Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

takeiteasy

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  15188
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  9

Over takeiteasy

 • Rang
  Oudgediende

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

11049 profielweergaven
 1. Nancy, gecondoleerd en heel veel sterkte de komende tijd
 2. Hier is het genieten van mijn mooie geverfde muur. Dat heb ik hem toch maar even gefikst hier in m'n uppie. De blaren staan om mijn handen van het harde werk wat ik heb verricht gisteren, maar het resultaat mag er zijn! Vanochtend naar de supermarkt geweest. Geen appie maar een andere. Hielden ze bij de appie heel keurig afstand van elkaar, zo was het in deze supermarkt helemaal niet het geval. Vond het eng. Mensen kwamen bijna recht op mij af en ik bleef maar ontwijken. Gelukkig voldoende in huis voor een paar dagen, zodat ik daar niet meer heen hoef en trouwens: ik ga voortaan maar weer naar de appie. Voor vanavond heb ik een runderstoofpotje op het menu staan met verse groenten.
 3. Wat vreselijk Bor en wat moet je je machteloos voelen.
 4. Fijn dat je Smaragd te pakken heb zien te krijgen Bor. Ik mag hem wel, maar als hij drinkt, dan veranderd hij, als een blad aan een boom. Ik snapte het ook niet helemaal gisteren, maar achteraf, toen hij toegaf dat hij had gedronken, snapte ik het wel. Het is een goed mens, maar hij moet niet alles opschrijven wat hij denkt
 5. Bij gelezen Hier weer tegen de muren opgevlogen, het wordt mooi! Zelfs de rode muur gaat eraan nu. Word een fris licht kleurtje en het knapt enorm op en het dekt aardig. Ik ga weer verder nu in ieder geval. Mensen: probeer het hoofd koel te houden a.u.b. Alles op elkaar afreageren, heeft geen nut. Beter een beetje lief zijn voor elkaar. Nancy, wat vreselijk en wat een rotsituatie. Heel erg veel sterkte. Cleo: beterschap. Hoop dat jou toestand enigszins stabiel blijft. We zijn er nog lang niet met dit rottige coronavirus.
 6. Het stukje muur is heel netjes geworden, dus dat smaakt naar meer! Verf genoeg in huis, dus daar zal het niet aan mankeren. Heb er zin in en zeker, als ik zie, dat het zo opknapt. Het heeft zo zijn voor en nadelen om op jezelf aangewezen te zijn. Straks de hond eten geven, uitlaten, en zelf aan mijn eten beginnen. Andijvie, aardappelen en een slavink. Om 6 uur nieuws kijken. Dat vind ik genoeg. De hele dag informatie over corona, dat hoeft van mij niet zo.
 7. Ik ben maar begonnen met verven. Dat knapt altijd op en ik heb alle tijd, muur voor muur. Niet alles in 1 dag af willen hebben, maar doseren. Moest ook naar de suup en ik vond dat sommige mensen wel heel erg dichtbij kwamen. Moest ze constant ontwijken. Toen nog een ouwe vent bij de uitgang die in het wilde weg aan het hoesten en rochelen was. Gatver. Sommige blijken toch nog overal maling aan te hebben. Nancy: heel veel sterkte! Cleo: beterschap. Snap dat je bang bent, maar ik had verleden week ook koorts. Gewoon griep heerst ook nog steeds..
 8. Groenten en fruit gehaald bij de groentenboer. Vlees gehaald bij de slager, waar het me wel opviel dat er 2 stellen waren die uitgebreid daar in de winkel stonden. Geeft me toch even te denken, want de winkel was wel ineens vol en te klein om voldoende afstand te houden Bij de apotheek, waar ik mijn blije pillen moest halen, viel het reuze mee. Voor de rest voel ik me goed en ga ik mijn 4e droge week in. Goed nieuws toch?
 9. Vol: beterschap. Hoop voor je dat het meevalt
