Spring naar bijdragen

Dinsdag 31 december 2019


Marc

Aanbevolen berichten

Hmmm, ik moei me effe if you don´t mind? En anders doe ik het lekker toch. :D

Vuurwerk? Ook weer een uit de klauwen gegroeide traditie. Net als dat zwarte pieten verhaal. Ik zou absoluut tegen moeten zijn omdat ik een dierenhelper ben maar dat ben ik niet. Vuurwerk moet kunnen. Naar mijn mening loopt het gewoon weer uit de hand omdat het van buitenaf weer geregeld wordt dat het niet mag. Ik weet niet, maar ben zelf altijd een opstandig mensje geweest als een vreemde mij zei dat ik iets niet mocht dan deed ik het toch.  Dan was het net even iets leuker nog, zo zie ik die vuurwerk discussie ook. Zo slecht, leuk en spannend om het dan wel te willen doen.

Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat mensen tegenwoordig meer geld uitgeven voor knallers dan voor echt mooi vuurwerk. Wrs om een statement te maken of iets?
Ik mis dat soms wel, die chinees bij mij in de buurt die elke jaarwisseling een prachtig luchtcircus bracht, dat maakte de hele dag goed eigenlijk van de hele dag je dier lopen te geruststellen omdat wij mensen iets raars doen. Dat mis ik nu, want nu gaat het om wie het meeste kabaal kan maken en siervuurwerk zie je nog maar zelden.  Ik vind dat echt jammer!

Want knal vuurwerk was altijd iets voor mij dat ik met mijn broers kocht om oorlogje te spelen in de nieuwbouw om ons heen, een spelletje dus. Siervuurwerk kochten we ook maar dat bewaarde we tot 12 uur. En genoten daarvan.

Met alles aan banden leggen en registreren denk ik niet dat je er een veiligere maatschappij van maakt. Want als mensen stil worden dan is het pas verontrustend. En word de knal alleen maar groter. Regels zijn gemaakt om overtreden te worden en te testen of je slim genoeg bent om de straf te ontlopen. Tenminste zo werkt het voor mij, ik doe graag dingen die eigenlijk niet mogen van de samenleving en ik geloof dat er best wel meer mensen zijn zoals ik. ;)

Als er ook verboden komen op vuurwerk, verwacht ik dat het juist erger gaat worden. Want iedereen heeft wel een guilty pleasure of hoe je dat schrijft. Behalve de mensen die altijd volgens het boekje lopen... Niet jaloers op.

Fijn oud op nieuw allemaal! En maak je niet zo druk om anderen die dat net effe anders invullen dan jij, laat ze lekker blij zijn heb je de rest van het jaar geen last van ze.

Met die hele discussie is het wel tof te kunnen vertellen dat geen enkel iemand zich verveelde en ik dus geen ganzen, eenden, katten en honden heb moeten ophalen waarbij een rotje in de anus is geduwd en aangestoken.  Super positief, want heb ik de neiging niet moeten onderdrukken om de dader op te zoeken en hetzelfde terug te doen en loop ik dus minder risico om in de problemen te geraken. ;)

 

Dus geniet nog maar even van vuurwerk want kan ook een vergeten traditie worden.Net als zwarte piet, en misschien de kerstman wel want met die elfen is hij ook wel een slavendrijver als je het met een knipoog bekijkt.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei fleurtje:

Ik wil leven. Echt doen wat ik wil. Wat mij gelukkig maakt.

Ik wil leren goed om te gaan met mijn energie en deze te geven aan mensen die ik t waard vind. Ik wil niet meer blijven hangen in dat wat me ziek maakt. Onnodig zorgen maken om wat een ander denkt. Wil me niet meer dom voelen omdat ik bepaalde zaken niet begrijp.

Ik wil mijn eigen grootste vijand niet meer zijn.

Wat heb je dit mooi gezegt fleurtje het opent mijn ogen, leef teveel andermans leven

niet meer doen mijn leven

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fleur en Reboot, ik ben nu half op weg en dat was vechten. Doen wat je echt gelukkig maakt heeft zoal zijn kost. Ben nu wel soort van beetje waar ik wil zijn, geld verdienen om mijn rekeningen te betalen en geen baas die in mijn nek hijgt dat ik mijn hobby op moet geven. Maar ik ben er nog lang niet.

Als jullie dit ook willen maak je dan maar klaar voor een lange strijdt. En zeg elke dag dat je dit wil, want soms krijg je dingen te voorduren waardoor je een ander plan bedenkt. Mijn tip, blijf je koers volgen hoe ingewikkeld ook. Zo ben ik er gekomen. Het is dus wel mogelijk en geen broodje aap verhaal.

Ik ben qua werk nog niet super gelukkig, maar daar werk ik aan. Verder kan ik nu alles doen waar mijn hart ligt en waar ik blij van wordt, dieren helpen. Voor mij al een hele winst.

of ik het uithoudt op mijn nieuwe job, geen idee maar voor nu is het prima.Als ik mezelf maar recht aan kan kijken en een twinkeling van geluk in mijn ogen zie ben ik al blij. Dan zie ik mijn blije mij weer even, degene die dit allemaal gewoon eigenwijs doet.

Als het mij lukt dan lukt het jullie zeker.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve mensen, het is mij niet gelukt, ben voor de bijl gegaan met drinken. Dacht dat ik zo sterk was, niet dus. Aan mn 6e prossecco nu. Weet niet wat ik ervan moet vinden. Het drinken voelde voor mij als 'eindelijk!' Terwijl ik me zo sterk voelde . Had mezelf op het dagpact gezet maar vriendin (die niet doorheeft welke impact alcohol op me heeft) zei dat ze zich er zo op had verheugd dat ik eindelijk weer iets zou drinken. Eigen verantwoordelijkheid maar dacht... ik doe het. Zucht. Zucht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...