Spring naar bijdragen

Woman

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    91
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Alles door Woman geplaatst

  1. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Blijf gewoon weg van mijn draadje. Ik krijg melding dat je een bericht hebt geplaatst maar dat beroicht laat ik ongeopend. Ga ergens anders lopen etteren.
  2. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Ik lees je niet, Roberto.
  3. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Goedemiddag, Beetje geschilderd, schoongemaakt, een oud matras is opgehaald dus dat geeft weer ruimte. Verder voel ik me goed, gisteravond een wandelig gemaakt in de manenschijn en er waren ook nog mooie kleuren van de ondergaande zon. Prachtig! Vanavond weer.
  4. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Goedemiddag, deze heerlijk frisse zonnige maandag! Beetje schilderwerk gedaan, flink in de tuin gewerkt, toen kwamen de buurmeisjes om met zn allen de hondjes uit te laten, dat was erg leuk. Ik had goed geslapen en voel me uitstekend vandaag. Ik kreeg een uitnodiging om op een verjaardag te komen, dan gaan ze bbqen. Hmmmm nee dank, liever niet. Hele middag en avond andere mensen zien vlees eten en dronken worden. Na 3 glazen gaan ze toch al anders praten. Sinds ik geen vlees eet ga ik nooit meer uit eten of naar een bbq. Ik probeerde het nog wel met vegetarisch spul zelf meenemen, maar het is gewoon ook niet mijn ding, uit eten gaan ook niet. Ik heb nu heerlijk kruidig gekookt, dat staat te prutten. Nog even douchen en dan lekker eten en de avond relaxen.
  5. Woman

    Ik ben Cortex

    Hoi Cortex, Welkom en wat goed dat je je weg naar het forum hebt gevonden! Erkennen dat je een probleem hebt met alcohol is de eerste stap. We kletsen elke dag samen op de dagdraad: ditjes & datjes. Kom je daar ook? Je kan ook hier op je eigen draadje berichten blijven plaatsen. Je kunt veel lezen op dit forum, er zijn thema's & tips. Kijk maar eens rond. En blijf schrijven. Je bent hier met lotgenoten, dus we weten het en begrijpen je heel goed!
  6. Woman

    zondag 21 april 2024

    Je gaat onder de negeerknop, dus ik lees je niet meer.
  7. Woman

    zondag 21 april 2024

    Ik blijf weg van de dagdraad omdat ik je een onaardig vind hier. Bye.
  8. Woman

    zondag 21 april 2024

    Blijkbaar heb je kritiek op wat ik eet, of hoe mijn eten is genoemd door de fabrikant. Ik vind jouw eten ook niet te vreten. En morgen eet ik vegetarische shoarma stukjes. Ik vind dat lekker. Hulp vragen omdat je anders " de fout ingaat" is natuurlijk ook al een vorm van kritiek. Ik eet wat ik wil, hoe ik het wil en wanneer ik het wil. Eet jij lekker mishandelde varkens, zullen we het daar eens over hebben. Sorry Roberto, maar je hebt me nu echt pissig gemaakt. Ik blijf van de dagdraad weg, ik dacht gezellig mee te schrijven maar dat gaat dus niet. Ik hou het bij mn eigen dagboek draadje, lees dat maar niet, Roberto anders ga je misschien " fouten maken".
  9. Woman

    zondag 21 april 2024

    Prutje van vegetarische kipstukjes, aardappels, tomaat, ananas, kikkererwten, blokjes belegen kaas, met ras el hanout kruiden.
  10. Woman

    zondag 21 april 2024

    Ja, zo deed ik het ook, Adri. Braaf meedrinken met het tempo van de groep, wetend dat ik thuis nog een fles had staan die van harte open ging als ik dan thuisgekomen was.
  11. Woman

