade en andere zoetigheden. Mijn leven lang daar niet naar verlangt, maar sinds het stoppen met drinken dat gebruikt om mij te belonen en nu moet ik daar mee aan de slag, pfff hoezo verslavingsgevoelig, heb jij ook zoiets dergelijks?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag, 

Vandaag een fijne dag. 
De bank is opgehaald, dat geeft weer ruimte en mogelijkheden. 
Ik had op een huisje bij de waddenzee gereageerd, en die is nog steeds niet geaccepteerd. Er zijn nog 3 kandidaten voor mij. 
Dat geeft hoop. Het huisje heeft 2 kamers meer dan het huisje waar ik nu in woon. Zo leuk! 

Mariann, 
Ik ben ook verslavingsgevoelig. Niet alleen met slechte dingen, ook met goede dingen. Als ik bijvoorbeeld ga haken dat wil ik dat de hele dag alleen nog maar blijven doen, alle dagen en een hele collectie bedenk ik dan in mijn hoofd. Ik kan daar erg in doorslaan, terwijl ik dan alleen nog maar één granny square heb gehaakt. 
Voor mij is het belangrijk dat ik mijn roer richt op zaken die op dat belangrijk zijn. Ik ben nu de verhuizing aan het voorbereiden dus dan begin ik liever geen haakproject. 
Ik heb niet echt last van een suikerverslaving. Ik ga juist erg goed op suiker. Probeer het wel gezond te houden. Bakjes met fruit ingevroren, zodat ik elke dag mijn fruithapje heb. Na een kwartiertje uit de vriezer kan je het al goed eten. Hartstikke lekker, bevroren druiven zijn net snoepjes maar dan van echt fruit. Daar ben ik nu verslaafd aan. 

Besloten dat ik een pact voor het leven aanga. Jaarpact is voor mij te wankel omdat je dan toch weer kan beslissen dat je dan weer met mate (yeah right) mag drinken ofzo. Ik wil helemaal nooit meer drinken, helemaal nooit meer een apocaliptische kater. Geen achterdeurtjes meer open. 

Vanmiddag komt de SRV man, dus dan weer verse groente en fruit halen. Ik moet mijn haar nog eens kleuren want ik heb het gister gebleekt en nu is het een soort van lichtblauw lichtgevend platina. 
De roeimachine in de studio zetten en een stretchplekje maken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geplaatst (bewerkt)

Goedemiddag, 

Net thuis van het gemeentehuis waar ik een nieuwe id kaart heb opgehaald. 
Deze is 10 jaar geldig. Wow. Dan is het 2034. 
De vorige keer was een totaal andere wereld waarin ik leefde. In 2014 was ik mijn id kaart gestolen samen met alle andere pasjes en een laptop, omdat ik een afterparty had gegeven bij mij thuis met allemaal vreemde weirdo's uit de kroeg. Tja. 
Ik herinner mij met een schommelend, duizelig, ziek, paniekerige wanhoop, door de kater, in het gemeentehuis waar ik uren moest wachten, wat ik echt niet trok. 
Nu voelt het als een nieuwe start. Een nieuwe wereld, een nieuw leven een nieuwe identiteit. 

Onderweg nog iets leuks ontdekt, namelijk dat de ijsbaan wel open is, waarvan ik dacht dat het dicht was. Zonder ijs is het een megagrasveld waar de hondjes lekker uit kunnen rennen en waar ik graag zit op een kleedje. Het uitzicht is fenomenaal, alleen maar weilanden tot in de oneindigheid. 
Dus dat gaan we snel weer doen! 

Nu nog even mijn bed verschuiven. De nieuwe buurvrouw is snachts met de deuren aan het stommelen, niet heel hard maar wel vervelend om met mijn hoofd tegen die muur te slapen. Dat triggert mijn flashbacks. 
Nieuwe indeling bedacht die ga ik nu uitproberen. 

bewerkt door Woman
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geplaatst (bewerkt)

Goedemiddag, 

Mijn bed heeft een nieuw plekje gekregen. Het ziet er geweldig leuk uit, maar ik sliep niet echt lekker. Pas tegen de ochtend viel ik in slaap. Dat kan komen door de andere richting van mijn hoofdeinde, ik slaap altijd graag met mijn hoofd naar het westen en die is nu naar het oosten gericht, beetje een onhandige plek met de deur maar wel vrij van buurgeluiden. Het kan ook komen omdat ik nog laat in de middag koffie heb gedronken of omdat ik niet heb gemediteerd. 
Ik wilde graag de nieuwe indeling afmaken en opruimen en stofzuigen. Vanavond wel mediteren en dan eens zien hoe het slaapt. 