 10. Hier nog even een opstekertje: We zijn allemaal met ons hoofd ergens anders. Ik merk het ook aan mezelf, hongerig voor meer nieuws, alle journaals kijken, maar ook momenten op de dag dat ik me ervoor af wil sluiten, ken je dat? Het zou fijn zijn als we ook zorg besteden aan het zorgen voor onze weerstand. Want daar horen we, vind ik, echt te weinig over. Hoe speelt alcohol een rol bij je weerstand, energie en immuunsysteem? Een enorme rol! Ik ben wel heel blij dat ik geen alcohol meer drink, mijn coaches zeggen het ook vaak; 'anders was ik misschien wel nóg meer aan de wijn gegaan'. Ook lees ik berichten van mensen die al alcohol aan het hamsteren zijn. Het geeft ons troost en rust in deze tijd, vinden we, terwijl het ons echt verzwakt terwijl we dat nu echt niet kunnen gebruiken. Naast alle hygiënische maatregelen is het echter heel erg belangrijk om nu nóg beter voor jezelf te zorgen. Goed eten, rust, veel water, vezels, genoeg en goed slapen en natuurlijk.. geen of heel weinig alcohol. Zonder alcohol is je lichaam veel sterker, kan je immuunsysteem beter aan het werk en dat is toch echt wat je wilt. En het lijkt wel alsof we hier weinig over nadenken; het belang van écht goede zorg voor jezelf. Hoe sterker en gezonder je nu bent, hoe beter je bestand bent, en dat is toch wat we allemaal willen, toch?
 11. Gisteren even "live" geweest op FB. Gewoon even om uit te proberen. Vanmiddag nog maar even proberen maar dan via de laptop. Vond de filmpjes toch niet van goede kwaliteit en anders gewoon zelf maar eerst een filmpje maken. Ja, ik mis nu ook mijn publiek hé Maar niet teveel op FB met al dat nepnieuws en al die discussies. Zo zie je maar weer: de beste stuurlui staan aan wal.. Gewoon maar goed luisteren naar de deskundigen op dat gebied. Sommige mensen leer je nu pas goed kennen, zowel in goed opzicht als ik kwaad opzicht. Ik ben nu trouwens wel blij, dat ik alleen woon, zonder partner. Ik voel me verre van zielig, gewoon op mezelf aangewezen en dat is best wel eens goed. Aan drank denk ik niet eens meer en ik heb nog nooit zo gezond geleefd. Nog nooit zoveel fruit gegeten. Ik slaap heel erg uit want tjsa..niets te verletten en zo duurt de dag ook niet zolang . Daarentegen ga ik wel wat later naar bed, dus mijn ritme is een beetje opgeschoven. Zit nu om 1 uur aan de koffie i.p.v. om 11 uur. Eigenlijk, gezien alle omstandigheden, gaat het hier dus wel goed.. Thuis is het voor mij nu veilig.
 12. Flinke wandeling met de hond gemaakt vanmiddag. Het was drukker dan normaal in het bos, maar we hebben keurig afstand gehouden van elkaar. Is het dan echt zo, dat je niet meer naar buiten mag? Je komt toch niet altijd mensen tegen die dichter dan anderhalve meter bij je gaan staan? Soms kom ik helemaal geen mensen tegen. Je kan mensen toch niet verbieden om naar buiten te gaan? Ik snap heus wel dat je de drukte niet op moet zoeken en geen mensenmassa's op moet zoeken, maar gewoon met jezelf of de hond naar buiten dat mag toch wel?
 13. Gelukkig mag wandelen met de hond nog wel. Heb gelukkig zo'n lange uitlooplijn, dus als ze aan andere honden wil snuffelen, kan ik voldoende afstand houden Vanmiddag ben ik van plan een lange wandeling te maken in de polder of naar het bos te gaan. Boodschappen voldoende in huis, dus ik hoef niet naar de winkel. Je moet het echt niet opzoeken nu. Dit moeten we echt serieus nemen met z'n allen. Ik las op FB een initiatief van iemand om honden bij ouderen even een uurtje af te geven, zodat ze een beetje kunnen knuffelen en er troost uit kunnen halen. Gek, genoeg ouderen hier, maar er word niets aangeboden en niets georganiseerd. Misschien zelf maar even aan de bel trekken en zelf wat initiatief nemen. Zo is er hier in de ontmoetingsruimte een soort bibliotheek met veel boeken en puzzels en spelletjes. Jammer dat we de sleutel niet meer hebben en de vrijwilligers (waaronder ik) ermee zijn gestopt. Juist nu zouden we zoveel kunnen betekenen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...