    zondag 21 april 2024

    Ik doe ook geen feestjes. Ik ga niet naar verjaardagen en vier zelf mijn verjaardag ook niet. Afg. januari vierde een leerling haar verjaardag. Ze vroeg of ik ook kwam. Zucht. Zo'n hele middag met 15 kwekkende dames. Vorig jaar vroeg ze het ook en toen had ik nee gezegd. Ik had voorgesteld om nu dan de verjaardag te openen met een show en omdat ik oppas had voor de hondjes moest ik op tijd weer weg. Het was 1 groot fiasco. Ik had superveel spijt dat ik gegaan was. Geen drank, maar wel op een andere manier niet bij mij passend. De show was een drama omdat de muziek op fluisterstand stond, en ik moest uren wachten in een ijskoude kamer voordat ik kon dansen. Waar ik zat hoorde ik wat er allemaal afspeelde, er werd gezongen, taart eten. Ik ben echt zo blij dat ik dat leven niet meer heb met zulke verplichtingen. Dat voelt soms eenzaam tijdens kerst en verjaardag maar dat is omdat dat wordt aangepraat in de media. Ik heb het altijd prima naar mijn zin. Ik vind het gezellig als mensen onverwacht op visite komen, of je komt elkaar tegen en besluit verder te praten met een kop koffie bij iemand. Afgelopen week waren 2 meisjes uit de buurt een middag bij mij. Ik was in mijn huis bezig en ging daar gewoon mee door. Ik betrok ze er wel bij en ze gingen zich vermaken in mijn studio. Toen samen de hondjes uitgelaten en samen gemediteerd.
  12. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Goedemiddag, Nog steeds futloos, dus een lager versnelling dan maar. Gisteravond zag ik iets over AD(H)D en suiker. Dat soms de tank helemaal leeg is, en dat er dan glucose nodig is om de tank te vullen. Ik ga dat eens meenemen in de dag. In plaats van een paar stukken fruit als lunch in 1 keer, ga ik het eens proberen steeds tussen de klussen door een stuk fruit. Ik ga erg goed op smoothies, of kleine pakjes sap af en toe een slokje. Vandaag kasten omgewisseld en de achterkant betimmerd met afgekeurde tapijttegels. Ook de achterkant van een spiegel. Alles wat maar dempt. Klusjes klein houden, geen groot project in 1 keer af willen hebben. Dan stort ik daarna in voor een lange tijd. Kleine stapjes zijn ook stapjes. Ik werk naar de grote verhuizing toe. Donkere muren moeten wit, de tuin netjes en de zolder heb ik bijna leeg. Er ligt nog tapijt, grof vuil en een bed (uit elkaar gehaald). Nog even door en dan kan ik het schoonmaken en zorgen dat het netjes en klaar is als ik groen licht krijg. Ik sta nu 6e op de ranglijst voor een huisjes bij de wadden van 50. Dus dat is helemaal te gek en hoopgevend.
  13. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Zeker weten Bumperjim! Nu ik uit de Randstad weg ben en op het platteland woon ben ik verbaasd hoe aardig en vriendelijk de mensen zijn. Altijd wel een gezellig praatje. Ik kan me herinneren dat toen ik in de grote stad ging werken en een vriendje kreeg ik dacht, nu zal mijn stiefoom wel trots op me zijn.
  14. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Onderweg naar huis in de bus viel er een kwartje. Ik ben opgegroeid in een streng, calvinistisch gezin met een gefrustreerde dominante zeer onaardige stiefvader en een narcistische moeder. Een stiefoom kwam wel eens op visite. Als hij er was dan was het gezellig. Hij nam ons mee naar de kermis. Hij dronk altijd veel. Heel veel. Sterke drank. Ik denk dat daar een eerste blauwdruk is ontstaan. Mannen met drank zijn leuk, dan is het gezellig en hebben we plezier en is het feest.
  15. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Vanmiddag een zonnige zaterdag. Veel geslapen. Ik eet nu wat fruit en denk er over naar een ander dorp te gaan. Ik moet een pakje afgeven bij postnl.punt en dan haal ik wat lekkere (gezonde) dingen. Verse aardbeien met volle roomyoghurt ofzoiets. Hondjes mee in de buggy. Misschien even naar de Xenos of opzoek naar lekkere olietjes voor mijn parfumhobbie. Dat gaan we doen, snel onder de douche en nog even wat opruimen en checken hoe laat de bus gaat.
