Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Pelle2

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  879
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  20

2 Volgers

Over Pelle2

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

1546 profielweergaven
 1. Ha @IJsvogel Een heel jaar Complimenten!
 2. Pelle2

  Mijn naam is Sophie

  Wat komt dat komt en dat zie je dan maar weer. Voor nu voorlopig iig even lekker alcoholvrij, lang leve de kinderchampagne!!
 3. Ja, ik ken dat gevoel ook. Ik heb daar juist een tijd heel erg van genoten, maar nu weet ik het wel. Ik hoef mezelf helemaal niet te bewijzen en het maakt me niet uit hoe de rest van de wereld over me denkt (Toch? In het begin ook een heel fijn en fris idee overigens). Misschien heeft fruitvlieg gelijk en is dit het gevolg van geestelijke leegte. Dan is er nog hoop, want mijn geestelijke leven vult zich nog elke dag met nieuwe dingen die ik nog niet had opgemerkt.
 4. Pelle2

  we gaan er voor.

  Het zal voor iedereen anders zijn. Ik heb geen enkele moeite om niet te drinken met alcohol in huis. Als ik niks drink vind ik het niet moeilijk om maat te houden. Dat wordt pas lastig als ik er ééntje neem. En dat doe ik niet.
 5. Gefeliciteerd Pinkman! Een half jaar is een mooie mijlpaal.
 6. Goeiemorgen, Ik ben iets te veel aan het nadenken over wat ik vind van de zuipende medemens. Nou, misschien niet wat ik ervan vindt, maar meer dat ik het nogal irritant vind zo nu en dan, dat eindeloze getetter, die vrolijkheid bij het inschenken, dat 'oh, wat hebben wij het toch gezellig', wat een voorpret over het feit dat je met een chemisch goedje je hersenen voor de gek gaat houden, terwijl je dat al 1000-den keren eerder hebt gedaan. En verder gebeurt er helemaal niets nieuws, waarom dan toch zo'n plezier weer. En wat een lol achteraf, wat hebben we toch weer gek gedaan. De kater wordt daarbij even vergeten, of genegeerd. Al die zatlappen hebben geen idee meer hoe ze zonder alcohol nog een beetje plezier met elkaar kunnen hebben. Zo, dat is eruit. Lekker weer vandaag, fijne dag allemaal!
 7. Pelle2

  we gaan er voor.

  Hoi brazer, ik lees van je plannen. Heel herkenbaar allemaal. Ik vind het leven alcoholvrij zeer de moeite waard. Succes ermee!
 8. Pelle2

  Mijn naam is Sophie

  Hoi Sophie, Mooie plannen. Succes ermee!
 9. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Misschien wel eenzaam, maar ik weet niet of ik dat erg vind. Ik vind de afhankelijkheid van alcohol die ik zie zielig. Vooral omdat het elke dag hetzelfde gaat. En daarin sta ik alleen. Ja, wel eenzaam dus. Er zijn wel meer mensen bezig met minder drinken, maar tijdens het drinken even niet. En ja, ik mis wel de aansluiting. De roes waarin je samen belandt (en waarvan je een dag later de helft nog maar weet). Het meelallen lukt nog wel, maar het is nuchter allemaal wat minder groots en meeslepend.
 10. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Net terug van vakantie. Een week lang kamperen, mooi weer en veel bier, wijn en andere dranken. 's Middags werden de eerste biertjes opengedraaid. Ik had me wel verheugd op een nuchter weekje, maar heb me toch ook wel verveeld. En ja, ook een beetje geïrriteerd. Ook de jeugd die mee was ging grotendeels aan de alcohol. De meesten 18+, maar toch. Het halen vd drank, koud zetten vd drank, het mixen vd drank, het opruimen van de lege flessen elke dag, en het gebrek aan enige discussie over het eindeloze drinken. Om daar zelf over te beginnen, dat voelt wel heel erg als zeuren. Ik heb zelf tenslotte ook altijd enthousiast meegedaan. En dat ik inmiddels niet meer drink, daar is de nieuwigheid wel vanaf. Dus daar begint ook niemand meer over. En op vrijwel de hele camping gaan 's middags de eerste biertjes open en staat er bij het avondeten een fles wijn op tafel. Dat is meteen het probleem (of juist niet) als ik me voorstel om ook eens een dagje mee te drinken. Als dat vandaag gebeurt, dan gebeurt het morgen weer. En daar heb ik helemaal geen zin in. Dus nee, het was niet moeilijk om niet te drinken. En op vakantie kan prima nuchter. Voor het eerst was ik niet bezig me af te vragen waar 's ochtends de zon op kwam, of ik niet te vroeg met een kater de tent uit zou branden. Maar ik vraag me wel af of ik weer met zo'n groep, deze groep, mijn vrienden, zo, op deze manier op vakantie wil.
 11. Pelle2

  ongoing

  Je update is voor mij een herkenbaar verhaal. Ja, het is ook voor mij een klein offer waar ik veel voor terug krijg. En dat na een periode van heftig verlangen uiteindelijk dat verlangen weer wegebt geeft veel vertrouwen. Het hoeft niet meer, en dat is heel prettig.
 12. Pelle2

  even voorstellen, stoppoging 100

  Het wordt beter, maar je hebt ook meer tijd. En die moet je maar niet opvullen met wachten. Voor lezen kan ik me voorstellen dat je hoofd te druk is. Is iets van sport niks? Stukje fietsenen, sportschool, kickboksen, tennis, zat te bedenken om je frustratie even lekker af te reageren. Eventuele contributie te voldoen met wat je allemaal wel niet uitspaart door niet te drinken. Voel je je ook lekker voldaan achteraf.
 13. Pelle2

  Tesje gaat voor een gezonder leven

  Hoi Tesje, Ik weet nog dat ik ooit niet de keuze kon of durfde te maken om helemaal te stoppen. Ja, als ik brak op de bank lag en me probeerde te herinneren wat ik allemaal gedaan had een avond eerder...soms bleef die gedachte nog wat langer hangen, maar uiteindelijk werd de drang om te drinken toch weer onweerstaanbaar.. Inmiddels vind ik dat moeilijk voor te stellen. Het leven is leuker geworden! En dat zeg ik niet alleen omdat jij het fijn vindt om te horen, maar omdat ik zo veel meer beleef, meer aandacht heb voor de dingen, mijn gedrag niet laat bepalen door de behoefte aan alcohol, meer energie heb, etc. Je moet er 'even' doorheen, want het is ook soms lastig. De gewoonte om voor de directe verdoving te gaan is lastig af te leren. Maar uiteindelijk kun je prima ontspannen zonder glas wijn in de hand. Ik heb dit keer bijna het jaar vol gemaakt (mijn doelstelling) en heb besloten om nog even door te gaan. Zo goed bevalt mij dit en zo graag wil ik niet meer terug naar dat gedoe van onweerstaanbare zucht, onverschilligheid, katers en lamlendigheid. Succes ermee!
 14. Pelle2

  Dinsdag 14 Juli

  Ja, dat laatste blijft bijzonder, hè. Tenminste, vind ik wel. Ik moest zondag nog aan je denken, knakker. Aan meer van jullie trouwens, ik was in Scheveningen... Voelt als heel erg lang geleden inmiddels. Wat zag mijn wereld/de wereld er toen anders uit...
 15. Pelle2

  ongoing

  Ja, dat gevoel, die opluchting en wellicht trots dat je niet gedronken hebt. Probeer dat gevoel en die jubelstemming maar te onthouden voor als er weer ongenode gasten op je deur komen rammen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...