Spring naar bijdragen

Dinsdag 1 maart 2022


Musashi

Aanbevolen berichten

24 minuten geleden zei Remi1:

Dat behoeft misschien niet eens benoemd te worden maar het is vind ik wel iets om voor jezelf bij stil te staan. 

Want och wat zijn Nederlandse mensen begaan met vluchtelingen etc. Maar opnemen in je huis ondanks je ruimte hebt gaat blijkbaar te ver.. 

Welke ruimte?? Ik zit ook nog steeds 'opgescheept' met een zoon van bijna 31 die samen met zijn vriendin al jarenlang geen woning kunnen krijgen. Dus zitten ze veel hier. Nou, met vier volwassenen is mijn huis toch écht vol! Ik woon hier hutjemutje, hoor, in het westen. Mijn kleinkinderen kunnen hier alleen slapen als deze zoon bij zijn vriendin is. Er zijn ergere dingen. Maar het betreft dus echt geen onwil. 

Ik had net een Oekraïnse vrouw aan de deur. Ze woont hier in de buurt. Ze had een hele lange lijst met artikelen die ze kunnen gebruiken nu. Kijk, daar kan ik wél aan meewerken. Dit gaat vanuit een landelijke stichting. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 minuten geleden zei Oskar:

Ik vind het prachtig dat mensen iets voor vluchtelingen uit Oekraïne willen doen. Of voor één van de 100.000 andere goede doelen die niet op televisie zijn. Maar ik kan er niet goed bij dat zoiets aanleiding gaat worden om uit te halen naar mensen die andere keuzes maken. Tenzij het natuurlijk je bedoeling is er een wedstrijdje van te maken.

Ik denk dat ik het wel snap en volgens mij is het er geen wedstrijdje van maken maar pure frustratie dat je slechts de beperking hebt om als individu zo weinig te kunnen doen terwijl je zo veel meer zou willen. Als je dan je gevoel uit en het blijkt dat vervolgens bij de meeste mensen het leven gewoon doorgaat en het avondeten beschreven wordt en een sneetje in de vinger dan kan dat enorm frustreren. Ik kan zo'n uitbarsting eigenlijk alleen maar waarderen want hij zit vol met passie en in dit geval voor iets goeds.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Remi1:

Nou ik snap @bumperjimgeloof ik wel een beetje.

Hij en z'n gezin staan er tenminste wel open voor. Mijn zoon wil ook wat doen. En dan kreeg ik te lezen stuur jonge mensen de oorlog niet in @karin123 nou ik stuur hem niet en hou hem ook niet tegen.

Zijn goedheid siert hem. Net als bij @bumperjim

Dat STUREN was bij wijze van spreken! Ik bedoel daar niet mee dat jij hem stuurt, dat had ik ook wel gelezen en dat jij hem niet tegenhoudt ook. Het ging mij er om dat jonge mensen niet nadenken hierover wat de gevolgen kunnen zijn omdat ze het nog niet kunnen overzien. Het was goed bedoeld. Maar aangezien jij vaak met je grote mond overal overheen denkt te moeten walsen laat ik het hierbij!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lastig onderwerp. Ik ben mens en ja ik klaag wel eens. Tot ik een kraamafdeling in een schuilkelder zie. Dan kan ik niets anders dan mijn bek dicht houden. Het filmpje van het meisje van de week, dikke tranen, ik wil niet dood. Het raakt mij tot op het bot. Ik kan niets doen, wel hebben we geld gestort. Een druppel op de gloeiende plaat. Kloten oorlog!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

59 minuten geleden zei spirit:

Natuurlijk doen die beelden mij wel wat, het is vreselijk. Eerst corona wereldwijd en nu deze oorlog weer. Ik hou me groot, maar ben heel erg bang. Bang voor deze wereld. :(

 

36 minuten geleden zei ikkanhet:

Ik kan er ook mee janken.

Ik niet. Erg vind ik het wel, echt erg, al die onnodige doden en verdrietige, verscheurde families.  Maar nee, bang ben ik niet. En ik jank er ook niet om. Ik leef gewoon verder, omdat ik uiteindelijk/feitelijk niet anders kan dan doorgaan. 

Ik probeer eigenlijk iets te zeggen, wat ik maar niet duidelijk krijg. Niet hier, op een forum in ieder geval. Ik heb het nou al twee keer gewist. Maar goed, in het kader van delen....

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zal ik het weghalen of niet

Zal ik het weghalen of niet

Zal ik het weghalen of niet

Zal ik het weghalen of niet

Als je iets plaatst, kun je een reactie verwachten en dan moet je daar weer op reageren enzovoort. En ohhhh, wat vind ik dit een beperkte manier om mijn mening te ventileren. Teveel gedachten. 

Zal ik het weghalen of niet

Ja, dus. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...