Spring naar bijdragen

Vandaag neem ik de 1ste niet!


Roosje01

Aanbevolen berichten

Ben zelf ook verbaasd! Maar heel gelukkig dat het me na 20 jaar blijkbaar toch lukt. Vooral dankzij dit forum. Zoveel draadjes gelezen, tips ontvangen. Me ondersteund gevoeld. Mooi forum. Zoveel herkenning, geen waardeoordeel, maar vooral herkenning!. Zo fijn is dat, je voelt je niet meer alleen in de strijd tegen je verslaving. Op naar dag 12! Dag voor dag.... stemmetje is zelfs stil vandaag.:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel! Gisteren was het stemmetje stil, maar vandaag hinderlijk aanwezig. Voelde me leeg en moe toen ik naar huis reed. Dacht aan een fles koude rosé!  "Je hebt het verdiend, je bent moe, 1 kan toch wel?, ff lkr niets voelen, ff helemaal ontspannen, toe nou, geeft toch niets..!!" NEE! Die fles brengt me niets, behalve een rot gevoel en een kater de vlgnde dag! Bovendien moet ik dan weer terug naar start en weer opnieuw beginnen te tellen. Ik wil het niet, ik doe het niet en ga niet met dat stemmetje in discussie, want die wint het toch altijd. Ik negeer hem en ik ga wat anders doen. Gelukt! :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee Roos, super! Wat ga je goed! Die eerste maand begint steeds dichterbij te komen. Hou vol! Doordat ik op vakantie in een heel andere omgeving mijn tweede week zonder alcohol heb doorgebracht, merk ik dat die fysieke trekmomenten er eigenlijk niet zijn, nu ik weer thuis ben. Een moeilijk te bedwingen craving heb ik gelukig niet gehad. Knap dat je ze weet te weerstaan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ff een update. Moet helaas met de billen bloot. Ik ging zo goed! 2 weken niet gedronken. Helaas ging het donderdag mis. Voelde zo'n onrust in mijn hoofd/lijf. Als je 2 weken niet drinkt, komt er ook heel veel energie vrij lijkt het. Daar zit ook heel veel ongeduld en agitatie bij. Heb bergen werk verzet en was weinig geduldig naar collega's toe. Geen prettig gevoel. De bom barste donderdag. Heb afgelopen 3 dagen gedronken. Vandaag neem ik de 1ste niet. Wil sowieso niet terug naar 1 fles per dag. Nooit meer!  Wil een manier vinden om de onrust een plekje te geven. Sport en meditatie is blijkbaar niet voldoende. Herkennen jullie die onrust? Zoals @Francoise zegt; knietjes schoon vegen en kroontje recht. Dat gaan we doen. Het is ook een heel proces en gaat met vallen en opstaan. Heb iig 14 dagen in de pocket en begin nu weer met dag 1. Fijne droge dag allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Roos, wat goed dat je je weer herpakt hebt! Als het 14 dagen is gelukt, lukt het je vandaag gewoon ook weer. Dag voor dag.

Die onrust: dat herken ik wel. Ik ben nu mijn schuur aan het uitmesten en met zware vuilniszakken aan het sjouwen. Heb veel gesport, gewandeld en gefietst de afgelopen weken. Het is energie, maar ook iets onrustigs inderdaad. Wat mij helpt is af en toe gewoon maar even te gaan zitten op mijn balkon of ergens in de natuur en er dan gewoon te zijn. Klinkt een beetje vaag, maar gewoon een beetje staren en zitten. Voelen dat het goed is of zo.

en iets anders dat mij helpt is me verbinden met andere mensen. Kletsen met mijn vrienden, een spelletje doen met mijn zoon, een klusje doen voor mijn moeder. Bij andere mensen ben ik minder onrustig dan wanneer ik alleen ben. Gewoon een appje aan een vriend of vriendin en even echt contact helpt ook al.