Nog steeds gedoe met website. Nieuw domein aanvraag ingediend en dan moet ik weer 48 uur wachten of dat wel goed is gegaan, en dat is dan natuurlijk pas maandag want in het weekend niet. Dan zijn we zo weer een week verder met bellen mailen en uitpluizen wat ik over het hoofd zie. 

Het zou fijn zijn als dat is geregeld, dan kan ik verder. Danslessen gaan wel gewoon door maar op deze manier is het niet professioneel. 

Mijn haar is nog steeds niet de juiste kleur dus daar ben ik mee bezig en de groenteboer is zojuist geweest dus ik heb weer heerlijk vers fruit en groente. 

Ik heb de afgelopen dagen best last weer van overgangsklachten, het gevoel dat ik geroosterd wordt alsof de kachel loeihoog staat. Ik heb ook wel anders gegeten, het zou kunnen dat het daar op reageert. En lente is nog niet begonnen, ik vrees echt weer voor een hele hele hele warme zomer. Ik hoop dat als ik bij de wadden woon dat het dan een beter klimaat voor me is. 

Tot zover even mijn praatje voor vandaag. De inbox kan ik weer openen, ik zag lieve berichtjes met verzoek voor meditatielinkjes. Ik zal ze later persoonlijk beantwoorden. 
 

bewerkt door Woman
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog even een korte melding voor vandaag. 
Ik heb weer een website, dus daar ben ik druk mee. 
Verder weer fris & fruitig het weekend in. Veel fruit in huis en lekker eten & drinken. 
Vanmiddag was het zulk lekker weer, dat vraagt om een zonnebadje voor energietjes. 
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geplaatst (bewerkt)

Goedemiddag, 

Vannacht wel goed geslapen toen ik eindelijk in slaap viel, met gekke dromen. 
Nu het warmer gaat worden moet ik toch de boel weer gaan omgooien want overdag is het te warm om bij het raam te zitten, dus mijn bed gaat daar staan want snachts kan ik wel bij het raam slapen. Het is wel erg leuk nu, ik heb een scheidingswand gemaakt met hippie harem gordijnen, dat ziet er sfeervol uit. 

Iedereen is aan het grasmaaien. Overal gezoem van de elektrische grasmaaiers. Ik heb een gewone ouderwetse die je zelf moet duwen. Ik vind dat helemaal niet vervelend om te doen, ik til em zo met 1 hand op en zet em weer terug op zn plek. 

Zojuist een fijn gesprekje gehad met een buurvrouw. Ze was erg empatisch en lief. Fijn is dat toch. Beetje liefde doet je goed. 

Mijn website is alweer klaar en straks komen de boodschappen. 
Ik moet alleen nog douchen en straks nog wat administratie. Nog eens met de hondjes naar buiten, dat is altijd fijn hier in de mooie omgeving, helemaal met een voorjaarszon. 
Ik voel me erg goed. Om dat zo te houden staan mijn sobriety en mijn meditaties boven aan de prioriteitenlijst. 
 

bewerkt door Woman
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geplaatst (bewerkt)

Vandaag voel ik me down. 
Ik heb ontdekt dat ik gevoelig ben voor de fases van de maan. 
Als het volle maan is zit ik vol energie en heb zin om te sporten en te dansen, klusjes te doen. 
Nu is er geen maanlicht en heb ik behoefte om me terug te trekken in mijzelf. 

Ik heb mijn danslesrooster daarop aangepast. Als het volle maan is wil ik elke dag wel dansen, maar nu kan ik het nauwelijks opbrengen. 
Gelukkig heb ik nu de vrijheid om dat zo te doen. En als ik terug kijk op mijn leven, vooral mijn jeugd, zie ik dat het toen ook al zo sterk gevoelig was. Fases waarin ik overliep van energie en fases waarin ik niet vooruit was te branden. 
Ik dacht later dat dat kwam door menstruatiecyclus of zelfs een soort bipolaire aandoening. 

Sommige mensen krijgen energie als de zon schijnt. Ik krijg energie als de maan schijnt. 
Ik ben blij dat ik dat heb ontdekt. Nu voel ik me niet meer ongerust als ik down ben. 
Dat is wel te danken aan mijn sobriety en dagelijkse meditaties dat ik dat heb ontdekt. 


 

bewerkt door Woman
Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 minuten geleden zei Woman:

Ik heb ontdekt dat ik gevoelig ben voor de fases van de maan. 
Als het volle maan is zit ik vol energie en heb zin om te sporten en te dansen, klusjes te doen. 

