Spring naar bijdragen

Ansje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Ansje geplaatst

  1. Bijna nooit. In het weekend. Het is eigenlijk van het laatste jaar.
  2. Hoi leden. Ik zit toch wel met de volgende vraag. Als ik het goed weet te formuleren en op jullie over te brengen. Zoals ik hier eerder heb geschreven ben ik rond een maand geleden gestopt met witte wijn drinken. Daar had ik op gezette tijden moeite mee, maar achteraf gekeken ging het eigenlijk prima. Afgelopen weekend heb ik vrijdag en zaterdag één wijntje gedronken. Gewoon omdat het van mezelf mocht, en als iets “mag” van jezelf dan is dat fijn. Gisteren ook weer visite met wijn gehad, maar ik taal er niet naar. Is het nu mogelijk dat je een fles wijn per dag drinkt en niet verslaafd bent? Want waarom taal ik er niet naar. Dus een concrete vraag, moet je verslaafd aan alcohol zijn of kan je ook van een fles wijn genieten? Heeft iemand hier ervaring mee? Ik kan er behoorlijk mijn hoofd over breken, en ik realiseer mij dat mensen de neiging hebben Ansje jij houdt jezelf voor de gek. Maar dat doe ik dus niet. Afijn. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Jammer dat zoiets niet meetbaar is ook.
  3. Ansje

    Maandag 21 september

    Een dikke verslaving. Goede vraag waar ik niet gelijk een passend antwoord op heb. Dat is denk ik per individu anders. Voor mij is het dat ik dagelijks witte wijn drink. Ik drink geen andere drank. Lust ik niet. Maar dat maakt niet dat ik niet verslaafd ben of raak aan de witte wijn. Ik vind het gewoon een lekker drankje waar jammer genoeg alcohol inzit.
  4. Ansje

    Maandag 21 september

    Om eerlijk te zijn wil ik naar een drankje of wat in het weekend. Gewoon vrijdag en zaterdag. Door de week kappen met die handel. Is nergens voor nodig. Mijn partner drinkt door de week ook nooit ( uitzonderingen daargelaten) dus waarom zou ik dat ook niet doen. Het is er ingeslopen zo met de Corona en dat is geen excuses. Maar af en toe leek het wel kerst hier op doodgewone doordeweekse dagen. Hapjes en veel te veel wijn. En ik wil echt waken voor een dikke verslaving. Ik heb al zoveel ellende meegemaakt met alcoholverslaving om me heen. Nu kan ik het tij nog keren.
  5. Ansje

