Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Pelle2

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  329
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  7

2 Volgers

Over Pelle2

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

555 profielweergaven
 1. Pelle2

  Maandag 18 februari

  Het was een zonnige dag. Ik heb weer veel mensen met wijn en bier gezien. Ik dacht steeds: mensen toch, dit is toch geen moment om dronken te worden? Hier zo, midden op de dag?! Nou zullen de meesten dat ook niet van plan zijn geweest, maar toch verbaasde ik mij over hoe gewoon net is om zo maar zo makkelijk aan de alcohol te gaan. Daarnaast heb ik genoten van de zon Welterusten allemaal!
 2. Pelle2

  Mocktail

  Ha, ik heb vandaag in de Efteling aan je zitten denken Mooi weer, de opa's en oma's en vaders en moeders dronken her en der bier en wijn. Al dan niet met een sigaret... Ik bedacht dat ik die consumpties niet mis. Ik vind het lekker om helder te zijn en om me niet af te laten leiden door alcohol. Maar ik herken wel de gedachte van ach, af en toe....ik ben vast veranderd.... En dan blijf ik verder lekker doorgaan zoals ik nu doe. Ik heb het, net als jij, twee keer eerder een maand of drie volgehouden. Toen ben ik wel steeds bezweken. Ik heb het dit keer groter gemaakt, ik kom er niet meer zo makkelijk mee weg als ik nu weer begin. Ik hou het graag groot, maar bij dat soort gedachten maak ik het weer wat kleiner. In ieder geval een jaar niet. Of in ieder geval drie maanden niet. Zet 'm op!
 3. Pelle2

  Mocktail

  Nu één glas betekent ook die 679 glazen daarna. Ik zou het nog ff uitstellen. Die eerste nemen (en dus die volgende 679 glazen) kan altijd nog. En zoals Kohtje (volgens mij) ooit schreef, een dag niet gedronken is geen verloren dag!
 4. Pelle2

  Ik ben er klaar mee

  Gefeliciteerd! En het is prachtig weer om die vlag lekker te laten wapperen vandaag!
 5. Pelle2

  Hallo. Doodeng.

  Ik dacht dat ik eerlijk was. Maar ik ben naar anderen bijna net zo eerlijk als naar mezelf. Ik kom er nu achter dat dat helemaal niet zo eerlijk is. Ik hou mezelf voor de gek. Ik heb een wereld van waarden en normen bedacht en van overtuigingen en principes, waarvan ik vind dat ik daar aan moet voldoen. En een beetje aan de rand zitten gaat nog wel, want hé, niemand is perfect. Maar wat ik nou écht ben en wil en voel en belangrijk en mooi vind... Aardig gevonden willen worden hoort daar ook bij... Eerlijk naar mezelf zijn is wel een uitdaging. En wat ik dan ook ben, daar verander ik niet zo veel aan. Maar door het te zien kan ik keuzes maken waar ik gelukkiger van word. Met alcohol gaat dat niet gebeuren. Ging dat in ieder geval niet gebeuren. Is dat in ieder geval niet gebeurd. Ik vind het wel wat hebben een nieuw deel van mezelf te ontdekken. En af en toe iets minder aardig doen voelt ook wel bevrijdend. Nu ik dit zo terug lees weet ik niet of je iets heel anders bedoelt, maar dit kwam in mij op. Getriggerd door Sober's opmerking dat angst de grootste zorg is, verpakt in boosheid. Die boosheid kende ik wel....
 6. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  De momenten die ik niet drink nu ik niet meer drink zijn nu een stuk beter dan de momenten dat ik niet dronk toen ik nog wel dronk. Wat is dan dat euforische gevoel? Ik heb dat ook gehad en gevoeld, maar ik besta nu gewoon en vind het prima. Ik ben pas 48 dagen abstinent, maar het voelt inmiddels al zó gewoon. En ook zó logisch!
 7. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Zo, nog steeds gestopt met drinken en nog steeds blij met hoe het gaat. Ook fijn om te horen dat anderen ook stopten met drinken en daar ook tevreden mee zijn. Een leven zonder drank, het lijkt echt te bestaan! Deze week twee keer naar een groepssessie bij Trubendorffer geweest. Je kan er zo binnenwandelen. Twee keer per dag is er een sessie. Wel bijzonder, alle verslavingen zitten bij elkaar. Gokken, drugs, eten, etc. Het verschil met de AA is dat er veel meer interactie is. Bij de AA doet (hier gaat dat iig zo) iedereen om de beurt z'n (een) verhaal. Je valt er mekaar niet in de rede. Maar ik wil vaak veel meer weten. Ik vind het wel fijn dat dat bij Trubendorffer wel gebeurt. Morgenochtend heb ik er een soort van rondleiding, maar ik ben er dus al twee keer geweest. Ik zal wel horen dan wanneer de individuele gesprekken beginnen. Ik heb dit weekend wel de kinderen en moet nog even een goede smoes bedenken waarom ik morgenvroeg in de stad moet wezen rond ontbijttijd. Maar dat lukt nog niet zo. Afgelopen dagen wel mooi weer. Ik heb ze wel zien zitten, die mensen buiten op een terras met glazen bier en glazen wijn. Ik heb me voorgesteld hoe het zou zijn. En ik was bijzonder blij te merken dat ik het wel best vond om daar niet aan mee te doen! Ik heb morgen wel een feestje, vanaf borreltijd. Met een aantal zuipschuiten. Ik hen er zin in. Maar de verwachtingen zijn wel anders nu. Als ik er geen zin meer in heb ga ik naar huis. Heerlijk ook om 's avonds nog gewoon met mijn dochters om te kunnen gaan!
 8. Pelle2

