Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

maartje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  210
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Over maartje

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

544 profielweergaven
 1. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Dank lieve @lady jane, je slaat de spijker op mijn kop Het door de mand val gevoel heb ik regelmatig. Bloedje irritant en totaal onzinnig. Dat "ze" dan eindelijk gaan ontdekken dat ik eigenlijk helemaal niet leuk, aardig, creatief, enz ben. Terwijl ik dat naast al mijn onhebbelijkheden natuurlijk Ook gewoon ben.
 2. maartje

  we gaan er voor.

  Ik ga goed, brazer. Zo goed zelfs dat ik er nu, na 1 jaar, nog een jaar aan vast heb geplakt.
 3. maartje

  Pelle drinkt niet meer

  Herkenbaar ook voor mij pelle. Ik begin er soms ook "wat van te vinden". Afgelopen jaar ook met een groep vrienden weggeweest die Veel(teveel) drinken. Ik zag het voor mezelf als een soort experiment: hoe ga ik het ervaren, nou ja, je kent 't wel. Op dat moment vond ik het prima te doen,en zowaar gezellig ook. Nu denk ik: nee. Ik wil dat niet meer. Dat vind ik ergens verdrietig. Een afscheid. Eenzaam ook. Maar eerlijk is eerlijk: ik wil niet meer dat drank mijn gezelligheid maakt. En voor hen is dat nou eenmaal wel het geval. Ik wil dat mijn omgeving en ik de gezelligheid maakt. En dat past voor mij helaas niet meer bij hoe ik dat eerst zag. En eerlijk: gezelligheid koppel ik in mijn hoofd nog steeds wel eens aan drank en andersom. Een hardnekkige gedachte die soms nog wel eens voorbij vliegt. Stom!
 4. maartje

  We beginnen toch maar opnieuw!

  Hoi forza, ook nog een welkom van mij.
 5. maartje

  we gaan er voor.

  Hoi brazer, ook nog een welkom van mij. Wijs besluit, enneh.... Al bijna 5 weken!
 6. maartje

  Mijn naam is Sophie

  Hoi Sophie, Ook een welkom van mij. Mooi besluit. Benieuwd ook hoe je het etentje zal ervaren. Liefs, maartje
 7. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Ik ga nog steeds goed Sandro. Zo goed zelfs dat ik er soms een beetje bang van word en denk: er gaat vast ergens iets goed mis binnenkort. Alsof ik het niet verdien ofzo,dat het me allemaal voor de wind gaat nu. Niet dat ik bang ben om weer te gaan drinken, want dat ga ik niet, het is gewoon een soort onbestemd gevoel. Omdat er echt zulke toffe dingen op mijn pad komen, dat ik het haast niet kan geloven soms.
 8. maartje

  On the way up

  Sandro, wat ben je toch goed bezig! Ja: Het moeilijkste aan stoppen met alcohol is opnieuw leren voelen. Het mooiste aan stoppen met alcohol is opnieuw leren voelen. Dus dat. Precies dat ben jij nu aan het ondervinden. Hoe mooi! (en kut soms ook) van mij
 9. maartje

  even voorstellen, stoppoging 100

  En vandaag is die nieuwe dag! En vandaag ook gewoon weer stug volhouden,alla San miquel zijn woorden. Het wordt echt beter...stapje voor stapje.
 10. maartje

  Vraag jij je ooit af ...

  Welkom ook van mij. Nou gryhe, alles wat je wil (helder kunnen nadenken, het leven ervaren en bewust de keuzes maken die JIJ wil) kan. Het kan gewoon echt. En je bent al goed opweg lees ik zo.
 11. maartje

  Eindelijk op de goede weg

  Wat goed grumpie! Heel fijn te lezen. Dit kun jij dus ook gewoon
 12. maartje

  Hallo. Doodeng.

  Heeeel fijn te lezen
 13. maartje

  Tesje gaat voor een gezonder leven

  Ik ben juni vorig jaar gestopt, en ging dus al vrij snel mijn allereerste vakantie zonder alcohol beleven. Het was een van de fijnste ooit. Ja, ik had 't met momenten zwaar, maar dat gevoel ebte ook steeds weer weg. Ook beleefde ik al vrij snel festivals (lowlands en nog een paar waar ik ieder jaar heen ga met m'n tentje) : super! Ik snap je goed hoor, heel goed zelfs. De knop kan alleen maar jij omzetten en misschien Ben je nu gewoon nog niet zover. Stick to your plan, maar zodra je merkt dat je weer de mist in gaat: wees eerlijk naar jezelf.
 14. maartje

  Tesje gaat voor een gezonder leven

  Hoi tesje, Welkom terug. Ik heb een vraag voor je: Wat maakt dat je denkt dat je het dit keer wel kan? Minderen? Dus alleen zaterdag 1 of 2 drankjes? Ik vraag dat omdat het je de afgelopen drie jaar ook niet gelukt is te minderen waarom nu dan wel? Ik vraag het ook omdat ik heel veel herken in jouw omgang met alcohol. Ik kon me niet voorstellen dat een leven zonder alcohol de moeite waard zou zijn:oersaai en degelijk. Bah! Dus, als ik weer 's 1 maand, 1 week, drie maanden gestopt was had ik bewezen dat ik dus geen probleem had: ik kon toch stoppen? Ik kon alleen even zo goed weer beginnen. Eerste week met "minderen" maar vrij snel weer op 't oude niveau. Jaren lang ging dat zo door. Totdat ik ECHT eerlijk naar mezelf was: minderen lukt me niet waarom dit keer toevallig wel? Ik besloot te stoppen voor langere tijd. Inmiddels ben ik een jaar gestopt, en ik plak er nog 1 aan vast. Ik zeg nooit nooit, maar voor nu zou ik voor geen goud een leven met alcohol terug willen. Stoppen is verrekte lastig, vooral de eerste paar weken, maar geloof mij: daar kan ook jij doorheen. Jammer dat even klote slaapt, maar echt: slapen wordt er uiteindelijk ook beter van. Alles eigenlijk. En saai? Hoe ik dat ooit heb kunnen denken. Doodzonde! Heel veel succes,liefs maartje
 15. maartje

  ongoing

  Jaaaaa pytje, 8 weken! Heel erg fijn
×
×
 • Nieuwe aanmaken...