Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

maartje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  81
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over maartje

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

247 profielweergaven
 1. Bij mij werkt(e) het zo: ik was even zo vaak verkouden met of zonder drank met als enige verschil: met drank kon ik het irritante gevoel van verkoudheid verdoven. (een van de weinige voordelen van drank)
 2. Je bent SUPER knap, en je doet 't MEGA goed!
 3. Zoals ik je lees: je weet 't zelf allemaal. Dat irritante deeltje van jezelf zit er gewoon ook nog. Die zegt dat je misschien wel weer kan, maar dan natuurlijk op een gezonde manier. Het houdt je scherp, omdat je ook weer moet nadenken over de reden waarom je gestopt bent: wat was dat ook alweer? precies! Dus dat. Ik zelf ben (nog maar) 4 maanden gestopt, en zit nog in de fase van de complimenten enz. Ik kan me voorstellen dat ik er na dat jaar 't zelfde over denk als jij. Dan is 't heel fijn om alle wijsheden van de medeforummers te lezen! Goodluck
 4. Dank @Bob. En jij ook lekker doorgaan @catoo!
 5. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Goedemorgen! Vandaag op de dag af 4 maanden alcoholvrij. Behalve die kop vol snot voel ik mij: heerlijk! Verkoudheidjes verdoven was wel fijn moet ik eerlijk toegeven. Fijner dan gewoon keihard van jezelf verkouden zijn. Maar daar bleef 't natuurlijk niet bij. Ik kon namelijk alles wel verdoven en nu dus niet meer. Ik ben er echt zo verschrikkelijk blij mee. Het voelt als een bevrijding: ik HOEF niet meer te drinken. 4 maanden terug dronk ik ook om het drinken. Het Moest bijna, als ik bv de dag ervoor wat minder (een fles, hoe bedoel je minder) had gedronken, Moest ik dat de dag erna natuurlijk wel inhalen! Nou ja, rare kronkels in die kop van mij. Alle voordelen van het drinken wegen op geen enkele manier op tegen de voordelen van het niet drinken: ik voel me energieker, mooier, helderder, echter, rustiger, trotser, ik slaap als 'n roos echt heeeeeeerlijk, en ik voel me minder onzeker. De 1e drie maanden had ik veel last van hoofdpijn, was ik vaak erg moe, voelde ik me regelmatig eenzaam in mijn stopproces. Ik heb nog steeds soms van die fratsen zoals me eenzaam voelen (omdat het ook afscheid nemen is van heel veel leuke dingen) maar dan ga ik meteen verder denken: hoe leuk was het dan echt? Ja, de eerste paar glazen: Hemels, maar daar bleef 't niet bij. Die fles moest leeg, en daarna was het nog meer remmen los. Daarna de kater, de gaten, de schaamte. Nee dank je. NIET TOF! Met het stoppen met drinken heb ik meteen maar heel mijn levensstijl aangepast: meer structuur (niet meer 's nachts m'n hok in, of 't moet niet anders kunnen) op tijd slapen (kan niet eens anders: om half 11 lig ik te pitten) optijd op, hup: 8 km heel hard lopen (behalve als 't keihard regent, ben niet helemaal gek) en ik eet goddelijk. Gezond at ik altijd wel, maar daarnaast at ik ook nog Veeeeel meer, want van drank krijg je trek: lekkere kaasjes, vetjes. Hup, meteen op die dijen. Dit hou ik wel een jaar vol hoor! Daarna zie ik wel weer verder. Er blijft ergens een deel van mij zeggen: na dat jaar kun je wel weer maar dan normaal. Het grootste deel van mij zegt echter steeds vaker: niks daarvan, dat lukt me niet. Been there, done that!
 6. maartje

  Even voorstellen, Waldorff

  Welkom Waldorff! Hartstikke knap, dag 7 al. Zoals je merkt: het gevoel van willen drinken ebt gewoon weer weg. Lekker volhouden dus!
 7. maartje

  Als een os...

