Spring naar bijdragen

Roosje01

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    190
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Roosje01 geplaatst

  1. Op naar dag 2? Ik doe met je mee. Ook ik ben tig x gestopt en helaas ook tig x weer begonnen. Begin dit jaar, net als jij, ook 3 maanden gestopt.. was fijn. Vooral opstaan met een frisse kop. Heerlijk is dat. Het was niet dat ik me toen gelijk fantastisch voelde, maar wel rustiger, meer tevreden. Heel veel succes gelukkigzonder!
  2. Roosje01

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Wat fijn om te lezen dat je zo goed gaat. Inspireert en motiveert!
  3. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    Spijkers met koppen! Ipv aanmodderen hulp gezocht. Goed bezig.
  4. Dag, meld me ook weer graag aan op de weekstart. Afgelopen week 1 x de fout in gegaan. Weet heel goed wat de trigger was, maar nog geen excuus. Komende week 100% helder.
  5. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    succes vandaag Waldorff! Doe met je mee. Klopt idd wat @Cleo66 schrijft. Knip het weekend in plukjes. Deze ochtend fris opgestaan en daar gaan we morgen ook voor!
  6. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    @Adri02 Het werkt voor mij en daar gaat het om. En ja, kon Belgische bieren altijd waarderen, net als mooie flessen rode wijn. Associaties die ik ermee had, gooi ik van me af. Rem altijd stuk, lijf vol gif, beschamende toestanden en daarna ook nog die kater! Doe mij dan maar een 0.0 of een kop thee. Ook lekker!
  7. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    Eerste stap gezet richting hulpverlening! En je gaat nu prima op eigen kracht! Weekend was natuurlijk het moment om het op een drinken te zetten. Maar er zijn echt veel leukere dingen te doen hoor! Film, concert, museum, koffiehuis, mooie wandeltochtend maken, goed boek, muziek.... iets doen wat je leuk vindt! Wat ik al eerder schreef; voor vanavond staat er een heerlijke 0.0 Leffe in de koelkast. Op tijd naar bed, mrgn hardlopen....
  8. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    En? Hoe was je intake? Omdat je verder veel sport en gezond eet, fascineert het mij wel dat je gelijk een intake had. Omdat je eerder al aangaf dat je vaker bent opgenomen en men verbaasd was dat jij zoveel dronk. Herken het nl zo. Super gezond enerzijds en me volgooien met gif anderzijds. Hier gelukkig veel minder zucht momenten en dat is echt fijn.
  9. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    10 op de teller! Top! De reden dat je naar een verslavingsarts gaat is omdat je het zelf al velen malen eerder geprobeerd hebt om te stoppen met alcohol of omdat je je zorgen maakt om fysieke afkick verschijnselen? Begrijp het goed als je schrijft dat je er ook zin in hebt. Je voelt je dan meer gesteund en gedragen en het geeft meer body aan de keuze die je hebt gemaakt. Heel veel succes! Weekend kan in het begin idd best lastig zijn. Alcoholvrij Leffe is werkt bij mij goed.
  10. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    En Waldorff? Hoe is het nu? Staat de teller al op 10 dagen?
  11. Roosje01

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Wat fijn om te lezen. 4 maanden! Top. Heel erg herkenbaar wat je schrijft. Tijd geleden ook 3 maanden niet gedronken. Had verwacht me fantastisch te voelen, maar niets was minder waar. Erg moe. Wil ook weer helemaal stoppen en het vertrouwen hebben dat je uiteindelijk veel beter gaat voelen. Je bericht doet mij goed! Doorgaan zo Maartje!
  12. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    Toppie! Hoe voel jij je nu? Hoeveel dronk je eigenlijk?
  13. Dank je wel! Heel erg oké! Een frisse en heldere week toegewenst!
  14. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    Top! Zijn we morgen weer fris en fruitig! Well done!
  15. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    Joh, jij bent een geen zeurpiet hoor! Erg herkenbaar wat je schrijft en daarom ben je hier ook! Heel goed dat je ff ad wandel ging. Weet dat de craving weg gaat! Lach hem uit, scheld hem verrot, negeer hem, maar ga vooral niet in discussie want dan verliezen wij t telkens weer! Istie al weg? En morgen ben je super trots op jezelf als je er niet aan toe gegeven hebt! Je kunt het!
  16. Roosje01

