Spring naar bijdragen

Mariann

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    427
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Alles door Mariann geplaatst

  1. Ik ben in ieder geval 10 kilo afgevallen nadat ik gestopt ben met alcohol en ben zelfs meet gaan snoepen. Dus dat zegt ook wat.
  2. Mariann

    Sobriety for Life - Dagboek

    Hai woman. Ik ook 16 maanden niet gedronken, het wordt steeds normaler. Totaal geen zucht meer, maar denk er nog wel aan. Moet nu wel gaan afkicken van de chocolade en andere zoetigheden. Mijn leven lang daar niet naar verlangt, maar sinds het stoppen met drinken dat gebruikt om mij te belonen en nu moet ik daar mee aan de slag, pfff hoezo verslavingsgevoelig, heb jij ook zoiets dergelijks?
  3. Mariann

    Voorstellen: SoberMummy

    En dat heb je gedaan en zie je hebt het gered!! En alle mooie opbrengsten gekoesterd, goed hoor.
  4. Hoi jac Ik heb het tot 2 keer toe met het forum geprobeerd en je raad het al, ik kwam heel ver, maar viel toch weer terug. Pas toen ik online hulp zocht lukte het. En daarnaast veel naar podcasts geluisterd en app's bijgehouden. Kortom ik wil je dit wel meegeven, het vergt namelijk ook hard werken om te stoppen dan alleen stoppen. Snap je wat ik bedoel? Fijn dat de knop om is en wat zul je veel fijne dingen ervaren, vooral in het begin. Dan ben je namelijk ook in de wolken, maar er komt ook een tijd waarin de twijfels komen en dan moet je goed beslagen ten ijs komen.
  5. Mariann

    7 jaar ouder, 7 jaar wijzer

    Wat goed dat de knop nu om is! Want dat straal je wel uit. En superherkenbaar, ook zoals je begon vanaf je 14de. Ik vind het superknap dat je die bijeenkomsten met drank wel aangaat, ik ben afgelopen weekend voor het eerst met mijn man op stedentrip gegaan. Iets wat ook altijd met veel drinken erbij was. Nu na 14 maanden zonder drank geen enkele moeite en net zo gezellig, geen verschil. Heerlijk. Ik zat in het begin ook op allerlei als en potcasts nu alleen nog deze en alcoholvrijheid. Jellinek heeft ook een leuke en dry januari kun je ook elke maand doen, verder zijn er ook online meetings, wellicht kun je dat eens proberen. Ga zo door!
  6. Ja ik heb die drang ook, ik heb het ook toegelaten omdat het hielp. Nu probeer ik er weer vanaf te komen na meer dan een jaar gestopt te zijn, is nog niet gemakkelijk. Ik schreef ook eerder over darmklachten, die zijn uiteindelijk wel verdwenen, waarschijnlijk wat ontstoken door de drank.
  7. Dat je je al eerder hebt aangemeld laat wel zien hoe graag je het wilt, ik heb mij ook al twee keer eerder aangemeld, 10 en 7 jaar geleden totdat ik het vorig jaar helemaal zat was. Dus de aanhouder wint. Kom op en reageer weer en blijf hier, het is de moeite waard!
  8. Beste wensen allemaal, de kerstspullen opgeruimd, heerlijk gevoel is dat. Gisteren alles opgegeten wat nog lekker was in huis, vanaf nu mijn nieuwe verslaving, zoetigheid, aanpakken!
  9. Mariann