  16. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Zojuist liep ik buiten met de hondjes, en bedacht dat nog niet zo heel erg lang geleden ik ook weer verliefd was op een fatale, verwoestende man. Gelukkig heb ik dat afgehouden, wat een drama zou dat zijn geworden. Hij ging nog geregeld naar de kroeg om smorgens onderweg naar huis van zn scooter te kletteren. Ik denk dat hij nog meer "genotsmiddelen" nuttigde. Dan nu weer de man hier in het dorp die ook wel wat lust.... Ik wil geen relatie, ik leef prima zo met mijn hondjes en mijn eigen ikje. Maar het valt me wel op, dat ondanks mijn sobriety het dus toch trekt.
  17. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Ik heb de danslessen afgezegd. Voel me net een leeggelopen ballonnetje. Ik denk dat het schrijven van het eerste stuk een fysieke reactie heeft opgeroepen. Een uitgeput gevoel, maar ook opluchting. Hoe lang droeg ik dit verhaal al met mij mee. Nooit sprak ik erover. Een onderdeel van de healing is te luisteren naar wat ik nodig heb. Dus als dat rust is dan rust ik. Ik heb goed gegeten. Vannacht goed slapen. Morgen nog een dag rust. Even niets moeten, geen les, geen klusjes. Mijn lijf herstellen.
  18. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Vandaag voel ik me erg low in mijn energie. Straks komt een dame voor een dansles, gelukkig voelt zij zich ook niet lekker, dus zitten we op 1 lijn. Heb al een bakje fruit op en straks nog maar even rusten en dan een bak koffie. Vorig jaar heb ik een paar maanden geen koffie gedronken. Dat was wel een gekke gewaarwording. Hele andere energieflow in de dag. Ik ben van harte weer begonnen, het werd wel erg karig, overal mee gestopt, drugs, drank, blowen, sigaretten, suiker, koffie. Koffie vind ik echt lekker en ik sport er zo goed op, dus ben ik er weer mee begonnen. En af en toe suiker mag ook best.
  19. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Hey Francoise, Bedankt. Ik wil het aan gaan. Mezelf confronteren. Ik gaf altijd alles de schuld maar het kwam nooit door de drank, omdat ik vond dat ik het recht had om te drinken ofzoiets. Zien hoe het echt was. De weg naar sobriety, een weg van verantwoording nemen. Ik neem de tijd om de stukjes te gaan schrijven. Eerlijk naar mezelf toe en de waarheid erkennen. Mijn leven was een zooitje, door de drank, waardoor het nog meer een zooitje werd. Een cirkel waar ik maar moeilijk uit kon stappen.
  20. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Ik denk dat ik losse stukjes ga schrijven over mijn drankmisbruik. Kris kras door elkaar. Het eerste stukje: Ik dronk toen wel dagelijks, minstens een fles. In het weekend meer, ik ging toen nog vaak uit. Ik kreeg via een datingsite contact met iemand die meer dronk dan ik. Dat leek me een goed idee, want dan kreeg ik geen gezeur over mijn drankgebruik. Hij dronk echt heel erg veel, een vat bier op de salontafel en achter elkaar tappen. Sterke drank erna wat escaleerde in ruzie en geweld. Hij gebruikte drugs. Hij was een charismatische man. Verwoestend maar zeer aantrekkelijk. Als we uit gingen kwamen de vrouwen als vliegen op hem af. Een Jimmy Morrisson type. Als we naar de kroeg gingen altijd vechtpartijen, echt afschuwelijk vond ik dat. Vaak vluchtte ik midden in de nacht zijn huis uit en wachtte dan op het station op de eerste trein. De drank maakte mij blind. Ik bleef terugkomen tot het eens zo escaleerde dat ik onder de blauwe plekken zat, helemaal in elkaar getrapt. Ik had toen al hulp en dat heeft me uit de cirkel van drank, drugs en geweld getrokken. Dankzij de hulp ben ik naar de politie gegaan om een melding te maken van de blauwe plekken. Dat was mijn eerste stap naar sobriety. Hulp gezocht bij de brijderstichting en toen ik een maand droog stond kreeg ik het afschuwelijke nieuws van mijn vader. Hierover vertel ik later, dat was zo ernstig dat ik niets liever wilde dan heel veel wodka drinken. Wat ik ook deed.