veel succes weer vandaag, Roosje, ik heb er alle vertrouwen in dat het je weer lukt!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Roos, jammer dat het even niet lukte. Maar goed dat je direct de draad weer oppakt. Ik herken wat je schrijft over die energie. Heb ik ook en de ene keer zeer fijn en stabiel en de andere keer onrust en een ongeleid projectiel, niet wetend wat ik met mezelf aan moet. Yoga helpt me wel om ee energie een beetje in goede banen te leiden. Neem een hond zou ik zeggen dan kun je te pas en te onpas gaan wandelen:D probeer het af en toe ook wat toe te laten, vooral de onrust in je hoofd. Laat de gedachten komen en kijk wat er je dan in de weg zit. Hou je taai en pak de draad weer op, gewoon dag voor dag weer:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Knietjes schoon, kroontje recht vind ik te schattig. Die wil ik op een tegeltje! Ja we doen het zelf. Maar het is niet of we het fijn vinden elke keer de mist in te gaan. Dus dat kroontje is verdiend. Al liggen we in de modder. We zijn ons bewust en proberen er uit te komen. Kom op. Kop op. Ik veeg je knietjes mee schoon. Doe jij zelf maar je kroontje recht. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor jullie fijne reacties! Prettig @Beter en @Nietmeer dat jullie die onrust herkennen.  En nee, zkr niet vaag Beter, ik ga dat ook doen. Ff lkr voor me uit staren in de natuur of balkon. En ja Nietmeer, echt een ongeleid projectiel. Zo voelt dat echt! Niet wetend ff wat je met jezelf aan moet. Van die momenten.... Knietjes zijn schoon geklopt, kroontje staat weer recht en we zijn weer bewust, want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. En zo is het..... We gaan er weer fris tegen aan! Bedankt mensen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik schreef op de dagdraad over die onrust. Dat gevoel. Brrrrr.... 

lijkt het eigenlijk. Het lijkt heel brrr..., maar goed beschouwd is het een momentopname . Even een niet zo prettige. Dat kan. Is niet erg. Wordt wel weer anders. 

Drinken hielp mij niet, weet ik nog. Verleidelijk, maar het gevoel doofde wel, naarmate ik zelf verder  uitdoofde, maar kwam met schuldgevoel erbij, gewoon weer terug. 

Knietjes afvegen. Schrijven. En door. Oh ja, vergeet je kroontje niet....!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lees de dagraad bijna nooit, heb dus niet gelezen over jouw onrust. Ja, echt brrrr... lees ook dat mensen onredelijk en boos worden. Ook herkenbaar. Wat deed jij aan de onrust? Gewoon even uitzitten? Lukt mij slecht, ben dan echt ff ongeleid. Hoor/ lees graag tips. Nu lekker relaxt gelukkig... 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja...uitzitten....het gaat voorbij. Afleiding kan ook goed zijn. Wandelen. Opschrijven. Uitspreken. Alles behalve...;)

Dit zijn de momenten dat het erop aan komt om juist niet te drinken. De alcohol niet als korte termijnoplossing in te zetten. Lastig? Ja. Maar op termijn gaat het steeds beter. 

Zet m op Roosje

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkennen dat ik het heb is al heel wat. Hier schrijven hielp me erg. En een beetje ‘dansen’ met mijn innerlijke criticus. Wel een beetje toegeven, maar geen hele grootste plannen uitvoeren. Beetje lief voor mezelf zijn. Het blijft voor mij de lastigste dit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt Lika en kruidenthee. Zal mijn onrust uitzitten, niet de korte termijn oplossing kiezen. Nu weer prettig alcoholvrij. Dag 3 morgen. Wel een btje jammer dat ik weer bij start moet beginnen. Als ik met enige regelmaat 14 dagen niet drink is er al heel veel winst behaald, maar ja, dan blijf je ook dansen met de fles. Niet over nadenken nu. Dag voor dag...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...