Spring naar bijdragen

Wings69

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    65
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

1 Volger

Recente profielbezoeken

703 profielweergaven

Wings69's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    Even update na bijna 2 jaar! Destijds stond ik vlak voor een opname, maar door allerlei omstandigheden durfde ik het toch niet aan, met als gevolg dat ik gewoon door bleef gaan met elke avond drinken tegen beter weten in. Desondanks terug opnieuw door allerlei omstandigheden het besef gelukkig weer gevoeld dat ik zo niet meer verder kan en wil leven. Komende woensdag word ik opgenomen voor detox in Enschede en vanuit daar verdere klinische behandeling in Rekken. Ik vind het verschrikkelijk eng, maar ik voel vooral ook opluchting dat ik mezelf eindelijk in meerdere opzichten durf te laten helpen!
  2. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    ik zit er nu aan te denken om dan alleen maar de detox te doen van 8 dagen met de hoop dat ik het daarna eventueel kan doorzetten zonder langdurige opname.
  3. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    hier even een update van mijn kant. Ik heb eergisteren gehoord dat mijn contract met een jaar verlengd wordt, contract zal over 2 weken ondertekend worden. Gisteren bericht ontvangen dat er plek is voor klinische opname inclusief detox van 8 dagen rond januari (met indien noodzakelijk, een klinische opname van 4 maand). Mijn werkgever weet niets van mijn alcoholprobleem en weet niet beter dan dat het goed met mij gaat. Het voelt nu zo als verraad wanneer ik nadat ik mijn contract heb getekend, ik moet zeggen dat ik 4 maand moet worden opgenomen. Hoe zeg ik dit? Ik werk in de verzekeringsbranche en verwacht weinig begrip. Komt ook nog bij dat ik een goedkopere woning aangeboden heb gekregen, welke begin februari zal worden opgeleverd. Hoe moet ik dit realiseren als ik dan in een kliniek zit? Ik heb langdurige opname nodig, maar zie nu even alleen maar vreselijk veel beren op mijn weg. Ik heb ook een hond die verzorgd moet worden. Maar nog steeds wil ik zo graag afkicken van alcohol. Ik weet het even niet meer en mijn hoofd zit vol met dilemma's momenteel.
  4. Ik moet het hele stop traject nog ingaan....ik ben net als jij extreem bang voor leven en bang voor al mijn gedachtes en angsten met een soort van vooruit werkende kracht. Ik heb een diep gewortelde angststoornis en leef voortdurend in een soort van vluchtmodus. Alcohol gebruik ik al zeker 20 jaar om deze onbestemde angst te verdoven. De reden dat ik besloot om hoe dan ook te stoppen met alcohol; is bij mij eigenlijk de intense behoefte om te voelen dat ik wel degelijk een keuze heb om hoe dan ook weer de regie te kunnen nemen over mijn leven. Als ik door ga met drinken hoef ik niet meer te kiezen....want dan ga ik vanzelf wel dood door het hardnekkige gebruik er van. Ik moet er niet aan denken dat dit dan het einde van mijn leven zou zijn....ik hoop voor jou ook niet! Hey maar nogmaals....mijn traject gaat binnenkort beginnen en ben als de dood; (weet echt niet of ik mezelf staande kan houden zonder alcohol) maar ik wil zo graag weer echt leven vanuit mijn eigen zelf! Of beter gezegd; ik wil mezelf weer enigszina vrij voelen, dat vooral....zelfs wanneer dit met veel pijn en onverwerkt verlies gepaard gaat.
  5. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    Vanmiddag intakegesprek gehad bij Tactus. Ik ben aangemeld voor detox en aansluitend klinische opname. Wachttijd ongeveer 3 maand. Er is tegelijkertijd een soort van 2e spoor uitgezet...namelijk alleen maar detox gedurende 8 dagen. Puur om te ontdekken of ik het daarna ook zonder opname zou redden en dan ambulant. De detox zou ongeveer over 3 weken kunnen plaats vinden. Nu op dit moment voel ik van alles door elkaar heen; angst;onrust; opluchting; onzekerheid betreft mijn werk. Wat ik door alles heen voel is toch een soort onbestemd gevoel van overgave en rust. Het besef dat er echt hulp is en ik niet langer het gevoel heb dat ik machteloos en hulpeloos overgeleverd ben aan alcohol. Maar toch....ik vind het doodeng allemaal. Ik ben niet eens echt dronken nu. Maar het vooruitzicht van een drastische verandering op toch best korte termijn maakt dat ik vol met adrenaline zit.
  6. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    Hey en jij ook bedankt voor het delen! Het is echt heel fijn dat er herkenning is....ik kan me soms zo alleen voelen in mijn bizarre gedachtenpatronen.
  7. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    Tja de angst voor doodgaan is bij mij eigenlijk vooral de angst voor verlies van controle; angst voor het onverwachte. Maar door mijn angst te verdoven met alcohol elke avond, geef ik eigenlijk juist de regie weg over mijn leven, laat dan de alcohol overheersen. Pffff....alcohol is echt mindfuck! Ik weet inmiddels zo goed hoe het allemaal werkt bij mij....wat nu bij mij gewoonweg ontbreekt is de moed om mijn angsten onder ogen te zien. Ik schaam me om het te moeten zeggen, maar doe het toch. Ik voel me fysiek vaak zo extreem angstig, dat ik serieus denk dat alcohol voorkomt dat ik ter plekke dood ga. Omdat ik dan serieus denk dat wanneer ik niet drink, ik dan zo extreem angstig word dat mijn hart het dan begeeft. En precies daarom moet er bij mij iets radicaals gebeuren. Ik moet leren vertrouwen (onder medische begeleiding) op mijn lichaam en geest....zonder alcohol. In een nieuwe geruststellende modus komen zeg maar. Dus vandaar dat ik echt serieus uitzie na een opname. Daarna begint het pas echt; dat besef ik me heel goed. Maar ik moet echt gauw volledig uit mijn patroon en het liefst zo snel mogelijk.
