Spring naar bijdragen

Adri03

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    283
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    4

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Adri03's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. @Yvonne, met soft target bedoelde ik natuurlijk dat ladyjane en jij niet zo gauw met brisantbommen zullen gaan vergelden . Dat jullie niet alles zomaar voor zoete koek accepteren is me wel bekend .
  2. 'Vroeger', met good old Erwin Krol, wist je tenminste waar je aan toe was: die voorspelde voor weekends en feestdagen steevast zonnig, warm weer. Vermoedelijk gesponsord door de VVV's en Horeca Nederland .
  3. Daarom herken ik het ook zo goed . Als ik 'zin' heb in een discussie kies ik andere woorden dan wanneer ik het liever een beetje laat voortkabbelen .
  4. Als je er niet van houdt om in een discussie terecht te komen, is het misschien niet handig om te schrijven dat mensen 'de pot op kunnen' en 'onzin' schrijven . Maar je hebt geluk gehad dat je soft targets had uitgekozen .
  5. Is nachtmerrie ook goed? Of schaar je dat onder de dromen ?
  6. Haha, ja, in ieder geval ik ga weer even dimmen wat de educatieve bijdragen betreft. Heb de laatste dagen iets te veel op mijn telefoon en het forum gezeten en de schoolmeester uitgehangen .
  7. Adri03

    Treffende uitspraken

    Maar waarom zou je? Je bent toch goed zoals je bent? (Lees ik hier althans vaak )
  8. Ja, zo ken ik er nog wel een paar @Lonster. De zwaartekracht (=aantrekkingskracht) tussen lichamen is groter naarmate de massa van die lichamen groter is. De invloed van de zwaartekracht van de maan op een mensenlichaam is verwaarloosbaar klein, daar waar de invloed van de zwaartekracht van de maan op de aarde, of de grote watermassa daarop, aanzienlijk is en ervoor zorgt dat die grote watermassa zich verplaatst naar de kant van de aarde waar de maan zich bevindt en daar tot vloed (en er tegenover tot eb) leidt. Eb en vloed doen zich dagelijks 2x voor, onafhankelijk van het schijngestalte van de maan, waarom zouden bij vrouwen (mannen ontsnappen er op miraculeuze wijze sowieso aan) die krachten dan alleen bij volle maan werkzaam zijn als het over hetzelfde verschijnsel gaat?
  9. Inderdaad jiddisch, en zo dus logischerwijze juist en vooral in het Amsterdamse dialect terechtgekomen. 6 definities op Encyclo Amsterdams woord voor brutaliteit (Amsterdams) brutaal, tegen de draad in, staat er haaks op •een bijzonder grote brutaliteit. •bijzonder veel lef. [idioom] Gotspe. Verbastering van het Hebreeuwse choetspa (aanmatigend) Onbeschaamd: 'Het is toch een gotspe om te beweren dat er geen ontslagen zullen vallen, terwijl de... 1) Brutaliteit 2) Onbeschaamde brutaliteit 3) Vrijpostigheid 4) Wel zeer grote brutaliteit (Van Dale)
  10. Ik heb dan weer moeite met het woord 'gotspe', omdat ik het normaal gesproken alleen in de ingezonden brieven in de NRC en de VPRO-gids tegenkom en het dus beschouw als een soort ons-kent-ons middel ter onderscheiding van het klootjesvolk. Toch maar eens opgezocht en 'gotspe' blijkt gewoon Amsterdams dialect te zijn voor 'brutaliteit'. Wat het gebruik ervan er natuurlijk nog niet echt beter op maakt .
  11. Ach, de spot drijven? Dat is ook weer zo wat. Ik ben gewoon benieuwd hoe mensen het ongrijpbare toch als een concrete aanwezigheid ervaren .
  12. Hoe voel je dat dan? Trekt'ie als een magneet aan je fiets ? (De lichtsterkte kan het niet geweest zijn, want hij (pardon: zij) bevindt zich momenteel op bovengemiddelde afstand van de aarde: 399.000 i.p.v. 384.000 km.)
  13. Haha, ja, One Love, nine mothers, naar het schijnt. Het zal me de zorgzame vader en echtgenoot wel geweest zijn...
  14. Ik was ooit op een feestje waar op de klanken van zijn Babylon by Bus-album opeens de gordijnen van de vloer tot het plafond in de hens stonden. Bij Bob Marley moet ik dus altijd aan gordijnen van vuur denken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...