Spring naar bijdragen

woensdag 30 september


ikkanhet

Aanbevolen berichten

Ik ben met Kees net 2 x naar de Lidl geweest;
1e keer mèt en 2e keer zonder mondkapje.
Kees zelf wilde niet, snapt er niet veel van, maar
weet vaak wel wat hij niet en wel wil (chocolade☺)
Het mooie weer werd miezer en harder regenen, dus
maar practisch nu. Maar idd wat een wereld, ik word
er ook wel moedeloos van soms, maar aan de andere kant
ben ik weer zo blij met wat vroeger vanzelfsprekend was.
Nu veel bewuster kijken naar wat nog wel kan en hoe goed
ik het eigenlijk heb met net pensionada geworden.
En de bieb blijft open met weer strengere regels, maar
ik kan er wel heen straks, dus daar ben ik erg blij mee.
En als het allemaal nog moeilijker gaat worden, ga ik aan de E-reader.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 minuten geleden zei Renaldo61:

Vinden mensen het dan normaal om bij de minste kuch een Corona test te ondergaan?

Wat mij betreft had het niet gelijk gehoeven en was ik gewoon  netjes  thuisgebleven  en het wel een  dagje  afgewacht  .

Ik kuch niet maar het water loopt  mijn neus  uit  . Maar  ik werk idd in de zorg en moet er direct  getest worden .. om zomin mogelijk tijd verloren  te laten gaan  ik moet met 2 dagen wel weer op de werkvloer  staan .  En doe dat liever  ook  met medeweten  dat ik mijn kwetsbare  groep  veilig  kan  benaderen..

 

Test is al afgenomen  viel mij gelukkig mee .

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi leden. Ik zit toch wel met de volgende vraag. Als ik het goed weet te formuleren en op jullie over te brengen. Zoals ik hier eerder heb geschreven ben ik rond een maand geleden gestopt met witte wijn drinken. Daar had ik op gezette tijden moeite mee, maar achteraf gekeken ging het eigenlijk prima. Afgelopen weekend heb ik vrijdag en zaterdag één wijntje gedronken. Gewoon omdat het van mezelf mocht, en als iets “mag” van jezelf dan is dat fijn. Gisteren ook weer visite met wijn gehad, maar ik taal er niet naar. Is het nu mogelijk dat je een fles wijn per dag drinkt en niet verslaafd bent? Want waarom taal ik er niet naar. Dus een concrete vraag, moet je verslaafd aan alcohol zijn of kan je ook van een fles wijn genieten? Heeft iemand hier ervaring mee? Ik kan er behoorlijk mijn hoofd over breken, en ik realiseer mij dat mensen de neiging hebben Ansje jij houdt jezelf voor de gek. Maar dat doe ik dus niet. Afijn. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Jammer dat zoiets niet meetbaar is ook. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei rapilos:

Net terug van boodschappen doen
Steeds meer mensen dragen nu mondkapjes in de super markt
Maakt me een beetje verdrietig
in wat voor wereld leven we toch ? :(

Bij ons in België moeten al een paar weken verplicht zo'n mondkapje dragen. Het begint te wennen maar het blijft een vreemd zicht. Ik moet altijd maar aan Chinezen denken...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ansje een fles wijn per dag lijkt me toch behoorlijk. Ik zou me vooral zorgen maken over mijn gezondheid op lange termijn en toch op z'n minst proberen te minderen of beter helemaal stoppen. Ik denk dat deze fles er op een dag twee zullen worden... Ik begon ook ooit met 1 glaasje Whisky cola op een avond tot dat er langzaam meer en meer werden. Op het laatste kon ik met gemak een halve fles op 2 of 3 uur naar binnen werken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als ik het goed begrijp @Ansje dronk je een fles wijn per dag en ben je daar vrij makkelijk mee gestopt. Nu je een paar keer een glas hebt gedronken, heb je geen behoefte naar meer dus nu vraag je je af of je wel verslaafd bent?

Je komt er vanzelf achter lijkt me. Als het vanaf nu moeiteloos goed gaat is het probleem opgelost toch? Als je toch weer meer en dagelijks gaat drinken heb je kennelijk nog steeds een probleem. En of je nou wel of niet van een fles per dag geniet, het is voor je gezondheid te veel.

bewerkt door Yana
Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Fruitvlieg2019:

Toen ik weer ging daten wilde ik ook geen relatie meer met iemand die rookte, dronk of ander moeilijk probleem had. Voor 1 nacht daarentegen was er niks mis mee.

Ik heb een keer kort iets gehad met een heftige rookster. Als ik voldoende bier op had vond ik dat niet zo'n probleem, maar nuchter is het wel een afknapper (als niet roker).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

40 minuten geleden zei Fruitvlieg2019:

Voor mij is het meer zelfbescherming. Ten eerste om niet de hele tijd in de buurt van de middelen te zijn met een grotere kans op een terugval en ten tweede om niet te dicht betrokken te zijn bij de problematiek van een verslaving. Ik zit hier nog af en toe op het forum maar als ik mijn laptop dicht doe is het weg. Maar als je er mee samen woont, of nog erger van de persoon houdt, word ik erin mee getrokken.

Maar als iedereen deze instelling heeft wijzen ze jou ook altijd af.

bewerkt door ikkanhet
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...