  21. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Gelukt, dank je wel, Bob!
  22. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Goedemiddag, Ik kan de titel van dit draadje niet aanpassen. Vandaag een rommeldag. Studio klaarmaken voor de dansles morgen. Groenteman komt en vanavond worden boodschappen bezorgd. Vuilnis buiten zetten. Gereageerd op een leuk huisje bij de wadden, met een garage. Afwachten wat de ranglijst gaat doen, tot volgende week kunnen mensen reageren. Op google earth kan ik kijken hoe de straat eruit ziet en door het dorp "rijden". Op kadaster sites kan ik zien van bovenaf hoe de tuinen grenzen en bijvoorbeeld of er een steeg vlak langs het huis loopt. De woonkamer is in het midden van het huis, dat is geweldig. Aan de ene kant de garage en aan de andere kant de entree en de douche. De slaapkamer heeft een deur naar de tuin. Er is ook een bijkeuken met een deur naar de tuin waar ik een zitje kan maken. Ik ga in de toekomst dieper in over mijn drankverleden. Ik vind het moeilijk om daar aan terug te denken. De laatste keer dat het echt mis ging had ik maanden lang het schaamrood op mijn wangen, als ik buiten liep om de honden uit te laten. Mijn nieuwe huisje wordt alcohol/drugs en rookvrij heb ik besloten. Ik ga dus echt voor een pact voor life. Afgelopen dagen heb ik nagedacht en ontdekt dat ik (nog steeds) trek naar mensen die drinken. Zo vind ik een man leuk hier in het dorp. Maar volgens mij is het een drinkerd. (en een blowerd). Dat gaat em dus niet worden.
  23. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Bedankt Roberto, Dan blijf ik hier fijn schrijven. Het helpt me om waakzaam te blijven over verleidingen. Ik zal morgen de tiltel van dit draadje aanpassen, zodat het duidelijk is dat ik het als dagboek wil gebruiken. Voor mij is dit een ontdekkingsreis en een ontwikkeling. Ik groei in sobriety, en onderweg ondervind ik hobbels en bobbels zodat ik mijn roer kan aanpassen zodat ik niet van de wagen val. Het is een onbekende weg, zonder vooruitziende blik. Nieuwe uitdagingen zullen op mijn pad komen. Zoals je weet, lees ik je graag Roberto, en dat blijf ik doen. Bedankt dat je me ruimte geeft.
  24. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Lieve Smaragd, wat fijn je weer te lezen. Wat een tijd geleden alweer, toen we elkaar zagen. Wat een ander leven en wat een andere tijd. Ik was nog ingelogd op mijn computer, dus vandaar dat ik er nog even ben. Hier ga ik wel ook uitloggen. Ik was dit draadje begonnen om mijn hart te luchten over ditjes en datjes die in mijn leven rommelen, zodat ik elke dag een bewust moment stil sta bij mijn sobriety. Ik dronk 2 flessen wijn. Dat luste ik graag, elke avond. Als je, Roberto, elke dag 2 flessen wijn drinkt en op mijn draadje mijn strubbelingen gaat schoolmeesteren, dat lijkt me omgekeerde wereld. Ik hoef geen advies van iemand die 2 flessen drinkt, over hoe ik het beste kan leven zonder die 2 flessen. Triggerwarning voor mij. Dan is dit niet de juiste plek om mijn sobriety te waarborgen. Toen ik hier net kwam, Smaragd weet dit vast nog wel, zat ik ook drinkend op het forum. Dat heb ik lang gedaan, wel maanden denk ik. Totdat eindelijk eens de knop echt om ging. Daarom wil ik niemand hierover echt aanspreken of iets dergelijks. Ik begrijp het maar al te goed. Ik ga nu een fase in van volledig clean zijn, voor het eerst mijn leven. Dat is nieuw, spannend en soms moeilijk. Ik heb medicijnen om op terug te vallen en dat gebruik, evenals melatonine, bespreek ik met de huisarts. Ik kom wel weer terug, als usual. Hopelijk dan wel met een rustig plekje waar ik mijn sobriety kan ventileren.
  25. Woman

    Sobriety for Life - Dagboek

    Ik ben weer een poosje weg.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...