  Welkom Angelina. Inmiddels 13 dagen droog. Een heeeel goed begin! En fijn dat je dit forum hebt gevonden,dat kan echt helpend zijn. Ik lees dat het je tot nu toe redelijk goed afgaat, en dat je er meteen een dieet tegenaan hebt gegooid: lekker vasthouden zou ik zeggen. Ik zelf ben inmiddels bijna 4 maanden gestopt, (na 1000 pogingen voorafgaand) waarvan de 1e 3 maanden met ups en downs qua 'moeilijkheid'. Nu, na bijna 4 maanden, voel ik steeds meer de bevrijding. Het voelt heeeeeerlijk: ik mag alles (ook de rotgevoelsns) opnieuw uitvinden, ik hoef me nooit meer schuldig te voelen, heb geen zwarte gaten meer, ben BLIJ van mezelf, en Boos van mezelf, ik ben eigenlijk gewoon eindelijk mezelf, en 11 kilos lichter! lekker doorzetten jij, je bent echt al goed op weg. Liefs, maartje
 8. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  @Roosje01, ik ervaar dat zo nu en dan. Vooral als er iets tegenzit. Ik moet wel zeggen dat ik het de laatste tijd niet meer zo heb. Ik zit in een positieve flow, en ervaar ook dingen die minder lopen niet zo zwartgallig. Ik zit echt goed in m'n vel, inmiddels 10 kilo lichter, en ben gewoon heeeeeeel lief voor mezelf. Juist door niet te drinken, geniet ik veel meer van dingen. En nee, niet van alles. Ik vind ook dingen gewoon minder leuk nu, zoals doorzakken in de kroeg. Om 21.00 zeg ik Ajus, heb ik 't net ff gezellig gehad, en dan lekker nog ff naar huis. @Pelle2ik herken dat: dat er vrienden zijn die "ineens" minder blijken te drinken (deden ze altijd al, maar daar lette ik niet op, ik ging voor nOg meer drank) daarvan zullen er ook wat meegaan in november. Er zijn er ook bij die mij echt oprecht een spelbreker vi den. En daar hoop ik me wel tegen te kunnen wapenen. Ik voel me vaak heel kwetsbaar, omdat ik eerlijk ben waarom ik niet meer drink. Dan vind ik het soms heel lastig, pijnlijk ook, dat er op een afkeurende manier op gereageerd wordt. Ik snap ze ook wel, ik vind 't alleen niet leuk. Gelukkig zijn er ook zat die dat niet doen hoor!
 9. maartje

  hoi

  Nou nou meneer Jim, makkan, makkaneven op je reactie op draadje van @Lonster: ik zou je (en velen hier, denk ik zo) graag tips willen geven Hoe je Wel gewoon voor altijd en eeuwig kunt minderen. Ik kan 't alleen niet, die tips geven, omdat ik 't zelf niet kan. Wel 10000 keer geprobeert (lees gerust m'n draadje) maar ook even zovaak mislukt. Helaas pindakaas voor mij, en hiephiep hoera voor jou.
 10. maartje

  hoi

  En daar heeft @GewoonDoenwel een punt. Ik ken jou minder goed denk ik, ik kom ook maar ineens weer binnenvallen na 4 jaar van weer af en toe drinken, naar mateloos. Jij hebt jezelf hier ook ooit aangemeld met een reden. Zolang je de rede daarvan niet vergeet, en jij heeeel goed van jezelf weet wat je wel en niet kunt betreft drank: top! Zo niet, als de sodemieter je berichten teruglezen,en aan de rem trekken.
 11. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Haha, nou Dwarf. Natuurlijk heb ik mijn man daar wel eens over bevraagd. Hij vond me heeeeeeel vaak niet leuk met drank. Maar wel leuk genoeg om er niet vandoor te gaan. Maaaar ik weet ook, dat als ik op de oude weg was doorgegaan, hij me uiteindelijk verlaten zou hebben. Zeker op het eind, mijn gebruik ging van al kwaad, naar Nog erger. Ik stop omdat ik dat zelf ook wel inzag, maar Ook omdat ik zag wat ik mijn man een verdriet aandeed. Hij heeft zich dikke zorgen gemaakt. Al veel eerder dan ik zelf. Maar echt stoppen kan pas als het kwartje bij jezelf valt. Ik heb 't gevoel dat ie bij mij aan het vallen is, dat kwartje. Over dat weekendje prakkeseer ik nog ff verder. Er gaan ook wat mensen en stelletjes mee (waaronder mijn man, en m'n zusje) die weinig drinken. Het is niet alleen maar kommer en kwel, vandaar mijn twijfel. De mannenweekenden: das wel voorbij. Zonder twijfel.
 12. maartje