@Woman, ik ook alleen vergeet ik de maanstanden bij te houden.
Als het volle maan is ga ik buiten kijken.
Hoe die fases mij energie geven of juist niet heb ik nog niet goed door.

Op de dagdraad zitten veel mensen die blij zijn dat het weer langer licht wordt.
Ik niet, voel mij pas goed als de avond weer valt en het stil is in de lucht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geplaatst (bewerkt)

Dank je Roberto. 

Als mijn energie down is dan lukken de dingen niet en lijkt alles erg complex. 
Gisteravond laat was ik nog even naar de weilanden met mijn honden. Het was pikkedonker en mijn honden lopen dan los. 
Ik zag in het weiland een lichtje naar me toe komen, ik dacht dat is een kat, maar toen het dichterbij kwam zag ik dat het een hondje was. 
Het weiland had een afrastering van touw waar het niet overheen durfde. helemaal bibberend bang. 
1 Van mijn honden was em intussen gesmeerd op zoek naar poesjes. Dat doet ze graag, ik ben haar aan het trainen, nu zag ze de mogelijkheid om snel weg te rennen. Het duurde lang voor ik het vertrouwen van het hondje had gewonnen, en toen kon ik hem optillen en over het touw helpen. 
Ik heb em aangelijnd, en hij ging meteen lopen, dus ik dacht even zien of hij zelf de weg naar huis weet. 
Hij liep een buurt in en ging naar een huis toe, maar die mensen wisten niets van het hondje en kennen hem ook niet. Verder lopen en ineens wist ik waar ik hem wel eens gezien had voor een huis. Inderdaad liep hij naar dat huis toe, baasje helemaal blij. 
Ik moest snel weer weg eigen hond zoeken. Ik dacht dan breng ik eerst mijn andere hondje naar huis. En daar stond ze helemaal netjes op ons te wachten. 
Eind goed al goed, iedereen weer veilig thuis. 

Vandaag weer lopen schuiven met meubels en de tv is gevallen. 
Stuk. 
Zucht. 
Opgegeven als schade bij de verzekering. Ik ben verzekerd voor valschade dus dat zou moeten kunnen dan. Gelukkig heb ik nog een andere tv, die ook wel beschadigd is maar die het nog wel prima doet met wat kleine vlekjes in het beeld. 

Gister een babbeltje gemaakt met de nieuwe buurvrouw. Ik wil haar voorzichtig vragen of ze s'avonds laat wat zachter met de deuren doet, maar daar moet een goed moment voor zijn om dat aan te kaarten zonder gezeur. 

Verder heb ik een nieuwe term geleerd, namelijk: 
Trigger Surfen / urge Surfen.
Ik moet het nog verder uitdiepen maar basicly betekent het dat je je op trigger of je graving surft alsof je op een golf surft in de zee. Zonder het te onderdrukken. 
Ik denk dat dit wel een sleutel kan zijn naar het oefenen van meer verdraagzaamheid. 
Als je graving krijgt om te snoepen of te drinken dan surf je daarop ipv tegen verzetten. Zoiets. 

Misschien dat ik me dan ook niet meer hoef te ergeren aan de deuren van de buurvrouw. 

bewerkt door Woman
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Interessant ja, via Google vond ik dit. Zoiets heb ik ook gebruikt bij het stoppen met roken.

Urge surfing is a technique for managing one’s own unwanted behaviors. Rather than giving in to an urge, a person learns to ride it out, like a surfer riding a wave. After a short time, the urge will pass on its own.

This technique can be used to stop or reduce drug and alcohol use, emotional reactions such as “blowing up” when angry, gambling, and other unwanted behaviors.

The Urge Surfing handout describes how urges work and how to “surf” them effectively. Like an ocean wave, urges gradually build intensity, they peak, and then they fade away. This worksheet teaches clients to use mindfulness as a tool to accept an urge and its discomfort, rather than attempting to suppress it.

https://www.therapistaid.com/therapy-worksheet/urge-surfing-handout

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat leuk! Ik lees hier vaak dat mensen afleiding zoeken bij craving en ik heb weleens geprobeerd uit te leggen wat mijn taktiek is maar daar kwam toen geen respons op. 
Voor mij werkt het om te gaan zitten en met mijn aandacht naar dat gevoel te gaan, er niet voor weg te lopen maar het juist zo totaal mogelijk te ervaren, het te verwelkomen zelfs. Dat heeft vaak een geweldig effect; dan blijkt het helemaal niet zo'n naar gevoel te zijn, het is gewoon wat het is en maakt dan in korte tijd weer plaats voor een andere ervaring.
Eigenlijk net als met alles, als je per moment accepteert wat er op je pad komt, zonder er een label goed of slecht aan te hangen, heb je nooit een probleem.
Ik ga eens lezen over urge-surfing, ben benieuwd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zie de link met surfen verder niet maar het is inderdaad gewoon observeren en uitzitten, en als het een kwartier later weg is dan voel je je onverslaanbaar :) 

Maar in het algemeen reageer ik idd met "dit gevoel moet nu weg" en dan ga ik thee zetten. Met als gevolg dat je op een dag zonder thee in huis een beetje hulpeloos bent.

