Spring naar bijdragen

maartje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    243
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    3

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

1.295 profielweergaven

maartje's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. maartje

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Dag lieve (mee)lezers. Maartje hier, inmiddels twee jaar alcohol vrij. Ik zie geen enkele reden om weer te gaan drinken, omdat ik genoeg redenen kan vinden om te drinken. Dat is even de boel kort samengevat, als je verder wil lezen: doe er je voordeel mee. Het niet meer hoeven/moeten drinken is het grootste kado dat ik mezelf en daarmee ook mijn omgeving heb gegeven. Alcohol is niet meer de baas over mij. Ik heb volledig zelf de touwtjes in handen. Een bevrijding! De afgelopen twee jaar heb ik enorm veel geleerd. Het eerste dat in me opkomt is voelen. Het moeilijkste van stoppen met drinken vind ik voelen. Het mooiste aan stoppen met drinken vind ik voelen. Drank was in elk opzicht mijn maatje: het verdoofde mijn verdriet, boosheid, onzekerheden (en dat waren/zijn er een hoop). Het opnieuw leren voelen was voor mij een eenzaam proces. Daar zat ik dan met mn onzekerheid zonder drank me helemaal alleen onzeker, boos, verdrietig te voelen. Maar ik heb doorgezet. Ik zei mezelf: ga maar voelen. Waarom ben ik onzeker? Is het echt, of denk ik t maar. Echt even de tijd nemen. Het heeft even wat tijd gekost, kleine stapjes vooruit. Dag voor dag. En zie mij nu! Nog steeds onzeker, wel eens boos, verdrietig. Maar dikke boeie: het hoort er gewoon allemaal bij, en mag het helemaal zelf voelen of oplossen als dat nodig is. Geen druppeltje drank voor nodig. Daarbij zijn mijn contacten met mensen veel echter geworden, geniet ik Enorm van de kinderen, maak hun opgroeien niet beneveld mee, en last but not least: ik geef het goede voorbeeld! Hoe fijn is dat. Dat staat trouwens ook met stip op mijn top 3 lijstje voordelen van stoppen. Verder ben ik er echt van overtuigd dat als je wil stoppen met drinken, je streng moet zijn voor jezelf. Streng zijn voor jezelf is het nieuwe lief zijn voor jezelf. Geef jezelf een schop onder de kont als je craving hebt: ga je tanden poetsen, met je kont van die bank af en een rondje lopen, afwassen. En zeg jezelf: Ik wil zelf stoppen, dus moet daar ook wat voor hebben. Zonder strijd, nooit je maat alcohol kwijt En ja, ook bij mij spiekt de gedachte nog wel eens om t hoekje: misschien s eentje, tijdens een festival ofzo? Maar dan speel ik meteen zin 1 af van dit betoog. Succes aan allen die nog aan het begin staan van het proces: stoppen is Echt zo de moeite waard. Geef jezelf dat kado! Maartje.
  2. maartje

    Jaarpact

    Jaaaaa, joepie! Super veel dank voor het bijhouden bob.en uiteraard plak ik er nog een jaar aan vast.
  3. maartje

    Jaarpact

    Jaaaah, dank Bob! 1 jaar en negen maanden alcoholvrij. Nog iedere dag dank ik mezelf dat ik de keus heb gemaakt de 1e niet te nemen. Hoe zwaar de weg soms ook was: het hele grote oogsten is begonnen. Ik wil Nooit meer terug naar afhankelijk zijn van alcohol. Het voelt als een bevrijding, en echt het beste kado wat je jezelf kunt geven. Succes en kracht aan iedereen die het kan gebruiken. Liefs, maartje
  4. maartje

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Dag aan allen die dit leest. Lang niet geweest maar wilde jullie toch even een update geven. Bijna 1 jaar en 7 maanden alcohol vrij. En wat een vrij! Vrij van het moeten drinken. Er kan geen mooiere vrij zijn. Het oogsten, zoals hier wel eens benoemd wordt, is begonnen en het stopt gewoon niet meer. Elke dag besef ik mij hoe blij ik ben als ik wakker word zonder kater. Hoe blij ik ben dat ik dat gemoet, en ge-op zoek naar, niet meer heb. Ik ben verslaafd geraakt aan het leven zoals het echt is: zonder verdoving, met soms diepe dalen en hoge pieken, kneuterig en klein maar ook groots en meeslepend. Het is er allemaal. Soms klote, en soms fijn. En ja, soms heb ik nog wel eens gedachtes aan: misschien wel ooit nog s, of een trek momentje. Maar die duren maar kort, en het zijn maar gedachten. Ik merk ook dat ik het soms lastig vind dat er zoveel mensen zijn die zo ontzettend veel drinken, maar dat onder de noemer van "ik ben nou eenmaal Bourgondiƫr", goed praten. Ik lees wel eens reacties bv onder een facebook post van 'dry januari'. Wat drinkers dan soms posten. "we nemen er nog 1 hoor. Je leeft maar een keer, saaaaaaai die stoppers" Pffffff. En weet je waarom ik dat lastig vind? Ik snap ze, ik was exact zo! Ik dacht echt lange tijd dat een leven zonder alcohol saai zou zijn. Totdat de alcohol mij de baas werd. Laat ik zeggen: de alcohol was mij al langer de baas maar ik functioneerde nog. "Bourgondiƫr" was ik gewoon (uh-hu) Tot het moment kwam dat ik echt merkte dat ik de hoeveelheden niet meer trok, maar toch door bleef drinken. Na heel veel stoppogingen is het mij deze keer gelukt echt toe te geven dat ik problemen heb met maat houden. En No way dat ik opgeef wat ik in dit anderhalf jaar heb bereikt. Ik gun iedereen wat ik ervaar: bevrijding. Hele dikke liefs, maartje
  5. maartje