  Lonster

  Wat mij betreft geef je me geen trigger als je openlijk over het af en toe wel drinken schrijft. Maargoed, dat is hoe ik in mijn eigen stopproces sta. Het is Mijn keuze om te stoppen. Omdat Ik dat zelf wil. Dat anderen het anders aanpakken vind ik alleen maar heel leuk om te lezen, en fijn, als het sommigen lukt met mate te drinken.
 13. maartje

  hoi

  Ik vind het juist heel 'fijn' om te lezen, hoe jij ermee omgaat. Dit is jouw pad. Prachtig toch? Ik kies er Zelf voor om niet meer te drinken. Dat anderen dat wel doen, al dan niet met mate, is Niet aan mij. Ik kan er alleen maar heel veel leren van de verhalen van anderen, en ook Gunnen dat anderen wel met mate kunnen drinken. Ik maak mijn eigen verhaal. Dus wat mij betreft: dank juist voor je openheid.
 14. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Vandaag 16 weken en 1 dag alcohol vrij. En wat vind ik het fijn! Ik heb mij, toen ik me na 4 jaar hier weer aanmeldde, ingeschreven bij het jaarpact. Zoals het nu gaat, ben ik ervan overtuigd dat ik dat ga halen. Anders gezegd: ik Wil dit hele jaar Alles alcoholvrij beleven. Omdat mijn hele leven verweven was met alcohol, is dat echt volledig nieuw voor me. Ik heb er al een alcoholvrije vakantie Italiƫ opzitten. Daarvan kan ik niet anders zeggen dan dat ik Genoten heb. Natuurlijk had ik daar heus wel eens de gedachte: nu een wijntje, aperol, biertje, wat zou dat heerlijk zijn. Maar ik Wilde niet. Ik drink er niet eentje! Ik drink tot ik een gat heb, of in ieder geval een kater de ochtend erna. Zooooooo zonde! Ik genoot. Van mijn jongens, de natuur, de mensen, het eten. Dat wil ik Nooit vergeten, mocht ik ooit weer de weg kwijt zijn. Ook heb ik meerdere meerdaagse muziekfestivals achter de rug. Alcoholvrij. Het was: fijn! Ik heb genoten van de muziek, mijn vrienden, de mensen. Ik had: geen kater, geen gaten, en ik genoot meer dan ooit van mijn man. Mijn man drinkt zelden tot nooit. Die kan niet tegen drank. Gaat ie kotsen. Ik dronk altijd voor 2. Voor 10 eigenlijk wel. Hij moet wel heeeel veel van mij houden dat ie altijd bij mij is gebleven. Of misschien was ik ergens toch ook wel leuk met drank... In ieder geval: ik heb deze festivals vooral met Hem doorgebracht. Mijn man is gezellig, een topper, een held! Gewoon van zichzelf. Die heeft geen drank nodig. Nu nog alle feestdagen. Daar zie ik niet tegenop. Waar ik wel tegenop zie is een weekend weg met de kroeg tijgers in november... Das een weekendje zuipen in een huisje met wat stelletjes waarvan ik niet eens iedereen heel goed ken. Ik graag me echt af: zal ik wel gaan? Wat is voor mij de toegevoegde waarde? Heb ik er wel zin in? Nou ja, heb nog tot november om erover te na te denken. Voor nu: geen enkel positief effect van alcohol weegt op tegen het positieve effect van stoppen. Blij!
 15. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Goedemorgen! Wilde even wat delen. Gister (zoals iedere vrijdag) met de familie gegeten. Daar vloeide tot ongeveer 3 maanden geleden de drank rijkelijk. Super gezellig, of verhitte discussies. Er gebeurt van alles aan tafel. Mijn zusje drinkt al langer met mate (alleen in het weekend, of met zelfgemaakte afspraken, voor haar werkt dit goed) mijn moeder probeert het ook, en zegt 't ook, maar die geloof ik niet zo Maargoed. Vrijdag: hmmmm, lekker een wijntje ik heb 't verdient! Aldus mijn familie. Lekker aan de Duvel, de wijn, heerlijk eten. En ik? Ik had geen Enkele moeite dit niet te doen, en geen enkele moeite dat zij dat wel doen. Ik voelde me krachtig en helder, en vond het heeeel gezellig! Dat vond ik heel fijn om te merken!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...