Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Pelle2

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  672
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  17

2 Volgers

Over Pelle2

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

1062 profielweergaven
 1. Pelle2

  Even voorstellen... Nieuw

  Het maakt me toch een beetje nieuwsgierig, zo'n punt....ben benieuwd of er nòg wat komt. Bij twijfel gewoon doen! Niets te verliezen, toch?
 2. Pelle2

  Maandag 18 november

  Sorry Jane, ik wist waarschijnlijk wel dat je dat bedoelde. Ik irriteerde me aan de neiging om alles maar te verzachten. Ik vind ook dat je fouten mag maken. Maar zeggen dat dat mag en niet erg is, is misschien hetzelfde als een glas wijn drinken en op die manier dat nare gevoel wegduwen. Kritiek is geen aanval. Lang niet altijd tenminste. Toch kunnen veel mensen er maar moeilijk tegen. Ik ook. Maar hier op het forum kan ik er beter tegen, omdat ik hier toch ook voor een belangrijk deel ben om iets te leren. En dat vind ik makkelijker als de boodschappen eerlijk zijn. Neemt uiteraard niet weg dat een complimentje ook best fijn is af en toe. Nou, ik ga ook iets anders doen
 3. Pelle2

  Maandag 18 november

  En als ik mij door mijn emoties laat leiden richting mijn kinderen (wat overigens als praktiserend alcoholist een stuk makkelijker gebeurt dan als iemand die al een paar maanden niet meer drinkt), kan ik me daar naar onder voelen en zou ik op dat moment misschien wel liever een momentje een perfecte robot zijn. Al kan ik me niet goed voorstellen hoe dat voelt. Ik heb gelukkig ook de keus niet er één te zijn.
 4. Pelle2

  Maandag 18 november

  Als je een fout maakt doe je iets niet goed.
 5. Pelle2

  Maandag 18 november

  Als je uitvalt tegen je kind is de vraag of hij/zij dat verdiend heeft en de vraag ook of dat nou de beste manier was om het op te lossen. Ik kan daar ook over blijven malen, doe ik het wel goed?. Dan is een knuffel een tijdje later heel prettig! Goeiemorgen trouwens
 6. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Ja, met alcohol word elk feestje uiteindelijk leuk. Maar hoe leuk is dat. Haha Smaragd, Ik ben altijd al wel een man geweest. Ik heb overigens lang gedacht dat jij ook een vrouw was. En bij meer hier op het forum heb ik er naast gezeten. Ik denk eigenlijk dat het mij niet veel uitmaakt of iemand hier een man of een vrouw is, maar misschien zit ik daar wel helemaal naast en maakt mijn brein onbewust wel degelijk verschil in hoe ik eea opvat en hoe ik reageer. Lika, ik vind het ook heel fijn! Afgelopen weekend helemaal niet jaloers geweest op alle drinkende mensen om mij heen. Hooguit een beetje ongemakkelijk gevoeld, misschien wel het gevoel gehad ook dat ik me moet bewijzen. Maar dat lijkt me ook iets om te leren. En toch heb ik vannacht gedroomd dat ik opeens ergens met een glas wijn in mijn hand stond. Ik herinner me ook nog dat ik de wijn uitspuugde toen ik me bedacht dat ik niet meer dronk.
 7. Pelle2

  Marco

  Plannen maken hoe je het anders wilt doen is vaak makkelijker dan ze uitvoeren. Opeens komen er allerlei argumenten om de hoek kijken dat het toch wel mee valt, beter is om er toch maar één te nemen, je net zo goed morgen pas echt kunt beginnen met stoppen, etc. Maar je hebt toch echt ook die plannen gemaakt om er helemaal mee te stoppen. Die maak je niet voor niets, iets in je gebruik zit je dus dwars. Misschien kun je een plan maken waar je tevreden over bent (voorlopig in ieder geval) en wat ook is vol te houden. Voor mij werkt het goed me van te voren voor te stellen hoe het is, hoe het gaat voelen. Je krijgt meer wilskracht als je ook goed weet wat je wilt en waarom je het wilt. En als je je voorbereid op moeilijke momenten ben je beter gewapend tegen de zucht die ongetwijfeld komt....maar ook weer gaat. Succes!
 8. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Net terug van het borrelen, was erg gezellig. Werd wel steeds meer wijn gedronken. Maar ik ga ook niks afkeuren, ik kan er best goed tegen. Ik ben wel blij dat ik niet meer dat dwangmatige drinken heb wat ik her en der zie. Het moet steeds maar meer worden, nooit genoeg. Een paar keer van plan om naar huis te gaan, want naar huis gaan kan altijd heb ik gemerkt. Maar een paar keer toch weer blijven hangen omdat ik toch leuk met iemand aan de praat raakte. En eenmaal thuis kan ik nog van alles, wasje draaien, m'n moeder bellen, journaal kijken... Vroeger had ik thuis inderdaad nog een fles wijn opengetrokken en opgedronken, was ik dronken m'n bed ingerold en een dag later weer met een kater de nieuwe week begonnen. Zo lekker om niet meer te drinken!!! (Kohtje, ik wilde er niet aan denken dat ik blackouts had, vergeten dat ik blackouts had. Uiteraard hoefde ik niet te vergeten wat ik tijdens die blackouts gedaan had. Maar als ik dat wel wist wilde ik dat waarschijnlijk ook het liefst vergeten)
 9. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Als ik er over nadenk (dat dan weer wel, moet er wel over nadenken, itt 'vroeger'toen ik alle schaamtevolle gebral en vooral de black outs liefst zo snel mogelijk wilde vergeten): ik heb niet het gevoel dat ik wat heb gemist, het is zeker geen reden om weer te willen drinken. Prima zo. En...fit vandaag!
 10. Pelle2