    Mariann

    Hier zit ik dan 31 december, wat een jaar. Geheel alcoholvrij en een ander persoon. Gezonder, slanker, sportiever en mentaal veel sterker. Vanavond vroeg iemand of ik er nog moeite mee had, ik kon volmondig nee zeggen. Ik heb bier en wijn altijd wel lekker gevonden, maar dat is compleet uit de hand gelopen. Nu ben ik de alcohol de baas en vermaak mij af en toe ook met de alcoholvrije varianten. Als ik vanavond naasten dronken zie worden en zie wat dit met sommigen doet ben ik niet jaloers. Vandaag is ook de laatste dag van de reeks van dry januari,februari etc. Die app sluit ik dan ook af. De apps hebben mij geholpen, net zoals potcasts, maar heb ze nu niet meer nodig, wel lees en schrijf ik hier nog om wel alert te blijven. Nog steeds ongelofelijk wat er met mij gebeurt is, ben een blij mens.
  10. Dus als die focus op alcohol weg zou zijn, zou mijn probleem ook weg zijn. Ik ga er maar gewoon even van uit dat ik in ieder geval komende 8 maanden nog te dealen heb met dit rotgevoel. Hopelijk neemt het gemis daarna langzaam af. Het moet slijten. ja hoor dat gaat echt gebeuren, zoals ik heb ervaren en ook wel heb gelezen gaat het in fasen en zit jij nu nog een beetje in the wall zoals ze dat omschrijven. Het is even een lege periode, maar de focus op alcohol gaat echt meer naar de achtergrond!! Kop op!
  11. Het ga je goed Maarten, wij lopen bijna gelijk op. Ik was de 26ste 1 jaar en 1 maand. Ik kwam er per toeval achter. Ik tel niet meer. Wat goed om 8 uur al hardlopen, brrr. 1 jaar is een mooie mijlpaal, de knop is echt om bij jou, wat mooi om te lezen. Mocht je toch nog een keer willen lezen of schrijven dan kan dat altijd natuurlijk.
  12. Mariann

    Hallo allemaal!

    Je gaat goed James, lekker hoor. Op naar het nieuwe jaar.
  13. Ja dit zag ik ook, in het recept die ze aangeven zit kriek
  14. Ik heb een dilemma, ik ga konijn maken en begrijp uit alle recepten dat dit met rode wijn wordt klaargemaakt. Ik ben niet bang dat ik daardoor een terugval krijg als ik dat eet. Maar wel vreemd idee. Wat zouden jullie doen of zou ik het ook met alcoholvrije wijn kunnen maken.
  15. Het is zoooo lekker om op nieuwjaarsdag fris wakker te worden!!!
  16. Weekpact 10 december 2023: Fonny Mariann
  17. Weekpact 3 december 2023 ; Fonny Rapilos Mariann
  18. Mariann

    Het moet...

    Wat fijn dat het nog steeds goed gaat. Je klinkt ook erg gemotiveerd en dat motiveert mij ook om door te gaan. Die drang wordt echt steeds minder, ik durfde dat niet te geloven maar dat is echt waar. Wat helpt jou? Mij hielp potcast luisteren, meedoen met dry januari februari maart etcetera. En twee aps. Zo heeft iedereen zijn hulpbronnen. Ga zo door! Top bezig. En nooit meer drinken? De meesten hebben nog geen idee in het begin en is ook niet relevant.
  19. Jaaaa, gezellig. Ik slee weer mee in de arren....
  20. Mariann

    Jaarpact

    Geweldige taart, echte mariann inderdaad. Hier echt naar uitgekeken, dank allemaal. En ja ik ga gewoon door
  21. Weekpact 26 november 2023 ; Fonny Jane Rapilos Mariann
  22. Mariann

    ik ben leila

    Dat was ik dus 8 jaar geleden, leila. Nu mariann. Ik heb zo vaak terug gedacht aan die 8 weken alcoholvrij en hoe fijn ik mij voelde. Maar ook hoe ik daarna begon te wankelen en het niet meer voor elkaar kreeg om te stoppen. Tot precies een jaar geleden! Ik ben er nu wel gekomen en dat maakt mij trots. Geen twijfels meer zoals ik die toen had en ik ga door.
  23. Mariann

    Ik ben nieuw hier, en zoek steun

    Ik was hier ook in 2010 en volgens mij daarvoor ook een keer. Waarom moet het zo lang duren voordat we het door hebben. Geen idee, maar toen is toen en nu is nu. Geen betere tijd dan nu om het anders te doen. Vooruit kijken! Daar is het meeste te halen
  24. Mariann

    Ik ben

    Deze begrijp ik niet, waar is quinn?
  25. Mariann

    Hoi hoi iedereen.

    Heel goed dat je je gewapend hebt tegen de trek. Je weet wat je triggert en handelt ernaar. Top!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...