Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

maartje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  163
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Over maartje

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

378 profielweergaven
 1. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Ik kan voor mezelf met zekerheid stellen: ik ben 100x creatiever zonder drank. Nooit gedacht. Echt niet. Ik was bang dat mijn inspiratie foetsie zou zijn als ik zou stoppen. Ik maakte het romantisch, dat gezuip: heerlijk in de nacht, helemaal zen en alleen met mijn muziek in mijn heiligdom: mijn atelier. Waar geweldige dingen ontstonden. Nou, die ontstonden er heus. Maar vaak zat ook niet. Gewoonweg bagger de volgende dag als ik katerig ging kijken. Daarnaast had ik een imago hoog te houden: kunstenaars drinken. Dat is nou eenmaal zo. Maatschappelijk ook Zeer geaccepteerd Zo ontzettend blij dat ik daar niet meer intrap! 8 maanden vandaag!
 2. maartje

  Nieuw leven zonder alcohol

  Zo. Hatsekiedee. Die adviezen kun je allemaal mooi gratis in je zak steken. En ik ook als ik weer eens twijfel.
 3. Ja Joepie!!!! Wie dat ooit had gedacht. Ik niet in ieder geval. Nog elke dag blij dat ik deze stap genomen heb.
 4. Ik vind 't fijn om jullie te lezen. Fijn omdat ik ook wel eens de gedachte heb, om na dit jaar stoppen weer af en toe te willen drinken. Het helpt me jullie ervaringen te lezen, waardoor ik mijn gedachte eraan weer stop kan zetten. Ik denk namelijk dat ik best even "normaal" kan drinken, maar dat ik in no time weer terug bij af ben. En ja: waarom zou ik weer beginnen? Ik voel me fantastische dan ooit.
 5. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Rosee, trek is misschien het verkeerde woord. Het woord is 'zin in'. Dat heb ik al jaren na mijn stoppen zo gehad. Eerst heel lang niets gerookt, daarna 's 'n sigaar als ik daar zin in had, en toen ik dat niet meer lekker vond dus heel soms een sigaret. Zelfs toen ik nog dronk had ik die rem om dat zo te doen. Het is ook de setting die het maakt dat ik er zin in heb. De geur (die ik nog steeds niet vies vind, ik vind drank uit iemands mond nu pas echt vies ruiken), de mensen, de omgeving,het weer. Het plopt dan op in mijn hoofd: NU heb ik er zin in. En dan rook ik. En lekker.... Nou niet echt, het is meer de charme die ik ervan maak op dat moment ofzo,dat ik ervan geniet. Vreemd voor anderen misschien, maarja. Wie is er wel normaal? Mijn man bijvoorbeeld, is ook al jaren gestopt, maar die koopt een pakkie shag voor op vakantie of tijdens 'n festival. Die paft ie dan helemaal op en dan stopt ie weer. DAT vind ik pas raar Tine, lief! Ik neem dat glas niet. Vandaag sluit ik me weer op in mijn hok. Hele fijne vooruitzichten met weer een dikke vette solo expositie op komst,en meerdere opdrachten in de wachtrij. Ik ben een gezegend mens.
 6. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Dank pelle, voor je herkenbare verhaal. Fijn om te lezen! Isabeau, ik ben jaren geleden al gestopt met roken. Net als met drank met vallen en opstaan. Ook een megarot verslaving waar ik gelukkig van af ben. Een bevrijding! Heel soms (zo'n 6 keer per jaar) rook ik er nog een,als ik er echt trek in heb. Dat doe ik al jaren. Als ik dat nou ook zo kon met drank..... Tine: heel goed dat je de stap hebt gemaakt om iig voor een jaar niet te drinken. Zoals je zelf al weet gaat het je een heleboel opleveren. Eerst maar eens vandaag!
 7. Goede morgen slowhand. Welkom hier op het forum. Gelehenheidsdrinker dekt wat mij betreft, na het lezen van jouw verhaal, de lading niet. Je bent ofwel afhankelijk, ofwel verslaafd. Zoals ik je lees, denk ik dat laatste. Alcoholist vind ik persoonlijk ook een naar woord, omdat ik het woord associeer met een beeld (de persoon onder de brug, met rooddoorlopen neus met een fles sterke drank in een stuk papier). Vergelijken is waar we goed in zijn: hij daar, die is veel erger dan ik, die begint in de ochtend al. Stoppen met vergelijken en onder ogen zien dat je wel degelijk een probleem hebt is stap een. En de eerste stap heb je nu gezet: aanmelden op dit forum. Nu nog een ander woord voor gelegenheidsdrinker vinden, want dat dekt in mijn ogen jouw lading niet. Liefs, maartje
 8. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Knuffel voor jou Tine! Heel goed dat je komt schrijven. Vandaag de 1e niet nemen klinkt als 't beste plan effer!!!!! Wij weten allemaal hoe moeilijk dat is, en daarom kunnen wij Allemaal helpen met tips en ervaringen. Je mag met alle liefde mijn draadje gebruiken voor je verhalen (echt! Kletsen we gewoon openbaar tegen elkaar, hebben andere ook wat aan) of maak je eigen draadje.
 9. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Dank je wel Rosee, ik vind 't heel fijn om je te lezen. Ik denk dat ik ook zo ben: dat ik dat niet kan. Ik vind het ontzettend knap van jou, dat je optijd bij jezelf aan de bel hebt getrokken door weer te stoppen. Ik ben bang dat als ik ooit weer begin mijn rem sneller kapot gaat. En ik nog meer dan jij terug bij af ben. Maargoed: eerst dit jaar maar eens doorkomen!
 10. maartje