  hoi

  Ik ben een paar jaar geleden gescheiden. Ik vind het fijn om alleen te zijn. Meestal. Soms is het ook jammer om niet samen te zijn. Ik verbaas mij er wel eens over waarom een zo groot deel van de samenleving met z'n tweeën wil zijn. En blijven. Wat is er mis met uit elkaar gaan? Zo gezellig zien veel relaties er niet uit, het oogt als een sleur. Het moet maar. Als er nou wat meer opgewekt gescheiden zou worden, er meer vrolijke vrijgezellen waren, zou het verbreken van een relatie ook niet zo hulpeloos en eenzaam voelen, maar juist mogelijkheden scheppen Er is zo veel meer te beleven, dus.... Waarom niet een nationale dag van scheiden en verkeren. Regelmatig een nieuwe frisse wind door je leven, andere ontbijtgewoontes, leren klaverjassen ipv elke avond DWDD kijken, nieuwe vrienden leren kennen, een keer naar een huisje op Vlieland ipv kamperen in Frankrijk, etc. Of probeer het eens met z'n drieën!
 9. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Ik ben inmiddels 48. Klinkt oud hè! Maar als ik me dan voorstel hoe lang het nog duurt voordat ik 85 ben stelt me dat wel gerust. Ik had geen moeite om niet te drinken gisterenavond. Voelde me zelfs prettig om nuchter te zijn en voel me ook wel erg sterk, zo zonder alcohol. Fit, helder. Raar zeg, om te beseffen hoe goed ik me eigenlijk voel zonder alcohol! Ik merk wel dat ik het minder leuk vind als vriend steeds dronkener wordt. De humor wordt simpel en ongenuanceerder en de gesprekken eigenlijk ook. Ik krijg het gevoel dat ik me aan moet passen. Maar we hebben de afgelopen jaren ook veel gedaan en besproken zonder alcohol, dus ik heb goede hoop dat er iets (anders) overblijft van de vriendschap die we hadden.
 10. Pelle2

  Even voorstellen... Nieuw

  Ik heb wel ervaren dat door de drank het leven eventjes ophoudt, even in een andere wereld. Dan slapen en 's ochtends begon het weer opnieuw. Nu gaat het door en lijkt het of je niet tot rust komt. Maar is het niet zo dat je er even aan moet wennen ook zonder drank tot rust te komen? Misschien moet je het leren? Voor mij werkt het ritueel thee voor goede nachtrust (maakt niet uit wat voor thee, maar zodra ik registreer dat het goed is voor de nachtrust werkt het), en alvast douchen en in pyama op de bank gaan zitten als ik die thee inschenk.
 11. Pelle2

  Even voorstellen... Nieuw

  Elke avond aan de drank.... over sleur gesproken!
 12. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Ja Bob, ik weet het! Het is zelfs één van de argumenten om maar te blijven stoppen. Het moet straks toch een keer, dus we kunnen het maar beter gehad hebben. En BumperJim, ja dat weet ik ook, maar dat moet ik me wel blijven realiseren! Elk moment weer. Want ik ben in staat te denken dat de lengte van je leven niet zo belangrijk is. Als je maar gelukkig bent. En ik ben ook in staat om te denken dat ik drinkend heel gelukkig kan zijn. Wat nostalgische en romantische momenten uit mijn verleden terughalen, een beetje goochelen met wat van zulke veronderstellingen en gedachten en huppekee, alle obstakels om die eerste niet te nemen zijn verdwenen! Maar ook vandaag tel ik mijn zegeningen weer. Ik las dat Cleo gisterenochtend op de dagdraad verzuchtte hoe blij ze was de zondag zonder kater te beginnen. Zo herkenbaar! Ik heb het nu. Vrij vandaag en toch geen kater! Ik was gisteren eten bij goede vrienden. Zij houdt altijd "braaf" op na 2 of 3 glazen wijn. Hij wordt dronken na 2 flessen. Hij worstelt ook met zijn alcoholgebruik. Heeft een maand niet gedronken ook. Dat kostte weinig moeite, maar hij noemde zich niet zo gelukkig die maand. Moet je dan elke avond gelukkig zijn? Want ik herken dat ook, van het mogen drinken krijg ik ook een gelukkig gevoel. Meer nog dan van het dronken zijn. Sinds ik accepteer dat een gewoon gevoel ook prima is en dat dat als bijwerking heeft dat ik 's ochtends niet ongelukkig ben (want een kater heb en me afvraag waarom dat nou weer nodig was, al die drank). Maar goed, hij wordt niet blij van het vooruitzicht niet meer te mogen drinken, maar voelt wel aan dat dat wellicht toch wel de beste optie is. In ieder geval mbt zijn gezondheid. Ik ben erg benieuwd wat hij gaat doen en wat dit (mijn abstinentie) gaat doen met onze relatie van hele goede vrienden. Ons eerste "goede" gesprek vond plaats een jaar of 15 geleden, op een feest van een gemeenschappelijke vriendin, in een hoekje met heel veel bier. Het roken kunnen we inmiddels goed laten.
 13. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Hier nog steeds overtuigd abstinent! Van jullie antwoorden werd ik toch wel even stil.... Ja, ik heb echt hulp gezocht. Wat er ook gebeurt, als ik straks 85 ben, ben ik die man die vroeger hulp heeft gezocht om van z'n alcoholverslaving af te komen. Maar goed, het geeft ook hoop. Hoop dat er nog van alles kan gebeuren waar ik nog niet aan heb gedacht, hoop waarvan ik zin krijg om te leven. Zin om zo naar bed te gaan en morgen weer fit op te staan!
 14. Pelle2

