Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  401
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Over Jopie

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Welterusten allemaal. Lange dag achter de rug, maar het is gelukt. Zonder domme foiten, zonder ongelukken. Moe, dat wel. Ecjt moe. Nu lekker slapen. Water voor de kruik staat op. Blij dat mijn bus op t terrein staat, zo vanuit werk hoppa thuis. En euh... @lady jane... Dat hele opruimen moet geen doel op zich worden, toch? Het gaat om dat opgeruimde karakter uiteindelijk. Toch?
 2. De laatste leuke: ooit in een ver verleden heb ik van mijn overschotten (geodriehoeken, passers, potloden, gum, punteslijpers, plakband... noem maar op) bij begin schooljaar pakketjes gemaakt voor de weggeefsite voor beginnende middelbarescholieren. Herinnerde me dat dat, zonder dat je het doorhebt altijd megaduur was. Ze vlogen weg! Was echt leuk! Nu de bus op. Fijne dag allemaal.
 3. "Getver! Nee, dank je."
 4. Weggeven! Juist als t perfect is. Echt. Probeer maar eens. Het komt terug, altijd. Leerde ik al van mijn opa uit de 19e eeuw:"wat je geeft, krijg je dubbel terug " Woehaaaaa Net weer thuis: de magic moment was er. Inderdaad door wat lonster geloof ik zei: door het per onderwerp in zijn volledigheid bij elkaar te zetten wordt zicjtbaar wat je te veel hebt. Mooi is dat altijd. Spannend ook, voor mij, je weet dat het moment nadert dat het moet komen, maar t lukt niet altijd. En 10 kuub is nou eenmaal 10 kuub, hoe mooi je het ook opstapelt. En kapot is nou eenmaal kapot, hoe duur t ook was. Nu dus meteen stap achteruit gedaan in het "zichtbaar harde werken", vrijdag komt de stort en dan ga ik volgende week heeeeeel rustig weer verder, maar dan samen. De verdeling klopt weer: eerst ik alleen, dan samen, dan "zij zelf maar niet alleen". Ze heeft weer wat overzicht en vertrouwen. Dit is zoooo leuk!!! Slapen. Dat ga ik doen!
 5. Goedemorgen allen. Die arme nancy, wat heeft ze het zwaar met zoveel oppassen naast haar werk (sprak joop jaloers.... Naast zo'n klein lijfje slapen, arggggg) Vandaag lange dag voor me. Eerst opruimen, dan dienst. Morgen en overmorgen hetzelfde. Niet echt verstandig maar het lukt wel, denk ik. Beetje doorbijten deze week. Voordeel: januari volgend jaar al hele maand vrij. Rustig doorrijgen. Dat moeten vijf maanden worden.
 6. Goedemorgen allemaal
 7. @Smaragd wat klink je anders dan je ooit geklonkt hebt. Echt zo fijn!
 8. welterusten straks voor ieder. Mijn dag is voorbij. Hard gewerkt en mooi opgeschoten. Ondertussen kan ik in garagebox één helemaal tot aan de achterwand lopen. Het zijn er drie. Fijn werk, mooi werk. Nu wordt het lastiger, want als ik vanaf nu té goed opruim, dan is het enige effect dat het wéér volgezet wordt omdat er nog ruimte genoeg is. Er moet iets van een "overzichtelijke te veel puinzooi" blijven, desnoods kunstmatig, dat helpt bij het kiezen. Kortom, het samentraject start nu. Maar eerst slapen, morgen dagje werken op de bus. Woensdag verder. Vrijdag wordt grofvuil gehaald, das een belangrijke.... Maar oh, jongens, wat kan een mens lijden onder zijn eigen voorzorgsmaatregelen: "je kan er maar beter niet om verlegen zitten". Het effect is dat je er continu om verlegen zit, want je kan het niet vinden. En al helemaal niet als je er net om verlegen zit. Heb ik 2 pennen, dan ben ik altijd mijn pen kwijt. Heb ik er eentje, dan nooit. Hetzelfde geldt voor een zonnebril, aansteker, meetlint, verlengsnoer, muts en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan denken dat je juist nog meer reserve moet hebben (je bent het immers altijd kwijt) is zo niet slim. Gewoon zorgvuldig met je spullen omgaan, das alles. En meteen een goede bestemming zoeken voor wat je over hebt. Geef t desnoods weg, veel zinniger en blijvend bevredigender dan het te bewaren voor 'ooit'. Maar ook dat: alles met mate.
 9. Goedemorgen allen. Vandaag aan t werk, in plaats van blaten. Heel goed, joop. Handen uit de mouwen. De ikeaboxen bij me, 50 verhuisdozen bij me, boormachine bij me.... Meters maken vandaag! (En dus nu ook voorzichtig aan de verwachtingen meesturen: er zullen keuzes gemaakt moeten worden komende week)
 10. Psies. En in de kern is dat met drinken exact hetzelfde: door te doen wat je eigenlijk niet wil raak je onzeker.
 11. Zodra het moet is het al weg... ...
 12. Het hoeft niet gezellig te zijn. Nooit. Het is.
 13. Samenzwering is een rotwoord, maar inderdaad: je zoekt de maximale winst, gezien tegen en werkend met beider beperkingen en kwaliteiten. Zoiets he? (het heeft geen zin een rood pleidooi tegen een groen karakter te houden)
 14. Nope. Je introduceert bij de ander een probleem dat hij niet ervaart. Bij jezelf houden.... Hooguit:"dat is naar, want dat heb ik juist nodig om nu wat zinnigs te doen"... dan ligt t probleem weer in t midden. Bovendien sluit je daarmee het contact af: het meedenken van de ander over een (misschien wel betere) oplossing. Valkuil is het probleempakketje heen en weer schuiven (machtsspel) terwijl er nog niet eens gezamenlijk urgentiegevoel is (los van schuld/aandeel) ...
 15. En euh... @fleurtje ik vind jouw voorbeeld van de collega die gewoon stelt dat ie geen planning maakt heel mooi. En herkenbaar. Inderdaad is dat zoiets waar je dan samen (dus) (nu) niet uitkomt. En dat ligt, mijns inzirns, ook niet bij jou. Hoe rot t ook klinkt: jij bent er nog niet en hebt (juist niet, kenmerk van reintegreren) de kracht, zelfverzekerdheid, macht nog niet om daar door te drukken. Maar dit kan je wel bij je leidinggevende leggen. "dit heb ik nodig, dit gebeurt er, en zo kan ik t niet." niet als verwijt, maar als dilemma. Inclusief het dichtslaan van jezelf. Wat je aangaf nodig te hebben is constructief, normaal, concreet, oplosbaar etcetc. Succes.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...