  Nieuw leven zonder alcohol

  Welkom, ook van mij. En, hoe gaat het met stoppen? Hoe voel jij je erbij? En nog gefeliciteerd met je verjaardag
 11. maartje

  2020 wordt dan mijn jaar?

  Ja, en zie het ook maar gewoon als een uitdaging: Ga gewoon maar eens ontdekken hoe het is om situaties waarbij je normaal dronk, alcolvrij te ervaren. Je zal zien dat je met hele nieuwe inzichten thuiskomt. EN trots op jezelf bent. Je kan wel weer overstag, maar dat heet geen stoppen. Dat heet gewoon weer toegeven aan je verslaving waar je juist vanaf wil. Geef jezelf maar lekker die schop onder je kont en ga die uitdagingen aan.
 12. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  @Bob, zo makkelijk is het niet gegaan hoor in den beginne. En nog steeds vind ik het soms lastig dat afvallen.het allerliefst heb ik er nog 5 af, maar ik ben nu al echt heel erg blij met mijn nieuwe lijf. Het zijn bij mij eigenlijk 2 dingen waardoor het me (tot nu toe, ik ken mezelf) is gelukt: 1: Stoppen met drinken. Door de wijn dook ik veelvuldig de koelkast, keukelades, kelder, kasten in opzoek naar iets eetbaars. Als dat er dan niet was at ik desnoods dikke klodders mayo bij de korsten kaas, of koekjes van de kids met slagroom. Als ik uitging liet ik grote porties bittergarnituur aanrukken, en als ik thuis kwam bakte ik eieren. Hello kilo's! Daarnaast leidde ik een zeer ONGESTRUCTUREERD bestaan. Schilderde vaak in de nacht, en at dan of een dik vet mega ontbijt met gebakken eieren kaas en spek, Of ik at pas laat en ging dan snoepen. En Naast al deze excessen at ik ook nog eens Mega gezond. Had een gezin te onderhouden, en dat deed ik dan ook 'goed'. Dat gezond eten naast die excessen heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat ik niet helemaal Mega Mega veel extra kilo's meezeulde. Maar zo'n 14. 2. Stoppen met mezelf alles maar toestaan. Dat geldt dus ook voor drank: ik heb voor mezelf bedacht dat streng zijn voor mezelf, Lief zijn is voor mezelf. En toen ik stopte met drinken, heb ik meteen het eten aangepakt. Daarbij doe ik aan intermitted fasten: ik eet om 12.00 uur mijn 1e maaltijd, en na 19.00 eet ik niks meer. Voor mij heel makkelijk vol te houden (niet meteen ontbijten als ik wakker word) omdat ik het ontbijt toch al regelmatig oversloeg. Ik eet drie maaltijden, bijna altijd gezond, en at in het begin 1500 calorie├źn ipv 2000.dat doe ik nu ook soms weer, als ik weer even ongeremd de koelkast in ben gedoken. En ik sta mezelf dat ook gewoon toe. Ik Mag lekker snoepen soms. Dat doe ik elke dag, alleen niet elke dag de hele dag door. En niet drinken helpt: dat scheelt weer een rem. Meer bewegen! Met m'n luie reet uit die stoel. Hop, wat gaan doen. Goed voor lichaam en geest. Dus dat. @Isabeau: ja. Langdurig doorpakken is in ieder geval voor mij de enige manier die blijkt te werken. Ik kan best 'even stoppen', een maand, drie maanden, een dag, of ja, zelfs een uur, maar daarna kan ik even zo goed weer beginnen. Dag voor dag stoppen werkt ook niet voor mij: dan ben ik er elke dag mee bezig. Dit jaar. Dat helpt. Alles opnieuw ontdekken: vakanties, feestjes, festivals, alles zonder drank. En daarin is geen ruimte voor smokkelen. Een jaar is een jaar. En ja. Soms popt 't op: na dit jaar kan ik wel weer gewoon 's heel af en, gewoon zoals normale mensen, een wijntje drinken. Nee. Ik vrees dus dat ik dat niet kan. Maargoed. Eerst dit jaar maar eens ervaren!
 13. maartje