    Nieuw

    Welkom ook van mij Tallie. Kom maar lekker veel lezen en schrijven hier. Je zou er wel eens veel aan kunnen hebben
  6. Hey ties, fijn dat je weer (van je af) komt schrijven. Heel herkenbaar, de gevoelens die je hebt: angst voor de kudde, hoewel dat voor mij dan geen collega's zijn want die heb ik niet, maar meer mensen in't algemeen. venijnig iets dat zo nu en dan weer om de hoek komt kijken. Succes vandaag met alweer dag vier? En ook succes op je werk. Het zit vooral in je kop. En wat Cleo zegt is erg helpend: je bent niet je gedachten
  7. maartje

    ongoing

    Hey Pytje, hoop voor jou dat deze vorm de juiste is. In die zin: het lijkt me voor mezelf best lastig om weer op zoek te gaan naar een nieuwe structuur (en heel eerlijk: dat heb ik natuurlijk zelf al 10000x gedaan, en iedere structuur mislukte, behalve dan die van nu: gewoon niks) ik heb van dit forum geleerd dat er niet EEN manier is van stoppen. En hopelijk geeft jou deze manier een vorm van rust, dezelfde als hoe ik die ervaar. Hoop dat je hier blijft schrijven. In goede en in slechte tijden
  8. Ik spreek in deze even over mezelf: hij stuurt zichzelf de laan uit. Daarbij krijgt hij ook nog antwoord: een fles wijn per dag is ERG slecht voor je gezondheid, en ok, vaak ook voor je gewicht. Dat is gewoon een feit. Als jij gewoon wil drinken Vincent, moet je dat vooral doen. Maar feit blijft dat het slecht voor je is, en dat heeft NIETS te maken met heilige boontjes gedrag of niet.
  9. Ik vind 't wel stuitend dat jouw huisarts jouw overgewicht erger vond dan je drankgebruik. En eigenlijk heb ik het idee dat je terug wilt gaan drinken en opzoek bent naar bevestiging: geen probleem hoor, 1 fles per dag, lekker doen! Beetje sporten erbij en op je eten letten kom je ook niet aan. Ik vrees dat je daarvoor op 't verkeerde forum bent...maar misschien heb ik 't helemaal fout. Dat hoop ik dan maar. Dan zijn wij er in ieder geval om je te helpen als je het even niet ziet zitten omdat je leven zo saai is zonder drank.
  10. maartje

    1 week nuchter

    Ja. Tis wat! "het moeilijkste van stoppen is opnieuw leren voelen. Het mooiste van stoppen is opnieuw leren voelen." Dat is precies zoals ik mijn stopproces ervaren heb, en nog steeds ervaar. Daar waar eerst de fles het werk voor ons deed, moeten we nu ineens alles zelf gaan voelen en dat ervaren. En dan komen die gevoelens soms ineens keihard binnen. Je klinkt vastberaden en dat zou je wel eens heel goed kunnen helpen om er dit keer een succes van te maken!
  11. maartje

    Jaarpact

    Ja joepie! Nog elke dag blij met mijn keuze om te stoppen
  12. Aiaiai... En jouw huisarts vond dat wel meevallen? Toen ik nog dronk zou ik daar heeeeeeeeel blij mee zijn, met zo'n huisarts die mijn drankgebruik "goedkeurde". Kon ik lekker doorgaan met wat ik deed. Nu weet ik wel beter....1 fles min een glas is Erg veel,en Heel Erg verslavend.
  13. maartje

    Nieuw

    Hoi sobertober, van harte welkom ook van mij. Jouw verhaal klinkt voor mij heel herkenbaar. Goed dat je je hier hebt aangemeld. Dit forum kan je veel gaan opleveren!
  14. maartje

    30 jaar nu 11 dagen droog

    Welkom ook van mij dennie.
  15. maartje

    Even voorstellen: ik ben Roos

    Welkom nog van mij roos. Goed dat je je hier hebt aangemeld. En fijn dat je naar de huisarts bent gegaan. Hoe was dat?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...