  8. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    Mijn plan is om hoe dan ook uiteindelijk helemaal te stoppen. Minderen is geen optie voor mij helaas. Maandag 12 oktober heb ik mijn 1e intakegesprek bij Tactus. Zoals ik het zelf zie, is een opname noodzakelijk voor mij, met als doel uit mijn vast geroeste patroon te komen en puur vanuit het besef dat ik het alleen thuis echt niet red om ineens te stoppen; dit dus vooral vanwege mijn heftige neurotische angsten. Sinds ik mij hier heb aangemeld probeer ik mijn alcoholgebruik wel te minderen, door steeds mijn 1e glas zo lang mogelijk uit te stellen. Helaas lukt het mij niet om minder dan 2 flessen wijn ( 7,5 % alcohol) te drinken. En hoe erg het ook klinkt, ik zorg er altijd wel heel dwangmatig voor dat ik minstens 3 fles wijn in huis heb. Dus de volgende dag staat er dan altijd nog 1 ongeopende fles tot nu toe. Mocht een opname toch te lang duren, dan hoop ik dat Tactus mij helpt om tot die tijd toch de alcohol enigszins de baas te worden. Wat ik echter wel weet, is dat ik hoe dan ook hulp nodig heb en er ook echt voor wil gaan. Hoe gaat het bij jou nu met jouw angsten? Is dit bij jou minder geworden inmiddels?
  9. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    Ik heb hem inmiddels besteld! Ben heel benieuwd! Ik gebruik al heel lang Aloë Vera hitte crème voor mijn nek. Het is een heerlijk middel, maar een tube kost 20 euro. Het zou mooi zijn als dit matje de spierspanning vermindert. Ik lees er in ieder geval veel positieve ervaringen over op internet.
  10. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    Hey dank je wel voor de link! Ik heb hier als eens eerder over gelezen. Ik heb veel spanning in mijn lijf ( met name nek en schouders). Ik ga hem nu toch maar bestellen. Hij is ook niet heel prijzig gelukkig.
  11. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    Tja eigenlijk is het gewoon heel simpel; door het inderdaad gewoon maar te doen he!? Ik neem mezelf voor om vanavond in ieder geval voor 24.00 naar bed te gaan, met een boek!
  12. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    ik ga nu maar gewoon naar bed. Het gekke is dat als ik eenmaal in bed lig ik niet meer denk aan alcohol. Het is meer dat ik het naar bed ga uit stel, uit angst voor piekeren. Angst voor leegte en fysieke sensaties in mijn lijf denk ik. Vroeger las ik eindeloos in bed tot dat ik in slaap viel. Ik hoop dat ik ooit weer in die modes kom. Ik word gek van dat krampachtige in mezelf!
  13. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    wat maakte dan dat je de kliniek zo snel weer wilde verlaten? Ik ondertussen raak al weer behoorlijk aangeschoten merk ik...maar het geeft me al lang niet meer de voldoening die ik ooit wel had. Het bevestigt alleen maar mijn wanhoop en mijn hulpeloosheid. Ik wil niet meer drinken maar ben ook als de dood om voortaan nuchter mijn avonden/nachten door te komen. Ik heb de tip van lady jane gelukkig wel opgeslagen. Ook diep in de nacht is er altijd wel iemand bereikbaar. Alles beter dan 112 bellen!
  14. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    hey voor mij hoef je echt geen sorry te zeggen hoor! Tot nog toe zit ik hier op dit forum terwijl ik zelf nog niet eens ben gestopt met alcohol. Ik heb echter wel het sterke voornemen dit wel te doen. Dit forum zie ik als een enorme ondersteuning en vooral herkenning. Wat ik lees (ook bij jou) is vooral openheid en de erkenning dat stoppen met alcohol beslist niet makkelijk is als je eenmaal verslaafd bent geraakt. Ik put hoop uiteraard uit succesverhalen...maar juist ook uit verhalen van mensen waarbij het allemaal niet zo gemakkelijk gaat. Het betekent dat we allemaal maar gewoon mensen zijn. Bij de 1 lukt het stoppen vanzelf, daar waar het bij een ander met vele vallen en opstaan gaat. Ik lees ook verhalen hier van mensen die nooit echt kunnen stoppen. Maar het feit dat hierover met zoveel openheid geschreven wordt, betekent voor mij alleen maar dat dit er mag zijn. Alcohol de baas hoeft niet te betekenen dat er dus gelijk gestopt wordt met drinken toch? Essentieel lijkt mij vooral dat er erkenning is voor het probleem en dat hier hulp voor gezocht wordt. Dankzij dit forum is er ruimte voor mensen die issues hebben met alcohol. En ik vind het mooi te zien (lezen) dat iedereen hier gewoon zichzelf kan zijn....zelfs wanneer het stoppen met alcohol na vele pogingen gewoonweg onmogelijk lijkt. Echt mooi te lezen hoeveel steun hier is voor elkaar
  15. Wings69

    Ik wil stoppen met alcohol

    uit jouw woorden begrijp ik dat het nog niet echt lukt met het stoppen met alcohol? Het woordje "dom" gebruikte ik puur voor mezelf hoor, laat dat even duidelijk zijn oke? Ik zie namelijk mensen die willen stoppen met alcohol (zoals ik) maar waarbij dit met vele terugvallen gaat, juist als heel moedig. Van mezelf vind ik het ronduit dom dat ik het al die tijd echt wel wist, maar er voor koos om het te negeren. Nu achteraf weet ik dat ik de realiteit niet onder ogen durfde te zien.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...