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Dag allen (en welkom @Isabeau), Hier een update: Nog een paar dagen en dan ben ik 8 maanden alcoholvrij. Ik kan met zekerheid zeggen: de beste stap ooit. Op alle vlakken. Ik ben productiever en creatiever dan ooit. Ik verkocht al goed, maar nu?! Booming! Ik ga als een malle en moet mezelf echt een stop toezeggen om niet weer m'n atelier in te duiken, anders ben ik Echt alleen nog maar aan het werk. Echt heel heel heel erg fijn. Ik ben mentaal zoveel sterker geworden. Ik blijf onzeker in veel gevallen, maar blijk een heleboel meer te kunnen dan ik dacht. En ik doe soms ook Echt Echt dingen die ik heel erg spannend vind, zoals voor mezelf opkomen, of mezelf profileren. En het levert wat op. Namelijk zelfvertrouwen En klanten. Ik ben stukke minder kwetsbaar. Als ik terugkijk naar de begin maanden, voelde ik me zo vreselijk kwetsbaar en vaak eenzaam in mijn stopproces. Heb ik ook niet meer. Ik blijf op gewicht. Na jaaaaaaa, moet niet gekker worden. Ik ben nogal wiebelig in het vallen van kwartjes. Ik bedoel dus dat er wel vaker een knop om is gegaan betreft stoppen met drinken en afvallen, maar die knop kan bij mij ook zo weer de verkeerde kant op. Nu heb ik ''m al 8 maanden. Langste ooit. En ik eet Heerlijk, ik snoep ook, maar ik ben gewoon niet meer zo vaak mateloos. Ik ben 't dus wel zo af en toe: dan duik ik de koelkast in en vreet ik 'm helemaal leeg. Maar de dag erna doe ik gewoon weer normaal. Minus 14 kilo. Ik ben SLANK! En ik ben een ochtendmens. Hahahaha haha. Vroeger was ik een niksmens: ochtend middag en avond beroerd met tussendoor ergens een opleving her en der. Dus: ik ga lekker door met niet drinken. Vind ik het altijd maar leuk dan, dat niet drinken? Nee. Zoals ik eerder zei: ik mis sommige dingen ervan, maar die wegen in geen enkel geval op tegen al het goede wat stoppen me oplevert. Fijne zondag allen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...