Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  1561
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  21

Over Jopie

Recente profielbezoeken

795 profielweergaven
 1. .. als je ernaar luistert, tenminste. Iets metbamboe in de wind Hier ook gestopt onderweg. Emmer water gevuld en boek gepakt. Ik lees en dut wel, terwijl ik mij af en toe afkoel met een washandje. Prima te doen zo, je moet er alleen wat voor doen. Vanavond verder, lege wegen, temperatuur wat lager. Zal die topbus van mij alle passen in Noorwegen toch probleemloos genomen hebben en dan blaas ik m op in de file bij Hamburg....dat verdient ie niet! 1 op 11 rijdt ie de laatste 1400 km. 1 op 11,ruim. Hij vindt dit ook lekker. Oude bus van 1995, en rijdt nog zuinoger dan een euro6 misbaksel.
 2. Jopie

  Vrijdag 7 augustus 2020

  Welterusten allemaal. Inderdaad op de terugweg. Of beter: naar mijn paterswoldse meer. Alles gedaan wat ik echt wilde, en meer, even niet nóg méér... Wat was dit goed en fijn. En veel.
 3. Jopie

  Vrijdag 7 augustus 2020

  Goedemorgen.. Volgens mij heb jij het fijn gehad, he@Lika? Hier reisdag vandaag. En prachtig weer. Dat rijdt fijner en het water is dan zo mooi azuurblauw. Ik heb zojuist mijn eerste echte kleine social praatje gehouden in het noors... Ging prima, dat wil zeggen, we begrepen elkaar. Een beginnetje. Ik wil niet weg. Ik wil niet terug. Voor het eerst heel sterk, ik wil hier blijven voor altijd. Wee in mijn buik. Omgekeerde heimwee. Vreemd. Prettig. Naar. De draadjes ontwarren. (foto van mij plaatsen, @lady jane? Das nou niet aardig :))
 4. Jopie

  Donderdag 6 augustus

  Welterusten allemaal. Heerlijk rustige dag gehad met echt heel veel zon. Voor jullie klinkt dat vast vreemd maar voor mij was het de eerste dag zo warm. In de zon, uitkijkend over de fjord, mijn boek uitgelezen. Met koffie, water en af en toe een koekje.... Ieder uur was dit uitzicht anders, dan weer azuurblauw, dan weer met pikzwarte contouren van de bergen, dan weer de groene hellingen..... ik raakte niet uitgekeken..... Morgen weer rijden. Langzaamaan terug, langs weer een prachtige route als het goed is. Haukeligrend, Setesdal en dan weer naar kristiansand.... Ik zal er vermoedelijk wel weer een paar dagen over doen. Hoewel ik mezelf ook ken: als het klaar is is het ook wel eenS gewoon klaar, en rij ik in één keer door.. Ach.... ik zie wel. Ik heb zin in drop.
 5. Jopie

  Woensdag 5 augustus

  Ik geef ze gewoon geen tijd om over mij te zeiken
 6. Jopie

  Donderdag 6 augustus

  Goedemorgen allen. Goede reis @Lieke7777, rij voorzichtig! Rustig was-, schoonmaak- en wandeldagje vandaag. Even weer landen ook, mezelf hergroeperen. Toen de zon gisteren begon te schijnen, de doorweekte tent en slaapzak droog waren betrapte ik mezelf even op een "wel potverdorie, ik ga morgen weer en dan wel het hele stuk, verder zelfs, langer zelfs, ik kan dit, ik wil dit!" Maar nee, meer van hetzelfde: alles wat zo driftig moet gewoon niet doen, joop! Het is goed zo, volgend jaar weer. Het was mooi, het is genoeg. Wat dat betreft is dit land net een speelgoedwinkel voor een 8jarige: er is zo veel, en zo mooi, dat je hooguit verward en in tranen kunt eindige als je alles wil en je laat leiden door wat er is, zonder ook maar iets echt ervaren te hebben. @Marika meid....
 7. Jopie

