Spring naar bijdragen

Woensdag 8 april 2020


Myle

Aanbevolen berichten

Kan iemand me misschien een flinke schop of zo geven? Iets waardoor ik door het stof zal moeten kruipen. Mijn ogen open moet doen? Ben echt zo klaar met mezelf maar misschien heb ik nu wel een keiharde schop nodig. Het klinkt als een aandachtvraag en misschien is dat het ook. Ik bedoel het niet negatief.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bewustwording bedoel je? Moet je je ergens van bewust worden wat wij wel zien maar jijzelf niet? Bijvoorbeeld dat alcohol niet goed voor je is? Wist je dat nog niet? :blink:

En wat gaat het stof je bijbrengen? Ik dacht dat je al behoorlijk in het stof zat en al meerdere malen had voorgenomen eruit te komen. Alles opruimen en schoonmaken en zo. Hoe staat het daarmee?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen overigens. 

Ochtendje vrijgenomen om ff de tuin in te gaan en dan vanmiddag weer werken. Gaat beter dan vorige week. Relaxte sfeer in huis. Gisteravond pizza's gehaald, ik had 2 weken niet in de auto gezeten (mn vrouw doet de boodschappen), rare gewaarwording. We doen dat helemaal niet juist want eerst moeten die pizza's uit die dozen (waar virus aan kan zitten) op borden en dan eerst handen wassen. Achteraf pas aan gedacht. Wel handen gewassen maar dan uit de doos gegeten. Zucht. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen

@Myle vaak als ik jou lees denk ik: ga nou slapen, alsjeblieft! Dit is toch niet vol te houden zo? Gun jou zoveel meer dan dit. Hoop dat je snel de juiste hulp krijgt. Slaap, niet drinken en goed voor jezelf zorgen kun je nu zelf proberen aan te pakken ( ok als je niet kan slapen is dat lastig, maar desnoods ga je met een boek in bed liggen na een warme douche met ontspanningsbody olie) veel fruit groenten etc eten. Klinkt allemaal misschien simpel maar dit kun je zelf doen en daar regelmaat in krijgen. Je bent het zo waard! (Sorry dat ik als een reclamespot overkom):lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga aan t werk. Merk dat ik me een beetje eenzaam voel de laatste tijd. Alsof ik opgesloten zit in mn hoofd. Vriend al lang niet gezien vanwege corona. Zie ook geen vriendinnen. Al voorgesteld om te gaan wandelen met 1.5 afstand maar dat is er nog niet van gekomen. Mis een goed gesprek. En vind t lastig om mn zoons steeds achter hun vodden te zitten qua school. Krijg steeds een grote mond en mag me van de oudste er niet mee bemoeien, het is zijn leven. Ja ok, maar als ik mails van de school krijg dat hij dingen niet inlevert bemoei ik me er natuurlijk mee. Pfffff.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen

ik ga sinaasappels persen en vandaag niet te lang werken.

ik begin zo met overzichtelijke taken die zijn blijven liggen. Dan rondje lopen en voorbereidende taken voor morgen.

Vanmiddag in de tuin Genieten..we gaan een picknicktafel voor de konijnen maken

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen frummers. 
Een zonnetje, we boffen weer. 
Hoewel een beetje regen in de nacht mij zeer welkom zou zijn, 
de boel is inmiddels alweer gortdroog hier. 
Maar goed, mij hoor je niet klagen... 
Zeker niet omdat er al een bakje klaar staat.
 

1122248.jpg   Afbeeldingsresultaat voor douwe egberts moccamaster      Afbeeldingsresultaat voor glazen fles water 

                  Gerelateerde afbeelding                 Gerelateerde afbeelding 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soms hebben de mensen de kracht om van de alc. af te blijven, Myle heeft dat niet. Heeft denk ik veel meer hulp nodig, maar op de eerste plaats moet je kracht en doorzettingsvermogen hebben. Als die niet of nauwelijks is, lukt het gewoon niet, en moet je de dagen tellen dat het wel lukt en verder maar accepteren. T'is niet anders.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen. Was de laatste dagen mijn structuur kwijt en voelde me hulpeloos, stuurloos, niet in staat....

Alsof ik constant achter loop.

Gisteren wat prettige dingen voor mijn werk gedaan en dat is fijn. Er ging maandag ook een werkding behoorlijk mis. Kon ik niets aan doen, zo ging het.