(of is het nou hulpenloos? vroeg de emigrant)

Volgende keer ga ik het weer eens uitzitten beloof ik mezelf.

 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Ja, ik ken dat. Van alles accepteren vanuit een soort lafheid onder het mom van radicale acceptatie.  Dat is een valkuil.  Toch is het handig om eerst te kijken of je het in jezelf kunt oplossen voordat je er een ander mee lastig valt.  Zit er een onbewuste aanname hoe dingen horen te zijn die me dwars zit, waar ik niet eens echt achter sta?  Zoiets. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

28 minuten geleden zei Adri03:

Ja, maar om even concreet te blijven: moet Woman dan het slaan met de deuren door de buurvrouw maar gewoon 'verduren', 'omarmen' en 'accepteren', en heeft ze er dan geen probleem meer mee? Makkelijker gezegd dan gedaan, lijkt me.

klopt, soms lukt dat wel, soms niet.
Ik ken het van mensen die blijven praten in de stiltesauna.
soms verduur ik het, soms valt het geluid weg en val ik in slaap
soms zeg ik er wat van en dan zijn ze stil, en soms ontstaat er een woordenwisseling/scheldpartij
een vrouw ging eens een klepperdansje doen op haar teenslippers, vlak bij mijn hoofd met kindergeluiden als nanananananaaa enzo
(in haar blootje, zie je het voor je?)
geluiden in appartementen hier, elders; overal kun je ergernissen vinden. heerlijk als ik me dan toch niet erger. zeldzaam ook eerlijk is eerlijk, 
maar ik oefen en groei er nog steeds in
heel herkenbaar voor jou ook hopelijk?
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toen ik vorig jaar voor een tijd gestopt was en een trekmoment kreeg ben ik meditatief gaan wandelen in mijn buurt.
Aandacht bij mijn voeten houden, grounding.
Mijn gedachten observeren, mijn trek, mijn irritaties naar dit forum, alles komt langs.
En langzaam verdwijnt alles weer.
Dat is de weg van de witte wolk die je observeert.
Daarna was mijn trek verdwenen en voelde ik mij rustig en voldaan.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meditation in the market place is weer een andere vorm van meditatie.

En de mugmeditatie, die is vrij lastig.
Geen aandacht schenken aan dat irritante gezoem.
Gewoon de mug de mug laten zijn.

@Adri, ik lees jouw reactie net nadat ik mijn berichtje al geplaatst had.
Ohropax niet nodig dus.
 

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

52 minuten geleden zei Adri03:

Ja, maar om even concreet te blijven: moet Woman dan het slaan met de deuren door de buurvrouw maar gewoon 'verduren', 'omarmen' en 'accepteren', en heeft ze er dan geen probleem meer mee? Makkelijker gezegd dan gedaan, lijkt me.

Vervang burengerucht in gedachten eens door vogelgekwetter van buiten het huis. Mag je dat wel 'verduren', 'omarmen' en 'accepteren' of blijft dat een raar idee in jouw gedachten, @Adri03?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 minuten geleden zei Roberto:

 

En de mugmeditatie, die is vrij lastig.
Geen aandacht schenken aan dat irritante gezoem.
Gewoon de mug de mug laten zijn

Mogge @Roberto vraagje ? Met deze manier van meditatie werkt dat dan ook als ik de mug verander in bijvoorbeeld vliegtuiggeluiden ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Adri03:

functionele geluiden (wasmachine, voorbijrijdende auto) zijn voor mij volledig acceptabel

@Adri03, voor mij zijn dit juist onnatuurlijke geluiden waar ik in meerdere of mindere mate last van kan hebben.
Het lichte gezoem van de warmtepomp van mijn buurman stoort mij meer dan zijn avondlijke geruzie via zijn smartphone met zijn ex.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei Jac:

Mogge @Roberto vraagje ? Met deze manier van meditatie werkt dat dan ook als ik de mug verander in bijvoorbeeld vliegtuiggeluiden ?

Nee @Jac, vliegtuiggeluiden zijn onnatuurlijke geluiden.
Die hoor je niet alleen, maar kunnen door hun vibraties jouw hele lichaam verstoren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...