  Lotgevallen & strapatsen

  Hey Knakker, ik herinner me nog je schop onder mijn kont eind december, toen ik me hier met mijn goede voornemens meldde. Inderdaad, dat hielp. Besluit genomen, nu doen! Stoppen met drinken is voor doorzetters en je niet kunnen houden aan je eigen goede voornemens is voor watjes! Je schreef ook iets over een rationele beslissing van een gevoelsmens. Kortom, jij (en ik en velen hier met ons) weten dat ons leven er beter uit ziet zonder de drank. We hebben het ook ervaren. Stoppen met drinken is dan ook de beste beslissing. Ik begrijp zo goed hoe het weer mis kan gaan, het is bij mij in het verleden ook misgegaan na heel opgewekt en gelukkig de alcohol een paar maanden te hebben laten staan. Zo maar, opeens is het er... Maar dit keer is het anders! Zo voelt het echt, toch ben ik bang dat ik toch weer eens overstag ga. Ik vind het nu helemaal niet moeilijk, maar gewoon, omdat het kan. Nog één keertje dan, precies hoe je het beschrijft. Soms ben ik tevreden met nooit meer, soms denk ik, ooit misschien weer eens... Maar ik wil het niet meer, want ik ben bijzonder tevreden nu. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik echt leef. Voor het eerst in mijn leven heb ik contact gezocht met professionele zorg. Ik heb vorige week een intake gehad bij Trubendorffer (ambulante zorg, vergoed door de basisverzekering). Afijn, je kan het lezen op mijn eigen draad. Ik denk toch wel veel na over mijn leven nu zonder alcohol en "vroeger" met. Wat draaide het allemaal om de alcohol... Laat iemand me maar helpen die gedachten een beetje te sturen. En het er eens met iemand heel eerlijk (eerlijk, ik dacht dat ik best eerlijk was, maar dat idee is tijdens de intake al enigszins onderuit gehaald...) over hebben. En ach, ik ben ook wel benieuwd wat ik tegenkom in een groepssessie of waar ik met een psychiater in hemelsnaam 13 weken x 80 minuten over ga praten en wat hij of zij me dan voor huiswerk mee gaat geven. Kortom, hopelijk helpt het, ik zie er iig niet heel erg tegenop. De hele beslissing om dit traject in te gaan doet ook wel wat met me. Ik heb een psycholoog ingeschakeld om het over mijn alcoholprobleem te hebben... (slik). Succes!
 15. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Weet je, ik dronk te veel. Zo veel, dat ik daar niet gelukkig van werd. Ik heb vaak bedacht, ik stop er mee. Maar dat waren steeds voornemens die niet stand hielden. Ik heb allerlei schema's bedacht hoe ik wel een gelukkige drinker zou kunnen worden (alleen in het weekend, alleen bier, niet in m'n eentje, etc). Werkte niet. Ik ben 2x een paar maanden gestopt, maar ook 2x na een paar maanden weer begonnen. Kortom, ik ben verslaafd. Ik heb altijd gedacht dat professionele zorg ver weg was, geen idee ook hoe je daar terecht zou moeten komen. Ik vind bovendien dat ik dit wel in m'n eentje zou moeten kunnen. Kwestie van doorzettingsvermogen en wilskracht hé, dat stoppen met drinken.... Toch ben ik nu op het punt aan beland dat "ze" me mogen helpen. Want ik twijfel echt wel af en toe. Ik heb de balans opgemaakt en de beslissing genomen dat ik zonder alcohol gelukkiger word dan met. Ik heb het besluit genomen om daarom nooit meer te drinken. Rationeel ben ik overtuigd, gevoelsmatig rammelt het nog wel wat. En nu voor het eerst in mijn leven psychologische hulp. Als dat mij helpt om de alcohol te laten staan, dan is dat heel mooi! (En een opluchting, het hoeft niet meer!)
×