En gisteren was het precies een jaar geleden dat mijn vader overleed. Dacht dat ik er niet zo veel van merkte, maar nu voel ik de tranen. Blijkbaar zit ik me maar groot te houden. Al twee dagen hoofdpijn. Nu is het weg.

Leerpuntje weer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja de lente barst los, alles in knop en de viooltjes in de voortuin staan er ook mooi bij.

@Myle ik snap je oproep niet zo goed. Ik wil je best stof laten happen, maar waartoe? Wat is je doel? Als het over drinken gaat, heeft het niet zoveel zin om jezelf te forceren, meer om het wat in de hand proberen houden. Ik ben meer van de positieve aanpak. Bedenk eens iets positiefs wat je voor jezelf kunt doen vandaag, en voer het uit.

Ik probeer ook een beetje structuur in de dag aan te leggen. Deze week kan ik me gelukkig weer wat beter concentreren en plannen, in plaats van alleen maar achter dringende dingen aanlopen en van slag zijn dat alles anders gaat.

Tussendoor ook lekker buiten lopen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk ook dat het met structuur te maken heeft. Als je niet de kracht hebt om structuur te brengen in je leven dan heb je ook niet de kracht om te stoppen. 

Alles begint met opstaan aankleden op de normale tijd en naar bed op de normale tijd. Eten op de normale tijd 3 keer per dag, een beetje fatsoenlijke dingen, en dan heb je al het begin van een structuur. Dan kan je koffietijd en theetijd inplannen en 's avonds een thee of een frisje of wat dan ook en heb je de alcohol er al uitgepland in je hoofd. Je leven op een andere manier opzetten. Nieuwe gewoontes creëren. Dit doen we altijd omdat we het altijd doen. En alcohol hoort daar niet meer bij. Dan heb je veel meer vastigheid dan in zo'n structuurloze toestand 24/7. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen!

Kun je de zon alweer zien @Jopie?

@Myle, begin eens met een normaal ritme. Zoals ik je lees, ga jij pas slapen een paar uur voordat hier iedereen wakker wordt? Om vervolgens een gat in de dag te slapen. Het is dan natuurlijk normaal dat je in de nacht geen oog dicht doet, jou ritme klopt niet. Sta morgen gewoon op tijd op (7 uur?), kleed je aan, drink koffie en ga, wat BJ zegt, je huis opruimen. Lekker de ramen open, alle kattenhaar weg, badkamer fris, schone lakens erop. Evt krijg je zelfs zin om je kledingkast te sorteren. Moet je eens kijken hoe tevreden je dan naar bed gaat. Het zal even duren om een nieuw ritme erin te krijgen. Even doorbijten, maar het zal je zeker kracht en voldoening geven. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

We kunnen je virtueel vast door het stof laten kruipen; onder het bed, onder de bank, kastjes van de muur, plintjes, op de kasten. Alles stofvrij maken. Lichamelijk moe worden zul je, dat geeft voldoening en een trots gevoel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha @Myle, je wordt op je wenken bediend :). Ik heb geen idee of voor jou dezelfde regels gelden als voor psychisch gezonde mensen, maar als een gezond iemand zou leven zoals jij doet dan gaat hij/zij ook doordraaien. Het lijkt me niet goed dat jij niks te doen hebt, dat alles je maar in de schoot geworpen wordt. Ik verbaas me bijv. hoe je aan zoveel geld komt dat je eindeloos drank kan kopen en dat je zeeën van tijd hebt maar dat iemand dan je ramen komt lappen. Als ik een therapie zou mogen bedenken dan zou ik je minstens 8 uur per dag flink laten werken in de buitenlucht, tuinen omspitten, hout hakken, hooibalen verslepen... Ben benieuwd of je dan nog moeite hebt om 's avonds in slaap te komen. 

Kortom: we zijn het hier met elkaar eens dat je in de benen moet komen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En een hele goede morgen allemaal,

Weer bij gelezen
Tja Myle, ook voor mij moeilijk als je midden in de nacht met een hulp vraag komt (dan slaap ik n.l. )
Sluit me ook bij de vorige sprekers aan, hoewel ik me realiseer dat je het niet makkelijk hebt, zeker nu een deel van de hulpverlening is uitgevallen i.v.m. corona
Maar...vandaag nieuwe dag, nieuwe kansen !

Wordt weer een heerlijke dag vandaag
(ja sorry, kan nog steeds genieten ondanks de ellende om ons heen. Juist nu denk ik)
Geniet veel meer van de kleine dingen en besef, dat ik nog steeds heel veel heb om dankbaar voor te zijn

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...