    Maandag 21 september

    Ja, een wijnglas drinkt nu eenmaal fijn. Doe ik ook vaak.
  6. Ansje

    Maandag 21 september

    Goedemorgen! Het is inderdaad een mooie nazomerdag en nog even genieten, al heb ik wel een aantal klusjes te doen. Zoals jullie weten ben ik gestopt met witte wijn drinken en dat gaat mij heel goed af. Dit is dag 17. Afgelopen zaterdag kregen we onverwacht visite hetgeen ik jeuk leuk vond. De drank kwam na de koffie uiteraard op tafel en opeens hoorde ik mezelf zeggen, ik neem ook een wijntje. Ik had geen trek, absoluut niet, maar ik nam dus een wijntje, althans er werd er één voor mij ingeschonken. We kletsten rustig verder, ik nam een slok(je) van de wijn en ik dacht ineens? Huh, doe is even lekker normaal. Ik heb de wijn door de gootsteen gespoeld en ik ben verder gegaan met de appelsap hetgeen ik ook heerlijk vind. Het is dus ook aangeleerd gedrag dat wijn drinken, omdat ik het altijd deed. Ik had er geeneens trek in. Ik merk ook dat die momenten steeds minder worden. Ik heb ook niet het gevoel wat ik hier ook wel terug lees dat ik moet onderhandelen met mezelf van als ik wijn wil drinken hoeveel mag ik er dan nemen. Wellicht komt dit nog in een later stadium. Overigens heb ik ook altijd wijn en drank in huis. Al met al vond ik het een goede ontwikkeling en ga ik met vertrouwen deze week in. Ik hoop dat het jullie ook goed gaat. We maken er wat van! Groetjes Ansje.
  7. Goedemorgen. Hier ook lekker weertje. Straks even lekker naar buiten. Inmiddels zit ik op dag 15, dat is mooi en gaat de goede kant op. Ondanks het feit dat ik heel duidelijk ben naar mijn omgeving, voor mij geen wijn is er toch nauwelijks begrip hoor. “Doe nu maar weer normaal” werd er zelfs gezegd. Dat is best gek eigenlijk. Of, nu is het weekend en in het weekend kan je gewoon wel wijn drinken hoor. Dus andere mensen bepalen voor mij wanneer ik een neut kan nemen? Hou is op. Eerst drink ik teveel wijn volgens een aantal mensen, en nu is het ook niet goed. Tja?
  8. Dank je voor de uitleg. Ik heb hier echt iets aan. Ik lees ook zo veel mogelijk. Het is een bijzonder maar ook een interessant proces wat we doormaken.
  9. Hoe lang kan het duren dat je zulke momenten hebt? Is dit een tijdelijk iets of is dit van voorbijgaande aard? Ik zit nu in dag 13. Wat is de ervaring bij jullie?
  10. Goedemorgen! Wat ik over craving gelezen heb ik dat een grote zucht of trek in drank waar je makkelijk aan toe zou kunnen geven. Ik heb dat ook enkele keren gehad deze week, maar mijn ervaring is dat dit enkele momenten duurt en het dan verdwijnt. Wat ik ook gelezen heb is dat de momenten van craving minder worden naar mate je langer in het afkickproces zit. Maar ik lees graag mee mocht ik het verkeerd hebben of als er aanvullingen zijn.
  11. Goedemorgen. Vorige week ook een post geplaatst, maar op een verkeerd forum. Het Benzo forum. Maar nu zit ik wel goed. Vandaag een mooie zonnige maandag. Ook afgelopen weekend heb ik geen wijntjes gedronken. Het kroegbezoek heb ik maar even uitgesteld, dat zag ik niet zitten. Zaterdag had ik eters die natuurlijk wel dronken, dus de wijn, bier en Baily’s vloeiden rijkelijk, alleen niet voor mij. Ik vind het eerlijk gezegd ook wel een studie waard. De muziek moest harder van de rest, luider praten enz. Ik dacht oké.... Gisteren een wandeling gemaakt met mijn partner en honden en ik kwam thuis en dacht, een wijntje gaat er nu echt wel in. Maar mooi niet gedaan. Vandaag dag 10 dus ik zit in de dubbele cijfers. Ik hoop dat het met jullie ook goed gegaan is en goed gaat. Een mooie maandag en hou vol! Ansje.
  12. Hoi, dit is mijn eerste post in de huiskamer. Dit is mijn zesde dag na mijn laatste witte wijn en het gaat eigenlijk best wel goed. Vanmorgen een stuk met de hond gelopen en dat ga ik tussen de middag ook doen. Een overschotel in elkaar gezet voor vanavond. Schuif ik straks zo de oven in. Gisterenavond een keer of drie moeilijke momenten gehad. Meer met de tijden. Om 17.00 is het meestal “tijd”, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel. Vanavond is mijn man niet thuis en denk ik dat ik het veel makkelijker is voor mij om geen wijn te pakken omdat het voor mij de associatie heeft van we pakken een wijntje. Mijn man drinkt overigens alcoholvrij bier door de week. Hij heeft wel de rem, ik niet. Dus morgen is het een week, en dan is het weekend en ik weet niet of ik dat ga volhouden. Ik heb mezelf een beloning in het vooruitzicht gesteld, en dat is iets van droptoffees ofzo. Heel vreemd. Maar misschien een soort compensatiegevoel. En wie doe ik er kwaad mee als ik drop eet? Verder lees ik hier veel en soms denk ik het valt allemaal wel mee met mij, maar het valt niet mee. Ik wil van die nare gewoonte af, want het is een verslaving geworden. Fijne dag nog allemaal.
  13. Ansje

    Voorstellen

    Ik drink veel water. Thee en Spa appel is ook een favo.
  14. Ansje

    Voorstellen

    Dank je wel! Ik heb het met veel interesse bekeken.
  15. Ansje

    Voorstellen

    Nee, ik heb geen reden. Ik heb een heel rijk leven daar bedoel ik mee, leuk fijn huis, een part-time baan. 2 kinderen die het goed doen. Een relatie van bijna 30 jaar. Het is erin geslopen. Daarbij drinkt iedereen om mij heen, ik ken niemand die het niet doet.
  16. Ansje

    Voorstellen

    Mijn naam is Ansje. 58 jaar en sinds jaren drink ik witte wijn. Vroeger (voor de Corona) begon ik dus rond 18.30 Tegenwoordig is dat rond de klok van 17.00. Ik drink snel, dat wil zeggen 2 glazen in een kwartier, en dan drink ik rustiger en kom aan een liter wijn per dag. Ik werd afgelopen weekend ziek. Lijkt op griep, coronatest is negatief. Omdat ik ziek werd en dus ook geen trek had in eten of drinken dacht ik kappen met die handel! Maar ik merk dat ik afkickverschijnselen heb. Dit is de vijfde dag en ik werd wakker met weer een knallende koppijn. Ik ben op internet gaan zoeken naar detox en ik lees dat dit 10 dagen kan duren. Gisterenavond had ik al weer trek in een wijntje, maar ik heb het niet gedaan omdat ik even door wil zetten. Mijn doel is om zo af en toe een wijntje te drinken... Mijn sociale patroon is 3 tot 4 keer per week uit eten, soms ook lunch met. Ik woon in een drukke horecabuurt, ken iedereen. En iedereen drinkT...S’nachts gebruik ik slaapmedicatie 2 mg. En die spoel ik weg met wijn. Zoals gezegd dit is dag 5. Wat is jullie ervaring met detox? Verder moet ik nog zeggen dat mijn eetlust heel slecht is. Ik merkte dat ik at wanneer ik trek had en ook heel weinig. Dit heb ik sinds de tweede dag weer helemaal op de rit. 3 keer per dag en tussendoor fruit. Ook al twee keer vers gekookt. Die afschuwelijke hoofdpijn. Kom ik daar ooit vanaf?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...