Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Pelle2

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  369
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  10

2 Volgers

Over Pelle2

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

646 profielweergaven
 1. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Gisteren 2 flessen wijn opgedronken. Twee vrije dagen, kinderen naar moeder, zin om effe niks te hoeven, ben 's middags naar de groep van Trubendorfer gegaan, maar zag daar alleen depressieve alcoholisten. En ik ben niet depressief, maar je zou het er daar bijna van worden. En toen weer die dingen als, voel je hoofd, je rug, je armen...hoe zit je erbij. Ik kan daar niet zo veel mee. Hup, begin nou maar gewoon denk ik dan. Iemand had het vervolgens over uitglijders. Dat leek me een goed idee. Goed, twee flessen gehaald en beide opgedronken. Van te voren goed bedacht wat de consequenties waren. Nu maar hopen dat die gedachten kloppen, want ik wil weer door zonder alcohol. En zo voelt het nu ook. Ik had denk ik behoefte om even te provoceren. En het voelt wel of de druk van de ketel is. De druk was het alleen maar denken aan alcohol dat ik overal zie en niet mag. Ik mag het dus wel, ik doe het ook, maar ik hoef het niet. Zoiets? En nu weer door...
 2. Ik weet inmiddels dat het heel lekker is om niet meer te drinken. En goed te doen! Weet je man ervan? Zet de voor- en nadelen eens op een rijtje... dat werkt bij mij goed als ik toch eens zin in alcohol krijg. Succes ermee!
 3. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Nog even dit: Ik heb nu in mijn hoofd die donkere, sombere en eenzame tijd van toen ik nog dronk. En dan krijg ik een heel naar gevoel over het idee dat ik 30 jaar lang mijn leven heb verzopen. Het lijkt nu bijna één lange kater te zijn. Maar zo zwart en donker was het nou ook weer niet. Over het algemeen. De afhankelijkheid van alcohol, dat duivelse verlangen naar de roes, de black outs, dat gedeelte is wel wat minder romantisch. Maar daarnaast heb ik ook een leven geleefd waar ik met plezier aan terug wil denken. Dat botst nog wel eens met het idee dat ik van alcohol heb gemaakt. Werkt prima om van de drank af te blijven, dat wel.
 4. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Dag 102! Hà, over de 100 De irritaties over alle alcohol om mij heen zijn weer vervlogen, ik ben blij dat ik niet drink. En het hoeft ook niet. Nu niet tenminste. Het was, blijkbaar, een korte opwelling en opwellingen kunnen, blijkbaar, zo maar uit het niets en zonder dat je het verwacht komen aanwaaien. En ze waaien ook weer over. Ik ben blij dat ik niet drink. Morgen om 9 uur komt iemand wat ophalen. Kan gewoon! Morgenavond ergens met de auto heen. Geen probleem! Zondag ook weer om 10 uur een afspraak. Fijn, fris weekend!
 5. Da's misschien wel een goed idee, even wat minder op het forum.
 6. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Hmja, maar ik weet dat het lekker is als ik een slok neem. Ik wil alleen de rest niet. Dus gruwelijk irritant vind ik het zo nu en dan wel.
 7. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Ik zie overal mensen drinken, het wordt constant aangeboden, de persoonlijke bonusaanbiedingen van de AH zijn vooral bier en wijn. Ongetwijfeld gebaseerd op aankopen in het verleden... Mensen hebben het over alcohol, wanneer er weer gedronken gaat worden, er worden 'grappen' gemaakt over het dronken worden straks of binnenkort of gisteren, er wordt lacherig gedaan over puberende kinderen die laveloos thuiskomen.
 8. Pelle2

  Heel even terug hier

  Hallo Hub, Ik wil wel even kwijt dat jij mij zeker een aantal maal een hart onder de riem hebt gestoken met je inspirerende schrijfsels. Die geven mij, inmiddels ruim 3 maanden droog, nu en dan een zet in de goede richting op het moment dat ik twijfel. Bedankt!
 9. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Ik vind het leven nu te leuk en vooral ook bijzonder fascinerend om te gaan drinken. Maar het lijkt me wel een eindeloze zit om dat zonder alcohol te doen, terwijl ik constant met alcohol wordt geconfronteerd. Maar goed, voorlopig die eerste nog maar even niet nemen.
 10. Elke dag zonder alcohol is er weer één, ik ben daar over het algemeen ook erg tevreden mee. Toch zou ik willen dat ik dit niet meer denk en zou ik er helemaal even niet meer over na willen denken. Gewoon een leven zonder alcohol. Maar ik merk dat ik, door al die alcohol constant overal, steeds weer loop na te denken over de mogelijkheid dat drinken ook een optie is. Niet vandaag, maar ooit, een keer. En dat vind ik erg vermoeiend op het moment. Tegelijkertijd vind ik het een aangenaam avontuur om alles nuchter te beleven. Te voelen wat er is. Schaamte en verlegenheid te overwinnen, grenzen nuchter op te zoeken, fouten te maken en dat te durven erkennen. Dus ook vandaag wordt maar weer een dag zonder alcohol.
 11. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Pff, nog niet zo dicht bij een biertje geweest als gisteren. Raar, opeens was er de gedachte 'ach wat, zal ik gewoon....' Maar goed, dronken worden en een kater hebben past eigenlijk niet zo goed in mijn leven nu, veel te doen, moet ook zo weer werken... Heb geen zin om weer die lamlendige man te worden die veel tijd verdoet met op de bank zitten wachten. En ik loop overal te verkondigen dat het leven nuchter zo ontzettend leuk is... Ik heb vrijdagnacht gewerkt, toen ik thuis kwam floot er al ergens een vogel. Dat ken ik vooral van het thuiskomen na een feestje. Ik voelde me goed, had wel wakker willen blijven maar ging toch maar naar bed. Gisteren dus ook iets te vroeg opgestaan, beetje duf en lamlendig, alleen thuis en niks te doen of daar in ieder geval geen zin in hebben, een beetje het gevoel van een kater. Misschien dat dat het was? Een groot glas bier om mee te beginnen leek me wel de oplossing voor alles... Ik zag het ook overal, had het gevoel dat het in de supermarkt zowat in mijn handen werd gedrukt...
 12. Was het niet in de Oekraine dat de presidentskandidaten bloed lieten prikken om gecontroleerd te worden op alcohol en drugs...? Goeiemorgen trouwens
 13. Pelle2

  Lonster

  Ha Lonster, ik herken dat wel, af en toe de zin in een groot glas bier. Dat is er ook als je drie maanden niets meer drinkt. Bij mij dan. Maar wat je zegt, het vooruitzicht op een frisse morgenochtend is ook heel lekker!
 14. Ha Cleo, gefeliciteerd!
 15. Pelle2

  Vrijdag 5 april 2019

  Goeiemorgen! Hier schijnt de zon
×
×
 • Nieuwe aanmaken...