    Jaarpact

    Hoi Bob, jaarpact is me een brug te ver helaas. Heb me op de weekpact aangemeld. Wil je mij verwijderen? Dank je wel.
  17. Jaarpact was helaas een brug te ver. Sluit me graag aan op de weekpact
  18. Sorryou, citeer perongeluk een bericht van bumperjim
  19. Roosje01

    Even voorstellen, Waldorff

    Ha Waldorff, erg herkenbaar. Veel sporten, gezond eten en toch zeer regelmatig het lijf vergiftigen met alcohol. Train bijna elke dag, en tot voor kort bijna elke avond een fles wijn. Daarom ook lang met mijn kop in het zand. Dacht dat ik mijn drankgelag wel stevig compenseerde. Not! Weg met die troep. En wat traint het lekker zonder die kater! Op naar dag 7 jij!
  20. Roosje01

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Wat fijn die positieve flow! Wow! 10 kilo lichter! Extra cadeautje naast een helder bewustzijn! Herkenbaar, je wilt en gaat andere dingen doen dan flink doorzakken. Blijf heel lief voor jezelf.
  21. Roosje01

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Dag Maartje, lekker positief bericht. Wat ga je goed! Een tijdje geleden schreef je dat het stoppen met alcohol, ook een eenzaam proces kon zijn. Ervaar je dat nu nog zo, of zie en voel je nu vooral de voordelen van het alcoholvrij leven?
  22. Roosje01

    Pelle drinkt niet meer

    @lady jane Jen hebt helemaal gelijk als je zegt dat wij het zelf doen. Je maakt zelf de fles open en je neemt zelf de eerste slok! Helemaal waar! Eigen verantwoordelijkheid. Maar dat neemt niet weg dat we toch wel eens last heb van allerlei gedachten en gevoelen's. Die hebben we allemaal en die komen en die gaan ook weer. Dat gaat de hele dag door. Heb je ook nog de innerlijke criticus. Verhalen over jezelf, die je zelf bent gaan geloven. Verhalen die ons ooit gediend hebben, maar nu niet meer. Je opvoeding, je leraren... iedereen wist ons wel te vertellen wat er deugd en niet deugd aan ons. Dat zalvende stemmetje wat ik regelmatig "hoor"; ' Je hebt het verdiend, je werkt zo hard, je bent nu zielig, blij, boos, verdrietig. .. etc, etc...' dat noem ik de wijnheks en ja, dat ben ik gewoon zelf. Alhoewel, ik ben het niet, maar ik doe het vervolgens wel. Drinken dus. Kun je me nog een beetje volgen? Anyway, we zitten zelf aan het stuur en dan drink je niet. Al 2 weken. Fijn zo!
  23. Roosje01

    Oes: nieuw op dit forum

    Welkom Oes. Ja, mooi gezegd. Tegenovergestelde van verslaving is verbinding. Maar ook dichter bij je verlangen komen. Schrik er toch wel van dat je na jaren alcoholvrij toch nog zo aan het worstelen kunt zijn. Blijft een geniepig monstertje.
  24. Roosje01

    Pelle drinkt niet meer

    Zeer herkenbaar! Nooit genoeg wijn, doorgaan tot je een echt niet meer kan. Raar gedrag! Laat de wijnheks maar bonzen en trap er niet in als ze zielig op de deur klopt of ze binnen mag. Pas op! Dan is ze nl in vermomming en laat je gewoon een monster binnen. Heerlijk nuchter en fris doorgaan op je ingeslagen pad. 7 weken jij. Top! En vandaag weer met een frisse kop in de sportzaal. Hoe lekker is dat!
  25. Roosje01

    Nieuw

    Ha Penny! Jee, wat ga jij goed! Helemaal niet zielig. Als de vermoeidheid, na jarenlang gebruik, uit je lijf verdwijnt, is het heerlijk! Helder, energiek, daadkrachtig, licht gevoel, trots op jezelf, .... een nieuwe levensstijl. Zo voelt het nu voor mij. Maar laten we alert blijven. Ga door op het heldere en nuchtere pad Penny!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...