  Woensdag 5 augustus

  goedenavond Over moeders kan ik niet zoveel zeggen, ook mij lukt het nauwelijks daar nog iets moois in te zien. Of beter gezegd: zien wel, maar er inhoud aan geven niet. Geeft niets. Maar ik ben wel terug van een zeer geslaagde trip, zij het dat hij iets korter werd door de weersomstandigheden. Overvallen door mist moest ik vlak voor de top toch heel snel een horizontaal stukje zoeken om mijn tent neer te zetten, en in de nacht begon het te stormen en te regenen. Doorgaan s morgens wel geprobeerd, al was het maar omdat ik er bijna was en naar beneden gaan me nog dramatischer leek op de gladde stenen, maar ik kwam de rotsplateaus domweg niet op, zo glad. Terug lastig, glad, glibberig, over hele rotsplateau's van soms wel 30 a 40 meter die onbegaanbaar waren en die ik soms zelfs skiend op mijn schoenen afging omdat er geen andere optie was maar oeh, wat was dit mooi en goed... Van 0 naar 1000 meter in amper 6 kilometer, langs watervallen, over moeras, klimmend en klauterend.... en geen mens gezien, 2 hele dagen niet.
 8. Gepakt, gezakt, en klaar voor vertrek. Zo gespannen dat ik in de verte onweergerommel hoorde. Het bleek het opblaasspringkussen vlak naast me te zijn. The mind plays tricks. Trip gemeld (goede gewoonte als je alleen gaat). Off we go.
 9. Goedemorgen allen. Toch beetje vreemd jullie over die hitte te horen, terwijl ik hier thermokleding en muts inpak voor mijn tochtje. Ik vertrek om 13 uur. Korte dagtocht, nacht, lange dagtocht, nacht, korte dagtocht terug. Vind t spannend en (in vervolg op het angstverhaal gisteren) dat begint nu iedere minuut meer blokkend te worden. Vandaar een harde vertrektijd en een behapbaar plan, dat ik ook overleef als t allemaal niet zo gaat als ik hoop of verwacht. Het hoeft niet leuk te zijn, maar ik moet t wel doen. Proberen. Niet om de prestatie, maar juist omdat ik t zo fijn vind (denk te gaan vinden) : daar, alleen, sjouwen. En ja, natuurlijk ben ik nu bang. Maar ik ga wel, en sta mezelf ook toe om op ieder moment terug te gaan (en zorg qua route ook dat dat kan). Net als hardlopen als je geen zin hebt: wel gaan ("als je maar gáát"), maar terug mogen, mogen stoppen als t echt niet fijn is. Het hoeft geen lijden te zijn, daar is dit niet voor. Fijne dag allemaal en tot over 3 dagen.
 10. Overigens, iets relativerend.... Ik denk dat de "is dit het nou?" voor heel veel ouders van jonge kinderen geldt hoor.... Het is nou eenmaal niet altijd feest met werk, gezin, dit, dat allemaal tegelijk, en de keuzemogelijkheden zijn beperkt (en je moet er lef voor hebben)
 11. Dat je weet waar t jou om gaat, in dit leven. Dat je onderzoekt of onderzocht hebt wat jou tevreden zou maken. Of, als dat nog niet lukt: wat je nu zo ontevreden maakt. In navolging van @Lika: voor mij was dat: ik wil weer een lijf hebben dat doet wat t hoort te doen, en er weer met alle aandacht zijn met en voor de paar mensen waar ik echt van hou.... Zorgzaam voor mijzelf en de mensen om me heen, fysiek en mentaal. Meer niet. (wat ik daarvoor moest doen, en laten was wel veel natiurlijk, maar t was een mooie richtlijn, waarlangs ik alles ook kon toetsen)
 12. Zit hier niet ook de valkuil juist? Uiteraard is t beter dan lamlendig, ongeinteresserd, met katers.. Maar.... daarmee ben je er toch niet? Dan begint t eigenlijk toch pas? Echt beter kan t haast niet zijn in 3 maanden. Dat hele lege leven is nog steeds leeg, in principe. Je eigen waarden moet je wellicht nog ontdekken, nu nuchter.... Waarom dronk je, die laatste keer?
 13. genoeg is genoeg. that's all toch?
 14. Goedemorgen allen. Dat ziet er goed uit, dat weer bij jullie. Vandaag tweede tochtje omhoog. Nu met rugzak, maar nog zonder (geplande) overnachting. Eerst maar eens gewoon proberen hoe t gaat. Klein houden. Maar eerst: koffie in mijn deur met uitzicht over de fjord.
 15. Ja. Lullige is dat je dan waarschijnlijk omhoog moet slaan onderhand, maar ja, het mag (van mij)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...