  Marco

  Accepteer dat je niet lekker slaapt, wakker ligt, moe wakker wordt, etc. Het hoort erbij en wordt alleen maar beter. En inderdaad, het is een avontuur!
 11. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Op zo'n avond vind ik het leuker als ik kan praten en niet hoef te schreeuwen om me verstaanbaar te maken. Zei de oude man... Ik sta dus regelmatig buiten, bij de rokers, terwijl ik inmiddels ook het roken heb afgezworen. En op een gegeven moment is het wel klaar. Ik was 2:00 uur thuis. Ik zag vanmorgen appjes voorbij komen die om 4:30 verstuurd waren. Ik vind het niet erg om niet te drinken, maar het is anders. Het was vroeger het hoogtepunt van de week, nu gebeurt er nog veel meer in de week. Dat is fijn om te merken. Best wel een rijk gevoel eigenlijk! Die borrel vanmiddag is met goede vrienden, dat vind ik wel leuk. Dat de alcohol zo belangrijk is is soms wat ergerlijk, maar hé, wat dat betreft mag ik niet zeuren. Heb me zelf jarenlang tegoed gedaan aan veel te makkelijk veel drinken bij dat soort gelegenheden. Alleen ben ik er op een gegeven moment wel mee klaar, mag er wel weer wat gebeuren. Maar dan is naar huis gaan ook een prima optie.
 12. Pelle2

  Pelle drinkt niet meer

  Pfff, gisteren naar een feestje geweest. Zo'n feestje dat ik vroeger bijzonder leuk zou hebben gevonden. Knus, gezellig, veel vrienden en bekenden, veel bier, muziek die te hard staat voor een echt gesprek. Maar daar stond ik dan, broodnuchter. Dat is toch anders dan. Soms weet ik me niet goed een houding te geven, sta ik er maar een beetje schaapachtig bij. Daar zou ik met alcohol geen moment last van hebben gehad. Meespringen met de discoklassiekers van 30 en 40 jaar geleden zat er echt niet in gisteren. Gesprekken verlopen soms wat minder soepel. Voor mijn idee dan, want dronken mensen praten doorgaans niet soepel. Wel veel en hard. Ook op zo'n feestje is het dus zo dat sommige momenten leuk zijn, andere momenten minder. Met alcohol is het éen lange roes, alles lijkt ok. Alles is hetzelfde. Eén vriend die dacht dat ik weer aan het drinken was zei enthousiast "ha, Pelle is weer terug". Sja...Ik heb een bitterlemon en 3 of 4 ronic op. Blurp... Terug naar huis midden in de nacht, her en der was het nog feest. Vroeger was de nacht van mij. Nu voelde ik me een buitenstaander die een glimp mocht opvangen van het verboden leven. Nuchter thuis komen. Nog ff gekeken hoe het bij Nederland-Ierland was geworden. Nog ff wakker gelegen omdat ik me alles kon herinneren en daar allemaal over na bleef denken. En nu weer redelijk fris op, zo meteen een borrel waar ik een aantal bekenden van gisteravond tegen kom die daar de kater van gisteren gaan wegspoelen met witte wijn.
 13. Pelle2

  KiloKiller

  Ik zou wel mee willen doen, maar heb vorige week de digitale weegschaal weggedaan. Stom ding. Die andere, een oude roestige met een veel te klein schermpje staat er nog wel. Maar ik moet daarvoor een leesbril op en vervolgens door de knieën om iets af te kunnen lezen. En dan is het nog ongeveer, beetje veren en ik ben een kilo lichter of zwaarder... als het wijzertje al niet trilt vanwege het gewiebel.
 14. Pelle2

  Nieuws, actueel & media

  Een net iets te vaag verhaal... Hoezo krijg je "dus" een half glas wijn binnen met die kaasfondue? Want wat is kort koken? Maakt het uit of je die kaasfondue verwarmd tot 80 of 90 graden? Of echt laat bubbelen? En hoe hard dan? (Moet dat wel?) Ik had graag wat exactere cijfers gezien. Want stoofvlees met een halve liter wijn erdoor vond ik altijd wel erg lekker. Wat blijft er dan over aan alcohol na 3 uur heel zachtjes pruttelen? En wat is acceptabel, 0,01%? 0,1%? 0,25%? Hoeveel alcohol zit er eigenlijk in een appel? Ik had laatst een druif die smaakte naar oude wijn... Ik heb wel eens gehoord dat alcoholmoleculen niet verdampen omdat ze zouden blijven plakken aan moleculen in het eten die niet verdampen. Ook vaag.
 15. Pelle2

  GewoonDoen

  Hey Doen, heb je lekker wat aan je dag, weet je niet waar je het zoeken moet. Herkenbaar gevoel, hoor! Dan is met een kater op de bank naar de 10km schaatsen kijken bijna een aantrekkelijk alternatief... Maar verhalen (van een ander) uit een boek is beter. Even weg uit het hier en nu, straks weer verder. Als je je ogen open kunt houden...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...