Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Pelle2

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  496
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  11

2 Volgers

Over Pelle2

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

 1. Ik was gisteren ook ergens waar iemand gemberbier had gemaakt. Alcoholvrij. Ik begreep dat het bubbelt doordat het had staan gisten. Er zou geen alcohol in zitten, maar mij lijkt dat als het gist er ook alcohol in zit. Al is het maar een beetje. Met genoeg zuurstof verbrandt de gist de suikers volledig, zonder zuurstof wordt er alcohol gevormd. Met de dop erop verdwijnen de belletjes niet, maar kan er ook geen zuurstof bij. Lijkt mij. Ik heb het niet willen drinken. Maar als het uit de supermarkt komt en er staat 0,0% op, dan zal dat wel zo zijn. Gisteren ook een radler op. Best lekker, al heeft het meer weg van limonade dan van bier. Daarna een sixpack gekocht, vies! Bleek weer net een ander merk te zijn. Daar zitten dus grote verschillen tussen.
 2. Pelle2

  Lotgevallen & strapatsen

  Ik heb de humor in mijn familie altijd erg gewaardeerd. En nog steeds. Maar het is ook een manier om de dingen niet te hoeven benoemen zodra het eng wordt. Om dingen met een omweg duidelijk te maken. Vaak werkt het prima, niet altijd.
 3. Pelle2

  Lotgevallen & strapatsen

  Ik lees deze verhalen graag, Etty en Lika. Ik ben erg aan het nadenken tegenwoordig wat dat toch is, stoppen met drinken. Meer dan het lijkt in ieder geval. Ik heb lang gedacht dat ik alleen dronk omdat ik het leuk (lekker, gezellig) vond. Eerlijk zijn tegen jezelf, of eerlijk durven zijn tegen jezelf en ook eerlijk mogen zijn tegen jezelf, lijken (voor mij) belangrijke kwesties. Terwijl ik dacht dat ik altijd zo open en eerlijk was.
 4. Pelle2

  ZATERDAG 14-9-2019

  Hier ook positieve geluiden. Twee feestjes, niets hoeven drinken en lekker nuchter thuis nu. Dat ik daar nog eens van zou kunnen genieten! Welterusten!
 5. Pelle2

  ZATERDAG 14-9-2019

  Ik kom hier alleen even melden dat ik ook vandaag weer erg blij ben dat ik niet drink! Ik kan dat moeilijk de hele dag tegen de buren, vrienden, dochters, caissières en voorbijgangers lopen roepen, maar het moet er af en toe toch echt effe uit
 6. Pelle2

  Meeting 2019

  Ik denk er over om ook te komen. Dan moet ik nog wel even regelen dat ik niet hoef te werken zaterdag. Maandag hopelijk uitsluitsel.
 7. Pelle2

  ZATERDAG 14-9-2019

  Goeiemorgen! De zon schijnt hier ook en mijn dochters liggen nog wel even te slapen, kopje koffie ingeschonken en al even buiten gestaan om de frisse lucht op te snuiven. Ik ga ook nog wat leuke dingen doen vandaag. En allemaal zonder kater, wat een geluk!
 8. Pelle2

  even voorstellen, stoppoging 100

  En deze morgen is zelfs het zonnetje aan het schijnen. Ik denk om nog eens te onderstrepen dat de ochtend er echt veel beter uit ziet op deze manier!
 9. Pelle2

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Ja, ja, ja, ja, ja....ja! Ja! Eén en al herkenning. Het is veel beter zo, dus de drank maar laten staan voorlopig!
 10. Pelle2

  even voorstellen, stoppoging 100

  Hé, die thee is een goed idee Het (blurp) alcoholvrije bier komt me de neus uit na de buurtbarbecue, maar geen alcohol gehad, dus morgen fris weer op (itt veel buren die allemaal met een kater wakker worden morgen (al zullen de meesten dat niet toegeven))
 11. Pelle2

  Lotgevallen & strapatsen

  (de laatste twee dagen dan)
 12. Pelle2

  Lotgevallen & strapatsen

  Goed bezig knakker!
 13. Ook goeiemorgen.! En ook vanaf hier voor een ieder die dat kan gebruiken sterkte vandaag. Ik kan alleen maar beamen dat fris wakker worden een zegen is! Door alle verhalen op dit moment hier op het forum ben ik me er nog meer van bewust dat het hele leven zonder alcohol een zegen is.
 14. Het kwam weer eens voorbij. Lang geleden een ver van mijn bed show (dacht ik), lachen dus, nu hoor ik wat anders.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...